- 1 Mart 2012
- 6.106
- 3.358
- 373
Deneyimli anneler cevap versin bence bende en az 3e kadar beklerdim acıkcası
Cnm dogduktan sonra yanindan ayirmak istemeyeceksin zaten. Pedogojik olarak da bence en az 2-3 yasina kadar Anne yaninda olmaliuykusunun daha düzene girmesi icin ayrı oda daha iyi sanırım. ama ilk başlarda olmuyor zaten illaki yanında yatırıyor insan. birde bizim ilk bebek sesini duyar mıyız duymaz mıyız kaygısı olur mutlaka. tecrübeli anneler en mantıklısını bize söyleyebilir mi :)
ay işte dogru düşünüyormusumCanım benim ilk kızımda annemgil aldı yatağını nevresim vs, kayınvalidemler de onun yerine altın taktılar. Birde çocuk ilk doğduğu zaman ayrı odada yatmıyor, bana göre bi bebek en az 2-3 yaşına kadar annesinin odasında kalmalı bu benim tercihim, beşiği odanıza koyarsınız. Çünkü küçük oldukları için sık uyanmaları oluyor hele ilk zamanlar, hasta olduğu zaman ağladıkça zırt bırt odaya gidip gelmektense yanınızda olması daha mantıklı. Odasını 2-3 yaşından sonra yatırırsınız, benim kızları hep öyle yaptım. Şimdi en küçüğü de öyle ayırdım, bunuda yanımda yatırırım. Büyüyünce odasına ayırırım. Hiç de bir zorluk yaşamadım
Bizde kimseden böyle bir fikir gelmedi. Kayınvalidem geçenle eşimle konuşurken duydum hastane çantasına bir de biberon koyarız lazım olursa diye söylüyorduDemekki genel kanı anane yapar diye bişey var :)
Evet aciliyor. Chicconunkinin aynisi bu daha uygun diye buna baktimYanı acılıyormu
3 yaşından sonra da ayırmak çok zor gelir işte. bide gece uykuları daha düzene girer ayrı odasında. ilk günlerde zorlanırız elbette ama sonra alışır diye düşünüyorum bizim için de daha iyi :) sepet beşiği de ben satın almıcam, daha 6 ay önce abimler almıştı birkaç aya sığmayıp odasına geçirecekler. zaten eskimedi onu kullanırım diye düsünüyorum hem elimde kalmazH honey bunchmorcivertkedi
Kızlar sepet beşik çok mantıksız en fazla 6 ay içinde yatabiliyor
Sonra eller kollar hareketleniyor dar geliyor bebişe o yatak
Ben kanz park beşiği aldım kimi zaman yerinde kimi zaman da yanımda uyudu
Ben çocuğun direkt başka odaya konmasına soğuk bakanlardanım
O kadar bekle içinde büyüt sonra o uyurken yanında olmasın
Ben hep izliyordum, nefesini hissetmek istiyordum
Üzerini filan açıyor dönüp duruyor gece illa kontrol şart ☺
Bizim çocuk odası büyük ama şuan boş
3 yaşından sonra odasını yaparız artık ☺
kesinlikle. bakalım nasıl ilerleyecek süreçÇok mantıklı .Daha dun eşimle boyle bir karar almıştık.
amiiinnn en cok heves ettiğim de bu. gerçekten her insanın doğum hikayesi farklıdır. 9 ay yatıp normal doğumu çok kolay yapmayı bekleyenler var. onlar işte ay öldüm diyorlar. ha spor yapıp zor yapanlar da var bu tamamen bünye meselesi. ama ben bunun için çabalıcam. spor olarak da. inşallah gönlümdeki gibi nasip olurBen de ilk hamilekigimde başından beri normal dedim. İnsanlar nasıl yapican çok zor vs dediler. Hoc umursamadım. Nitekim 3980 gr doğdu normal doğumla. Korkacak hic birşey yok. İnsanonnhayatinda yaşayabileceği Bence en mükemmel an. Öyle balık gibi çıkarken hissetmek görmek . Allah herkese nasip etsin
herkesin fikri farklı sanırım. valla kararsız kaldım böyle diyince haksızlık yaparmısım gibi hissettimCnm dogduktan sonra yanindan ayirmak istemeyeceksin zaten. Pedogojik olarak da bence en az 2-3 yasina kadar Anne yaninda olmali
Doğduktan sonra görüşürüz canım3 yaşından sonra da ayırmak çok zor gelir işte. bide gece uykuları daha düzene girer ayrı odasında. ilk günlerde zorlanırız elbette ama sonra alışır diye düşünüyorum bizim için de daha iyi :) sepet beşiği de ben satın almıcam, daha 6 ay önce abimler almıştı birkaç aya sığmayıp odasına geçirecekler. zaten eskimedi onu kullanırım diye düsünüyorum hem elimde kalmaz
kesinlikle. bakalım nasıl ilerleyecek süreç
amiiinnn en cok heves ettiğim de bu. gerçekten her insanın doğum hikayesi farklıdır. 9 ay yatıp normal doğumu çok kolay yapmayı bekleyenler var. onlar işte ay öldüm diyorlar. ha spor yapıp zor yapanlar da var bu tamamen bünye meselesi. ama ben bunun için çabalıcam. spor olarak da. inşallah gönlümdeki gibi nasip olur
Ayirma konusunda endiselenmeyin kararlilik ve tutum cok onemli. Benim kizim bana cok duskundu 11 aylikken tekrar calismaya baslamistim. Atanamayan bir ogretmen oldugum icin ozelde calisiyordum ve 6da cikiyordum okuldan. O yorgunlukla gece sabaha kadar emerdi ve yanimda oldugu icin zit pirt baska odaya girmek zorunda da kalmadim. 3 yasina gelmeden de 120 eninde bazali pembis bir yatak aldik hem rengine falan hevesle hem de Ben uyuyana kadar yaninda yatip uyuyunca kalkip yatagima giderek alistirdim odasinda tek yatmaya. Cok da guzel oldu.herkesin fikri farklı sanırım. valla kararsız kaldım böyle diyince haksızlık yaparmısım gibi hissettim
Deneyimli annelerden destek alıcaz :)Bizde kimseden böyle bir fikir gelmedi. Kayınvalidem geçenle eşimle konuşurken duydum hastane çantasına bir de biberon koyarız lazım olursa diye söylüyorduNerde kaldı oda yapmak. Kendi ailemden zaten istemem kayınvalidemlerin dibinde oturuyoruz düğünde de eli sıkı davrandılar bu yüzden kendi anne babamı da sıkıntıya sokmak istemiyorum. Eşinin dediği gibi koca koca insanlarız elimizden geldiğince yaparız. Ben de bebek odası değil de çocuk odası gibi yapıcam doğumdan bir yıl sonra gibi. Yatak odamıza beşiğini alıcam şimdi ama ne çeşit bi şey alsam karar veremiyorum.
Ama sıgmıyormus az büyüyünce bunlara büyükmü kiEvet aciliyor. Chicconunkinin aynisi bu daha uygun diye buna baktim
ay işte dogru düşünüyormusum
Hastanelerin gebe okuluna git. 20 haftadan itibaren dediler bana. Normal doğum için ve dikişsiz doğum için eğitim veriyorlermis.ben gördüm. cok kolay doğum yapıyordum. sonra doktora “ama söz vermistiniz dikis olmayacaktı” diyorum dikişsiz doğurdun zaten diyor. eve gelip emziriyordum erkekti ana 10 kg vardır kollarım ağrıyordu emzirirken resmen o emzirme anını iliklerime kadar hissettim. insallah öyle doğururumdikişsiz doğum için çabalıcam son ana kadar belki onun bilinçaltıdır bilemiyorum
ay işte ne güzel. herkes odasında olsun bu onu daha az sevdiğim anlamına gelmiyor ki. böyle söylüyorum ama doğunca belki o izin vermeyecek buna belki fikrim değişecek bilmiyorum :)Ayirma konusunda endiselenmeyin kararlilik ve tutum cok onemli. Benim kizim bana cok duskundu 11 aylikken tekrar calismaya baslamistim. Atanamayan bir ogretmen oldugum icin ozelde calisiyordum ve 6da cikiyordum okuldan. O yorgunlukla gece sabaha kadar emerdi ve yanimda oldugu icin zit pirt baska odaya girmek zorunda da kalmadim. 3 yasina gelmeden de 120 eninde bazali pembis bir yatak aldik hem rengine falan hevesle hem de Ben uyuyana kadar yaninda yatip uyuyunca kalkip yatagima giderek alistirdim odasinda tek yatmaya. Cok da guzel oldu.
evet pilates de dahil buna benim hastanede de var. fırsatım olursa gitmeyi düsünüyorum hiç olmadı evde yapıcam bu egzersizleriHastanelerin gebe okuluna git. 20 haftadan itibaren dediler bana. Normal doğum için ve dikişsiz doğum için eğitim veriyorlermis.
3 yaşından sonra da ayırmak çok zor gelir işte. bide gece uykuları daha düzene girer ayrı odasında. ilk günlerde zorlanırız elbette ama sonra alışır diye düşünüyorum bizim için de daha iyi :) sepet beşiği de ben satın almıcam, daha 6 ay önce abimler almıştı birkaç aya sığmayıp odasına geçirecekler. zaten eskimedi onu kullanırım diye düsünüyorum hem elimde kalmaz
kesinlikle. bakalım nasıl ilerleyecek süreç
amiiinnn en cok heves ettiğim de bu. gerçekten her insanın doğum hikayesi farklıdır. 9 ay yatıp normal doğumu çok kolay yapmayı bekleyenler var. onlar işte ay öldüm diyorlar. ha spor yapıp zor yapanlar da var bu tamamen bünye meselesi. ama ben bunun için çabalıcam. spor olarak da. inşallah gönlümdeki gibi nasip olur
Canım senin için ne istiyorsa öyle yap. Bizim buralarda babanne anneanne alır ama o biraz da kişilere kalmis. Kayınpeder biz alacağız dedi ekonomik durum bizde de yok onlarda da Kizdayken. Tanıdık diye bir yere götürdü hiçbirşeyi beğenmedim. Birde akıl verdi beşiğini alayim da bebek arabasını 6 aylık olunca alayim dedi.Biz kendimiz aliriz dedik çekildik. Sadece park beşik ile kaliteli bir bebek arabası aldık. Az miktarda giysi aldık ve gerisini ihtiyaç oldukça aldık.Yeni bir tartısma konusuyla geldim :)
Örf adetlerinizde bebek odasını kim yapar ?
Görümcem pek örf adet bilmez ama bebek odasını alıcam dedi ama annem olurmu öyle şey biz alıcaz odayı dedi hatta eve geldiğinde hangi odayı düşünüyorsun şunu şuraya koyarız bunu buraya koyarız diye bi dünya plan yaptı. Ben bikaç model bulayım size gösteririm hangisini isterseniz alırız dedi.
Eşim ise koca koca insanlarız kimseden bişey almayacagız kendimiz yapalım düşüncesinde
Sizde ilk kim yaptı yada yeni anneler böyle şeyler konusuldu mu ailenizde ?
Dimi bide öyle bişey var sidik yarısı yapmazlar aslında birbirleri arasında ama bilemedimCanım senin için ne istiyorsa öyle yap. Bizim buralarda babanne anneanne alır ama o biraz da kişilere kalmis. Kayınpeder biz alacağız dedi ekonomik durum bizde de yok onlarda da Kizdayken. Tanıdık diye bir yere götürdü hiçbirşeyi beğenmedim. Birde akıl verdi beşiğini alayim da bebek arabasını 6 aylık olunca alayim dedi.Biz kendimiz aliriz dedik çekildik. Sadece park beşik ile kaliteli bir bebek arabası aldık. Az miktarda giysi aldık ve gerisini ihtiyaç oldukça aldık.
Isı yarışa dökmeden iyi niyetle ve senin begendigin birşeyleri almak istiyorlarsa bırak alsınlar. Ama ben beşiğini aldım, anneannesi de arabasını alsın muhabbetine dönecekse boşver. Sidik yarışı yapıp seni üzmesinler. Sen tanırsın cevrendekileri
aynen aynen. bi kere kıyamayıp yanına aldığında bi daha da zor alısır. çünkü anneden o yüzü görmüs olur. zaten kararı verirsem kesin olur net olurum yani :)Valla canım benimkiler çabuk ayrıldı, aklı erdiği için sözünü dinliyor orda disiplin sende olacak. Bir iki yanına geldiğinde annecim odana deyip uyaracaksın, o geldiğinde sen kıyamayıp yanında uyutursan alışmaz
Genelde babanne tarafı alır. Biz herseyini kendimiz yaptık. Erkenden odaya gerek olmadı bizim odamızda kaldi bebek 3 yaşına kadar. Fakat yatağımda hiç yatırmadım kendi beşiğinde uyudu. 3 yasında odasını ayirdik 1 haftada alıştı odasına. Yeni doğduğu zamanlar odasına götür getir anne için de zor olur. 3 yasında normal yatakta yatti. Odasında genç odası gibi dolabı var. Araba yatağında yatıyor.Demekki genel kanı anane yapar diye bişey var :)
Beğendim bu fikri ama 7 ay sepet beşikte yapamaz. Benimki 5 aylıkken dizleri üstünde park yatağa tutunup sarkmaya kalktı hop alt kata indirdim.bir de kızlar odası var bizde ama boş. ilk zamanlar yatak odasında oluyor ya beşik. sepet beşik alıp 6-7 ay giderse 9-10 ay kullanıp sonra odayı düzüp geçirmeyi düşünüyorum. sizce de daha mantıklı değil mi? odası biraz boş dursun diyorum yani sonra yaparız odasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?