2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Ben de işte aynı doktorumda ama iki ayrı alette girdim ikisi farklı çıktı

Benim de geçen boyunu öyle ölçtüler.. duruş şeklinden mi acaba öyle bir fark çıkmış .. doktora sorunca ne dedi.. benimki de 36-37 haftalarda çok az kilo aldı
önceki bebek ölçümü küçükmüş onla karışmıştırmış çok saçma geldi zaten bakarken 37 diyor kağıtta 33 yazıyor iki hafta önce 35 di bu çocuk anlamadım gitti başka yerde çıksa gelişme geriliği mi var derler kadın resmen salladı a olabilir takılma falan dedi

Öncekinin kağıdını mı verdi acaba.. Ablam da olmuştu bir kere doktor başka ölçüm vermişti olabilir.. bir de artık son haftalar ya doktorlar ölçümlere takılmıyor artık öyle böyle kurtardı gözü ile bakıyor bence

Artık düşmesi önemli değil canım benim doktor bakmıyor bile artık gelirse müdahale etmeyiz dedi bana

ya direk bakarken ultrasonda zaten 2300 37 haftalık dedi 2500dü diyince karışıyo önceki hasta küçüktü dedi tekrar da bakmadı sonra kağıda baktım orda da 2300 33 hafta yazıyo karnıma baktı zaten küçük değl dedi e öyle anlaşılıyosa karından ne âlâ

Aynen yurtdışında usg ye çok girmeden ebeler göbek boyutunu ölçüp hafta söylüyormuş bir yerde okumuştum ya da izlemiştim

Benimde bu hamileligim hep hastalıkla geçti 4 yaşımda kızım okuldan taşıdı durdu virüsleri... ıhlamur zencefil bal karışımı ile atlattım hep ama hemen geçmesini beklemek 1 hafta sürüyor maalesef bol bol dinlenme...

Aynen yurtdışında usg ye çok girmeden ebeler göbek boyutunu ölçüp hafta söylüyormuş bir yerde okumuştum ya da izlemiştim
aynen biliyorum onu hatta bende ölçüyorum arada büyümüş mü diye ama dr direk gözüyle baktı yok küçük değl dedi

aynen biliyorum onu hatta bende ölçüyorum arada büyümüş mü diye ama dr direk gözüyle baktı yok küçük değl dedi
Demek ki o gözüyle ölçüyor artık uzmanlık ben de boyunu kafaya takmıştım ama artık dediğin gibi o cihazlara güvenmiyorum boşver doğunca canlı görücez ne kadar ☺

Bana bir de bugun kafası biraz küçük gibi görünüyor ama kanala yaklaştığı için doğru ölçüm alamıyoruz dedi dr um

Sizde de oldu mu böyle bir durum

Merhaba kızlar,sizi okuyorum ama yogunluktan ve yorgunluktan yazamıyorum

2.gebelegim4 yaşında kızım var ilk doğumum spinalle epidural kombine sezaryen oldum 40+3 de...

Kızımı 40+3 e kadar bekledik gelmeyince ve Dr. 4 kiloyu gececek gibi görünüyor diyince suni sancı verildi.fakat ne acilmam.oldu nede bebek aşağı indi...Dr.um biraz daha beklemeyi önerdi fakat ben birseylerin ters gittiğini hissettim ve sezeryan olmayı istedim.spinal epidural anestezi ile sezeryana alindim.ameliyatta Dr.um bebeğin boynuna ve göbeğine 2 yerden kordon dolandigini soyledi.her serde bir hayır varmış...annelik iç güdüleri önemli imiş...Dr.um gerçekten iyi tecrübeli bir Dr.du fakat bu bir ihmaldi annelik içgüdüleri olmasa evet bebek kurtulurdu belki ama yaşadığımız stres çabası olurdu... 3.650 Gr topik bir kızım oldu.
Anestezi şeklinden memnun kaldım.odaya alindigimda elime bir düğme verdiler ve ağrım olduğunda basmami söylediler...2-3 gün sonra rahat bir şekilde hareket ediyordum,10 gün sonrada neredeyse hiçbir şeyim kalmamıştı.

Yaşadığım tek sorun bebeğim emmiyordu.mememi bir türlü tutmadı,ilk 1 hafta mama ağırlıklı besledik fakat elektronik süt pompası alıp sağmaya başlayınca sağım sutumu biberon ile icirdim 6 ay boyunca mama kullanmadan...6 ay gece gündüz süt sağmak tamamen izdirapti...ama bebeginiz için tüm eziyetler çekiliyor

Bunda ise emmezse diye eds yani emzirme destek sistemini biraz araştırdım.yanima hastane cantama süt pompami koydum ve birde mide sondası,biberona bu sefer alıştırmaya hiç niyetim yok o bebek emecek Allah'ın izniyle ne çektiğimi bir ben bilirim.sizde EDS yo araştırıp videolar izleyin derim...

Benimde doğumum 20-24 haziran arası Allah izin verirse..

Yaşadıklarımı paylaşmak istedim sizinle de.cogu zaman yazamasamda yazdıklarınızı yakinen takip ediyorum,Allah hepimizin bebeklerini hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin...sevgiler...

Haklısın hemen geçmiyor hem de dinlenme benim ikinci hastalığım hamilelik döneminde ilki 1 ayda ancak geçti umarım bu çabuk geçer daha da hasta olmayız en azından emzirme döneminde..

Tatlım önceki hastayla senin ne alakan olmuş olabilir anlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…