tahlilinde iki farklı değer olması lazım
Anti toxoplazma IgG: geçmişte
Anti toxoplazma IgM: halihazırda şu anda bu hastalığı geçirip geçirmediğin anlamına geliyor.
IgG pozitif ise bu enfeksiyonu geçirmişsin genelde kedi dışkısı ile bulaşıyormuş .
yani bağışıklığının olması iyi birşey. bu testte istenen şey Anti toxoplazma IgG: pozitif Anti toxoplazma IgM: negatif olması imiş
Kedimiz vardi yaklaşık 10 senedir de kedi bakıyoruz evlendikten sonra ama tabi ailemle kaldı.
Demek ufakligin bana bir kiyagi olmuş da ben fark etmemisim
Saolun kızlar inşallah çıkmaz bir şey yaptıran yok herhalde bu rutin testleri benimde az idrarında enfeksiyon varmış onun için bir şey demedi ama benim baya kronik geçmiyor
Herkese merhaba. Kısmetse ben de haziran annesi olacağım.33 yaşındayım, öğretmenim. İstanbulda yaşıyorum.
3. Hamileliğim bu, 5.5 yaşında bir kızım ve 2 yaşında bir oğlum var.
Salı günü gittim doktora 6+1iken, sadece kese göründü, haftaya tekrar gidicem kalp atışını duymak için.
Öncekilerde sanki bu haftada kalp atışını duymuştuk gibi hatırladım, bir sorun yok değil mi diye sordum doktora o da hayır çok normal dedi. 3. De olsa insan yine evhamlanıcak bişey buluyor :) Sata göre doğum tarihi 3 haziran ama haftaya ölçümlere göre net tarihi belirleriz dedi.
Herkese merhaba. Kısmetse ben de haziran annesi olacağım.33 yaşındayım, öğretmenim. İstanbulda yaşıyorum.
3. Hamileliğim bu, 5.5 yaşında bir kızım ve 2 yaşında bir oğlum var.
Salı günü gittim doktora 6+1iken, sadece kese göründü, haftaya tekrar gidicem kalp atışını duymak için.
Öncekilerde sanki bu haftada kalp atışını duymuştuk gibi hatırladım, bir sorun yok değil mi diye sordum doktora o da hayır çok normal dedi. 3. De olsa insan yine evhamlanıcak bişey buluyor :) Sata göre doğum tarihi 3 haziran ama haftaya ölçümlere göre net tarihi belirleriz dedi.
Benimde toksoplazmaya bağışıklığım yokmuş doktor çok dikkat etmemi söyledi. Hayvanlara ellememem lazımmış eti çok pişirmem lazımmış yeşillikleri muhakkak sirkeli suda bekletmem gerekiyomuş ve dışardan hiç bişey yiyemiyorum :/
aynen o konu hakkında baya bilgim vardı benim küçükken falan sokak kedilerini çok eve getirirdim ağzıma kadar sokardım o derece onu kesin geçirmiştirim diyordum ama geçirmemişim bende o kadar kolay değilmiş aslında ama çiğ et ve iyi yıkanmamış sebzeden geçme olasılığı daha yüksekmiş kedide direkt dışkısıyla temas edip ağız yoluyla alınca bulaşıyormuş