rutın testler cnm benımde o haftalar ıstemısdıAynıydı seninkiyle benim. 29 haftalıkken 1400 gramdı. 32. Haftada 1700 1800 arası dedi. Bi hafta geriden geliyor göbek çevresi dedi. Proteine yüklenmeni isticem dedi. Bundan sonra bebeğin kilo alması lazımmış yoksa küçük doğarmış. Bir de yeniden kan testleri istedi. İçinde tam kan sayımı idrar hepatit b hepatit c gibi testler de var. Enfeksiyondan mı şüphelendi yoksa bu da rutin mi bilemedim.
Eşim de sürekli et yediriyor bana psikolojik olarak iştahımı kaybettim ne garip bi durum.
Emzirme atleti alacagim Ben bir arkadas goguslerin rahat olmasi gerektigini sutyen kullanmayin ilk bir hafta diyo Ondan sonra ise bol sutyen kullanabilirmisiz en iyisi emzirme atleti onu alacagimBen de merak ediyorum..Kac beden alinmasi lazim.Kendi bedenimizde mi alacagiz?
Ben 2 hafta önce aldım, önceki emzirme dönemimden tecrübeyle şu anki bedenimden 2 beden büyük aldım, çünkü emzirme döneminde göğüs büyüyor. Sizin ilk gebeliğinizse en azından 1 beden büyük almanızı tavsiye ederim. Önceki doğumumdan sonra emzirme uzmanı odamı ziyaret ettiğinde "ilk 1 hafta asla sütyen kullanma, sonra ise bol sütyenler kullan, süt memeden çeşmeden akar gibi tek bir noktadan çıkmıyor, bol süt üretimi için bütün göğsün rahat olması lazım" demişti.
[/QUOTE tesekkur ederim
Tesekkur edeeim cok yardimci oldunuz o zaman en iyisi emzirme atleti almakBen 2 hafta önce aldım, önceki emzirme dönemimden tecrübeyle şu anki bedenimden 2 beden büyük aldım, çünkü emzirme döneminde göğüs büyüyor. Sizin ilk gebeliğinizse en azından 1 beden büyük almanızı tavsiye ederim. Önceki doğumumdan sonra emzirme uzmanı odamı ziyaret ettiğinde "ilk 1 hafta asla sütyen kullanma, sonra ise bol sütyenler kullan, süt memeden çeşmeden akar gibi tek bir noktadan çıkmıyor, bol süt üretimi için bütün göğsün rahat olması lazım" demişti.
Doktor bana zayıf demedi ama bilemiyorum..bende de gebelik şekeri sınırda çıktı.bir aydır daha düzenli besleniyorum.yumurta yoğurt süt balık vs..bende merak ediyorum ne kadar kilo aldı acaba..doktor protein ağırlıklı beslen dediyse ilerleyen haftalarda toparlayacaktır inşallah.yediklerine dikkat ediyor muydun ?? Ben bir ay öncesine kadar pek dikkat etmedim.son zamanlarda daha dikkat etmeye başladımBen de merak ediyorum..Kac beden alinmasi lazim.Kendi bedenimizde mi alacagiz?
Yanlış alıntılanmış sanırım sitede bi problem varDoktor bana zayıf demedi ama bilemiyorum..bende de gebelik şekeri sınırda çıktı.bir aydır daha düzenli besleniyorum.yumurta yoğurt süt balık vs..bende merak ediyorum ne kadar kilo aldı acaba..doktor protein ağırlıklı beslen dediyse ilerleyen haftalarda toparlayacaktır inşallah.yediklerine dikkat ediyor muydun ?? Ben bir ay öncesine kadar pek dikkat etmedim.son zamanlarda daha dikkat etmeye başladım
Bil sütyen ama tel ve balen olmaması gerek. Hani spor yaparken giyilen yarım.atlet tarzı gibi. Çünkü teller ve balenler tam süt kanalına denk geliyor. Normal sütyen mastır riskini arttırıyor. En azından uzunca bir süre telsiz balensiz olmalı. Artık markaların şık emzirme sutyenleri de varEmzirme atleti alacagim Ben bir arkadas goguslerin rahat olmasi gerektigini sutyen kullanmayin ilk bir hafta diyo Ondan sonra ise bol sutyen kullanabilirmisiz en iyisi emzirme atleti onu alacagim
Evet bunu sormuştum canım maşallah doğuma da pek bişey kalmamış o zamansağlıkla gelsin inşallah
Benim 2 yaşında kardeşim var ben 24 yaşındayımBen 14 yaşındayken doğdu kardeşim 11 yaşında dahatekne kazıntımız daha iki ablam ve bi abim var hepimizin çocuğu gibi büyüdü
Maşallah 5 çocuklu annene :) 14 yıl en küçük olmanın tadını çıkarmissınBen 14 yaşındayken doğdu kardeşim 11 yaşında dahatekne kazıntımız daha iki ablam ve bi abim var hepimizin çocuğu gibi büyüdü
Ben 6 ay onu kullandımEmzirme atletininn içine gögüs pedi koyun uçlar belli olmaz gelen giden olduğunda çok rahat dışarıya bile çıkmıştım
Valla sormasam Ben normal sutyenlerimi kullanacaktimBil sütyen ama tel ve balen olmaması gerek. Hani spor yaparken giyilen yarım.atlet tarzı gibi. Çünkü teller ve balenler tam süt kanalına denk geliyor. Normal sütyen mastır riskini arttırıyor. En azından uzunca bir süre telsiz balensiz olmalı. Artık markaların şık emzirme sutyenleri de var
Ama en rahatı penye gibi v yakalı olanlar oluyor bence.
Göğüs kalkanı almadım Alacaktım, akan süt ziyan olmasın deniyor. Orada biriken sütü çocuğa vermek imkansız. İkincisi göğüs yara olursa deniyor, o zaman da krem sürmek yetiyor. Zaten göğüs pedi oluyor. Bana kullanım amaçlarına hizmet etmiyor gibi geldi ilk bebekte ihtiyaç da duymadım. Ama silikon göğüs ucu benim için hayat kurtarıcı oldu. Hem bebeğim memeyi almıyordu hem de yara olmuştu göğüs ucu emziremiyordum. Silikon uçlardan aldık çocuk memeyi aldı. Sonra zamanla alıştık ikimiz deKizlar emzirme sütyenine gerek yok mu yani,emzirme atleti ve gogus pedi yeterli mi diyorsunuz?Ben bir yerde de okudum.Ilk haftalar ic camasiri giyilmiyor zsten gogus hep disarda oluyor emziriyorsun yaziyordu.Peki gogus kalkani gerekli mi kizlar hemen?Aldiniz mi?Aldiysaniz hangisinden aldiniz?Gogus ucu kremi falan???
Ilk bebeğimde mama almamıştım.sizler gibi direkt anne süsü vermeyi düşündüm ama hiç bir şekilde 3 gün sütüm gelmedi her yontemi denedik.mama takviyesi yapmak zorunda kaldım.sütüm geldikten sonra mama da almadı oglum.bu sefer sutum gelse de gelmese de yanimda mama ve biberon almak istiyorum.ben kendi yaşadığım.zorluklara karşı bu bebeğim de kendimce önlem almak istiyorum.Birinci çocuğumdan tecrübeyle kesinlikle haklısınız. Önceki kısımlarda kastettigim tam olarak buydu. Zihni hazırlamaya gerek yok. Sıkışınca zaten hastanede de mama oluyor yakibda eczanede de. Ben tüm baskılara rağmen mama vermeyi reddedip emzirdim. Sütüm geç geldi belki ama yetti ogluma. Sarılığı da emerek atlattik. Ama 24 saat memedeydi çocuk öyle böyle bir emzirme inadiydi benimki.
Yalnız düzeltmek istediğim bir kısım var. Sarılık demek kandaki bilirubin miktarının artması demektir. Bu madde karaciğerde birikir ve artışı vücuttan atilamayisi sarılığa sebep olur. Vücuttan atmanın tek yolu da idrardir. Bebek idrar yaptıkça bilirubin miktarı düşer. Evet sütun gelmeyeceğini ya da bebeğin emmeyecegini aklımıza getirmeyelim ki ben sütün ilk başlarda tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum 27 ay emzirmis bir anne olarak. Ama bebek emmiyirsa beslemiyirsa aç kalıyorsa idrar yeterli değilse mama mecburiyetse yapacak bir şey kalmıyor.
Ben almistim hoc kullanmadim nerdeyse normal sutyenle 17 ay emzirdim, sorun yasamadim ☺ ama zararli balenliler deniyor, balensiz rahat kullanimi olan sutyen de terch edilebilir sonicta iki yasa kadar emzircez insallah, disarda kullandiklarimiz da olacak arada..Kızlar bu emzirme sütyeniyle atletine gerek var mı cidden direk üsten çıkmaz mı göğüsler
Ablamda öyle diyor görüyorum üstünen direk çıkartıyor ben gerek görmüyorum açıkcasıBen almistim hoc kullanmadim nerdeyse normal sutyenle 17 ay emzirdim, sorun yasamadim ☺
Ah ah aynen öyle kardeşim doğunca birden ablaya döndüm nazım hiç geçmez oldu kimseyeMaşallah 5 çocuklu annene :) 14 yıl en küçük olmanın tadını çıkarmissın
Ben desteksiz südyen aldım sonuçta göğüsler büyüycek üstten taşıyo görüntüsü olmasın diye ama atlete kenardan açılan sütyene gerek duymadımBen almistim hoc kullanmadim nerdeyse normal sutyenle 17 ay emzirdim, sorun yasamadim ☺ ama zararli balenliler deniyor, balensiz rahat kullanimi olan sutyen de terch edilebilir sonicta iki yasa kadar emzircez insallah, disarda kullandiklarimiz da olacak arada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?