Ah hemen çuruteyim canim. Benim kiz asiri harwketliydi. Karnima tv kumandasi koyardik hereket ederdi kumanda. Ama masallah cok sakin ve uzmeyen bir bebek oldu. Rahat rahat buyuttuk cok sukur. Insallah oglan da kizim gibi bir bebek olur diye dua ediyoruz.

Kizlar agrilari olanlar yastik iyi gelmedi demistim ama kullandikca etkisini gostermis olacak ki bel agrim azaldi..yinede eger gun icinde yorulursam hafif agrilarim oluyor ama o dayanilmaz agrilar bitti diyebilirim..yastiga bagladim agri yasayanlat deneyebilir emzirme yastigiyla birlikte almistim aradan o da cikmis oldu..

Kızlar valla ben yazıcakken siz yazmışsınız şu gaz ve şişkinlik olayına bir çözüm bulabilen var mı? Ztn başından beri gaz şikayetim vardı demir ilacına başlayınca kabızlıkta eklendi özellikle akşamları çile çekiyorum resmen kasıklarıma sancı yapıyor öyle bir gaz. İlaç vs bişey kullanan tavsiye edebilicek olan var mı özellikle kabızlık için?

Onu çürüteyim canım arkadaşımın bebeği neredeyse hiç kıpırdamazdı karnında çok çok sakindi ama doğduğundan beri gazlı bebek 5 aylık oldu hala düzelmedi

Ben çok gazlıyım şu an diye dün doktora sordum bunu çocuğa geçer mi gaz dedim güldü bana öyle bir şey olması mümkün değil sadece emzirirken gaz yapan yiyecekler yerseniz sütünüz bebeğe gaz yapabilir dedi dikkat ederseniz sorun olmaz dedi.

Banada erkek bebekler çok gazlı olur kızlarda çok gaz şikayeti olmaz çok şanslısın kız olcak gaz derdi çekmezsin dediler ama bu ne kdr doğru bilmiyorum :)

Canım ben de normaldir diye düşünmüştüm ama nolur nolmaz diye doktora mesaj attım normal değil dedi hemen tansiyon baktırdı, tansiyon normal çıktı, tuzu yasakladı. Tedbiren de idrar da ve kanda protein testi istedi. Olaki idrarda protein kaçağı çıkarsa protein diyeti başlatacakmış ya da ilaç verecekmiş. Gebelik zehirlenmesi vs tarzı olumsuz bi durum oluşmasına diye tedbiren kontrol ettiriyor sanırım. Tuzu kesmemin biraz faydası oldu. Bir de gün içinde ara ara ayaklarını yükseğe koyarak yat. Çok şişince bi zaman sonra ağrı da yapıyor

lifli gıdalar iyi geliyor hurma , yulaf gibi ,akşam geç yememek önemli, bol salata ve zeytinyağşı yemekler rahatlatıyor.

Ne guzel grubumuzda doktor eczaci peki neyi önerirsin icerik olarakta dogal olan..evomere 'yi doktor onermisti bana ama ?mustelda iyi sanirim
İlaç dışı üründe cok fazla bilgim yok ama mustelanin her ürünü maalesf masum değil. Bende kendim bilgim ve muhendisinoglu bilgileriyle karar vericem alacaklarıma. Mustela almicami biliyorum ama

hay Allah şişlik bizim düşündüğümüz kadar sıradan bir konu değil anlaşılan, tuz çok etkili evet , ben güç içinde ayağımı masanın altında yükseğe uzatıyorum , müsait oldukça daha yükseğe , henüz şişlik olmadı inşallah olmaz

Aldım artik deneyip gorucem iyi gelmezse ozaman başka bakarim
Tabi aldıysan ziyan olacak değil bi denersin içeriğine kendin de bakabilirsin neler var diye. Çokta zararliysa ziyan edersin gider :) her urun içeriği farkli ama kesinlikle eski sebamed degil gozu kapali alabilcegimiz

Allah korusun gebelik zehirlenmesi tarzı bir durum varsa el ayak şişmesi yaparmış o yüzden tedbiren tansiyon ölçtürüp, idrarda protein baktırmak da yarar var dedi doktor. Eğer onlarda bişey yoksa tuzsuz ve az karbonhidratlı beslenerek şişliklikler biraz azaltılıyor sanırım. Ben 2 gün çok tuzlu yemiştim o zaman acaip şişti ve çok ağrıdı ayaklarım. Tuzu kesince azaldı şişlik.

Canım haftan kaç acaba

Kızlar deterjan ne düşünüyorsunuz? Granül olanlar kalıntı bırakıyor diyotlar, sıvılar da epey pahalı en azından mühendisinoğlu tarafından tavsiye edilenler

Kızlar şişlik bende de var ama ben sıcaklara bağladım maalesef asla sıcağa tahammülüm yok gunde 10 kere suyun altına giriyorum yine daralıyorum kilomda olduğu için. Ama ayaklarım ve sağ elim bencede şiş. Cumartesi günü şeker yüklemem var doktoruma söyleyeyim protein testi de yapsın. Zaten tansiyon ilacı kullanıyorum ama ne olur ne olmaz.

Bence de canım tedbiren baktırmak da yarar var. Bu haftalardan sonra bizde ki en riskli durumlardan biri gebelik zehirlenmesi Allah korusun. Tabi sıcaklar, az sıvı-protein alma, fazla tuz, çok kilo alımı vs bunlar da şişilğe sebep oluyor

Yani 6 kilo aldm ama zaten obez hamile kaldım oda etkiliyor olabilir ben yine baktırayim içim rahat etsin. Zaten bu sıcaklarda biz son aylarımıza kadar nasil gidicez hic bilmiyorum bana büyük imtihan

lifli gıdalar iyi geliyor hurma , yulaf gibi ,akşam geç yememek önemli, bol salata ve zeytinyağşı yemekler rahatlatıyor.

Normalde ztn beslenme tarzım o şekilde çok dikkat ediyorum aşırı kilo almadım ztn kilolı değildim düzenli yürüyüş yapıorum gün içinde çok hareketliyim yemek saatlerim çok düzenlidir ama yok banamısın demiyor bu kdr dikkat etmeme rağmen bu kdr gaz ve kabızlık bide etmesem nolurdu düşünemiyorum

İnşlh çok teşekkür ederim desteğin için bugün kendi doktorumda dedi çok çok küçük kapanma olasılığı yüksek diye içim rahatladı

İlaç dışı üründe cok fazla bilgim yok ama mustelanin her ürünü maalesf masum değil. Bende kendim bilgim ve muhendisinoglu bilgileriyle karar vericem alacaklarıma. Mustela almicami biliyorum ama
O zaman kesin ben de evomere alayim bende oyle duydum cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…