Ben tek cocugum inan cok zor ..ha kendimin 2.ye suan icin cesareti var mi hic yok ama kardesim olsun cok isterdim..o yuzden üzme kendini..aradan cikmis olur 2 yila buyur sende islerine devam edersin..Uyuamıyorum ki uyukluyorum çünkü oğlum bazen sabaha kadar ayakta memeden kestigim için uyku düzeni bozuldu tam bir bitmişlik durumundayım
Ben hala sık acikiyorum...sıksık acikinca atistirmalik biseyler olsun hem de saglikli olsun istiyorum ne yiyorsunuz.bazen ufak ufak pogca yapiyorum 2gun yiyorum git gel :)))Ben de ayni durumdayim cnm bulantilarim hafiflese de hem istahim yok hem de yemeye de korkar oldum ne yesem karnim sis midem agzimda ilaclari bile icemiyorum. Hamilelikten once kokulu tuvalet kagidi almisim aman allahim onun kokusundan tuvalete bile zor giriyorum
Hareketler başlayınca dün dans ediyordu bugün neden hiç hareket etmedi diye kaygının zirvesi başlıyor. Şimdiden söyleyeyim kızlar, ilk hareket edince bir hafta hareket etmeyebiliyor. 26.haftadan önce düzenli hareket beklemiyoruz, dr öyle diyor. İlla hareket etsin ben merak ettim derseniz çikolata yeyip süt içip sola uzanın, yine hareket etmezse biraz dinlenin. Çok yorulunca da hareket etmiyor.aslında böylesi çok çok güzel. Bende bir haftadır reflu başladı. Yemekten sonra veya acıkınca sanki yemek borumda ejderha var. İşte zorlasa da bizi, Bebislerimizin varlığına emin oluyoruz. Hareketler başlasa da bari. Belirtiler azaldı diye kaygilanmayip, rahatlığın tadını çıkarsak.
Evet haklısın canım. O yanmalar sıkıntı ya umarım gebeliğin ilerleyen dönemlerinde daha yoğun yaşamazsın.aslında böylesi çok çok güzel. Bende bir haftadır reflu başladı. Yemekten sonra veya acıkınca sanki yemek borumda ejderha var. İşte zorlasa da bizi, Bebislerimizin varlığına emin oluyoruz. Hareketler başlasa da bari. Belirtiler azaldı diye kaygilanmayip, rahatlığın tadını çıkarsak.
Evet ben böyleyimKızlar ya aranızda benim durumumda olan var mi?Ben ciddi şekilde gebelik depresyonuna girdim galiba.Surekli basım ağrıyor,hiç birşey yapmak istemiyorum,sürekli uyumak istiyorum,moralim çok bozuk ve durmadan yiyorum.Kaygi ve pişmanlık var keşke hamile kalmasaydım diyorum kimseye de söyleyemiyorum
Gece uyuma gündü yoğun iş, bebek ev eş derlen bunları yasaman çok normal canım. İnan çoğu insan yaşıyor. Hele ki hamileyken daha bunalım oluyor her şey daha çok göze batıyor. 1. Gebeliğin rahatlığını yaşadın şimdi ki daha zor çok iyi anlıyorum o yüzden seni. Hepsi geçip gidecek çocukların beraber büyüyecek arkadaş yoldaş olacaklar birbirlerine. Ben hep böyle düşünüyorum. Kızımda hala emiyor İnan bende uyumuyorum ama en azından bende iş yok. Arada anneme kaçıp dinleniyorum.Uyuamıyorum ki uyukluyorum çünkü oğlum bazen sabaha kadar ayakta memeden kestigim için uyku düzeni bozuldu tam bir bitmişlik durumundayım
Geçmiş olsun ben de 12 deyim iki gundur gribim. Sabah akşam yarim çay bardağı turşu suyu içtim.Aksam siddetli bas agrisi olunca 1 tane parol içtim.Dinlenmeye çalışıyorum.Yarin okul ve nöbetçiyim.Allah yardımcımız olsun.Merhaba arkadaşlar 13.haftamdayım ve grip oldum benim gibi grip olup atlatan varmı nasıl atlattınız bebişime birşey olucak diye çok tedirgin oluyorum.
36 bitmek üzere.Ben de ikisi birlikte büyüsün yaşım iyice ilerlemeden demistim ama pişmanlık oldu işte.Umarım en kısa zamanda biter bu anksiyeteSeni çok iyi anliyorum sanki kariyerimi ellerimle baltaliyorum ama o sağlık la doğsun yeterki tekrar basarım gaza
Yaşın kaç bilmiyorum ama yaş gitmeden yapmak lazım bu işi hepsini toparlayabilirim ama bebeği yapmam giderek zorlaşacak diye kendime telkinler veriyorum...
Benim hiç bulantım kusmam olmadı. Ve iştahım inanılmaz açık zor durduyorum kendimi. Sigara kullanıyordum bırakınca iştaha vurdu. Bi de elevit iyice iştah açıyorsa diye kullanmayayım dedim.Canım ben önceki gebeligimde elevit kullandım. Ve çok kilo almadığımi düşünüyorum. Toplamda 14 kilo almistim..
Kiloyu yapan gebelik iştahı bence. Elevit ile ilgisi yok. Zaten 15. Haftadan sonra başlıyor bulantılar azalıp iştah artmaya. 12. Haftada da vitamin başlanıyor hop vitamin kilo aldırdı oluyor. Biraz dikkatli yemek lazım.
Valla hiç bilmiyorum canım başka bi arkadaş ben kullandım elevitle alakası yok kilonun gebelik iştahıyla alakası var demiş. Sağlıklı beslenirsek aldırmaz bence .Hay Allah ya. Decavit veya İmom kilo aldırmıyor muymuş peki?
Demek ki sadece ben değilim bu durumda olan.Ama fiziki sıkıntılar,hamileliğin getirdiği duygusallık ve kaygı durumu oldukça yıpratmaya başladı beni.Umarim benim de yüzüm güler bu neden yaptım neden hamile kaldım kafasından kurtulurum bir an önceOlabilir canım, ben de geçen haftalarda mide bulantıları yüzünden nerdeyse oturup ağlayacaktım. Eğer ki ilk istediğim zaman hamile kalıp bu psikolojiyi yaşasam eminim ben de pişmanlık bile yaşardım. Bu bebeği çok beklediğimiz için şikayet etmemeye sabırlı olmaya çalışıyorum. Ama inan daha 3-5 gündür yüzüm az biraz gülmeye başladı. Seni de eminim baş ağrısı vs yıkmıştır iyice.
Zaten bunu planlayarak isteyerek hamile kalmıştım ama beynimizdeki o olumsuzluk canavari yok mu sürekli sorgulatanBen tek cocugum inan cok zor ..ha kendimin 2.ye suan icin cesareti var mi hic yok ama kardesim olsun cok isterdim..o yuzden üzme kendini..aradan cikmis olur 2 yila buyur sende islerine devam edersin..
Sizede çok geçmiş olsun bende dinlenmeye çalışıyorum bol vitamin ıhlamur sıvı tüketmeye çalışıyorum parol içip içmemekte kararsız kaldım inşallah cabuk toparlarızGeçmiş olsun ben de 12 deyim iki gundur gribim. Sabah akşam yarim çay bardağı turşu suyu içtim.Aksam siddetli bas agrisi olunca 1 tane parol içtim.Dinlenmeye çalışıyorum.Yarin okul ve nöbetçiyim.Allah yardımcımız olsun.
Umarım oyledir.Aslinda hamile olduğum için değil ama çok büyüdüğü için ve daha bir düzene girer diye düşündüğüm icin kesmiştim ama hiç te öyle olmadi.Emip deliksiz uyuyan çocuk 4 te uyanıp 8 e kadar oturuyor ve beni de uyutmuyor.Gunde 3 saat uyuyup ise gidiyorum ve stresli bir isim var.Cocugum da kreşe gidiyor arıyorlar uyumadı mi okulda huzursuz diye.Aklim orda kalıyor eve geliyorum gece 2 lere kadar maraton.Esim yardımcı olmaya çalışıyor ama o da yoğun benim gibi.Haftada 1 abla geliyor temizliğe yüzeysel yapıp gidiyor kendim yapsam daha iyi.Mikrop kapacakmışız gibi geliyor..Sanırım bu fiziki şartlar neticesinde dediginiz gibi psikolojimin bozulması normalogluma ne olacak vücut yorgunlugudur. Gecede uykusuz kaldığın için böyle oluyor.Ama geçecek emin ol.Kuzun da süt olayı bittiği için adapte olmaya çalışıyor.Ben de senin gibi hamilelik dolayısı ile oğlumu sütten kesmek durumunda kalmıştım.O dönem gece çok zordu.Ama geçti.Simdi iyiki varlar diyorum.Kardeş bambaşka birşey.
Ben endometriosiz hastasıyım 5 sene sonra anca oldu ondan öyle dedim tabi yine de belli olmaz bu işlerBen o mantikla hamile kaldim bir daaha cifte korunurum herhalde..ya hemen olmazsa.hemende oluyormus valla oyle deme :)
Cnm karanlıkta mı kalkıp otıruyor? Eğer kullanmıyorsan black out perdeleri öneririm içeriye hiç ışık girmiyor doğal olarak gece diye kalkmıyorlar. Uyanınca bile daha gece uyuypruz diyip devam ettiriyordum ben o zamanlar. Gerektiğinde de kızıyordum valla. Sessizce yanında uyuyor numarası yapıyordum. Sohbet etsem kalksam etsem hayatta uyumazdı. Sessizce dururdum. Hiç istifini bozma isterse karanlıkta kalksın gitsin nasılsa gidemicek uyacak illaki. Kendi kendine dalmayı öğrendi mi uyansa da devam eder bi şekildeUmarım oyledir.Aslinda hamile olduğum için değil ama çok büyüdüğü için ve daha bir düzene girer diye düşündüğüm icin kesmiştim ama hiç te öyle olmadi.Emip deliksiz uyuyan çocuk 4 te uyanıp 8 e kadar oturuyor ve beni de uyutmuyor.Gunde 3 saat uyuyup ise gidiyorum ve stresli bir isim var.Cocugum da kreşe gidiyor arıyorlar uyumadı mi okulda huzursuz diye.Aklim orda kalıyor eve geliyorum gece 2 lere kadar maraton.Esim yardımcı olmaya çalışıyor ama o da yoğun benim gibi.Haftada 1 abla geliyor temizliğe yüzeysel yapıp gidiyor kendim yapsam daha iyi.Mikrop kapacakmışız gibi geliyor..Sanırım bu fiziki şartlar neticesinde dediginiz gibi psikolojimin bozulması normal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?