Canim benim yanlis anlasilacak hicbir sey yok aslinda. Konuyu takip ettim de, hic kimseye negatif bir yorum yapilmamis. Ben de 2li, 3lu,4lu test yaptirmam diyordum. Ama 2liyi yaptirdim ve temiz cikti. En yuksek dogruluk payi 2li testmis. Doktorum da o temiz ciktigi icin digerlerine ozellikle 3luye gerek duymadi. Ama detayli ultrason gercekten hayati onem arz ediyor. Eskilerde ultrason mu varmis? 2li test mi varmis diyen arkadaslara sunu hatirlatmak isterim. Yenidogan bebek olumleri de bir o kadar cokmus. Sisteme karsi olan biri olarak saglik konusunda belli basli seylerin yapilmasi gerektigini dusunuyor ve onemsiyorum. Kendim rahat bir 9 ay gecireyim diye amaaan nolcaksa olsun diye dusunemem. Hamileligim ultra rahatlikta gecip, kucagima hasta bebek aldigimda (Allah hepimizin evlatlarini bize bagislasin), mutlu mesut gecirdigim 9 ayin ne onemi kalacak? Kizlar tersini dusunen varsa ne olur kizmasin bana. Bir evlat kolay dunyaya gelmiyor. Gunumuzde hamile kalmak bile mucize. Bunun icin yillarca emek harcayan var. Bize bu mucizeler bahşedilmis ve onlarin iyiligi icin her seyi olmasa da onemli ve velli basli tetkitleri yapmaliyiz. Dun doktorumla gorustum. Seker yuklemesi hakkinda fikirlerini sordum. Kesinlikle yapilmasi gerek dedi. Gecmis zamanda bu test hakkinda negatif gorus belirten ve yapilmamasini savunan doktorlar meslekten men almis. Litre litre kola icen, kilo kilo baklava yiyen gebelerimiz var. Onlar saglikli cocuk dogurabiliyor da, seker yuklemesi mi cocugun sagligini etkileyecek dedi. 1 bardak kolada 8 kup seker var, yuklenen seker miktari abartildigi gibi degil dedi. Ve ben kesinlikle onu da yaptiracagim. Hatta miktarini da soyledi guldum ben. Aman kizlar bebislerimiz icin ne yapilmasi gerekiyorsa yapalim. Yabana atmayalim bu tarz tetkitleri. Hicbir sey yaptirmiyorsak en azindan detayli ultrasona onem verelim. Hepinizi seviyorum ve yanlis anlasilmamayi umuyorum ☺