Canım depresiflik konusunu açan kişi olarak şöyle bir yorum yapayım ilk hamileliğimde de bu durumuma yakındım ama bu kadar kötü değildim.Tabi unuttum o günleri ama günlük tutmuştum az önce bir göz attım evet ilk hamileliğimde de sıkıntılı gunlerim olmuş özellikle bebekle duygusal bağ kuramamak konusunda çok şikayet etmişim onunla hiç konuşamıyormuşum ultrason çıktıları başkasının bebeği gibi geliyormuş.Fakat çok iyi hatırladığım o doğum anı hayatımin en güzel saniyeleriydi.Oglumu görür görmez aşık olmuştum ve o hiç gelmeyecek dediğim günün üstüne 2.5 yıl geçmiş.Hamilelik gerçekten insana yıllar gibi gelen bir süreç.Zaman hiç geçmez hafta sayarsın gün sayarsın ama bitiyor işte bir şekilde.Bir sekilde tadını çıkarmaya çalışmak lazim.Simdiki halim ise daha başka.Fiziki koşullarım çok kötü.Yoğun tempo,küçük çocuk vs.Bizi bu hale getiren kuşkusuz hormonlar,sürecin çok farklı olması.Bebegin doğduğunda keşke eşimle daha çok zaman geçirseydik demezsin eminim ama hamilelikte herşeyi düşünüyorsun tıpkı şu an benim 2.çocugu yapmasaydım keşke demem gibi.Cocuklu olmak yine de güzeldir.Oglum hayatımızda olduğu için hiç pişman değilim.Ben de evliliğimin 4.ayinda hamile kaldım ilkinde.Hersey çok güzel olacakİyi geceler arkadaşlar. Bu depresiflik demekki her hamile de olabiliyor . genelde okudum masallah hepiniz tecrubelisiniz birde beni düşünün evliliğin 6. Ayını dolduruyorum daha bebeği de ya olmazsa yaştan dolayı ararsak doe çok düşündüm öyle karar verdik. ( anneannem ve annem genetik aramışlar bi süre ya benimde öyle olursa dedim ) birde belarligimda pko vardı bi ara. Olur mu olmaz mı dedim bi deneme sadece ters rahimle kalan bebeğim.. Çok da şükür ettim orası ayrı. Ama bazen diyorum şöyle mi olsaydı 1 sene olsaydı eşim de her dakıka her gün yanımda olamıyor işinden dolayı çok da yanlız kalıyorum. .. Bazen oturup kendi kendime ağlıyorum düşüncelerimden pişmanlık duyuyorum . Gebelik belirtim günü gününü tutmuyor cok uyuyan ben sabahin köründe 6 da falan kalkiyorum sonra gun icinde uyukluyorum yasli insanlar gibi pturdugum yerde kafam gidio :) ama yine çok şükür diyorum sanırım bebeğim sakin olacak bazen hamile olduğumu unutup planlar yapıyorum tam da doğuma yakın sonra diyorum doğum var.. o kadar karışıyor ki herşey kafamda artık biraktim çoğu şeyi hiç düşünmüyorum. Eşimde nazar değmesin anlayışlı bişeyi bana yansıtmaz huzursuz olduğum yerlerden kişilerden bu dönemde çok uzak tuttu iyi oldu ev işlerine gelince neden olmadı neden yemek yok falan yapmaz mide bulantilarinin yoğun olduğu dönemler napayım dıştan söyledi yiyeyim die şunu yapalım alayım söyleyeyim der hep.. Ama itiraf etmem gerekirse bana sanki hiç eylül ayi gelmeyecek bu eve bebek gelmeyecek o zamanlar hic olmayacak gibi geliyor.. kendimi bazen çok tuhaf hissediyorum insaallah bu gunler geçecek be sonradan pişmanlık duyduğumuz bü hisler bitecek
InsAllah dediğiniz gibi olur.. Çünkü eşime karşı da özlem duyuyorum dün akşam nasip olursa seneye bu zamanlar böyle olamayacağız artık ne güzel film izliyoruz bak sessiz sakin romantik.. takılma bu kadar çok bunalirsan annenlere götürürüz yine film izleriz diyo ona göre çok normal ama bana öyle gelmiyor işte.. bebeği çok da istiyorum bazen çok korkuyorum bise olursa naparim die ama sanırim dediğiniz gibi görünce bitecek insAllah yada hareketlerini net hissettigimde..Canım depresiflik konusunu açan kişi olarak şöyle bir yorum yapayım ilk hamileliğimde de bu durumuma yakındım ama bu kadar kötü değildim.Tabi unuttum o günleri ama günlük tutmuştum az önce bir göz attım evet ilk hamileliğimde de sıkıntılı gunlerim olmuş özellikle bebekle duygusal bağ kuramamak konusunda çok şikayet etmişim onunla hiç konuşamıyormuşum ultrason çıktıları başkasının bebeği gibi geliyormuş.Fakat çok iyi hatırladığım o doğum anı hayatımin en güzel saniyeleriydi.Oglumu görür görmez aşık olmuştum ve o hiç gelmeyecek dediğim günün üstüne 2.5 yıl geçmiş.Hamilelik gerçekten insana yıllar gibi gelen bir süreç.Zaman hiç geçmez hafta sayarsın gün sayarsın ama bitiyor işte bir şekilde.Bir sekilde tadını çıkarmaya çalışmak lazim.Simdiki halim ise daha başka.Fiziki koşullarım çok kötü.Yoğun tempo,küçük çocuk vs.Bizi bu hale getiren kuşkusuz hormonlar,sürecin çok farklı olması.Bebegin doğduğunda keşke eşimle daha çok zaman geçirseydik demezsin eminim ama hamilelikte herşeyi düşünüyorsun tıpkı şu an benim 2.çocugu yapmasaydım keşke demem gibi.Cocuklu olmak yine de güzeldir.Oglum hayatımızda olduğu için hiç pişman değilim.Ben de evliliğimin 4.ayinda hamile kaldım ilkinde.Hersey çok güzel olacak
Bizde şöyle bir durum olmuştu;eşimle çocuğu annemin yazlığına bıraktık bu yaz.Sutumu sağıp bıraktım.3 gün annemde kalacaktı.Cocugu bırakıp yola çıktık oh dedik ya iyiymis.Eve gittik tatile gitmeye cesaret edemiyoruz.Yedik ictik film izledik.Esim dedi ne yapıyordur acaba uyumuş mudur ben tutturdum özledim o olmadan nasıl uyuyacağız vs derken gecenin 2 sinde çıktık yola ağlayacağız nerdeyse.Gittik aldık geldikInsAllah dediğiniz gibi olur.. Çünkü eşime karşı da özlem duyuyorum dün akşam nasip olursa seneye bu zamanlar böyle olamayacağız artık ne güzel film izliyoruz bak sessiz sakin romantik.. takılma bu kadar çok bunalirsan annenlere götürürüz yine film izleriz diyo ona göre çok normal ama bana öyle gelmiyor işte.. bebeği çok da istiyorum bazen çok korkuyorum bise olursa naparim die ama sanırim dediğiniz gibi görünce bitecek insAllah yada hareketlerini net hissettigimde..
☺ demekki gercwkten değişiyor hisler hayatimiza tam anlamiyla girmesi gerekiyor.. Bende birakabilecegimi pek sanmıyorum ama tabi o günleri görmeden bişey diyememBizde şöyle bir durum olmuştu;eşimle çocuğu annemin yazlığına bıraktık bu yaz.Sutumu sağıp bıraktım.3 gün annemde kalacaktı.Cocugu bırakıp yola çıktık oh dedik ya iyiymis.Eve gittik tatile gitmeye cesaret edemiyoruz.Yedik ictik film izledik.Esim dedi ne yapıyordur acaba uyumuş mudur ben tutturdum özledim o olmadan nasıl uyuyacağız vs derken gecenin 2 sinde çıktık yola ağlayacağız nerdeyse.Gittik aldık geldik
Evet canım çok haklısın. Ben çocukları çok seven, kalabalık aileleri çok seven biriyim. Hayalim hep 2-3 çocuk sahibi olmaktı ama hamileliğin ilk 3 ayı çok zorlu geçince tek çocuk da fena fikir değil moduna girdimBen unutmadim hem de hiç ama 1. Olunca 2. Icin baskı onun tarafindan da geliyor hatta en acımasızi
"Eee herkesin kardeşi vsr ben yalniz mı kalacam
Bu baskilara çok dayandım ama kızım pes!!!dedirdi
Çevre den beş beter sosyal baskı falan dinlemezdim ama
Aklınıza bu lafımı kazıyın isteyerek de istemeyerek de
- 1. Yi yaptiysan en kötü ihtimalle
- 1. Için paşa paşa 2.yapiyorsun
- 2. Yiyaptiriyor çoğu ilk çocuk
- duygu sömürüleri hayatınızi kemiriyor
Günaydın kızlar
GÜNAYDINNNGünaydın
Seninle ayni duygulari yasiyoruz esimle zorlu bir 3 yildan sonra evlendik 1.5yil bile bize yetmedi gibi geldi hamile oldugumu ogrendigimde bakip bakip esime pisman oldum sanki bir daha boyle yanyana oturup film izleyemicez hatta cocuk az buyusun istedigim zaman opusemicez bile falan diye manyakca dusuncrlerim vardi..sonra dusundum ki birqzda toplum dayatmasi..hı cocugun olsun gorursun,bakalim gezebilcekmisin,bunlar iyi gunlerin,bolbol uyu...sonra dusundum bu insanlardan biri bile guzelliginden bahsetmiyordu anladimki demorilize etmek amac..okudigum bir kitapta dogmus bir cocuk ne bilir ?her seyi sizden ogrenir diyordu..benimle gezecek benim sevgime alisacak askla buyuyecek :)) artik takmiyorum..bir seylerde kismaya hic gerek yok..hatta seneye bizim beybiler yaza baya toparlak oluyo al tatile cık..uyut film izle.öp bolbol babasini sevgi icinde buyusun..InsAllah dediğiniz gibi olur.. Çünkü eşime karşı da özlem duyuyorum dün akşam nasip olursa seneye bu zamanlar böyle olamayacağız artık ne güzel film izliyoruz bak sessiz sakin romantik.. takılma bu kadar çok bunalirsan annenlere götürürüz yine film izleriz diyo ona göre çok normal ama bana öyle gelmiyor işte.. bebeği çok da istiyorum bazen çok korkuyorum bise olursa naparim die ama sanırim dediğiniz gibi görünce bitecek insAllah yada hareketlerini net hissettigimde..
biz de yaş ilerlemesin daha da diye evlendikten 3 ay sonra korunmayı bıraktık, hamile kalabilmem bir yılı buldu. Zor kavuştuğumuz için mutluyuz. O bahsettiklerinin hepsinin tadı çocuk varken daha da güzel olacak, gör bakSeninle ayni duygulari yasiyoruz esimle zorlu bir 3 yildan sonra evlendik 1.5yil bile bize yetmedi gibi geldi hamile oldugumu ogrendigimde bakip bakip esime pisman oldum sanki bir daha boyle yanyana oturup film izleyemicez hatta cocuk az buyusun istedigim zaman opusemicez bile falan diye manyakca dusuncrlerim vardi..sonra dusundum ki birqzda toplum dayatmasi..hı cocugun olsun gorursun,bakalim gezebilcekmisin,bunlar iyi gunlerin,bolbol uyu...sonra dusundum bu insanlardan biri bile guzelliginden bahsetmiyordu anladimki demorilize etmek amac..okudigum bir kitapta dogmus bir cocuk ne bilir ?her seyi sizden ogrenir diyordu..benimle gezecek benim sevgime alisacak askla buyuyecek :)) artik takmiyorum..bir seylerde kismaya hic gerek yok..hatta seneye bizim beybiler yaza baya toparlak oluyo al tatile cık..uyut film izle.öp bolbol babasini sevgi icinde buyusun..
inşallah canım yasamam. Çok sevimsiz bir durum. Gaviskon baslayacagimEvet haklısın canım. O yanmalar sıkıntı ya umarım gebeliğin ilerleyen dönemlerinde daha yoğun yaşamazsın.
Geceleri yastığımı yükseltiyorum ve sırtüstü yatıyorum biraz daha rahatım şuan.inşallah canım yasamam. Çok sevimsiz bir durum. Gaviskon baslayacagim
Şalterleri kapatın açamasın ışıkları. Uykum var bnm ışıklar da bozuk uyumam lazım de sonra sesini çıkarma uyudu sansın. Naparsa yapsın isterse ağlasın bebek diil nasılsa korkma. Bi süre sonra pes edecek yanına kıvrılıp yatcakHayır canım kalkıyor salona gidiyor ışıkları açıyor ve oyuncaklarıyla oynuyor gelip beni kaldırıyor yanimda dur korkuyorum diyor ne yapacagimi şaşırdım.Ayagimda bile sallıyorum artık uyusun diye ama mümkün değil.Eskiden emer uyurdu sanırım meme arıyor.Ben hiç emzik biberon vermedim zaten 2.5 yaşında artık.Ataraks mi versem diyorum
Çoook kolay gelsin cnm inşallah işler yoluna girer en kısa zamanda. Teşekkür ederim dileklerin içinSana da sınavında başarılar.Ben de mimarım gecenin 3 ünde proje yetiştiriyorum 12 yıllık ofisim yanimda çalışanları çıkarmak zorunda kaldım malum kriz.Tekim şu an ve yetişemiyorum telefon susmuyor çocuğum atak döneminde ve hamileyim bakalım ne olacak halim
Oda bir süreç oğlumda 2.5 yaşında aynını yaptı bana. Yorulmuyor cocuklar dogal olarak gece kalkıp oyun istiyorlar. Oyun alanlarına götür sıkca Bi kaç gün yorulması lazım. Öyle az hareket yormuyor onları :) atarax verme bende doktora sormuştum bağımlılık yapma durumu varmış Bi kereden nolur deme dedi bilemezsin çünkü vücut ne tepki verir dedi.Hayır canım kalkıyor salona gidiyor ışıkları açıyor ve oyuncaklarıyla oynuyor gelip beni kaldırıyor yanimda dur korkuyorum diyor ne yapacagimi şaşırdım.Ayagimda bile sallıyorum artık uyusun diye ama mümkün değil.Eskiden emer uyurdu sanırım meme arıyor.Ben hiç emzik biberon vermedim zaten 2.5 yaşında artık.Ataraks mi versem diyorum
Kızlar ya aranızda benim durumumda olan var mi?Ben ciddi şekilde gebelik depresyonuna girdim galiba.Surekli basım ağrıyor,hiç birşey yapmak istemiyorum,sürekli uyumak istiyorum,moralim çok bozuk ve durmadan yiyorum.Kaygi ve pişmanlık var keşke hamile kalmasaydım diyorum kimseye de söyleyemiyorum
Cnm dediğin gibi olabilir ama bence doktora gitmelisin nolır nolmazKızlar bana yardımcı olun, sabah bi kalktım pembemsi içinde damar gbi kırmızı kan vardı çok korktum. Normalde adet zamanım, 10 Ocak ve 10 şubatta aynısı oldu. Bugünde ayın 11i adet dönemi olduğu için mi ki çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?