2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Allah bağışlasın, geçmiş olsun bir an önce çıkar inşallah bebeğin Süt olayı zamanla düzene girecektir canını sıkma

Oğlumu 4 ay boyunca yan yatırdım ama yastık önerilmiyor diye biliyorum ben kullanmadım, bunda da kullanmayacam. Sırtına destek olarak konulabilir tabi

Sanırım kafayı yicem ya kayınvalidem yüzünden Ben doğum yapmadan 1 hafta önce geldi, 1 hafta boyunca 9 aylık halimle ona kahvaltı, öğlen yemeği, akşam yemeği hazırladım, ev süpürdüm, sildim. Ben yemek yapmayı bilmiyorum diyor. Yahu insan kahvaltılıkta mı çıkartıp sofraya koymayı bilmez, evde mi süpüremez? Doğum yaptım hastaneye gelmedi. Neymiş hastaneden korkuyormuş. Eve çıktık dün, dünden beri hiç emziremiyorum. Emzirmeye çalışırken ağlıyor, ağlayınca pıt yatak odamda “ver bana ver yazık”. Dün gece eşimle yatak odasına girdik kapıyı kapattık, emzirmek isterken ağladı biraz, 1 dk geçmeden açtı kapıyı girdi,” nolduuu onaaaa” diyerek. biraz yatak odasında uyutayım diyorum “ver ben götüreyim sen düşürürsün” diyor. Annemle müslinle kundak yapıyoruz, “aç biraz sevelim” diyor. Hava sıcak ona sarmayın diyor. Ya çocuk titriyor daha 1 günlük. İçinde zıbın üstünde müslin var. Çocuğu kucağıma alırken sessizce besmele çekiyorum, “besmelesiz alma kızıııım” diyor. Uyutmuşum çocuğun tepesinde “oy babaannesi oy babaannesi” diye uyandırıyor. Kalp kırıcam çok fena nolur gitsin die dua ediyorum, annemde tamam kızım olsun, duyma, sakın bişi deme, kırma diyor. Ama bende çocuğuma bakmak istiyorum, bişeye faydan yok, beklemiyprumda zaten ama azıcık saygın olsun, Allahım çatlıycam, hüngür hüngür ağlayasım var

Reflü yatağı almıştım tatlım, onda yan yatırıyorum ama yastık kullanmıyorum. Yastık kullanmayı bebeklerde önermiyorlar diye biliyorum.

Yardımcı olamayacaksa gitse keşke evine eşin kibar bir şekilde müdahale etse keşke. Duymamazlıktan gelmeye çalış sütün etkilenmesin

Kızlar süt gelmesi için ne yapmam lazım elimle sıkınca geliyo ama bebek doymuyo mama verdim sustu napcam ben

Benimki de öyle içim acıyor. Mama verince uyuyor çocuk demekki aç kalıyor emzirince. Gerçi emzirirkende bıdı bıdı yapıp müsade etmiyorlar ki. Ne yapacağımı şaşırdım

Yardımcı olamayacaksa gitse keşke evine eşin kibar bir şekilde müdahale etse keşke. Duymamazlıktan gelmeye çalış sütün etkilenmesin

Öle yapmak istiyorum ama zaten çocuk emmiyor diye çok üzülüyorum. bakamıyor muyum acaba, ya aç kalıyorsa, ya hastalanırsa diye içim içimi yiyor. Birde böle konuştukça inan hüngür hüngür ağlayasım geliyor. Eşimde farkında çünkü ben doğumdan önce demiştim annemler inşallah çok müdahale etmezler, keyifli şekilde bakarız hep beraber diye. Yok annem çok olumlu yaklaşır merak etme demişti. 2 gündür benim suratımdan ve annesinin söylediklerinden herşeyin farkında ama şuan ne etliye ne sütlüye karışmak istemiyor sanırım. Ona da bişi diyemem ki annesi sonuçta, kötüde değil aslında kadın ama neden böle değişik değişik konuşuyor anlamış değilim, yeniden tanıyorum sanki. İnşallah gider biran önce gerçekten razıyım ben uykusuzda kalırım, açta kalırım, huzursuz olmaktan iyidir

Kötü niyetle yapmıyordur eminim, biraz kuşak farkının sonuçları. Tatlı tatlı uyar o zaman en azından yatak odana girince kimse girmesin de hem annene hem kayınvalidene söylüyormuşsun gibi. Yetemiyor muyum sorgulamasına ise hiç girme yepyeni bir sürece alışmak kolay değil kaldı ki süt meselesi bizim elimizde olan bir şey değil. Bol su bol dinlenme ve yüksek moral sütün miktarını etkileyecektir. Ama her şey nasip kısmet. Neyseki mamalar var da aç kalmayacaklarını biliyoruz. Bi de süt gelse de gelmese de sürekli emzir, emdikçe çoğalacaktır.

Geçmiş gitmiş olsun
Gözün aydın
Küveze neden gerek duyuldu?
İNŞALLAH en kısa sürede çıkar yavrun

Bence en iyisi evine gitmesi
Keşke bunun söylenebilmesinin yolu olsa.
Şu an yapman gereken duymamak çok da zor olsa.
Makul cevaplar da ver ki içinde patlamasın
Allah yardımcın olsun

Ben de yan yatırıyorum
Düz daha hiç yatmadı
Kafa kısmını kaldırıyorum

Benimki de 2 hafta kaldı
Beynimi yiyip gitti
Bebeğe sürekli bana ve oğlumabebziyor dedi
Sesi bile bana benziyor diyor

Edepsiz diye seviyor kızımı
Günde 10. Kere yapışkan görümcem arıyor görüntülü

Saatlerce uğraşıyorum bebeği uyutmak için
Çıt a uyanıyor
Telefonu son ses acık ve hiç susmuyor
Bağıra bağıra konuşuyor
Çocuk da uyanıyor başa sarıyorum

Soyleyınce alışacak mızmız olmasın diyor
Deli etti beni
Neyseki gitti birdaha gelmez inş

Pişik kremi dediğim oydu zaten, gerek yok, ilk gün ne içecek de sanki:)
Daha önce paylaşmıştım şu şekilde,
Bebek çantasına koyduklarım:
*Ebeye verilecek poşette( kilitli buzdolabı poşeti kullandım);
10lu hastene çıkışının penye battaniyesi
İç zıbın
Ayaklı pijaması ve üstü
Şapkası
Eldivenleri
Önlüğü
Mendili
Bir adet bebek bezi
*Yedek poşette;
5li takım(iç zıbın, ayaklı alt üst takım, şapka, eldiven, mendil)
Müslin örtü
Bir adet bebek bezi
*kalın battaniye
*12 adet yedek bebek bezi
*pişik kremi
*1 adet alt açma
*1 paket ıslak mendil
Henüz koymadım ama biberon ve bir adet emzik ekleyeceğim.

Kendi çantama koyduklarım:
*2 adet alt üst takım
*1 adet sabahlık
*2 adet alt 2 adet üst çamaşır
*2 adet atlet
*2 adet çorap
*1 paket depend bez
*1 adet yüz havlusu
*terlik ve taç
*ekleyeceklerim: tarak, diş fırçası ve macunu, makyaj malzemeleri)

Kızlar benim dün nişanım geldi, hiç beklemediğim anda hiçbir belirtim yoktu. Doktor sancı sıklaşırsa gel dedi. Öyle sık bir sancim yok, arasıra hafif oluyor. Bugün yine de bir kontrole gideceğim. Annem yarın geliyor memleketten burda yalnızım gurbette. İnşallah annem gelmeden doğmaz oğlum, onunla birlikte gideriz hastaneye bakalım ne diyecek doktor Bize de dua edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…