2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Iste bu kesinlestirdigim hastanenin fotografcisi yok.
Benim zaten basta bir degisik oldu buralari bilmiyorum diye ilk karsiya kendi doktoruma gittim.uzak olunca centrali buldum gittim.sonra tavsiye ile simdiki doktorumla devam ettim.
Oda bi üsküdar academic birde icerenkoy bayindirla çalışıyor. Bayindira karar verdik defalarca gidip gelerek.
Gunde belli olunca simdi academicin fotografcisindan baska bu civarda bilemedim kimse.

Ayşe Öner in kitabını aldım canım
Doğuma kadar gebelik sürecini okudum doğumdan sonrasini okumadım
bebek odası alışveriş eşyaları yıkama vs derken ara verdim kitaba biraz bakayım tekrar belki orda da yazmıştır.
Doğum sonrası bölümde.
Cinsiyetci çocuklar yetiştirmiyoruz ne güzel yapmış baba :)
Bende eşime toz pembe gömlek almıştım :)
Oğluma da neler alacağım kim bilir

Benim bahsettiğim diğer hastane de central hospital :) ikinci olarak oraya gittim hep doğuma evime yakın olanda karar kıldım..
Central de uygundu broşüru incelediğimde hatta eşim fiyata şaşırıp alalım bu paketi konuşalım demişti doğuma burda karar verirsen.
Bizim dış çekimi yapan fotoğrafci keşke bu alanda da çalışsa dış çekim dügün için tanıdık var esımın de arkadaşı ama hastane için tanıdik yok canım bende hastane fotografcisi ile anlasqcagim.

Central bana yakin sayilirda iste 3 4 defa cok erken haftalarda gittim oraya.hic o zamanlar bu isler fotografti cekimdi aklimin ucunda yoktu : )dikkat bile etmemisim.
Ben simdi ki fotografci ile biraz pazarlik yapayim hafta ici gorusmeyede calisayim olmadi.

Senin yarin mi belli olacak tarihin

E bebekte bolca var mesela hışırtılı oyuncaklar mını hısırtılı oyuncak kıtaplar ıcınde cıngırak olan sallayınca ses yapan oyuncaklar.. diş kasımak ıcınde var ısırmalı onlarda olur :) ben aldım kızımdan da var bebek arabasının onune takılsn uzun oyuncaklarda ıyı oluyor.

Evet canım yarın aslinda çatıma bakacakti normali denesek mi diye fakat bende dusundum ve esimle konuştuk hem bebisimin kilosu iyi onden gidiyor hemde boynuna kordon dolandigi için ben riske atmak istemiyorum normali denemeyecegim sezeryan istediğimi söyleyip tarih alacağım.

Zeka kartları varmış sanırım bebekler ilk siyah beyaz gördüğü için o renkte olan
0-3 ay için onlarida alacağım o zaman e bebegi talan ederim bi ara...

Kizlar yenidogan diye Eşim bundan almis 3,4 paket

Kendimde kullandım nasılmış diye

Kolanyalı mendil sanki inanılmaz yaktı

Bide safsu+pamuk yazıyor tamemen yalan

Benim bile yaktiysa bebeklerin narin popişleri ne olur düşünemiyorum artık ☹

Sizde aldıklarınızı kendinizde deneyin bi kızlar

kızlarrr bir bakarmısınız aranızda memur olan var mı 32 haftadan sonra çalışabilir aldıktan sonra yıllık izin kullanabiliyormuyuz ben 2 hafta oldu çalışabilir raporunu vereli sonuna kadar çalışmak istiyorum ama arada vücudum kendini toplasın diye 2-3 gün yıllık izin alabilirmiyim işyerim olur dedi ama bir başkası da fazladan çalıştığın haftalar yanar dedi bilgisi olan var mı

Selam kızlar, heyecanla takip ediyorum yazdıklarınızı, hergün doğum yapan var mı diye merakla giriyorum Bugün kontrolum vardı benim de, 9 gün önce 2000 gr olan bebiş bugün 2300 çıktı, karın çevresi yine 10 gün geriden geliyormuş ama önemli olan kilo almasıymış. Tansiyonum 14/9 çıktı yalnız, bi kaç akşamdır evde de 13/9 fln çıkıyordu, drum evde sabah akşam ölç ve günde 2 kez magnezyum al dedi öyle yapacağım. Bir de kardiyoloğa git dedi ona neden gitmem gerekiyor anlamadım. S Serylady canım sen galiba tansiyon problemi yaşamıştın, kardiyoloğa gittin mi ve ilaç başladı mı drun?

Benimde 2 gündür tansiyonum yüksek çıkıyor idrar ve kan testi yaptılar normal dendi ama bana çok mide bulantısı yapiyo sende de oluyor mu

Ay hadi bakalim sana ne zaman diyecek.bebeler siraya girdi geliyorlar önümüzde ki haftadan itibaren

Nabzin mi yuksek. Ben gittim ekg ve eko cekildim.tansiyonum 13 9 oluyordu ama nabzim 120 130 140 olabiliyor diye git dedi doktorum

Benimde 2 gündür tansiyonum yüksek çıkıyor idrar ve kan testi yaptılar normal dendi ama bana çok mide bulantısı yapiyo sende de oluyor mu
Hayır bende sadece hafif puslu görme oluyor o da sanırım belirtisiymiş, mide bulantısını hiç duymadm. Bugün hemşire tansiyonun çıkınca kafanı iki taraftan sıkıştırıorlarmış gibi olur ya da ensende sert bir cisim varmış gibi olur dedi.Tuzsuz yoğurt ve limon ye dedi yükseldiğinde. Senin kaç çıkıyor? Bu saatten sonra ilaca başlamayı pek istemeyiz yüksek seyrederse yatışın yapılıp takibe alırız seni dedi. Tahlillerimi yarın yaptrcam inş temiz çıkar benim de

ohh başladı mı nihayet iznin canım
Benim bildiğim 32 de çalışabilir raporu aldıysan eğer ondan sonra herhangi bir izin- rapor kullanım anında Doğum iznine otomatik ayrılmış oluyorsun sistemde . Yani özetle madem izin rapor alıyorsun o zaman çalışamazsın diyor bürokrasi Doğum iznini başlatıyor

Ay hadi bakalim sana ne zaman diyecek.bebeler siraya girdi geliyorlar önümüzde ki haftadan itibaren

Çok heyecanlı gerçekten bütün kış konuştuklarımıza bak tahliller hamilelik vs
Şimdi dogum tarihlerine geldik
Seneye bu zamanlar 1 yaş organizasyonu için fikir alıp veririz kısmetse :) sonra yaza tatil plani bebekli rahat edilecek oteller falan

Nabzin mi yuksek. Ben gittim ekg ve eko cekildim.tansiyonum 13 9 oluyordu ama nabzim 120 130 140 olabiliyor diye git dedi doktorum
Hayır nabzım yüksek değil evde de ölçüyorum hiç 100 görmedim nabzımı. Yarın devlette riskli gebelikde de randevum var ordaki druma soracağım bakalım onlar ne diycek

Kızlar merhaba bugün ravdevum var hemen anlatayım. Doktor bugün çatı muanesi yapcaktık demi dedi bende evet ama önce ultrasonla baksak olurmu kilosuna duruşuna kilosu geçen hafta 3buçuktu fazlaydı eğer şimdi çok çıkarsa hiç yapmayalım normal istemiyorum dedim oda illa sezaryen istiyosun yani dedi eğer duruşu aynıysa kilosuda fazlaysa evet dedim tamam bakalım ama genede çatı muanesi yapalım eğer açılman varsa deneriz dedi peki dedim neyse baktı sırtı aynı dedi kilosu ama değişebilir 3buçuk ölçmüşümdür 3 kilo doğar dedi. Neyse kilosunuda 3600 ölçtü ama ben anladım az ölçtü ben sezaryen diye diretmiyim diye. Dedimki geçen hafta 3buçuktu 100 grammı almış dedim oda göbek kısmını yanlış ölçtüm galiba dedi neyse alttan bakalım bide dedi baktı tabi ben kastım kendimi ah uh dedim sezaryen yapmak bencede mantıklı buna bile dayamamadın dedi gülerek zaten açılmamda yokmuş haftaya Perşembeye gün verdi

Aynen canım benimde sat ile ultrason farklı cikiyo bebeklere bağlıyız artık o zaman kilosu 2500 dedi az geldi bana da doğuma kadar biraz daha alsa çok iyi olucak
Benimde geçen hafta 2700dü pazartesi yime randevum war 3 olmuştur inş

Dimi.gramlardan haftalardan dusuk tehlikelrinden nerelere geldik : )
Dur daha once gazi var kaka yapmadi az mi emdi doymuyor mu diyecegiz daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…