Güvenli baglanma denen bir olay var biliyorsunuzdur.hatta adem gunesinde kitabi..her ne kadar adamin bazi kelimlerinden dolayi sinir olsamda guvenli baglanma kitabinda bir sure cocukla bag kurmanin ve yaninda yatirmanin oneminden bahsediyor.aksi takdirde aglayan,huysuz cocuklar yetisiyor diyor..herkesin anneligi kendine gore elbette siz daha iyi bilirsiniz ama bende bir sure kokumla uyumasindan yanayim..en azindan odasini 6 ay kadar sonra ayirmak planimda..

Doktor bana da çatlaklar için bebek losyonu ve bebek yağı kullanmanı tavsiye etti, kendisi de hamileliğinde öyle yapmış. Bebekler için olan su bazlı ürünler al dedi. Çatlak için 4.ayda bakımları başlamamı söyledi. Ama ben şimdiden nemlendirici sürüyorum.

Bir de bebek yağları zararlı diyor herkes, ben de kakao yağı mı alsam diyorum en klasik çatlak tedavisi

Dr a mesaj attım iki gecedir bacağım kasılıyor baldırıma kramp giriyor diye. Bana Calcimax d3 yatmadan önce alın 1 haftaya geçer yazdı. Kalsiyum ve d vit birarada

Canım benimde önceki hamileliğimde sürekli bacaklarıma kramp giriyordu uykuda bile biran çığlık atarak uyandığını biliyorum, doktorum magnezyum eksikliğinden demişti, içince rahatlamıştım

Kızlar aranızda vajinal mantar sorunu yaşayan var mı? Bebeğe zararı olur mu? Yıllardır olmuyordu, çok dikkat ediyordum ama sanırım bugün hortladı yine

Benide crinone enfeksiyon yaptı 3 hafta oluyor bırakmalı doktor fitil yazdı yeni alicam bende

Valla 5 yılın sonunda binbir türlü tedavi sonrasi yavrusuna kavuşmuş olma hissiyatıyla isterim ki çocuk üstüme yapışık yaşasın ama kendimden korkuyorum ya diyorum dalarsam emzirirken uykum çok ağır maalesef. Birde çocuktan sonra gün içinde sağlam yorulacağımız için gece emzirirken ya diyorum uyuya kalırsam ayılamazsam cunku bir değil iki değil defalarca kalkicaz. Uyuya kalıp ona zarar vermekten korkuyorum

Bebek ilk 3ay hala anne karnında sanırmış kendini. O süre içinde özellikle bol bol memede tutmak bence en güzel bağlanma biçimi. Ben 16 ay emzirdim. İlk 3ay yatak odamızda anne yanı yatakta yattı. Yatağa bitişik olduğu için ikimizde birbirimizin kokusunu aldık. Sonra 2ay daha ben onun odasında yanında yattım. Emerken saçlarımla oynayan bir bebekti, şimdi memeyi bırakmış olsak bile düşüp canı yandığında gelip sarılır saçlarımı koklamak ister. Güvenli bağlanmak içten gelen sevgiyle zaten oluyor, önemli olan o bağın sürdürülebilirliği. Bu sadece odayı ayırmakla zedelenmez. Ben dış mihraplara kansaydım bağımız yıpranırdı. Kucağına çok alma, emzik ver, kokuna alıştırma vs. gibi. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran, bebeğin sana yol gösteriyor zaten. Her insan gibi her Bebek özel.
5 aylıkken ayrı odalara geçtik, 16aylıkken de memeden ayrıldık . Bana çok düşkün, çok da özgüvenli bir çocuk. Gelip gelip sarılır öper koklar. Rabbim hepinize tattırsın.

Canım uz3rinden zaman geçmiş ama aynı problemi dun aksam yaşadım bi anda kahverengi leke geldi çok çok acik renkli 6.haftamdayım sen naptin geçti mi leken sonra

Kızlar az önce arkama yaslanmış bi şekilde oturuyordum, sonra bi hapşurdum kasıklarım çok fena sancıdı 4-5 saniye sürdü ama çok kötüydü yaşayanınız oldu mu, bebeğe zarar vermiş midir
Sürekli yaşıyorum hamile kaldığımı öyle anladım hatta aşırı aciyo hatta Dr a sordum progestan verdi başta sonra hapşırırken oturuyorum hafif katılıyorum kendimi öyle acımıyor ancak gece bağırdım Bi kere alerjikbunyeliyim her dakika hapsiririm bişey olmuyor kaslar geriliyor aniden bence

Ben tatli badem yagi ve kakao yagi aldim ikisini birebir olcude fisfisli bir sisede karistirdim ve kullanmaya basladim. Banu Ciftci'de dermatolog oneriyor

Bizde ilk çocukta kimseden bir talep gelmediEşimin okul arkadaşları park yatağını almışlardı Oğlum biraz onda ama çoğunlukla yanimda ,kolumda yattı.Oglum dogduktan sonra 4 gun kuvezde kalip benim tek basina eve donup bos yatagina bakip sut sagmaya calismam gibi faktorlerden dolayi kuvezden cikar cikmaz kucagimda uyutuyordur.Yerine yatirirken uyaniveriyordu o yuzden bende uyuyabilmek icin yanimda yatirdim.Ama benim uykum çok hafiftir.Soluk sesine bile uyanırım.
Yanda yatırarak emzirmek dikkatli olmak gereken durumlardan.Uykusu ağır olanlara tavsiye etmiyorum.Cunku olumsuz olay duydum bu konuyla ilgili.
Oğlum 2 yaşında iken kızım doğdu zaten.E oda gece anne sütü alınca oda benle yattı.2 kişilik yatakta boyuna olarak 4 kişi yatıyorduk.Esim uzun boylu olduğu için ayakları taşıyordu yataktan
Oğlumda gece korkuları vardı o yüzden neredeyse 4 yaşını geçene kadar bizimle aynı odada uyudular.Sonra ayri odada yattilar.Ama onlar uyuyana kadar kitap okuyup yanlarında bekledim.Velhasil kelam park yatakta az az yattılar.Su an biri 6 biri 8 yaşında.Ayri odada yer yatağında yatıyorlar.Cunku aşırı deli uyurlar.Odanin bir köşesine yatırsam gece kapının önünde bulurum.O yüzden tek bir yatakta yatırmaya teşebbüs etmedim hiç.

Banu cifci kayısı ve kakao yagını önermişti ben onları aldım iki üc günde bir sürüyorum :)

Coook cici hastane cıkıs takımları buldum :)

Eklentiler

• 5CAC68A3-F0F9-472A-918C-0357DE5C499A.webp
    45,1 KB · Görüntüleme: 39
  • 4BBE1165-86BC-4809-BB07-F9A9E321042C.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 36
  • 23D9DF1B-32FC-49C7-9019-ACE9B7C18036.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 33
  • 8CB511D1-1C2F-4765-A2BD-022134C20E8F.webp
    35,1 KB · Görüntüleme: 37
  • 5D4B1420-DDF7-4A66-8E31-8C5B61DA1C60.webp
    32,9 KB · Görüntüleme: 38
  • F6FA80BF-AA5C-4DD2-B650-DC6B98CE1139.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 37
Yok ya 5000 TL civarı diye biliyorum 7500 se ayvayı yerim ( Cenk Bey’le ilgili bir sıkıntı yok ancak ssvd konusunda çok olumsuz konuşunca devam etmeme karar verdim. Yoksa hemen evimin yanında çok rahat oluyordu :/
Hangi semt ve hangi hastane doktorla gorusunce haberdar eder misiniz beni de
Doktorun özel muayenehanesi Alsancakta. Anlaşmalı olduğu hastaneler var birkaç yerde.
2 doğum arasi kaç yıl var?Benim 3 olacak ssvd olmaz dediler hala arıyorum yaparım diyen dr.Bir de ssvd yapacaksan yenidoğan yoğun bakım olması gerekiyormus hast de

Olur mu hiç 12-13 ay arayla yapanlar bile var. Benim de 3,5 olacak nasipse. Evet Allah korusun ters bir durumda ameliyathane imkanı olması için 24 saat o imkanların sunulduğu bir hastane olması gerekiyor.
Konya'dayim bende.Burada da Rengin hanım var.Artik bayağı ssvdsi var.Ssvd ebesi de 2 3 tane var.Volkan beyi Ssvd grubundan duymuştum.Amiiiin inşallah.Hepimize keskesiz doğumlar nasip olsun
Hadi inşallah sağlıkla hepimize nasip olur. Yeter ki sağlıkla gelsinler de
Evet izmirdeyim :) muayene ücreti çok yüksek geldi bana doğum ücretini gözden cikardim ama son dakika alması bile iyi bişey. Yanilmiyosam 4700 civari ssvd yaptırdı en garanti doktor kendisi :)

İzmir’in neresindesiniz? :) 4700 ssvd miii inanmıyorum bunu bilmiyordum :)) ama bana da instagram sayfası çok güven verdi görüştüğüm zaman ne hissederim bilmiyorum :)
Kızlar aranızda vajinal mantar sorunu yaşayan var mı? Bebeğe zararı olur mu? Yıllardır olmuyordu, çok dikkat ediyordum ama sanırım bugün hortladı yine
Benim idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı doktor 1 içimlik antibiyotik verdi onu içtiğimin ertesi günü kaşıntı başladı deli gibi ( yırtıp atasım geliyor öyle olunca. Doktora söyledim krem ismi söyledi ancak kullanmak istemedim sirkeli suyla falan yıkadım şimdi o zamandan beri bir gün oluyor 4-5 gün olmuyor şeklinde devam ediyor. Gebelikte mantar bebek için sıkıntı değilmiş. Google a yazarsanız kadın doğum doktorlarının videolarında anlatıyor sadece anne için sıkıntı.
Kızlar az önce arkama yaslanmış bi şekilde oturuyordum, sonra bi hapşurdum kasıklarım çok fena sancıdı 4-5 saniye sürdü ama çok kötüydü yaşayanınız oldu mu, bebeğe zarar vermiş midir
Bana da ara ara ani harekette ve hapşırmada oluyor.

Kızlar ben 5-6 ayına kadar Chicco Next to Me anne yanı beşik kullandım aşırı memnun kaldım. İki yanı da kademe kademe alçaltılıp yükseltilebiliyor reflü yatağı gibi de kullanılabiliyor yani. Herkese öneriyorum. Sonrasında park yatak kullandım bebek biraz ağırlaşınca koyup almak biraz zor oluyor ama düşer mi vs diye aklı kalmıyor insanın bir de gittiğimiz her yere taşıdık tabi.

Muayene ücreti ya 400 ya da 450 son dakika bile geliyor fakat öncesinde tanısma tanima amaçlı randevu alın dediler biz aradigimizda İzmir bayraklidayim. Bı tane daha doktor var Ege şehir Hastanesi'nde 3600 ssvd Haşmet mesut Özsoy ben bıre bir konuşmadım Sebahat sapmaz diye bı ebe var o da ssvd konusunda çok iyi 1000 lira ücret talep ediyor ebe olarak doğumda yanımda o olacak önümüzdeki haftalarda doktora da randevu alacağım :)

Kızlar bişey sormak istiyorum benim günüm ultrasonda yaklaşık bi hafta geriden geliyo doktor bi sıkıntı yok geç döllenmeden dolayı böyle oluyo dedi ama sizde de böyle olan oldu mu hiç tecrübeli anneler cevap verebilir mi yada bilgisi olan

Bende oyle degil ama burda öyle olan cok insan oldu zamanla önde gidip geri gelende oldu o her zaman aynı ilerlemiyor. Açık kapanıyor yada daha az açık haline geliyor. Sorun değil bu aynne geç döllenmeden cok var sizin gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…