- 14 Haziran 2017
- 604
- 824
- 53
Ha pardon ben yanlis anladim Turkiye de yapilan yani testi yurtdışına göndermeyen tek lab.kendisi yapıyorGenoks zaten Türkiye’de bir tek burda yapılıyormuş hangi Lab verirsen ver kanı onlarda buraya yolluyormuş 2000 tl verdim kendi hastanem 3800 tl istedi
Benim yaştan dolayı az çıktı sanırım bilmiyorum bende göstermedim sonuc ne kadar iyidir bilemiyorum ama kombine risk onbinli bi değerdi. Iyi yapmışsın genetik icin acele etme bosuna ziyan etmezsin günlerini üzülerek inşallah guzel gelicek sonuçların.Senin sonuçlar nasıldı doktorum Pazartesi gel genetik için dedi ben o kadar beklemedim hastanem zaten çok uzak bugün ayarladık verdik kan genetik için inşallah haftaya Pazartesi sonuç alırız
Maden suyu iç muz ye canım ikisi beraber. Günlük olarak kramplarından kurtarırCanım bacalarda kramp tarzı çekmeler ol7rsa doktoruna şöyle. Magnezyum veriyor suda eritilen iyi geliyor. Dün benim de ayağıma kramp girdi. Eşim ovdu açıldı ama çok acidi. Doktora söyleyeceğim.
O mod bende ilk zamanlar vardı hatta buraya da yazmıştım eşim gitsin diye bakıyorum die şehir dışına çıkıyor devamlı gitse diyordum.. bana bişey dediği de yok bu arada gözümün içine vakar devamlı ama ben bundan bile bunalıyordum. O dönem yasaktı bizimde enfeksiyondan dolayı hiç sorun etmedi o ama sanırım uzak kalmakta o yönden etkiliyor. Sonra değişti modum tabi ama son 3 gündür yine benim gereksiz triplerim ağlamalarım başladıçok tuhaf ya ağlıyorum 2 dk sonra gülüyorum sonra yine dönüyor hop surat asmaya ben kendimi çözemedim noldu diyor neden de bulamıyorum ufacık şeyler bile insanı gerçekten çok etkiliyor bu dönemde.. geçen de dizi de bi sahneye bile duygulandım gerçekten buna mı üzüldün dio yazık çocuğu babası bırakmış hiç aramamıs istememiş dedim ☺ dizi de normal aile dizisi öyle dram falan yok bu arada
Hadi cok şükür. Allah saglikla kucağınıza almayı nasip etsin. Ne güzel doktormuş oMerhabalar kızlar. Bugün kendi doktorum da kontrolüm vardı. Helal olsun aldığı paraya. Uzuuuun uzun herşeyini inceledi, mesanesine kadar. 3 boyutlu da gösterdi. Çooook güzeldi. CD sini de verdiler evde şimdi açıp açıp izliyoruz.Çok şükür herşey yolunda teyzeleri ama cinsiyet tahmini yapmadı doktor erken diye bir ay bekleyeceğiz artık vitamin takviyesi olarak da imom verdi, süper bir takviye çok iyi oldu
14. Haftanın ortasındayım. 7. Haftada başlayan mide bulantılarım ve koku hassasiyetim azaldı, gördüğümde bile midemi bualndıran portakalı hem soydum hem yedim, 4 gündür de hiç kusmadım, bu brnim için bir rekor. Hayat kalitem düşmüştü resmen, berbat haldeydim. İnsan içine çıkamıyordum kustuğum için. Dün gezdim dolaştım. Hala yemek yapmakta zorlansam da iyileşiyorum galiba ve mutluyum. Verdiğim kiloları alma vakti. Sizler nasılsınız?Mideniz ne durumda hanımlad
Benim degerlerim cok cok dusuk cikti cnm papp-a mom 0.07 risk de cok yuksek baya panikledik fetal dna istediler. Ultrasonda hicbir sorun yok. 1 haftadir canimiz sıkkındi. Devlette de kan sonucumuz ayni cikti pek degismiyirmus. Ama kendimizi bosa uzuyoruz biz vazgectik yaptirmicaz. Vevegimde bence gayet saglikli. Hayirlisiyla kucagimiza alalim insallahHerkese merhaba..2li test sonucu kombine degerim 1370/1 ve cut off degeri altindayken kan 230 ve mom degerim 5.48di..nipt testi onerisiyle doktorumun yikildim cunki yasim 28..kostur kostur 2 gun önce atastirma hastanesine gittim..tatli mi tatli bir doktor bu degerlerde hicbir sey yok,genetik test yaptirilmis olmak icin yaptirilmaz dedi..ve erkek dedigo bebegimede kiz gibi dedi devlette soylenmiyor falan diyorlardi adam gayet iyi ilgilendi.sevincten aglayarak ciktim odadan..özeldeki doktorun yolunu tuttuk..kanda neden yuksek cikar dedim down sendromu riski dedi ve bana 23 yasinda bir kizin raporunu acti kan degeri o mom deger benimkine yakin fakat ensesi 5. Iyide bizim bebegin 0.9 olctunuz gelisiminde de bir sey yok..gelisiminde bir sey yok diye olmayacak diyemeyiz dedi.esimo hayatimda ilk kez o kadar sinirli gördum ciktik aklimiz almadi.bir doktor hicrsey yok drken biri risk gördü.elimizede 3 tane brosur sıkıstirdi..dün is cikisi karar aldim 2liyo devlette tekrarlatacaktim ama zamanda gecmiyordu dolmusta bir cocuk surekli agliyordu annesine mizmizlaniyordu..o agladi ben agladim..benim evladim boyle olacakmi ? Hastaneye gittim yine tatli bir kadin ultrasona bakarken gozleri parliyor..olcumde yine sorun yok ve 2liyi ordada yaptirdim..ciktim esim aradi..o da fetal dna da karar kilmis.birazda benim aglama krizlerim sonlanmadigindan..harmony testinde karar kildik isvece gidiyormus.ben devlette yaptirdigim 2li sonucumun iyi gelcegine inaniyorum ve cidden burada uygulanan hicbir uygulamaya guvenmiyorum artik.bugun kan vermeye gidicez..bu arada 2 devlette ki doktorda kiz gibi derken ozeldeki kadinin erkek demesi :)) iyice guvenim sarsildi.sigorta yaptirmistik simdi hastane ve doktoru bir yandan degistirme dusuncesindeyim bir yandan da tekrar doktor aramak yorucu geliyor ve ozelde keske yalniz dogumu yapsaydim..bin pismanim..boylesine zehir ettikleri icin,2li yaptirdigim ve en basindan fetal dna yaptirmadigim icin..cok dua ettim hepimize Allah kimseyi evladiyla sınamasin evlat acisida gostermesin...Rabbim tüm analara güc kuvvet versin..simdi 10 güne devlet sonucu gelir 15 güne dna..inanin cok merak ediyorum..devletteki iyi geldiginde nerede hakkimi ararim o bile mechul.
İşte bu ve bunun gibi durumlar yüzünden ikiliye karsıydımHerkese merhaba..2li test sonucu kombine degerim 1370/1 ve cut off degeri altindayken kan 230 ve mom degerim 5.48di..nipt testi onerisiyle doktorumun yikildim cunki yasim 28..kostur kostur 2 gun önce atastirma hastanesine gittim..tatli mi tatli bir doktor bu degerlerde hicbir sey yok,genetik test yaptirilmis olmak icin yaptirilmaz dedi..ve erkek dedigo bebegimede kiz gibi dedi devlette soylenmiyor falan diyorlardi adam gayet iyi ilgilendi.sevincten aglayarak ciktim odadan..özeldeki doktorun yolunu tuttuk..kanda neden yuksek cikar dedim down sendromu riski dedi ve bana 23 yasinda bir kizin raporunu acti kan degeri o mom deger benimkine yakin fakat ensesi 5. Iyide bizim bebegin 0.9 olctunuz gelisiminde de bir sey yok..gelisiminde bir sey yok diye olmayacak diyemeyiz dedi.esimo hayatimda ilk kez o kadar sinirli gördum ciktik aklimiz almadi.bir doktor hicrsey yok drken biri risk gördü.elimizede 3 tane brosur sıkıstirdi..dün is cikisi karar aldim 2liyo devlette tekrarlatacaktim ama zamanda gecmiyordu dolmusta bir cocuk surekli agliyordu annesine mizmizlaniyordu..o agladi ben agladim..benim evladim boyle olacakmi ? Hastaneye gittim yine tatli bir kadin ultrasona bakarken gozleri parliyor..olcumde yine sorun yok ve 2liyi ordada yaptirdim..ciktim esim aradi..o da fetal dna da karar kilmis.birazda benim aglama krizlerim sonlanmadigindan..harmony testinde karar kildik isvece gidiyormus.ben devlette yaptirdigim 2li sonucumun iyi gelcegine inaniyorum ve cidden burada uygulanan hicbir uygulamaya guvenmiyorum artik.bugun kan vermeye gidicez..bu arada 2 devlette ki doktorda kiz gibi derken ozeldeki kadinin erkek demesi :)) iyice guvenim sarsildi.sigorta yaptirmistik simdi hastane ve doktoru bir yandan degistirme dusuncesindeyim bir yandan da tekrar doktor aramak yorucu geliyor ve ozelde keske yalniz dogumu yapsaydim..bin pismanim..boylesine zehir ettikleri icin,2li yaptirdigim ve en basindan fetal dna yaptirmadigim icin..cok dua ettim hepimize Allah kimseyi evladiyla sınamasin evlat acisida gostermesin...Rabbim tüm analara güc kuvvet versin..simdi 10 güne devlet sonucu gelir 15 güne dna..inanin cok merak ediyorum..devletteki iyi geldiginde nerede hakkimi ararim o bile mechul.
Dna bana gore ikili yaptirmadan yaptirilmasi gereken bir seymis bilmek isteyen icin.ben kaderci olamadim hic aslnda ikili yapmadan once gerceklestirmis olsak kafamiz rahat olacakti.belki bosuna ama icim rahat edecek en azindan 6ayimi zehir etmemis olucam iyi gelirse sonuclar..her sey bir tecrube bizde bunu deneyimledik.bir daha olurda cocuk istersem devlete hastanelerine daha güvenecegim.cocugumun asilarini orada yaptiracagim..diger her sey ticarethane..biz de ne yazik ki parcasi oluyoruz bilmedigimiz bir alan..İşte bu ve bunun gibi durumlar yüzünden ikiliye karsıydım
Yaptırdım ama sırf sigortam bi işe yarasın diye
Ablamın cocugunada down dediler sıvı alcaklardı karnından izin vermedi cocuk suanda okula gidiyor maşallah yasıtlarındanda asırı zeki kafasıda enseside yasıtlarına göre kücücük
Ama ne oldu olan ablama oldu hamileliği zehir oldu aglama krizleri ne olcak simdiler neden kimsede değil ben demeler inan bebek ilk dogdugunda normal olmasına sevinemedi bile resmen insanı dogmamıs bebeğine küstürdüler
Sende lütfen artık aglama üzülme eminim sonucların cok güzel gelicek dnayı bosuna yaptırmısız diyeceksin
Sizinde mi ikili sıkıntılı geldi DNA kan mı verdiniz ben de verdim 10 güne çıkacak sonuçlarDna bana gore ikili yaptirmadan yaptirilmasi gereken bir seymis bilmek isteyen icin.ben kaderci olamadim hic aslnda ikili yapmadan once gerceklestirmis olsak kafamiz rahat olacakti.belki bosuna ama icim rahat edecek en azindan 6ayimi zehir etmemis olucam iyi gelirse sonuclar..her sey bir tecrube bizde bunu deneyimledik.bir daha olurda cocuk istersem devlete hastanelerine daha güvenecegim.cocugumun asilarini orada yaptiracagim..diger her sey ticarethane..biz de ne yazik ki parcasi oluyoruz bilmedigimiz bir alan..
Malesef her doktor bir değilDna bana gore ikili yaptirmadan yaptirilmasi gereken bir seymis bilmek isteyen icin.ben kaderci olamadim hic aslnda ikili yapmadan once gerceklestirmis olsak kafamiz rahat olacakti.belki bosuna ama icim rahat edecek en azindan 6ayimi zehir etmemis olucam iyi gelirse sonuclar..her sey bir tecrube bizde bunu deneyimledik.bir daha olurda cocuk istersem devlete hastanelerine daha güvenecegim.cocugumun asilarini orada yaptiracagim..diger her sey ticarethane..biz de ne yazik ki parcasi oluyoruz bilmedigimiz bir alan..
Biz anlamadik bizim kombine deger iyi 1370/1 yanii bin kiside 1..risk degeri 250de/1 le basliyorr.cutt off alti yaziyor ama kan degeri freebhcg 250 ve mom degeri 2 olmasi gerekirken 5.. tüm bunlarin birlesimi demek 2li normalde bir sorun varsa nasil cuttoff degeri altinda anlamadik..inanmadikta özel hastaneye..yaptirdik ama sirf icimiz rahat etsin diye..ense olcumlerinde de sorun yok..sizde üzılmeyin o kadar cok okudumki bir arkadasimin 50/1 ken risk amniyosentez yaptirmis hicbirsey cikmamis..Sizinde mi ikili sıkıntılı geldi DNA kan mı verdiniz ben de verdim 10 güne çıkacak sonuçlar
Sansliymissiniz ben kafama gore bir doktor bulamadim..halbuki o kadar arastirmistim bunun icin ayri uzgunum bazi seyler sans demekki..Benim annemde beni 45inde dogurmus ki beslenmesine dikkat etmeyen biri.dun yolda karni burnunda sigara icen bir anne gordum..kimi insan dikkat etmesede saglikli bebekler oluyor..benim durumum biraz daha farkli bahsetmistim özel egitim ogretmeniyim ve isin cok icindeyimm..psikolojim dayanmiyor yillardir o anneleri gordum zorluklari biliyorum ama yinede yillardir bu cocuklara emek verirken Rabbimin beni mukafatlandiracagina inamiyorum.hassasiyetim o nedenle daha fazla..kurcalamak degilde hazir olmak..hep bir ornek veririz boyle cocuk dunyaya getirmek hollanda ucagina binmisken amerikada inmek gibi oluyor aileler icin..keske testler su dnalar kadar yuksek olcse riski..onca kadin bu kadar uzulmese..Malesef her doktor bir değil
Bende özele gidiyorum ama benle hic dna hakkında konusmadı bile ki yasım bi tık riskli sayılcak grupta
Doktorum eski çalıştığı hastanedeki olayları kürtajları ekstra para kazanmak icin yaptıralan testleri de anlttı
Ticarethane mantıgı olan hastaneler fazlasıyla mevcut ama karsımıza cıkmadan yaşamadan bilemiyoruz tabi
Bilmek bazen mutsuz ediyor tıp ilerledi evet ama eskiler daha mutluymus doktora böyle iki haftada bir gitmeden aman o sorun bu bilmem ne demeden dedigin gibi belki kadercilik ama banada bu kadar testler kurcalamalar fazla geliyor
yani sanslımıyım bilemiyorum ben kendisinden memnunum ama burda bazı doktorları okuyorum mesela o kadar güzel konusmalar yapıyorlar anlatıyorlarki benimki niye demedi benimki niye anlatmadı bunu falan diye düşünüyorum :) sürec aynı ama her doktor farklı gercektenSansliymissiniz ben kafama gore bir doktor bulamadim..halbuki o kadar arastirmistim bunun icin ayri uzgunum bazi seyler sans demekki..Benim annemde beni 45inde dogurmus ki beslenmesine dikkat etmeyen biri.dun yolda karni burnunda sigara icen bir anne gordum..kimi insan dikkat etmesede saglikli bebekler oluyor..benim durumum biraz daha farkli bahsetmistim özel egitim ogretmeniyim ve isin cok icindeyimm..psikolojim dayanmiyor yillardir o anneleri gordum zorluklari biliyorum ama yinede yillardir bu cocuklara emek verirken Rabbimin beni mukafatlandiracagini inamiyorum.hassasiyetim o nedenle daha fazla..kurcalamak degilde hazir olmak..hep bir ornek veririz boyle cocuk dunyaya getirmek hollanda ucagina binmisken amerikada inmek gibi oluyor aileler icin..keske testler su dnalar kadar yuksek olcse riski..onca kadin bu kadar uzulmese..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?