2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Ben 25.haftaya kadar hep iki öğün yedim..sabahları geç kahvaltı yapıyordum..öğle yemeği hiç yoktu yani çoğu zaman kızartma yedim çok canım istiyordu çikolata vs zararlı şeylerden hiç kaçınmadım.şimdi gebelik şekeri çıkınca diyete başladım sabah öğle akşam yiyorum.bazıları yemeyle alakası yok bebeğin kilosu genetik diyor bazıları da doktor protein ağırlıklı beslen yemene içmene dikkat et diyor.

Ben hiçbirini yaptırmadım canım. Hiç bir fikrim yok.
Dr bebek kis bebegi olacak senin hasta olmani istemiyorum dedi yazdi. Dun tup bebek dr na msj attim Onun da gorusunu almak icin o da yaptirt dedi. Ben hic bu zamana kadar grip asisi yaptirmadim bir kac yerde olumsuz yorumlar okumustum ama bu sefer dr lara guvenip yaptiracagim galiba.

Epidural olmuştum çok memnun kaldım şimdiki hastane spinal yapacak

Bemce de doktorlarına güven canım. Bence o kadar da kötü değil yani en fazla ne olabilir ki? Benim Türkiye’den çok tanıdığım var. Doktorun uygun gördüğü bir şeyi yaptırıyorsun.

Yurt disinda Asi diye bisey yok bende en son asimi 20 li haftalarda yaptirdim buraya gelince oyle bisey yok dediler galiba o kadar da onemli bisey degil bu As

Hayırlısı inşallah canım ben enfeksiyondan hastanede yattım.. doğum dikislerim.acildi enfeksiyon kapti. Çok kötü bir virusmus. İlaçlar vs çok kotuydum. Sonra enfeksiyon bitince dikişler yenilendi. oğlumu kendi başıma yattığı yerden ilk kez aldığım an mıh gibi aklımda. Tam 38 günlüktü. Çok zor olmuştu ama alabilmistim kucağıma.

En sakin anne grubu burası ya... Millet doğurduğu gün hikayesini paylasmis bugün baktım da. Dedim.azicik orada da takilayim

Ben hic sormamistim sali gunu yazdi. Flu vaccine ve tdap vaccine. Ulkeden ulkeye dr dan dr a gore degisiyor galiba.
Galiba, Ben bebegimi hic goremedim siz goruyormusunuz? biz gittigimizde sadece el dopperi ile kalp atisini dinliyoruz. Turkiyedeyken her ay bebegimi goruyodum

Galiba, Ben bebegimi hic goremedim siz goruyormusunuz? biz gittigimizde sadece el dopperi ile kalp atisini dinliyoruz. Turkiyedeyken her ay bebegimi goruyodum
Evet 32. Haftaya kadar ayda bir goruyordum. Simdi 2 haftada bire dustu. Benim dr un ofisinde de ultrason ile Sadece kalp atisina ve pozisyonuna bakiyoruz. Detayli ultrason icin baska yere gonderiyordu ayda bir. Simdi iki klinige de iki haftada bir gidecegim. Bol bol goruyorum bebisimi.

Şaka gibi biz gormuyoruz elindeki cihazla sadece kalp atisini dinliyoruz deliricem ya acaba bizim doktordami sorun var anladimki

Şaka gibi biz gormuyoruz elindeki cihazla sadece kalp atisini dinliyoruz deliricem ya acaba bizim doktordami sorun var anladimki
Ben burda bir Italyan dr na gitmistim. Onun da elinde Sadece el doppleri vardi ama seni ayda bir ultrason icin baska yere gonderecegim demisti. Dr un dogum yaptiracagi hastane biraz uzak oldugu icin onu biraktim. Simdi ki dr daha iyi hem Onun kliniginde hem diger klinikte bebisi goruyorum. Sizin dr a bagli olabilir bu ultrason olayi. Baska bir dr a da gidip bilgi alsaydin keske. Burada Türkiye kadar ozen gosteriliyor bebek ve anne sagligina.

Biz sahsi olarak kendimiz ultrasona gitmeyi dusunuyoruz cunku geleli 3 ay oldu 1 kere bizi gonderdi bebegin kilosuna boyne Bakmak icin onun disinda sadece kalbini dinliyoruz bende dogru duzgun bir ultrason bulup kizimi gormley gidicem

Bir yerde okumuştum hamile birisi secde pozisyonu alıp inşirah süresini okumuş ve cocugum döndü demişti.aklinda olsun belki yapmak istersen

Ben 2 kez sezaryen ameliyatı olmuş biri olarak en büyük tavsiyem doğumdan sonra doktorunuzun izin verdiği andan itibaren bol su içmeniz. 4-5 lt su içmelisiniz. Epidural veya spinal sezaryenin etkilerini olumsuz yaşayanların en büyük ortak noktası su alıöı yetersizliği oluyor.

Benim 3. Doğumum olacak canım. İlki normal doğumu denerken 16 saat sonra sezaryene dönen bir doğum, genel anestezi ile oldu. İkincisi mecburi sezaryen, tercihen spinal sezaryen oldum. Epidural ile spinal sezaryenin farkı; spinal tek seferde direk beldeki omurilik sıvısına yapılan ilaç ile belden uyuşma sağlanıyor, ilaç anında etki ediyor ve doğum sonrasında 2-3 saate kadar uyuşma devam ediyor. Belden aşağısını asla hareket ettiremiyorsunuz. Epiduralde ise omuriliğin kenarına ilaç enjekte ediliyor, bele takılı kalan bi tüp vasıtasıyla uyuşma ameliyat boyunca ve sonrasında sürekli tekrar enjekte ile uzatılabiliyor, bacaklarda his ve hareket var, sadece ağrı hissi yok ediliyor. Ben spinalden çok memnun kalmıştım, çünkü doğumdan sonra yaşanan rahim toparlanması vs dedikleri sancıları dahi hissetmedim, o uyuşma hissi geçene kadar 2-3 saat bebeğimi rahatça gördüm, ilgilendim, sarıldım. Sonrasında yavaş yavaş hissetmeye başladığım dikiş bölgesi, rahim toparlanması sancıları vs rahat karşıladım. Spinal olsun, epidural olsun en önemli tavsiyem doğum sonrasında doktorun tavsiye ettiği bol su ve kafein alımını gözardı etmemeniz. Hep şikayet edilen edipural/spinal sonrası hikayelerin ortak noktası bu oluyor.

Biz sahsi olarak kendimiz ultrasona gitmeyi dusunuyoruz cunku geleli 3 ay oldu 1 kere bizi gonderdi bebegin kilosuna boyne Bakmak icin onun disinda sadece kalbini dinliyoruz bende dogru duzgun bir ultrason bulup kizimi gormley gidicem
Evet o sekilde yapabilirsin. Ister istemez merak ediyoruz kilosunu, boyunu, gelisimini. Her seyin yolunda gittigini gormeye ve duymaya ihtiyacimiz oluyor.

Çooook teşekkür ederim, güzel bir bilgi.
Bir yerde okumuştum hamile birisi secde pozisyonu alıp inşirah süresini okumuş ve cocugum döndü demişti.aklinda olsun belki yapmak istersen
Teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…