gün içinde bol bol sakız çiğnedim sürekli, olmuyor bi süredir artık çok şükürmaalesef bende öyleyim☹ uykuya aşırı düşkün olmama rağmen gece 3-4 kere lavaboya gitmekten sık sık uykum bölünüyor, boğazımda yanma hissi de cabası
doktor bana dedi ki birşeyler ye yarım saat sol yanına uzan 1 saat içinde 4 5 kez hareket etmezse gel dediKızlar bebeğinin hareketlerinde azalma hisseden var mı? Ben 2 gündür pek vissetmiyorum gibi... Bugün ancak kendimi dinlersem çok çok az belli belirsiz hissettim. İçimi korku kapladı gibi hafiften.
Örtü yorgan tehlikeli yüzünü kapatır havasız kalır kundak uyku tulumları en iyisiHanimlar nasil ortu veya yorgan kullanicaksiniz bebislere
Canim yun yorgan ve dosegim var benim ama bi ogrendim ki en kucuk akarlar yunlerde oluyormus ve temizlenmiyormus hic. Evdekileri kullanmiycam , ha bi de yun alerjen oluyor kizima pek gelmedi yani hala yun kullansam oksuruk yapiyor bende en sagliklisini ariyorum su anAltına yatak olarak yün yatak yapacak kv.annemlerde pamuktan yorgan yaptırdı ama onu hemen örtmeyeceğim. Aslında benim düşüncem kundak yapıp üstüne kalın battaniye örtmek.ama tabi tecrübesizim.baska fikirleri olan varsa yazabilir
Hadi ya korktum şimdi.besik almıştık onun sünger yatağı var onun üstüne koymayı planlıyordum kış bebeği sıcak tutsun diye.acaba tam tersinimi yapsam.alta yün yatak üste sünger olurmukiCanim yun yorgan ve dosegim var benim ama bi ogrendim ki en kucuk akarlar yunlerde oluyormus ve temizlenmiyormus hic. Evdekileri kullanmiycam , ha bi de yun alerjen oluyor kizima pek gelmedi yani hala yun kullansam oksuruk yapiyor bende en sagliklisini ariyorum su an
Benim de oğlan oğlan sarılık oluyordu inat ettim annem ve kayinvalidemin tüm mama ısrarına karşı sütle yendikEvet yağlı süt sonra geliyor ama ilk günler sarı sıvı geliyor az miktarda zaten uzun süre emmeye gerek yok.sonraki günler 40 dakika yeterli bence .daha fazla emmesi bebek için gaz demek ben oğlumu çok sık emzirdim sarılık değeri yüksekti ama hemen düşmedi baya uğraştık.herkes istediği gibi emzirsin zaten bunu yazan hemşire tracy hogg gerçekten mantıklı ben inş böyle yapacam hemşireler 15 dk emzir diyor ama sonrası için doğru olmuyor.ilk gögsü 15 dk emdiyse 2. Emzirmede yine aynı gögüsten devam etmek lazım
Maalesef yok. Dr bana uyku haricinde bandaj yapabilirsin ve ayağı tam saran spor ayakkabı giy demişti. Şu koşu ayakkabıları var ya onlar çok iyi gelmişti. Bir de varis çorabı sıkı tuttuğu için rahatlatmistiAynen Benimde bi kaç sene önce sol ayağımın üstünde bi kemik büyüdü sonra kndiliginden geçmişti şimdi de bikaç gündür aynı ayağım aşırı derecede ağrıyo bazen zor yürüyorum cok rahatsız ediyo demekki normal bişey ama ne yapmam gerekiyor bu ağrının biraz hafifletmesi için sen bişey yapmış mıydın yoksa yapacak bişey yok mu beni çok zorluyor
Susam yağı da çok iyi geliyoröyle mi, aklımızda olsuninşallah hiç birimize gerek kalmaz
Benimki sanki sıkınca daha kötü oluyo ayakkabı giyemiyorm iki gündür spor ayakkabısı giydigim halde sıkınca daha cok ağrıyo yine de bi doktora soruyum salı günü Gitcem ama bugun biraz daha iyi gibiyim kendimi yorunca heralde artıyorMaalesef yok. Dr bana uyku haricinde bandaj yapabilirsin ve ayağı tam saran spor ayakkabı giy demişti. Şu koşu ayakkabıları var ya onlar çok iyi gelmişti. Bir de varis çorabı sıkı tuttuğu için rahatlatmisti
Biberonun memesi aylara göre değişecek. Delik sayısı ya da şekli değişir ve akış hızı bebeğin yutkunmasina göre artar. Yenifogan bebeğe çok çok az süt veren biberon kullanılıyor.Bugün yanlış biberon aldik galiba. Çok araştırmadim sadece avent marka iyi diye bi tane cam biberon aldim. Üzerinde 1m+ yazıyor. Yeni doğan değil tamam ama 1 aydan sonra ne kadar süreyle kullanilir. Çünkü 3m+ var 6m+ var. Benim aldığım 3 aylıkken yada 6 aylıkken 1m+ biberonu kullanamayacak mi? Anlamdim bişey. Bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim:-(
Benim maşallah bu gebelikte yok o agri. Bunda öyle bir bel ağrım var ki... Hepsine bedel oldu.Benimki sanki sıkınca daha kötü oluyo ayakkabı giyemiyorm iki gündür spor ayakkabısı giydigim halde sıkınca daha cok ağrıyo yine de bi doktora soruyum salı günü Gitcem ama bugun biraz daha iyi gibiyim kendimi yorunca heralde artıyor
Ben 2. elciden aldım en fazla 2 ay kullanacak diye.. yurtdışında yaşıyorum.Güzelmiş tulum şeklinde.nerden ve kaça aldiniz
Canım okuduğum kadarıyla o haftalarda normal diyorlar.alanlari azalıp kilo alıyorlar ya baya ondan.sen yinede için rahat etsin bir dr a git istersen.
Canim istersen dr a git. Icin rahat eder.
doktor bana dedi ki birşeyler ye yarım saat sol yanına uzan 1 saat içinde 4 5 kez hareket etmezse gel dedi
Canim hatirlarsin belki Selma nin bebisi de tersti, 37 veya 38 de dondu. Hala zamanin var donmesi icin.Ben 2. elciden aldım en fazla 2 ay kullanacak diye.. yurtdışında yaşıyorum.
Hastaneye gittim, bebeğin sağlığı ile ilgili herşey yolunda fakat kafa aşağı duran oğlumun kafası yukarı gelmiş, popo aşağıda. Yani ters duruyor.
pazartesi günü doktor randevum var. Doktorla bu konuyı konuşup doğumla ilgli yeni plan yapmamız gerekecek. Sanırım sezaryan olacak. Hala böyle devam ederse... Çok nadir oluyormuş böyle bir durum. Son dakikada ters döndü yavrucak.
yapmıştım canım onu. Yarım saatte 2-3 kez hareket etmişti.
Evet doğru, hatırlıyorum.Canim hatirlarsin belki Selma nin bebisi de tersti, 37 veya 38 de dondu. Hala zamanin var donmesi icin.
teşekkürler canımSusam yağı da çok iyi geliyor
Evet canım yıkamak gerekli. Hele susam yağı ciddi alerjen aslında ama ben son çare yara olursa kullanacağım. Sütün kendisi ile masaj yapınca da çok yara olmuyor aslında. Bir de ben emzirmeyi bırakalı daha bir yıl bile olmadı. Belki memeler alisiktir da yara olmaz diyorum.teşekkürler canımben ilk doğumumdan sonra sadece 1 tüp lansinoh kullandım, o bile tam bitmemişti yeterli oldu
bu kez başka yağlara vs gerek olursa emzirmeden önce yıkamamız lazım değil mi? (z.yağı hariç)
Buharli temizlik yaptirarak dosegi iki kat carsafla kullanan yorgani iki kat nevresimle kullanan bi arkadasim var, belki sende oyle yaparsin , ise yarar belki cok mu titiziz neHadi ya korktum şimdi.besik almıştık onun sünger yatağı var onun üstüne koymayı planlıyordum kış bebeği sıcak tutsun diye.acaba tam tersinimi yapsam.alta yün yatak üste sünger olurmuki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?