2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Normal doğumda nasıl oluyor bilmiyorum ama ben 2 kez sezaryen doğum yaptım, ilk bi kaç gün harici adet kanamasıyla denk ve hatta daha az kanamam oldu. 1.hafta kontrolümde doktoruma sormuştum hatta, baya azaldı, bu kadar az olması normal mi diye. Rahmi çok iyi temizliyoruz, o yüzden az kanamanız olması normal demişti. Ama dediğim gibi normal doğumda nasıldır bilemiyorum canım..

Hayır o kadar değil. İlk 1 hafta en fazla giyersin. O da kanamaya bağlı olarak. Benim ilk doğumum normal doğum olmasına rağmen bir hafta bile giymemiştim. Ama ilk günler için gerçekten hayat kurtarıcı.

Yine de cevap verdiğin için teşekkür ederim canım

Hayır o kadar değil. İlk 1 hafta en fazla giyersin. O da kanamaya bağlı olarak. Benim ilk doğumum normal doğum olmasına rağmen bir hafta bile giymemiştim. Ama ilk günler için gerçekten hayat kurtarıcı.
Peki bir paket yeterli olur mu

Benim de ilk dogum sezeryan. Suyum gelmişti ilk evde taktım ben hastaneye gidene kadsr idare etsin diye. Hastanede de 6 saat kadar normal dogum bekledik o esnada kullandım. Sezeryandan sonra da sadece bir tane kullandım onu bile normal ped kullansam olurmuş. Zaten ameliyattan sonra ayaga kalkana kdr kıyafet giydirmeyip öyle ameliyat önlüğüyle yatırmışlardı o esnada olan kanamalar alta serdikleri örtüyle gitmişti ama her hastane öyle mi onu bilemem tabi:)

Çok teşekkür ederim verdiğin cevap için canım

Günaydın ❤
Dip bucak ev temizligim bitti şükür.1 aydır tadilat vardı evde,mutfagimi yeniledim,parkelerimi,kapıları degistirdim falan.Deli cesareti bendeki Neyseki doğum yapmadan bitirdim.Bi kişisel temizligim kaldı onu da haftaya yapayım diyorum kızlar ne dersiniz?Erken mi?

normalmı olacak cnm senın normal dogumsa erken daha

Vallahi hiç belli olmuyor ki.senin ilk çocuk kaçıncı haftada doğdu? Ben artık 38'de falan doğarsa diye yaptım kişisel temizlik ama dün doktora gittim keyfi yerinde çocuğun gelmeye niyeti yok dedi. Benim ilki 40+1'de dogdu. Bebeklerin doğum zamanları genelde yakın olurmuş.

Peki bir paket yeterli olur mu

olur diye düşünüyorum bana yetmişti.

Bence erken değil. Hazırlıklı olmakta fayda var.

Bi bakayım canım suwene çok saol
Suwende o bahsedilen pijama takımlarından kalmadı. Ben de ekrusunu beğenmiştim tükenmiş gri aldım bayıldım üstümden çıkarmıyorum resmen. Bi tane daha alayım dedim çünkü epey indirimdeydi ama kalmamış. Geceliğini aldım yumuşacık fakat şu havada bile üşüyorum gece gecelikle, bacaklarım açılıyor uyurken. Gecelik alışkanlığım da yok zaten. Suwende şu an hep 200 civarında pijamalar. 3 al 2 öde diyor o da işime yaramıyor. İhtiyaç bi o değil ki o kadar bütçe ayıralım. Pembishomewear diye bi sayfa var instagramda. Orda 100 lira alt üst pijama ve polar sabahlık. Lohusa için değil ama yine de işimizi görür mü kaliteli midir emin olamadım. Biz doğurunca bi süre yine göbekli mi gezicez :) ona göre bi büyük beden mi almak lazım ki :)

Çok teşekkür ederim Bebeğin kıyafetleri biraz fazla geldi sanki sezeryan ya da normal mi olacağı belli mi?

Canım ilk bebeğin normal doğum ozaman öle anladım. İnşallah bu seferde kolaylıkla Allah yavruna kavuştursun. Benim ilk bebeğim ve erkek. Herşeyi merak ediyorum nasıl olacak diye
Evet canım normal oldu.4cmle yatış yapınca daha çabuk ilerledi süreç.inşallah bu seferde öyle olur.senin de öyle olur umarım

Herkeste farklılık gösterebilir ama ben ilk 2 gün kullandım sonra normal pede geçtim.40 gün boyunca yoğun bir kanama olmuyor kesinlikle.adetin son günleri gibi düşünün az az kanamalar oluyor

Evet canım normal oldu.4cmle yatış yapınca daha çabuk ilerledi süreç.inşallah bu seferde öyle olur.senin de öyle olur umarım
İnşallah canım benim ilk bebek çok heyecan var inan İnternet karıştırmaktan gözlerim bulanıyor. Birde şu şekerim düşse iyi olacak. Yaramazlar acele etmez inşallah bakalım hangimiz önce doğuracak. Sağlıklı olsunlarda

Doğumdan sonra muhtemelen 7 aylık hamile boyutunda karnın kalacak. Bir haftada falan küçülecek ama 40in çıktığında 3 4 aylık hamile haline dönersin. Ama benim sıkıntı olduğu için ne korse giydim ne başka bir şey yapabildim.

En az 36.haftaları görelim inşallah Kaç çıkıyor şekerin? Ben bu gebelikte yükleme yaptıramadım kaçırdım zamanını.doktorum da açlık şekerine baktır yeter dedi.104 çıkmıştı.normal sanırım doktoruna sormayı unuttum erken doğum doğunu gündeme gelince çıktı aklımdan

İlk doğumumdan sonra doktorum 9 ayda büyüyen 9 günde küçülmez sabret demişti. Bu kez korse kullanmayı planlıyorum ben :)

Çok teşekkür ederim Bebeğin kıyafetleri biraz fazla geldi sanki sezeryan ya da normal mi olacağı belli mi?
Daha belli degil.Ilk gun tuvaletini cok yapiyormus.Cevredekiler hep kiyafeti bol tut.Ustu basi batiyor degistirirken dediler.Ona istinaden aldim.Fazla olsun da eksik olmasin dedim..

Arkadaşlar şimdi size benim hiç bilmediğim doğumla öğrendiğim.kismi anlatayım.
Herkesin büyülü olduğunu anlattığı o EMZİRME
Evet büyülü güzel falan ama ilk günler bu keyfi yaşayabilmek herkese nasip olmuyor. Benim için doğumun en zorlu kısmı emzirmeydi. Herkes müthiş bir şey diyor ben beceremiyorum. Çok ağladım. Çok üzüldüm.

Bebek biberon alıyor ama memeyi tutmuyorsa
Ve süt varsa
Silikon meme ucu var onu alın bebek onu agzina alır bir süre idare edin inşallah zamanla bırakırsınız.
İlk doğumda en zorlu kısım emzirme kim ne derse desin. Ve bu süreçte ilk çare sağarak süt vermek ya da mama vermek değil.
Ben 27 ay emzirdim oğlumu. Bizimki emme konusunda başarı hikayesi.
Başta beceremedim. Canım acıdı çocuk tutmadı süt yok sandım... Göğüslerim şişti boynum tutuldu... Emziremedim tutturamadim. Pompa sipariş ettim. Derken arkadaşım silikonu söyledi. Aldık. Olur mu eder mi derken aldı çocuk onu. Emdi. İçine azıcık süt damlatip veriyordum ağzına öyle böyle emdi. Zordu çok zordu. Ve o dönem tüm arkadaşlarıma kızdım. Hepsi emzirmenin müthiş bir şey olduğunu anlatmıştı bana. Oysa bu kabustu. Acılı sancılı beceremedigim bir şeydi. Meğer herkes ilk çocukta başta zorlanıyormus. Çok ağladım ben emziremiyorum emzirmeyi sevmiyorum yoksa çocuğumu sevmiyor muyum diye...
Silikon meme ucu desteği normalde 2-3 hafta yetiyor. Ama ben korkudan tam 4 ay kullandım. Hatta 3 aylıkken bir de ah bu ucu birakamayacagiz bunu bırakırsak emziremem diye günlerce ağladım.
Emzirmek çok zorlu bir süreç. Ama çözümsüz değil. Her yolu deneyin. Silikon uç deneyin. Memeyi ağzına tepmeyi deneyin
Gerekiyorsa profesyonel destek alın emzirme danışmanından. Ama inanın hepimiz bu zorluğu yaşıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…