- 15 Mart 2019
- 40
- 75
- 3
- 37
Daha önce doğum yapanlara bişey sormak istiyorum ben depent emici kilot aldım bi paket ama bu lohusalık 40 gün sürüyor o sürede hep o kilottan mı almam lazım pede kaçıncı gün geçebiliriz bikaç paket de gece pedi aldım ama başka bişey mi takmam gerekiyor o konu da çok tereddütlerim var
Hayır o kadar değil. İlk 1 hafta en fazla giyersin. O da kanamaya bağlı olarak. Benim ilk doğumum normal doğum olmasına rağmen bir hafta bile giymemiştim. Ama ilk günler için gerçekten hayat kurtarıcı.Daha önce doğum yapanlara bişey sormak istiyorum ben depent emici kilot aldım bi paket ama bu lohusalık 40 gün sürüyor o sürede hep o kilottan mı almam lazım pede kaçıncı gün geçebiliriz bikaç paket de gece pedi aldım ama başka bişey mi takmam gerekiyor o konu da çok tereddütlerim var
Yine de cevap verdiğin için teşekkür ederim canımNormal doğumda nasıl oluyor bilmiyorum ama ben 2 kez sezaryen doğum yaptım, ilk bi kaç gün harici adet kanamasıyla denk ve hatta daha az kanamam oldu. 1.hafta kontrolümde doktoruma sormuştum hatta, baya azaldı, bu kadar az olması normal mi diye. Rahmi çok iyi temizliyoruz, o yüzden az kanamanız olması normal demişti. Ama dediğim gibi normal doğumda nasıldır bilemiyorum canım..
Peki bir paket yeterli olur muHayır o kadar değil. İlk 1 hafta en fazla giyersin. O da kanamaya bağlı olarak. Benim ilk doğumum normal doğum olmasına rağmen bir hafta bile giymemiştim. Ama ilk günler için gerçekten hayat kurtarıcı.
Daha önce doğum yapanlara bişey sormak istiyorum ben depent emici kilot aldım bi paket ama bu lohusalık 40 gün sürüyor o sürede hep o kilottan mı almam lazım pede kaçıncı gün geçebiliriz bikaç paket de gece pedi aldım ama başka bişey mi takmam gerekiyor o konu da çok tereddütlerim var
Çok teşekkür ederim verdiğin cevap için canımBenim de ilk dogum sezeryan. Suyum gelmişti ilk evde taktım ben hastaneye gidene kadsr idare etsin diye. Hastanede de 6 saat kadar normal dogum bekledik o esnada kullandım. Sezeryandan sonra da sadece bir tane kullandım onu bile normal ped kullansam olurmuş. Zaten ameliyattan sonra ayaga kalkana kdr kıyafet giydirmeyip öyle ameliyat önlüğüyle yatırmışlardı o esnada olan kanamalar alta serdikleri örtüyle gitmişti ama her hastane öyle mi onu bilemem tabi:)
normalmı olacak cnm senın normal dogumsa erken dahaGünaydın ❤
Dip bucak ev temizligim bitti şükür.1 aydır tadilat vardı evde,mutfagimi yeniledim,parkelerimi,kapıları degistirdim falan.Deli cesareti bendekiNeyseki doğum yapmadan bitirdim.Bi kişisel temizligim kaldı onu da haftaya yapayım diyorum kızlar ne dersiniz?Erken mi?
Vallahi hiç belli olmuyor ki.senin ilk çocuk kaçıncı haftada doğdu? Ben artık 38'de falan doğarsa diye yaptım kişisel temizlik ama dün doktora gittim keyfi yerinde çocuğun gelmeye niyeti yok dedi. Benim ilki 40+1'de dogdu. Bebeklerin doğum zamanları genelde yakın olurmuş.Günaydın ❤
Dip bucak ev temizligim bitti şükür.1 aydır tadilat vardı evde,mutfagimi yeniledim,parkelerimi,kapıları degistirdim falan.Deli cesareti bendekiNeyseki doğum yapmadan bitirdim.Bi kişisel temizligim kaldı onu da haftaya yapayım diyorum kızlar ne dersiniz?Erken mi?
Peki bir paket yeterli olur mu
Günaydın ❤
Suwende o bahsedilen pijama takımlarından kalmadı. Ben de ekrusunu beğenmiştim tükenmiş gri aldım bayıldım üstümden çıkarmıyorum resmen. Bi tane daha alayım dedim çünkü epey indirimdeydi ama kalmamış. Geceliğini aldım yumuşacık fakat şu havada bile üşüyorum gece gecelikle, bacaklarım açılıyor uyurken. Gecelik alışkanlığım da yok zaten. Suwende şu an hep 200 civarında pijamalar. 3 al 2 öde diyor o da işime yaramıyor. İhtiyaç bi o değil ki o kadar bütçe ayıralım. Pembishomewear diye bi sayfa var instagramda. Orda 100 lira alt üst pijama ve polar sabahlık. Lohusa için değil ama yine de işimizi görür mü kaliteli midir emin olamadım. Biz doğurunca bi süre yine göbekli mi gezicez :) ona göre bi büyük beden mi almak lazım ki :)Bi bakayım canım suwene çok saol
Çok teşekkür ederimBen bebegin cantasina;
1 tane 10 lu hastane cikisi penye battaniyeli
2 tane 3 lu zibin (alt-ust,bere seklinde)
2 tane polar tulum(bereli)
1 tane polar kundak
1 kutu sma mama
silikon kasik ve kabi
kucuk biberon
1 tane kollu,1 tane kolsuz 1 tane kisa kollu citcitli body
1 tane alt acma ortusu
15 tane 1 numara yenidogan bez
6 tane agiz mendili
pisik kremi
1 paket yenidogan islak havlu
3 cift corap
3 tane de onluk koydum
kendi cantama;
1 tane kisa kollu lohusa takim
1 tane uzun kollu sabahlikli lohusa takim
manuel gogus pompasi
gogus pedleri
1 tane el ve yuz havlusu
lohusa taci ve terlik
2 tane sutyenli emzirme atleti
depent emici kilot
gogus ucu kremi
islak mendil
pecete
makyaj cantasi
dis fircasi,dis macunu
koydum.
Evet canım normal oldu.4cmle yatış yapınca daha çabuk ilerledi süreç.inşallah bu seferde öyle olur.senin de öyle olur umarımCanım ilk bebeğin normal doğum ozaman öle anladım. İnşallah bu seferde kolaylıkla Allah yavruna kavuştursun. Benim ilk bebeğim ve erkek. Herşeyi merak ediyorum nasıl olacak diye
Herkeste farklılık gösterebilir ama ben ilk 2 gün kullandım sonra normal pede geçtim.40 gün boyunca yoğun bir kanama olmuyor kesinlikle.adetin son günleri gibi düşünün az az kanamalar oluyorDaha önce doğum yapanlara bişey sormak istiyorum ben depent emici kilot aldım bi paket ama bu lohusalık 40 gün sürüyor o sürede hep o kilottan mı almam lazım pede kaçıncı gün geçebiliriz bikaç paket de gece pedi aldım ama başka bişey mi takmam gerekiyor o konu da çok tereddütlerim var
İnşallah canım benim ilk bebek çok heyecan var inan İnternet karıştırmaktan gözlerim bulanıyor. Birde şu şekerim düşse iyi olacak. Yaramazlar acele etmez inşallah bakalım hangimiz önce doğuracak. Sağlıklı olsunlardaEvet canım normal oldu.4cmle yatış yapınca daha çabuk ilerledi süreç.inşallah bu seferde öyle olur.senin de öyle olur umarım
Doğumdan sonra muhtemelen 7 aylık hamile boyutunda karnın kalacak. Bir haftada falan küçülecek ama 40in çıktığında 3 4 aylık hamile haline dönersin. Ama benim sıkıntı olduğu için ne korse giydim ne başka bir şey yapabildim.Suwende o bahsedilen pijama takımlarından kalmadı. Ben de ekrusunu beğenmiştim tükenmiş gri aldım bayıldım üstümden çıkarmıyorum resmen. Bi tane daha alayım dedim çünkü epey indirimdeydi ama kalmamış. Geceliğini aldım yumuşacık fakat şu havada bile üşüyorum gece gecelikle, bacaklarım açılıyor uyurken. Gecelik alışkanlığım da yok zaten. Suwende şu an hep 200 civarında pijamalar. 3 al 2 öde diyor o da işime yaramıyor. İhtiyaç bi o değil ki o kadar bütçe ayıralım. Pembishomewear diye bi sayfa var instagramda. Orda 100 lira alt üst pijama ve polar sabahlık. Lohusa için değil ama yine de işimizi görür mü kaliteli midir emin olamadım. Biz doğurunca bi süre yine göbekli mi gezicez :) ona göre bi büyük beden mi almak lazım ki :)
En az 36.haftaları görelim inşallahİnşallah canım benim ilk bebek çok heyecan var inan İnternet karıştırmaktan gözlerim bulanıyor. Birde şu şekerim düşse iyi olacak. Yaramazlar acele etmez inşallah bakalım hangimiz önce doğuracak. Sağlıklı olsunlarda
Daha belli degil.Ilk gun tuvaletini cok yapiyormus.Cevredekiler hep kiyafeti bol tut.Ustu basi batiyor degistirirken dediler.Ona istinaden aldim.Fazla olsun da eksik olmasin dedim..Çok teşekkür ederimBebeğin kıyafetleri biraz fazla geldi sanki sezeryan ya da normal mi olacağı belli mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?