2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar benim bu gebeliğimde çatı ağrım çok fazla ayrıcq karnımda sertleşmelerde çok sık olmaya başladı geceleri sağdan sola soldan sağa dönemiyorum geçen gece ayağıma kramp girdi ayağımın üstüne basınca kramp geçiyodu yine öyle yaptım ama ayağımda hissizlik vardı ve üzerine basmamla yere düşmem bir oldu gece karanlığında yerlerdeydim zaten zor kalkıyorum cebelleştim gece gece çok kötüydü çatı ağrımdan topallayarak yürüyorum mide yanması zaten gün boyu sürüyor artık gaviscon falan da fayda etmiyo hayırlısıyla doğum olsada bu şikayetlerim bitse diyorum...

Bana da 39+4 e randevu verildi. Ben de o kadar beklemek istemiyordum. 38 haftalıkken alınsaydı diyorum ama artık dağlıklı olsun da gerisi önemli değil.

Az kalmış sabır sabır.... Benim ilk gebelik çok zordu. Şimdi bunda sürekli çocukla ilgilenmekten pek bir şey anlamıyorum sanırım.
İlkinde çok ciddi mide sorunum vardı.
Bugün midem çok kötü. Malum açılma olurken mide bulantısı çok oluyor. Acaba ondan mı yoksa bir şey mi dokundu emin olamiyorum. Gaz sancısı var bir de yani garip bir durumdayım şu an. İlk oğlum 40 haftayı doldurmustu. O yüzden bunu da çok erken beklemiyoruz aslında. Geçen çarşamba daha niyeti yok dedi doktor.
İlk gebelikte birçok sıkıntı yasadim. Mide bel ayak kemiği sıkıntısı kramp bas donmesi odem ürtiker.... Şimdi ötekiler çok etkilemiyor da bu gebelikteki bel ağrısı öyle böyle değil müthiş oldu her şeye bedel. Hele bir de o bel ağrısıyla kucakta 13 kilo çocuk taşımak.... Offf... Az kaldı.

Kızlar ilk doğumda beni çok endişelendiren bir şeyi paylaşayım.
Sancı çekerken midem bulanıyordu ama çok bulanıyordu. Sonra sancinin sonlarına doğru inanılmaz bir bulantiya ve baş dönmesine döndü. Hemşireler tansiyon nabız kanda oksijen şeker her şeye baktı her şey normaldi ama ben çok kötü olmuştum. Meğer sancı sırasında açılma hizlaninca mide bulantısı olurmuş. Doktorum geldiğinde söylemişti. Bu çok güzel bir şey merak etme diye. Demem o ki sancı sırasında mide bulabtiniz olursa korkmayın. Doktora söyleyin ama çok korkmayın :))

Bir kaç.arkadasim da olmuştu migde bulantısı kusma gerçekten de aynı gün doğum yapmışlardı.hatta ishal belirtisi de doğum habercisi olabiliyormus

Mide bulantısı ara ara bende de oluyor. Böylesi hamileliğin ilk aylarında da olmamıştı...
Sezaryandan sonra nasıl iç çamaşırı giymek lazım? Ben hastane çantası için normal pijama almıştım ve almayı da düşünüyordum. Dikiş yarasını acıtır mı sizce? Yüksek belli iç çamaşırı mı almalıyım bilemedim... bir de ben lohusalık için hazır külot gibi giyilen pedlerden almayı düğünşyotdum. Tavsiye eder misiniz?

Ikisi de oluyor 35+6 yim ben de.Dun istifra ettim birkac kez.Bugun de siddetli bir basdonmesi yasadim.
İlkinde hep vardı ama doğumdan onceki gün başlamıştı çok şiddetli. Bugün epey mide bulantısı olunca bir irkildim. Ama şimdi hafifledi. Sancı yok. O yüzden sakinim. Ama bu akşam çanta olayını kapatacağım her şey hazır ama çantaya koymadım daha

Ben bebegin cantasini hazirladim ama benim cantam hazir degil:)

Seninde az kalmış inşallah sağlıkla kucağımıza alırız benim kızımda 13 kilo kucapıma da alıyorum bazen karnıma bile basıyo belkide ondan bu kadar ağrım oluyo ilk gebeliğimde rahattım bunda zorlanıyorum hayırlısıyla gunler geçsin artık bide çok merak var bende ne olacak nasıl olacak bi an evvel yaşayacaklarımı yaşamak istiyorum

İlki ne zaman doğmuştu?

Ben büyük. Beden İç çamaşırı almıştım.ama ilk günler depend kullandım çok rahat. Oluyor loğusa pijaması almıştım bi de hamileyken giydiğim tayt eşofman altı onları giymiştim rahat olmuştu

Sezaryen doğımdan sonra iç çamaşırının yüksek bel olması çok önemli, ilk bir hafta özellikle, normal çamaşırın lastiği tam dikişin üzerine kayıyor çünkü. Hastane için de ilk gün gecelik çok rahat oluyor, özellikle spinal anestezide belden aşağısı uzun süre uyuşuk olduğu için pijama takımının altını sürekli sıyırıp dikiş kontrolü vs zor oluyor. Geceliği ise sadece yukarı kaldırıp bakabiliyor hemşire. 2.gün için yani ayaklandıktan sonra pijama olabilir. Ben hastanede wc ihtiyacnda vs hep gecelikle çok rahat etmiştim. Doğumdan bi kaç gün sonrasında ise pijama daha rahat oluyor, insan göbeğini sıkı tutacak yani kavrayacak bir pijama veya çok dar olmayan tayt ile daha rahat ediyor.

Kızlar sizde mide bulantısı baş dönmesi var mı? 36+5'im bugün.
Evet bende de var. Benim b12 ve demir değerlerim dibe vurmuştu ona yordum. İlaçlarım değişti bu hafta bakalım işe yarayacak mı?

Kızlar hurma yemeğe başladınız mı

37 dolmadan başlamayı düşünmüyorum. 37 dolup izne ayrılınca hurma ve squat yapmaya başlayacağım.

Merhabalar kızlar ben 35 haftalık hamileyim de birkaç gündür bebeğimin hareketleri iyice azaldı geçen hafta gitmiştim doktora bebek iyiydi ama şimdi bir tuhaf çok az hareket ediyor yine mi gitsem acaba doktora ya çok endişeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…