Kizlar bende sonunda ayrintilimi yapyirabildim üniversitede ücretli yapılabiliyormuş. Çok şükür herşey normal doktor çok güzel inceledi fiziksel olarakta gayet herşey yolunda dedi yalnız biraz tosuncuk bu dedi ilerden gidiyormuş şeker testi mutlaka yaptır dedi. Ben hiç kilo almadım verdim filan.dedim sagliklida besleniyorum ama bebek ilerde olduğu için nolur nolmaz dedi. Benle aynı olan arkadaşlar sizin bebekleriniz kaç gram benim 600 grammis bana fazla gibi de gelmedi aslında ama sizde durumlar nasıl
Bana doktor evomere diye bir catlak kremi yazmisti sonra mühendisinoglu sayfasi var ürün iceriklerini inceliyor orada bebek sampuanina ve losyonuna denk geldim cok mutlu oldum..icerigi temiz dogal bir ürünmüs..yildizlar listesine almis..mustelayada iyi diyorlar ama nedense ben icerik acisindan dogal diye onu tercih edicem sanirim..mustelayla ilgili anneler gozleerini yaktigini falan yazmis bebeklerin..o sayfayi sende inceleyebilirsin tek tek icinde olanlari belirtiyor..
Inceledim aslında ama yorumları falan da okudum bazıları memnun musteladan bazıları memnun değil bence bebeğe göre degisiyo herkeste aynı olmuyo bende sebamedi aldim şampuan ve losyon olarak
Bebeğinizi kaçıncı haftada doğurdunuz peki. Neler yaptınız kanama sonrası. Benim de şimdi kanamam durdu ama plasentada kanama alanı var, Cuma günü kontrolüm var inşaallah kapanmıştır
Kanamam olunca beni 1 gün hastanede yatırıp ilaç ve serum vermişti doktorum. Kanama tekrarlamayınca taburcu etmişti 10 gün rapor vermişti sürekli istirahat etmistim iş güç hic yapmamistim o 10 gün içinde doktorumun önerisi ile. Sonra kontrole çağırmıştı kontrolde plasentanın yukarıya olmasi gereken yere kaydığını söylemişti. Sonrasında doktorumun da izniyle işime geri dönmüştüm ama kendimi çok yormamaya çalıştım. Ilk doğumum sezeryan olduğu için 2. Doğumum da sezeryan oldu bebeğimi doktorumun planladığı tarihte 38 hafta +4 günlükken doğurdum şimdi sağlıklı ve 3 yaşında şükür. Darısı başınıza. Bu arada plasenta previanin çeşitleri var bir kısmı ilerleyen haftalarda düzelebiliyor bir kısmı düzelmiyor herkeste farklı seyredebiliyor. Ins sağlıkla kucaklarsınız bebeğinizi
Normal insanlarda (gebe olmayan kisilerde) 2 saat sonra olculur ancak gebelerde 1 saat sonrasi olculur. Gebelerde 1. Saat tokluk şekeri önemlidir eğer doktor isterse 1. Saate ek olarak 2. Saatte de görmek isteyebilir. Bu arada saat tutulurken önemli olan yemek yedikten (bitirdikten) sonraki degil ilk lokmadan sonraki suredir. Yani yemege başlanılan ilk dakika baz alınır bittikten sonraki degil
Topiğimizin doktoru olması da çok güzel oldu inşallah sorularımız ile bıktırmayız. 24 saatlik idrarda protein testi için devlette dahiliye doktoruna randevu aldım, dahiliye doktoru da bakar herhalde dimi? Bi de şeker yüklemesini sağlık ocağında baktırmakla hastanede baktırmak arasında fark olur mu (güvenilirlilik açısından) ?
Estafurullah idrarda proteine dahiliye bakar. Sağlık ocaklarında şeker yükleme testi yapılmıyor diye biliyorum onun için de dahiliyeye başvurabilirsiniz
Teşekkür ederim açlık sabah beklerken zorlar belki ama erken saate aldim randevumu bide beklerken hareket etmeyin gibi bise yazmışsınız ama sebebini merak ettim
Eğer test süresince çok aşırı aktif olunursa vücut enerji için kandaki glukozu kullanır ölçümde çıkacak olandan daha düşük gibi çıkabilir bu nedenle. Ve sonuç bizi yanıltabilir. test suresince illa sifir hareket demiyoruz ama mesela uzun bir yürüyüş aşırı aktif olmak pek önerilmiyor
Aç gidiyorsun, önce açlık şekeri ölçüyorlar, peşinden glukozu içiyorsun ve bir saat sonra tekrar kan veriyorsun, bir saat sonra yine kan veriyorsun. Aralarda bir şey yiyip içmiyorsun.
Inceledim aslında ama yorumları falan da okudum bazıları memnun musteladan bazıları memnun değil bence bebeğe göre degisiyo herkeste aynı olmuyo bende sebamedi aldim şampuan ve losyon olarak
Yok olmadı ameliyattan önce sütümü biriktirdim çekip 2 gün ya da 24 saat sonra vermişti narkozlu sütü sagip atmıştım hep 2 yaşını geçene kadar emdi Allah korur seni de bebeğini de
Kanamam olunca beni 1 gün hastanede yatırıp ilaç ve serum vermişti doktorum. Kanama tekrarlamayınca taburcu etmişti 10 gün rapor vermişti sürekli istirahat etmistim iş güç hic yapmamistim o 10 gün içinde doktorumun önerisi ile. Sonra kontrole çağırmıştı kontrolde plasentanın yukarıya olmasi gereken yere kaydığını söylemişti. Sonrasında doktorumun da izniyle işime geri dönmüştüm ama kendimi çok yormamaya çalıştım. Ilk doğumum sezeryan olduğu için 2. Doğumum da sezeryan oldu bebeğimi doktorumun planladığı tarihte 38 hafta +4 günlükken doğurdum şimdi sağlıklı ve 3 yaşında şükür. Darısı başınıza. Bu arada plasenta previanin çeşitleri var bir kısmı ilerleyen haftalarda düzelebiliyor bir kısmı düzelmiyor herkeste farklı seyredebiliyor. Ins sağlıkla kucaklarsınız bebeğinizi
Aamiiinnnn. Tam da duymayı umduğum cümleler teşekkür ederim. Genelde 28e kadar yukarı çıkması beklenirmiş . Benimki de kısmi olarak aşağıda .kanama da durdu. İnşaallah bir an evvel yukarı çıkar. Hep yatamıyorum çocuk olunca ama çok iş yapmıyorum ve yere eğilmiyorum mümkün olduğunca
Estafurullah idrarda proteine dahiliye bakar. Sağlık ocaklarında şeker yükleme testi yapılmıyor diye biliyorum onun için de dahiliyeye başvurabilirsiniz
Yapılıyormuş, yani bizimkinde yapılıyor. Aile hekimin 1-2 gün önceden gel şeker yüklemesinde kullanacağımız ilacı yazayım dedi, devletteki doktorum da sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi ama sanki hastane daha güvenilir olur gibi geldi bana. Aile hekimi elma aromalı olan var o daha kolay içiliyor ondan yazıcam dedi, devlet hastanesinde de ondan verirler mi acaba
kızlar oda susleme konusunda ben de kararsızım ya sonra pişman olursam diye doğum fotoğrafçısı asla istemiyorum ona eminim eşimle belki gobekli halimle foto çekinirim ama fotoğrafçıların şekilden şekle sokmasindan hiç hazzer
tmiyorum
zaten telefonlarimiz bile profesyonel foto çeker
ya odayı balonlarladoldurcam ve bebek besigine kendim tütu yapacam
ama oda ya masa oluyo mu acaba ikrmliklari çiçekleri koymaya
Yapılıyormuş, yani bizimkinde yapılıyor. Aile hekimin 1-2 gün önceden gel şeker yüklemesinde kullanacağımız ilacı yazayım dedi, devletteki doktorum da sağlık ocağında yaptırabilirsin dedi ama sanki hastane daha güvenilir olur gibi geldi bana. Aile hekimi elma aromalı olan var o daha kolay içiliyor ondan yazıcam dedi, devlet hastanesinde de ondan verirler mi acaba