• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Canım ense kalınlığı kaç çıkmıştı senin.3 civarıydı galiba yanlış mı hatırlıyorum.hakkında hayırlısı olsun,için rahat zaten pozitifsin , güzel haberlerini bekliyoruz arkadaşım.

canım benim ense kalınlığı 2.37 çıkmıştı doktorum sınıra yakın bir değer demişti, aslına bakarsan bu ikili üçlü vs testlere çok inanmıyorum bebeğini kucağına sağ salim alana kadar konuşulan her şey ihtimal dahilinde, o yüzden hepimize sorunsuz bir hamilelik geçirmemizi ve kafamıza çok da değerleri takmamamızı diliyorum

İnşallah senin de sonuçların çok güzel çıkar;arkadaşım yaptırdı 2.000 liraya,sonucu Çin’den geldi,iki hafta gibi bir sürede gelmişti

bizim dna örneği hangi ülkeye gidecek bilmiyodum ama 2 haftada çıkar dediler aynı şekilde, bu fetal dna testi son yıllarda yaygınlaşan bir test, 5-10 yıl sonra ülkemizde de yapılabilir duruma geleceğine ve fiyatların daha makul olacağına inanıyorum. maddi olarak durumu bu ücreti ödemeye müsait olmayan insanların bu haktan mahrum kalması gerçekten üzücü.

Eşler biz kadar arastirma yapmadiklari icin bizim kadar bilmiyorlar dogal olarak daha cok panik oluyorlar:) insAllah hepimiz sağlıklı bebekler dunyaya getiririz.

Sanırım bu konularda biz daha çabuk kabullenip mevcut şartlara adapte olabiliyoruz. Annelik içgüdüsü sanırım. Eşim düşünüyor ya fiziksel ya da zihinsel bir engeli olursa diye. Ben bunların hayatın gerçekleri olduğunun ve bebek doğduktan sonra da olabilecek ihtimaller olabileceğini düşünerek hamile kaldım. O her ne şartlarda dünyaya gelirse gelsin benim evladım, anneler böyle düşünüyor genelde. Erkekler maalesef bizim kadar cesur değiller :)

Sanırım bu konularda biz daha çabuk kabullenip mevcut şartlara adapte olabiliyoruz. Annelik içgüdüsü sanırım. Eşim düşünüyor ya fiziksel ya da zihinsel bir engeli olursa diye. Ben bunların hayatın gerçekleri olduğunun ve bebek doğduktan sonra da olabilecek ihtimaller olabileceğini düşünerek hamile kaldım. O her ne şartlarda dünyaya gelirse gelsin benim evladım, anneler böyle düşünüyor genelde. Erkekler maalesef bizim kadar cesur değiller :)
Haklisin canim biz daha dogmadan bag kuruyoruz bağlanıyoruz babalik icguduleri dogumdan sonra olusuyor eminim onlarda bizim gibi hissedicektir kucaklarina alinca

Tahmini Doğum tarihlerimiz aynı canım en son ne zaman gitmiştin en kısa zamanda duyarsın stres yapma❤️

Canım doktor beni biraz geç çağırdı 22 kasım perşembe randevum . Ama biz bi kaçamak yaptık eşim sağlık sektöründe iş yerinde ultrason cihazı var gittik ordan baktık kendimiz gördük ekranda kalp atışını pır pır hareketini ❤️ Doktora gönderdi eşim görüntüyü o da onayladı tebrik etti bizi hatta meslek elden gidiyor diye espri bile yaptı :KK33: işte perşembe gidip bir de orada sesini duyacağız inşallah :) senin de kaybın vardı sanırım :/ ilk bebiş mi senin de :)

Arkadaşlar Gunaydin :)

İkili test sonucum çıktı, kombine riskte 84/1 riskim çıktı yani yüksek risk. Doktorum fetal DNA yaptırmanız gerektiğini söyledi emin olmak için. Ama gayet rahat konuştu, ense kalınlığı dışında bir risk görmediğini, bebeğin hareketli olduğunu ve burun kemiğini gördüğünü söylemişti. Fetal DNA için kan alıyorlar ve yurtdışına tarama için gönderiyorlar. Ortalama 2-3 haftada dönüyormuş sonuçları. İçim çok rahat, hiç kötü bir şey duyacakmisim gibi hissetmiyorum. Gelişmelerden haberdar ederim :)

İkili tarama sonuçlarında yaş faktörü De yanıltıyormuş sonucu bir ablamız 36-37 yaşlarındaydı ikili tarama sonucu yüksek riskli çıkmıştı fatal dna yaptırdı yurtdışına gitti 2 bin lira gibi bir fiyata yaptırdı . Oğluşu şimdi 4 yaşında :) içinizin rahat olması en önemlisi sonuçları hayırlısıyla gelsin inşallah
Benim yaş 33 doğumda 34 olcak onun için tarama sonucu yanıltabilirmiş

Ya evet inşallah hızlı hızlı büyür sıpalarımız, benim ilk gittğimde 17 gün geri atmıştı şimdi sat ile ultrason arasında 5 gün kaldı baya toparladı. Hatta dün doktor oo ikili test zamanın dedi dedim yok daha küçük bi baktı yok yok yapılır deyip yaptı kayınvalidemin çalıştığı hastane ama ona rağmen çok ilgili değillerdi 5 dk bile göstermedi bebeği kendi baktı ölçtü tamam olur dedi işte ensesini ölçtü sonra da haftaya özele gideceğim 12+5 olacak belki söyler cinsiyeti :)
Canım şuan çok küçükler zaten şuan sadece tahmin yapabiliyorlar hata payıda yüksek birkaç haftaya netleşir zaten cinsiyetler.benim durumum biraz hassas oldugu şevkatle yaklaşıyorlar bana ne yalan söyleyim.

Merhaba arkadaşım ikili testi nerde yaptırdıniz acaba özel mi birde fiyatını ogrenebilirmiyim bu konuda hiçbir bilgim yok
Canım ben araştırma hastanesinde yaptırdım.
canım benim ense kalınlığı 2.37 çıkmıştı doktorum sınıra yakın bir değer demişti, aslına bakarsan bu ikili üçlü vs testlere çok inanmıyorum bebeğini kucağına sağ salim alana kadar konuşulan her şey ihtimal dahilinde, o yüzden hepimize sorunsuz bir hamilelik geçirmemizi ve kafamıza çok da değerleri takmamamızı diliyorum
Yüksek değil canim ense kalinligi 3 3,5 üstü sınır değer.evet bu testlerin hepsi olasılıklar dahilinde sabah okudum hatta ense kalinligi 6 üstünde bile %50ihtimal söz konusu.tabi tek bir deger bisey ifade etmiyor.
Canım doktor beni biraz geç çağırdı 22 kasım perşembe randevum . Ama biz bi kaçamak yaptık eşim sağlık sektöründe iş yerinde ultrason cihazı var gittik ordan baktık kendimiz gördük ekranda kalp atışını pır pır hareketini ❤️ Doktora gönderdi eşim görüntüyü o da onayladı tebrik etti bizi hatta meslek elden gidiyor diye espri bile yaptı :KK33: işte perşembe gidip bir de orada sesini duyacağız inşallah :) senin de kaybın vardı sanırım :/ ilk bebiş mi senin de :)
Çok hoş canım ya rahat rahat baksaydınız sevin doya doya

İyi hadi gözünüz aydın ❤️ Ya bende ilk günlerde çok stres oldum tüp bebek olduğu için zorlu yollardan geldik evet birde Haziran ayında 11 haftalık bi kaybım var o yüzden içim hiç rahat değil rüyamda eve ultrason cihazı aldığımı bile görüyorum:) her dk bakarız artık :)

LovefooL LovefooL merhaba hoşgeldin :)
Strongmom_ Strongmom_ canım dikkat et kendine çok zayıflamışsın bitkin düşersin.bende de bulantı var ama iştah daha baskın durumda kilo alıyorum.maalesef çogumuzun kayıpları var galiba enerjimizi ,moralimizi yuksek tutup, duamızla saglikla kucagımıza alacağız bebeklerimizi.

9 hafta 1 günlük civari olanlar ultrason da bebeğin el ve ayak tomurcuklarını yada hareketlerini gördünüz mü?

9 hafta 1 günlük civari olanlar ultrason da bebeğin el ve ayak tomurcuklarını yada hareketlerini gördünüz mü?

Evet canım 8+3te tomurcuktu 9+3te kollar bacaklar çıkmıştı hareketlerini görmedim Çarşamba günü randevum var 11 olucaz Allah kısmet ederse hareket görürüz inşallah :))

İkili tarama sonuçlarında yaş faktörü De yanıltıyormuş sonucu bir ablamız 36-37 yaşlarındaydı ikili tarama sonucu yüksek riskli çıkmıştı fatal dna yaptırdı yurtdışına gitti 2 bin lira gibi bir fiyata yaptırdı . Oğluşu şimdi 4 yaşında :) içinizin rahat olması en önemlisi sonuçları hayırlısıyla gelsin inşallah
Benim yaş 33 doğumda 34 olcak onun için tarama sonucu yanıltabilirmiş

Yaş riski benim de 30 olduğundan 550/1 civarı bir şey yazıyor, doktorun orada önemsediği risk grubu kombine risk, yaşta çıkan riske hiç takılma canım :)

El ayak tomurcuklarını gördüm ama net hareketlerini ilk defa 11+1’de gördüm, belki ultrason cihazın daha iyiyse sen görebilirsin :)
Dün randevum vardı 9+1 dedi pek gözükmedi gibi de videoya almıştı eşim izleyince görüyor gibi oluyorum diğer gebeliğimde aynı haftada yine 9+1 de hareket ettiriyordu ellerini ayaklarını o yüzden biraz tedirgin oldum

Dün randevum vardı 9+1 dedi pek gözükmedi gibi de videoya almıştı eşim izleyince görüyor gibi oluyorum diğer gebeliğimde aynı haftada yine 9+1 de hareket ettiriyordu ellerini ayaklarını o yüzden biraz tedirgin oldum

Her hamilelik birbirinden farklı belirtiler ve görüntüler verebilir tedirgin olma hiç. Ters bir durum olsa idi doktorun muhakkak söylerdi, o gün hareketli bir günü değildir ya da sırtı dönüktür yaslanmıştır farkettirir böyle şeyler ultrason görüntüsünü. Gönlünğ ferah tut sağlıkla bebeğini kucağına alacağını düşün :)

Back
X