Kizlar uzun zamandir giremiyodum bebisler nasil gobisler buyudu mu alis verisler basladimi bizim babamiz dayanamadi ufak tefek biseyler aldik Rabbim saglikla giydirmeyi nasip etsin durumlar nasil sizlerde
Inşallah canim seninle günlerimiz ard arda
Göbeğim hafif büyüdü direk göze carpiyo bebişimde iyi cok şükür alışveriş daha başlamadım ama bende ufak ufak biseler almak istiyorum artik

Deneyimli anneler cevap versin bence bende en az 3e kadar beklerdim acıkcası
Ben anne yanı beşik (brevi nanna oh) kullandım 3ay. İsteyen 6aya kadar kullanabiliyor. Sonra montessori odası yapıp 2ay odasında yanında yattım. Döndüğünde nasıl yatıyor onu gözlemledim. (Montessori yatakları piyasada pahalı, biz ebebekten 90*190 ölçülü pierre cardin marka yatağı aldık çok da uygundu fiyatı, 2kapaklı da dolap aldık) Gece lambası da kullanmadım özellikle. Sonra kamera koyup çıktım. Şuan 17aylık ne yalnız yatmaktan korkuyor, ne karanlıktan. Zifiri karanlığa gider oyun oynar o derece.
Ben odasından çıkınca daha rahat yattı, daha az uyandı. Bebek anne kokusuna da uyanırmış. Montessori yatağının kapı kısmı açık, kendisi uyanıp yataktan çıkıp oyun oynardı odasında, akşamdan değiştirerek bir oyuncak bırakırdım. şimdi oda kapısına boyu yetiyor, çıkıp yanımıza geliyor. Ateşli hastalandığı dönemlerde yanında yatıyorum.
Geleneklerde kim alır kısmına gelince; bizde normalde Bebek odasını kız anası yapar , genç odasını da vakti gelince damat anası yapar ama kv hiç birşey yapmayacağını bildiğim için annemlere de müsade etmedim.

3 ay çok erken ayırmıssın kız ama uykularının düzene girdiği tartışılmaz. zaten hemen odasına bırakıp gitmezsin bir müddet anne de onunla yatar sonra sonra alısır. bakalım ya her bebek de buna izin vermiyor insallah bizim bebişlerimiz izin verir

Kızlar günaydınnn montessori yatak alıcam o kesin ama bidaha anne yanı almalı miyim yoksa hiç yanıma alıştırmadan odasına da mı yatırmaliyim karar veremiyorum. Yatak odasi ve çocuk odası bitişik çok yakın, diyorum ki bi telsiz alip odasina koyayım uyandığında duyar kalkar giderim. Tabiki bekara kadın boşamak kolay derler reel de bu böyle olabilir mi bilmiyorum siz hangi görüştesiniz. Uykum cok ağır olduğu için yanıma alıp uykudan kalkıp emzirmek istemiyorum Allah korusun emzirirken uyuya kalırım flan diye. Hani kalkıp odasina gidene kadar ayılırım da diye biraz da. Bilemedim şuan ki düşüncem bu

Odasının havasına alışsın diye 2ay da onun yanında yattım. 5ay bitince ayırdım kendimden yani. Zaten okadar çok dönmeye başlamıştı ki koca yatakta gitmediği yer yoktu uykusunda.
Benim uykum inanılmaz ağırdı. İlk zamanlar okadar çok uyanıyordu ki uyukluyordum memedeyken. Çok da korkuyordum ama doğru pozisyonla arkana yaslanınca boğulma , üzerine kayma sıkıntısı olmuyor. Emzirme minderi bu konuda çok çok yardımcı oldu bana. Kesinlikle herkes almalı dediğim birşey. O minderde emerken ben kafamı arkaya dayar uyurdum. 5aydan sonra yalnız yatınca düzenimiz oldu. Gece 3-5 kez uyandı ve ben kalkıp odasına gidince hem uykum biraz açılmış oldu ki daha bilinçli emzirip gazını alıp yatağına koydum. Onun yanında uyukladığım dönemlerde sersemlikten gazlı gazlı yatardı oğlum haliyle çok sık uyanırdı. Ben kamera kullandım çünkü ağlarken çok sesi çıkmıyordu benimkinin, o yüzden arada bakma isteği duydum. Telsiz ve kameralar bebeğin volümünü yüksek olarak sana iletiyor, illa ki duyuyorsun

Mantıklı olmuş bende böyle bi ses veya görüntü sistemiyle odasında yatırmayı düşünüyorum kendime güvenmiyorum Allah korusun düşünmek bile kafayı yemeye sebep hic riske atamicam

Ne güzel ben yapamadım böyle yapamam da sanırım, park beşik almıştım ben iç yatağı kalındı ve çok kısa sürede ayağa kalkmaya başladı yani 9. -10. Ayında falan tehlikeli olmaya başladı, sarkıp düşebilme riski vardı , çok hareketli bir bebiş olduğu için ayıramadım yanımdan ve yer yatağı yaptırttım ona özel orda yattı, 2 yaşında odasında yatmaya başladı, şimdi de anne yanı beşik alırım diyorum, sonra ben kendimi hazır hissettiğim bebeğimin de hazır olduğunu düşündüğümde abisinin odasını ona veririm , abisine artık genç odası tarzında birşey alırım diyorum

Park yataklar 2 kademeli oluyor, alt kademeye alınca bayağa derin oluyor ona rağmen mi çıkmaya başladı. Yeğenim 1 buçuk yaşında hala park yataktan çıkamıyor Tabi modelden modele değişiyordur belki

Park yataklar 2 kademeli oluyor, alt kademeye alınca bayağa derin oluyor ona rağmen mi çıkmaya başladı. Yeğenim 1 buçuk yaşında hala park yataktan çıkamıyor Tabi modelden modele değişiyordur belki
İki kademeli değildi , derindi ama ben kalın bir yatak almıştım, yani hakikaten hareketli bir çocuktu ben ne bebek arabasını kullanabildim ne mama sandalyesini ne salıncağını durmayı sevmiyor ki hala öyle , saat 4 ye okuldan geliyor, yüzmeye gidiyor eve geldiğinde hala hafi futbol oynayalım, hadi körebe , hadi saklanbaç, uyuyana kadar hareket

Ovvv o da iyiymiş, Allah sana bol bol enerji versin valla hele hamileyken çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…