Merhaba kızlar,sizi okuyorum ama yogunluktan ve yorgunluktan yazamıyorum
2.gebelegim4 yaşında kızım var ilk doğumum spinalle epidural kombine sezaryen oldum 40+3 de...
Kızımı 40+3 e kadar bekledik gelmeyince ve Dr. 4 kiloyu gececek gibi görünüyor diyince suni sancı verildi.fakat ne acilmam.oldu nede bebek aşağı indi...Dr.um biraz daha beklemeyi önerdi fakat ben birseylerin ters gittiğini hissettim ve sezeryan olmayı istedim.spinal epidural anestezi ile sezeryana alindim.ameliyatta Dr.um bebeğin boynuna ve göbeğine 2 yerden kordon dolandigini soyledi.her serde bir hayır varmış...annelik iç güdüleri önemli imiş...Dr.um gerçekten iyi tecrübeli bir Dr.du fakat bu bir ihmaldi annelik içgüdüleri olmasa evet bebek kurtulurdu belki ama yaşadığımız stres çabası olurdu... 3.650 Gr topik bir kızım oldu.
Anestezi şeklinden memnun kaldım.odaya alindigimda elime bir düğme verdiler ve ağrım olduğunda basmami söylediler...2-3 gün sonra rahat bir şekilde hareket ediyordum,10 gün sonrada neredeyse hiçbir şeyim kalmamıştı.
Yaşadığım tek sorun bebeğim emmiyordu.mememi bir türlü tutmadı,ilk 1 hafta mama ağırlıklı besledik fakat elektronik süt pompası alıp sağmaya başlayınca sağım sutumu biberon ile icirdim 6 ay boyunca mama kullanmadan...6 ay gece gündüz süt sağmak tamamen izdirapti...ama bebeginiz için tüm eziyetler çekiliyor
Bunda ise emmezse diye eds yani emzirme destek sistemini biraz araştırdım.yanima hastane cantama süt pompami koydum ve birde mide sondası,biberona bu sefer alıştırmaya hiç niyetim yok o bebek emecek Allah'ın izniyle
ne çektiğimi bir ben bilirim.sizde EDS yo araştırıp videolar izleyin derim...
Benimde doğumum 20-24 haziran arası Allah izin verirse..
Yaşadıklarımı paylaşmak istedim sizinle de.cogu zaman yazamasamda yazdıklarınızı yakinen takip ediyorum,Allah hepimizin bebeklerini hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin...sevgiler...