2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kizlar sizlerde de cati agrisi var.mı.Çatı.agrisi cok yoruyor beni yok böyle bir agrı yürüdükçe çok canım acıyor.bir kaç güne kadar benim ve bebeğimin hazırlıkları bitirip hastane çantamı tamamlamam gerekiyor.
[/QUOTE]
Benim kasiklarima sanci girmeye basladi bu hafta.Yoklayip gidiyor.Doktorum siddeti artmiyorsa ve duzenli degilse sikinti yok dedi ama bu sancilar acaba dogumum yaklasti mi iyice diye dusunduruyor beni.Ben de eksiklerimi hizla tamamlamaya basladim.

Masallah..Gozunaydin.Cok sevindim.Saglikla gelsin insallah..Ben de cok sabirsizlaniyorum gelse bebegim artik diye:))Benim nst baya gergin gecti ilk di.Kipir kipir olan bebek hic kipirdamadi.Kalp atislari dusuk cikti.2.kere nst ye baglandim.Bagladiklari yer kaymis kalp atislari 90 a dustu.Cihaz uyari verdi.Yasadigim korku ve bebegin sitrese girmesi cabasi:))Ilk nst maceram kotu gecti.Haftaya boyle olmaz dediler ama bakalim:)

Canım yumurta beyazı kaşar et ve süt bebeğe kilo yapıyor. Şeker var meyve diyemiyorum
Sağol canım benim ama zaten günde iki yumurta yiyorum süt içiyorum et yiyorum kaşar yağlı olduğu için yasak yoğurt yiyorum bebek iri olmasın diye verdiler diyeti verdiler diyeti şimdi de kilosu az

Epizyodan çok korkmayın hanımlar. Keşke olmasa ama bazen olabiliyor. Benim ilk doğumumda oldu. Bebeğim 3.5 kg ve 54 cm doğmuştu. İnanın kendi kendine yırtılmasından çok daha iyidir epizyo olması. Kuru tutarsınız. İlk birkaç gün oturmak zor olabiliyor onda da yemek yerken iki sandalyenin ortasında boşluğa gelecek şekilde oturmuştum. Öyle geçmişti.
Bu arada nst öncesi aç olmazsanız bebek hareketlerini daha iyi algılarlar. Tatlıyı sever bebekler. Hiç olmazsa tatlı bir şeyler atarsınız ağzınıza nst öncesi :)

Ben de dün gittim 33+2ydim.2100 dedi kilosuna aynıymış senin bıdıkla:) benim de bebeğim çok aşağıda ama benimki riskli şu anda maalesef.2 hafta full yatış dedi.şimdi dikkat ediyorum.kızımda da böyleydim.tek güzel yanı doğum hızlı oluyor

Kızlar benim hastane çantam hala hazır değil.ilk doğumum hazirandaydı.ince şeyler yeterli olmuştu.şimdi hem bebek için hem kendinize neler koydunuz siz?

Canım bugün öğlen ayaklarımı biraz yukarı diktim 10 dakika bekledim bir takla attı ayakla vurdu ne oluyor dedim. Kalkınca o bölgeden uzaklaştığını hissettim rahatladım iki büklüm yürüyordum sanki bütün ağırlık aşağı baskı yapıyordu şuan rahatım 24 ü kontrol var inşallah iyi der. Sancın varmı yat demiş Dr. Bende ara sıra kasıkta gerilme oluyor

Sancım yok ama inanılmaz alt kemiklerim ağırıyor.doğum kanalına girmek üzere nerdeyse çok baskı yapıyormuş.ağrılarında bundan oluyor dedi.zaten ben de sancı falan gelmiyor kızımda da 36.haftalarda açılmam başladı idare ede ede 38i gördük en son 4 cm ulaşınca açılmam mecbur yatışım yapıldı suni sancı verildi

maşallah cnm bende cumartesi gittcem
Oh oh iyi maşallah çok sevindim. Tam bir hafta var aramızda. Bakalimmben de yarın gidiyorum kontrole
eksikler bitmiyor cnm tamamlarsın artik

Bende kontrole gittim bugün kızlar nst ye de girdim her şeyi normal suyu plesantası falan gayet iyi. Kilosu 2500 çıktı bana az gibi geliyo ama doktor gaydt iyi diyor yememe içmeme de dikkat ediyorum ama az kilo alıyor anlamadım. Boyu ise geriden geliyor her seferinde umarım doktorun dediği gibi gayet sağlıklı bir bebektir

Sağol canım benim ama zaten günde iki yumurta yiyorum süt içiyorum et yiyorum kaşar yağlı olduğu için yasak yoğurt yiyorum bebek iri olmasın diye verdiler diyeti verdiler diyeti şimdi de kilosu az
Olsun canım kilosu az olsun sağlığı yerinde olsun da gerisi bos. Benim oğlan 3700 doğdu yeğenim 2.500 şu.di yeğenim oğlumun iki katı. Doğum kilosu falan belli sınırın altında kalmadıkça sorun değil dünyaya gelen büyüyor. Allah'ın izniyle gününü doldursan 6 hafta kaldı.

Gayet güzel bence kilosu.maşallah

İnşallah cNım sağlıkla gelsinler tüm yavrucaklar dediğin gibi doğan büyüyor Allahın izniyle

Kızlar benim hastane çantam hala hazır değil.ilk doğumum hazirandaydı.ince şeyler yeterli olmuştu.şimdi hem bebek için hem kendinize neler koydunuz siz?
Ben bebegin cantasina;
1 tane 10 lu hastane cikisi penye battaniyeli
2 tane 3 lu zibin (alt-ust,bere seklinde)
2 tane polar tulum(bereli)
1 tane polar kundak
1 kutu sma mama
silikon kasik ve kabi
kucuk biberon
1 tane kollu,1 tane kolsuz 1 tane kisa kollu citcitli body
1 tane alt acma ortusu
15 tane 1 numara yenidogan bez
6 tane agiz mendili
pisik kremi
1 paket yenidogan islak havlu
3 cift corap
3 tane de onluk koydum

kendi cantama;
1 tane kisa kollu lohusa takim
1 tane uzun kollu sabahlikli lohusa takim
manuel gogus pompasi
gogus pedleri
1 tane el ve yuz havlusu
lohusa taci ve terlik
2 tane sutyenli emzirme atleti
depent emici kilot
gogus ucu kremi
islak mendil
pecete
makyaj cantasi
dis fircasi,dis macunu
koydum.

Canım ilk bebeğin normal doğum ozaman öle anladım. İnşallah bu seferde kolaylıkla Allah yavruna kavuştursun. Benim ilk bebeğim ve erkek. Herşeyi merak ediyorum nasıl olacak diye

Daha önce doğum yapanlara bişey sormak istiyorum ben depent emici kilot aldım bi paket ama bu lohusalık 40 gün sürüyor o sürede hep o kilottan mı almam lazım pede kaçıncı gün geçebiliriz bikaç paket de gece pedi aldım ama başka bişey mi takmam gerekiyor o konu da çok tereddütlerim var

Benim listem şöyle kızlar;

Bebek için;

3 adet yenidoğan hastane çıkışı seti;
• Battaniye
• Tulum (1 tanesi alt üst takımlı)
• Zıbın
• Yelek
• Bere
• Eldiven
• Çorap

Hastaneden çıkarken giymek için polar tulum
2 adet çok amaçlı müslin battaniye
1 adet polar bataniye
5 adet ağız mendili
2 adet kullan at alt değiştirme örtüsü (Babyandme)
1 paket yeni doğan ıslak mendil (Babyandme)
1 paket bebek bezi (Molfix)
Pişik Kremi (Sudocrem)
Emzik (Nuk)
Silikon uçlu cam biberon (Nuk)

Kirli Çamaşır Torbası

Anakucağı
Anakucağını örtecek örtü (Banndu)

Anne için;

1 adet gecelik ve sabahlık takım
2 adet pijama takımı

Terlik
4 çift çorap (2 kalın, 2 ince)
Lohusa tacı
Şal ve başörtüsü

Diş fırçası, diş macunu, tarak

4 adet göğüs pedi (Lansinoh)
Göğüs ucu kremi (Lansinoh)
1 paket lohusa pedi (Babyandme)
1 paket depend

2 adet emzirme sütyeni
4 adet alt iç çamaşırı
6 adet kullan at kilot

Saç ve banyo havlusu
Eve dönüş için rahat ve uygun kıyafet

Kirli çamaşır torbası

Nüfus cüzdanı
Şarj aleti
Hastane evrakları

Oda için;

Islak mendil
Kağıt rulo havlu
Plastik bardak, çatal, tabak
İkramlıklar
Seccade

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…