Ah canım hemde öyle bir sorumluluk ki kendini unutuyorsun bütün hayatın evladın oluo çocuk büyütmek cidden çok çok zor. Yeri geliyo onunla büyüyorsun onunla öğreniyorsun tüm zorluklara rağmen hayatımin enn mucizevi en harika şeyi anne olmak . Anne tüm zorlukların üstesinden geliyor. Bi örnek vereyim. Kardeşim hamile kalmadan önce gece top patlasa uyanmaz hiç bir sese uyanmazdı korkuyordu ağladığında nasıl duyucam diye. Doğum yaptı yeğenim gıg dese en derin uykusundan uyanır oldu şimdiden vücudumuz anneliğe alıştı bile.
Evet canım gerçekten öyle bende top patlasa uyanmam ama gece yiğenim öksürse hemen uyandım gittim baktım yeğende evlat gibi tabi evlat çok başkadır ama oda benim canım ciğerim. Allah tüm annelerin yardımcısı olsun inşallah.
Beni hayatımda annelikten daha çok yoran hiçbir şey olmadı. Eğer evlat sevgisi olmasa kimse dayanamaz bu yorgunluğa çünkü sadece beden değil beyin yorgunluğu ömür boyu sürecek olan. O yüzden sanırım cennetin annelerin ayakları altında olmasının nedeni. Çocuktan önceki hayatıma dair pek birşey hatırlamıyorum.
Evet canım çok haklısın. O kadar yorgunluk, sorumluluk, hastalık, endişe korku sevgisinin karşısında duramıyor demi düşününce ikinciyi istemek bile delilik ama onun tadını alıncada insan doyamıyor sanırım:)
Ben çocuk doğmadan önce top patlasa uyanmazdim ama doğum yaptım gık dedi mi kalktım o çok başka birşey evet yoruluyorsun bazen ağlamak bile geliyor içinden ama kucağına alıp emzirmen hele ki gülmeye falan başladı mi bütün yorgunluk bitiyor oğlum şimdi 3.5 yaşında yorgun ya da modum düşük olduğunu anladı mi anne hadi gel sarilalim diyo herşey arkada kaliyor
Ay evet ya kıyamam ben ona. Dün yiğenim hem ağlıyo hem annesine diyoki anne söz veriyorum bi daha çikolata yemicem bi daha soğuk süt içmicem onlar beni hasta yapıyo diyo dillendilermi dahada tatlı oluyorlar :))
Evet canım çok haklısın. O kadar yorgunluk, sorumluluk, hastalık, endişe korku sevgisinin karşısında duramıyor demi düşününce ikinciyi istemek bile delilik ama onun tadını alıncada insan doyamıyor sanırım:)
Evet ya bunca zorluğa rağmen tekrar tekrar çocuk sahibi olmak isteyebiliyorsun hem Allah güç veriyor hem de evlat sevgisi hiçbir sevgiye benzemiyor yoksa kimse yapmaz birden fazla çocuk :)
Bebekler ilk doğduklarında sarılık olmasın diye en geç iki saatte bir emzirmek gerekirmiş gece bile ,ben bunu duydum ne kadar zor olduğunu anladım nasıl dayanıcam hiç bilmiyorum, uyumayı çok severim uykum bölünsün sinirli olurum ,bide memeler yara oluyormuş çok zor anne olmak ,annemin değerini daha iyi anlıyorum şimdi
Canım ben pko olduğum halde 3. Ayımda hamile kaldım öncelikle sakın stres yapma. Aslan pençesi çayı öneririm onun çok faydası oluyor. Kilon varsa vermeni öneririm benim çok kilom olmadığı halde 6 kilo verdim onun çok faydası oldu. İnofolic combi kullandım 3 ay 3. Ayımda hamile olduğumu öğrendim allah sanada nasip etsin inşallah hayırlı zamanda :)
Kızlar minnoşumun böbreklerinde genişleme vardı bugün kendi doktoruma gittim gösterdim hiç önemsemedi sınır 10 milimmiş zaten bizim biri 4 diğeri 7 milim önemli bir şey değil takip edilicek dedi ben 7 milimi gördüğümde söylemiyorum bile dedi baya rahatladım hiç down sendromu falan bahsetmedi bile
Bu tam buğdaylı tam tahıllı ekmek gerçekten işe yarıyor ama :) neden dersen eskiden 2 günde 1 ekmek alıyorduk biz yetiyordu sonra ben hamile kaldım baktım günde 2 ekmek yiyoruz yediğim birşey değil sindiremiyorum filan dedim ben beyaz ekmegi birakiyorum 4.aydan beri 12 tahıllı olanlardan yiyorum yerken hiç bir keyif almıyorum bu sayede günde en fazla 4 dilim filan yiyorum oda mecburiyetten
Yani büyük fark oluyo yoksa fil gibi olurdum ben
Yani yazdimama benimde gözüm beyaz olani ariyor maalesef
Eksimayali bu dönemde mideyi biraz ekşitiyor
Ama saglikli diye mevburen yiyorum
Ara ara beyaz unlu yuyorum
Ewet canım ilk 6 ay felan ana kucağı sonra normal bebek arabası ana kucağını bi süre araç koltuğu olarakta kullanabilirsin büyüdükçe araç koltuğu geekli tabi diye