- 13 Mart 2019
- 2.453
- 2.486
- 133
Maşallah Allah sağlık versin ikinizede.perine masajı yapmamismiydin? Bu masaj epiztoyu önlüyor diye biliyorumPazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Nişan ardından annemleri aradık
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.
Allah'a şükürler olsun 28 Ekim 20.30'da kavuştuk.
sagol cnmCok sevindim ne guzel haber, hayirli olsun ☺☺
Cok sukur gozunaydin canim.kızlar bebeğim iyi şuanda bugün emzirmeme izin verdiler ilk kez bugün kucağıma aldım çok mutluyum durumu iyimis inşallah taburcu ederler
Allah anali babali buyutsun..Cok sevindim.Pazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.
Ben ince bir pijama ve sabahlık takimi,orta kalınlıkta gecelik aldım üşüme ihtimaline karşıda bir örme ceket ve şal aldım.zaten sıcak olurmuş hastane hele burası hala sıcak yazliklarla geziyoruz hala, usuyecegimi sanmıyorum.Kizlar size bir sey soracagim.Hastane cantasina kendinize olan kiyafetleri hangi kalinlikta koydunuz.Cok kalin olmasina gerek var mi?Ince bir takimve sabahlik iş gorur mu?Kimi cok usursun diyor,kimi terlersin diyor.Ne diyorsunuz?Siz ne aldiniz?
Ben de hirka alayim o zaman ya da şal dediginiz gibi...Tesekkurler..Ben ince bir pijama ve sabahlık takimi,orta kalınlıkta gecelik aldım üşüme ihtimaline karşıda bir örme ceket ve şal aldım.zaten sıcak olurmuş hastane hele burası hala sıcak yazliklarla geziyoruz hala, usuyecegimi sanmıyorum.
Canım Allah anali babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah darısı biz bekleyenlerePazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Doktoru aradım.
Tebrikler canim Allah anali babali büyütsünDoğurdum. İlkine göre kolay olsa da tabii hiçbir doğum kolay değil :))
Çok şükür ikimiz de iyiyiz. Ayrıntılar biraz kendimi toplayınca
AA çok geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığına kavuşurda evine döner inşallahsu yutmuş cnm sezaryan sirasinda solunum sıkıntısı yasıyor
Baya hareketli olmuş dışarda olman da i aslında hareket etmişsin darısı tüm bekleyenlerin başına inş sağlıkla büyüt canımPazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Doktoru aradım.
Benim 37 de 3.200 kg idi. 38 de 3.500 kg olmuştu. 1 haftada 300 gr almıştı. Umarım bu hafta kilo almamıştır. 39. Haftada yaniKızlar benimde bugün kontrol günümdü 37+0 oldum bebeğim 3100g olmuş 38+5de planlı sezaryen inşallah. Sizlerin bu haftada kilosu nasıldı doğuma kadar sizce kaç olur. Bu arada doğum yapan arkadaşları okudukça heyecanımız artıyor doğumun yaklaştığını hissediyoruz bizde tebrik ediyorum onları
Benim bundan önceki kontrolümde bi haftada 400 g aldığını görmüştüm ama bu hafta 200g almış benimde tahminimce 3500 doğar ama tabi yanılma payını saymazsakBenim 37 de 3.200 kg idi. 38 de 3.500 kg olmuştu. 1 haftada 300 gr almıştı. Umarım bu hafta kilo almamıştır. 39. Haftada yani
Evet ya bu konuya da bir yazsak kizlar.Ben de kararsiz kaldim.Uzun kollu koymustum ama olmaz mi acaba??Kızlar hastane çıkışında uzun kollunun altına uzun kollu mu kısa kollu mu giydirecrksiniz
Ishal dogumu tetiklemiyor da dogum oncesi ishal goruldugunu biliyorum.Arkadaşlar ishal doğumu tetikler mi?
Benim kızım minyon biraz 37de 2788 gramdıKızlar benimde bugün kontrol günümdü 37+0 oldum bebeğim 3100g olmuş 38+5de planlı sezaryen inşallah. Sizlerin bu haftada kilosu nasıldı doğuma kadar sizce kaç olur. Bu arada doğum yapan arkadaşları okudukça heyecanımız artıyor doğumun yaklaştığını hissediyoruz bizde tebrik ediyorum onları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?