2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Kızlar iyi akşamlar bir sorum olacaktı. Ben şuan memlekete geldim ama kendi evim başka bi ilde. Eşimin izni sebebiyle bebeğin 40ı çıkmadan yola çıkmamız gerekecek.. 10 saatlik yolda bi şey olur mu acaba? Başka böyle yola çıkmak zorunda olan var mı aranızda

Bebeğimi gördüm,çok minik elleri ayaklarıgözleri yumuk,solunum cihazına bağlı şuan kendi ciğerleri işe solunum yapamıyor Allahım hepimizin de bizim de yardımcımız olsun
Canımm happymomda 26 haftalık bir bebek 750 gram doğmuş 2-3 ay hastanede yatmış solunum cihazına bağlı ve sonunda çıkarmışlardı şuan 6 aylık gayet sağlıklıymış 750 gram diyorum bak seninkinin kilosu çok çok iyi lütfen üzülme bebeğinin daha iyi olabilmesi için senin sütüne ihtiyacı var mutlu ol ki bebeğine kavuşmayı düşünki sütün güzelce gelsin

Bebeğimi gördüm,çok minik elleri ayaklarıgözleri yumuk,solunum cihazına bağlı şuan kendi ciğerleri işe solunum yapamıyor Allahım hepimizin de bizim de yardımcımız olsun
Üzülme canım nolur. Her geçen gün nasıl ilerleyecek solunumu gör bak çok kısa sürede çıkacaksınız hastaneden. Hepimizin duaları sizinle

Canim sakin uzme kendini hersey cok guzel olacak. En kisa zamanda toplayacak bebegin ve o minicik el ayaklari opmelere doyamayacaksin. Simdi senin guclu olman lazim stress ve uzuntuden uzak durman lazimki sutun bol bol olsun. Dualarim sizinle.

Çabucak geçecek bu günler nasıl büyüyecek miniğin sen bile şaşıraçaksın inşallah.
Şimdilik biraz desteğe ihtiyacı var annesi..

Selam kızlar bugün kontrolüm vardı çatı muayenesi oldum baya rahattı ama çatım üstten basık biraz zorlayabilir dedi doktor ve önümüzdeki Cuma gününe sezeryan tarihi verdi.. beklemediğim için biraz şok yaşadım psikolojik olarak kendimi ameliyat fikrine alıştırmaya çalışıyorum biraz da hazır hissetmeme duygusu başladı hakkımızda hayırlısı olsun

Gözünaydın canım Allah analı babalı buyutsun inşallah

Canım bu günlerde gececek sadece sabret.. En kısa sürede bebeğinle hastaneden çıkarsınız inşallah Dualarımız seninle..

Amin inşallah.. Bir an önce güzelce toparlanır inşallah, çok şükür doğumu atlattınız bu da geçer

Allah düz kurtarsın belki açıklık başlar normal Doğum olur... rabbim hayırlısını versin.. benim de suyum azalmış açıklık yok yumuşama da yok rahim ağzında.. nst sancı 30-40 kaydedeğer sancı yok.. sezeryan yolu göründü

CANİm sen rahat olki bebeğin icin hemen toparlan
Umariz iyi olacak hersey

Kaç cm ölçtüler suyu benim bi 5cm bi 7cm ölçüyorlar sancı 100 ü buluyor düzenli aralıklarla ama ben o kadar hissetmiyorum evde zaten hep çektim ben sancı onlar gibi geliyor buda

Canım çabucak büyüyecek inş güzel düşün pozitif enerji yolla bebeğine 500 gr bebekler bile yaşıyor tabi bunları sana söylemek kolay biliyorum yaşayan anlar o stresi Rabbim yardımcınız olsun inşaAllah çabucak toparlarsınız duamdasınız

Kaç cm ölçtüler suyu benim bi 5cm bi 7cm ölçüyorlar sancı 100 ü buluyor düzenli aralıklarla ama ben o kadar hissetmiyorum evde zaten hep çektim ben sancı onlar gibi geliyor buda
Hiç bilmiyorum suyum kaç cm sormadım.. sezeryan günü verilince öyle bir şokla aklıma gelmedi.. sancın iyiymiş benim hiç o kadar yükselmedi

1000 yaptim bazilarini isimli vs olanlari ve battaniyeleri penye battaniyeler cift kat ya formu degisir diye cekindim 800 yaptim.
Aslinda bu zamanlar yikasam 800 yeterdi hepsine hava sicak kurur hemen : )
Oyle yapmaya calisiyorum baska sansim da yok zaten sen gittin mi
Yaaaa gittin demeeekkkk
Her ayrıntıyı isterim hepsini
Nasılsın yolda rahatsız oldunn mu ayakların şişti mi bebiş nasıllll
Hoş geldiin canım geçmiş olsun iyi olmana çok sevindim bakalım nasıl bi deneyim olacak senin için

Ben instagramda bebek cikolatacisi sayfasindan çikolata ve magnet yaptırdım bir de şans bilekliği yaptım
Her şey gönlünce olsun canım çok merak ediyorum sürecini
Superr sorunsuz gitmene cok sevindim. Etrafında bebek ve turk aile cok ise adapte olmanda kolay olacaktir.guzel gecsin surecin bizide haberdar et
Yaaa canımm ne güzel dikkat et kendine ve bebişe lütfen güzel haberlerini alalım
Hosgittin canım hadi sağlıkla al çocuğunu kucağına.
Yanında kimler var eşin ve annen mi?
Hamile olmayan insan dayanamıyor uzun uçak yolculuğuna maşallah sana
Herşey yolunda gitsin inşallah
Kizlar,çoook teşekkür ederim. Her yerde net yok, geç yazıyorum,kusura bakmayın. İlk aşamalar alışma aşamasıydi. Şehri keşfediyorum. Annem ile geldik. Eşimin olmaması beni zorluyor. İngilizcem var ama annemin yok,sancim da olsa markete beraber gidip alışveriş yapmak durumunda kalıyoruz. Bir de naz yaptigim, akşamları beraber baklava yediğim eşimin yokluğunu hissediyorum . Türk doktorum her hafta beni kontrole alacak. İlk kontrole gittim. Kalp atışı dinledi. Testler istemişti gelmeden önce, hepsi Türkiye'dekindoktorumun yaptığı testlerdi. Mesela burası da şeker yüklemesi istiyor. Ama ultrason hâyâl oldu. Kaç kg hiç bilmiyorum bebiş. Sadece kalp atışı dinleyip eliyle yokluyor,iyi vs diyor. Bir de 35.haftada burda zorunlu olan bir test varmış, onu yaptı, simir testi gibi yapılıyor. Bir bakteriye bakılıyor. Eğer o bakteri varsa doğumdan önce antibiyotik gibi birşey verilecekmis bana. Adını tam hatırlamıyorum ama Amerika'da da zorunluymus. 35-37.haftalar arasında yapılıyormuş. Bu bakteri varsa annenin bağışıklığı yeniyormus ama bebeğe geçiyormuş, bebeğe geçmemesi için doğumdan önce antibiyotik veriliyormus anneye. Burda 5'iz de olsa normal doğum diyorlar. Sezeryanin adı ikincil doğum olarak geçiyor. Yalnız yaygın olan birşey var, doktor bana da önerdi, istemiyorum,dedim,o da epidural. Sezeryan burda pek tutulmadığı için acıyı azaltmak adına yüzde 60 oranlarında normal doğum epidural ile yapılıyor. Burda doğum için bir suru form imzaladim. Mesela doğum öncesi sancın geldi, ne ile rahatlamak istersin,diyorlar, ben muzik, yürüyüş ve sıcak duş istedim. Bizdeki gebelik okulu gibi emzirme okulu var ,isteyip istemediğini sordular. Bebeği yikayalim mi,diye bile soruyorlar. Mesela benim isteğim üzerine bebek doğar doğmaz göğsüme konulacak. Her şeyi tek tek soruyorlar. Doktorlar ve hemşireler çok tatli,şimdiye kadar gördüklerim. Maaşları baya iyiymiş, onunla alakalı diyorlar. Türk doktor olunca hep 'kuzum, kuzum' diyor ve çok hassas davranıyorlar. Geldiğimiz firmadan çok memnun kalmadım, çünkü İngilizce biliyorum diye biraz bosveriyorlar. Nasıl olsa yapabilirim gibi ama bu ülkenin kurallarını,ulaşımını ve sağlık sistemini bilmediğim için biraz zorluk çekiyorum. Dil bilmek bazen yetmiyor. Kendimi ifade edecek,anlasacak kadar biliyorum ama yetmediği yerler oluyor insanın. O noktada da eşimin desteğini çok arıyorum açıkçası. Bende durumlar böyle .
Bu arada tam da yazdıktan sonra, bugünkü hamilelik takvimimde çıktı. B grubu stetoskopmuş o testin adı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…