yaa sanada mı kız dedi bende hiç bulantı olmadı çok rahat bi hamilelik gecirdim oglu daki gibi ben erkek dir diyordum ama çok net % 99deyince kesin gözüyle bakıyorum canım sende yüzde belirtmişmiydi
benimde hiç bulantım olmadı . ben kız mı diye çığlık atınca . tahmin dedi. önümüzdeki ayki kontrolde kesinleşir dedi.

Oh maşallah :)
Yok yaptıracagım zatende sanırım kendi doktorum yapıyor hastanemde perinatolog dısardan anlasmalı anladıgım kadarıyla ondan bi süpheye düştüm

İkiliyi yaptırdım şükür bişey cıkmadı ama bu demek değilki bişey olmayacak o risk her zaman var bence ama down olmaz ama baska bişey olur olacagı varsa
Ben yinede bunca teknoloji icinde bunca imkan varken yaptırmamayı manasız buluyorum

Benim de bugün doktora gitmem gerekti, bugün gördüm, sen de mi oradaydın bugün?

kesinlikle katılıyorum. benim arkadaşım ikiliyi yaptırmıcam ne yani down lu dese aldırıcam mı çocuğu dedi. 3 lü taramada bebeğin hasta olduğu çıktı. neden ikili yaptırmadın dediler. sonuç bebeğin ciğerleri gelişmemiş. suyu yokmuş ve böbrekleri gelişmemiş. ya karnında ölecek ya doğar doğmaz. kaç tane doktor gezdi. gebeliği sonlandırıldı. aynısı ablamın da başına geldi . ablama ya karnında ölecek seninde yaşamın tehlikeye girecek . yada doğar doğmaz ölecek dendi. o yüzden bence de bütün tetkikler yaptırılmalı.

bende bunu diğerini cevapladıktan sonra gördüm nasıl güzeldir inşallah sonuçlar. cinsiyet için bişey dedi mi?

Valla yaptırmadım canım ilk gebeligimde. Doktorum bunda da sordu yaptırmayı düşünüyor musun diye hayır dedim. Yaptırman lazım yaptır falan demedi. Bazi hastalarim yaptırıyo bazıları yaptırmıyor dedi. Tercih meselesi.kontrollerime düzenli olarak gidiyorum zaten. Daha önce bir dış gebelik geçirdiğim için. Insallah rabbim hepimizin bebeklerini de korusun..

Ah ya kıyamam basları sagolsun
Eski zamanlarda hastane bu kadar yokmus bu kadar imkan yokmus bu kadar doktor yokmus ondan gitmiyorlarmıs ama bunun yanında bu kadar egzos dumanıda yokmus bu kadar gdosu oynanmıs seylerde yokmus bu kadar paketli ürünlerde yokmus yasam kaliteleri daha yüksekmiş
Şimdi bu devirde bu kadar imkan var bu kadar gelişmişlik var bu kadar cag atlama varken eski insanlar gibi davranmak ne bileyim değişik geliyor birde anne karnında bicok ameliyat yapılabiliyor gerekli görülürse erken müdahele diyede bi durum var belki dogdugu anda erken müdahele edilmesi gerekecek bikaç gün bikaç saat bile bazı ameliyatlarda cok önemli
Ne bileyim herkesin kendi vicdanı ben kendimi suclar dururdum bişey olsa

Kizlar selamlar... Pek yazmiyorum bu ara ama sizi takipteyim. Simdi gelelim konumuza ☺ Bugun saglik ocagina gittim kayit yaptirmak icin. Bir dayak yemedigim kaldi. Neden bildirmemisim bu zamana kadar diye. Sanki bildirsem cocugu muayeme edecek ultrason cihazlari var da. Bayaa soylendi durdu. Tabi ben susar miyim? Aslaaa.... ben niye bildiriyorum, sizin beni aramaniz lazim dedim. Koskoca devlet benim hamile oldugumu tespit edemiyor mu? , 4 aylik hamileyim neredeyse en az 6 kere doktora gozuktum nasil gpzukmez sistemlerinizde diye cemkirdim ben de... neyse sonra yapti kaydimi. Haftaya gidecekmisim. Ne yapacaksa haftaya bana artik... sinir oldum geldim. Aranizda bildirmeyen varsa haber vereyim dedim. Basiniz agrimasin. Kendi sistemleri dandik, bu dandiklik sebebiyle bildirmediniz diye suclu siz oluyorsunuz...

Aminn inşallah
Öyle düşünme bence doktor kötü bi durum oldugunda aldırda demez diyemez mesela
Tamamen anne insiyatifine bırakıyorlar Herşeyi

Hosgeldinn
Şikayet etsene hemen ne münasebet kendileri takip etmedi bu nasıl bir çiğliktir ya e nabızda görünüyor gebeliğin herkesi arıyorlarmıs işlerine gelince

Hosgeldinn
Şikayet etsene hemen ne münasebet kendileri takip etmedi bu nasıl bir çiğliktir ya e nabızda görünüyor gebeliğin herkesi arıyorlarmıs işlerine gelince
Vallahi sinir oldum. Bir de ebenin kayit yaptigi yerde 15 dakika sorularina ayakta cevap verdim. Ulan ben hamileyim, madem cok ilgili alakalisin hamile kadini niye 15 dk ayakta tutuyorsun? Salak salak isler ya... Saglik bakanligini arayip, saglik ocagina gitmek istemiyorum diyecem... Mecburuz,onlarsiz bu cocuk dunyaya gelmicek gibi davrandi dangalak. Anlamadim vallahiii

Aminn inşallah
Öyle düşünme bence doktor kötü bi durum oldugunda aldırda demez diyemez mesela
Tamamen anne insiyatifine bırakıyorlar Herşeyi

Aynen öyle zaten diyemez aldır diye ama böyle biseyin doğruluğu malesef yüzde 100 degil. E aldirmicaksam da gerek yok diye düşünüyorum. Cevremde bu tür seyleri cok yasayan olduğu icin boşu boşuna anne adayı doguma kadar stres yaşıyor. Doktor bana ilk gebeligimde yaptirmayacagm dedigimde alaycı bir tavırla özürlü olsa doğuracaksın ozaman dedi bende tabikide dedim. Ozaman yaptirma dedi boşuna. Devlet hastanesiydi. Suan ki doktorum özel ve ona güveniyorum zaten. Allaha emanet bebeğim insallah birsey olmayacak. Olsa da aldırmayı asla düşünmem.

Terbiyesiz kadın ya
Kendi tembelliklerini seni sindirerek geçiştirmeye calısmıs
Valla bende gittikten sonra şikayet edicem
Bak gördük burda bi dünya kişiyi farklı illerden aramıslar bizim neyimiz eksik yahu
Yapan yapıyor yani hatta demekki yapmaları gerekiyorki ondan bu kadar tepki veriyor

Sadece aldırma olarak düşünme
Teknoloji cok ilerledi kalple bosaltım sistemiyle ne bileyim omurilik sistemiyle ilgili bicok ameliyat anne karnında yapılabiliyor
Eger misal kalpte delik vs varsa doğumdan hemen sonra ameliyata alınabiliyor bikaç gün gec farkedilmesi kötü sonuclar dogurabiliyor
Allah vermesin tabi ama benim vicdanım keşke vaktiyle bilseydim yaptırsaydım demeye yetmez
Bide özele gidiyormussun hani devlet olsa belki ücretlidir sıra vardır vs derimde imkanında varken yaptırmaman ne bileyim

Bülent kars ı yazmıslar dragosta yorumlar baya iyi aklında olsun randevu bulamazsan
Evet ben bulent beyin hastasıyım ama hastanesi kartal soğanlıka taşındı cok memnunum doktorumdan uzun uğraşlar ve denemeler sonucu en son onda karar kıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…