- 19 Ocak 2016
- 5.426
- 5.562
- 198
havalar soğudu bence uzun kollu daha mantıklı ben Mart’ta bile uzun giydirmiştim oğluma hemşire gelip ısınmamış bir kat daha giydirin demişti 3 kat giydirmiş olmuştuk gerçektende çok üşüyorlarEvet ya bu konuya da bir yazsak kizlar.Ben de kararsiz kaldim.Uzun kollu koymustum ama olmaz mi acaba??
çok zor bir Doğum olmuş inş en kısa zamanda gidersiniz evinizeİnşallah bugünleri unutturacak nice güzel günlerimiz olur. Nişan ctesi gelmişti. Suyum da salı günü geldi. Ağrısız sancısız gittik hastaneye. Suni sancı berbat birşey. 6 saat suni sancı çektim. Aralarda bol bol bayılıp kabuslar gördüm. 2 saatten fazla ıkınıp doğurma işlemi sürdü. Çünkü çok yorulmuş ve delirmiş bir haldeydim. Dikişler de canımı çok yaktı. Benim de ilk doğumumdu. Tek tesellim ikimizin de kurtulmuş olması. Bebeğimle evimize gitmek istiyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
bir avazda doğurursunuz inşKizlar gece 11 de biranda suyumun gelmesiyle hastaneye geldik. Suanda dogal yollardan acilma bekleniyor dua edin. Yoksa suni en kotu ihtimalllee de sezaryen olacak. Sancilarim yeni yeni basladi
bazen çamaşırlar renk verebiliyor ara renkliler renkliler beyazlar olarak yıkıyordum yumuşatıcı içeriğinde civa bulunduğu İçin kullanmadım sabun tozu ile yıkadım hep ekstra duruluma yapıyordum ısısına çok önemsemiyordum çünkü ütülüyordum hepsini zatenKizlar bebeklerin camasirlarini hangi ayarda yikadiniz? Beyazlar ile renklileri ayri mi attiniz? Yumusatici kullandiniz mi?
Allah yardımcın olsun canım saglıkla kavuş bebegine inşallahKizlar gece 11 de biranda suyumun gelmesiyle hastaneye geldik. Suanda dogal yollardan acilma bekleniyor dua edin. Yoksa suni en kotu ihtimalllee de sezaryen olacak. Sancilarim yeni yeni basladi
2 uzun çok gelir gibi battaniye de örteceğim ama kararsız kaldım 4 haftaya havalar da soğuyorEvet ya bu konuya da bir yazsak kizlar.Ben de kararsiz kaldim.Uzun kollu koymustum ama olmaz mi acaba??
Beyaz ayrı renklilileride koyu ve açık ton olarak onları da ayrı ayrı yikadim yumuşatıcı kullanmadım.30 derecede yikadimKizlar bebeklerin camasirlarini hangi ayarda yikadiniz? Beyazlar ile renklileri ayri mi attiniz? Yumusatici kullandiniz mi?
Allah kurtarsın bir an önce sağlıklı bir şekilde bebeğini.kucagina alırsınKizlar gece 11 de biranda suyumun gelmesiyle hastaneye geldik. Suanda dogal yollardan acilma bekleniyor dua edin. Yoksa suni en kotu ihtimalllee de sezaryen olacak. Sancilarim yeni yeni basladi
Benim de öyleydi basınçtan oluyordur dedi doktorumAynen gaz ishal ve adet sancısı ve sürekli. Gittim hastaneye nst de sancı çıkmadı
Pazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Nişan ardından annemleri aradık
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.
Allah'a şükürler olsun 28 Ekim 20.30'da kavuştuk.
Kizlar size bir sey soracagim.Hastane cantasina kendinize olan kiyafetleri hangi kalinlikta koydunuz.Cok kalin olmasina gerek var mi?Ince bir takimve sabahlik iş gorur mu?Kimi cok usursun diyor,kimi terlersin diyor.Ne diyorsunuz?Siz ne aldiniz?
Arkadaşlar ishal doğumu tetikler mi?
Kizlar gece 11 de biranda suyumun gelmesiyle hastaneye geldik. Suanda dogal yollardan acilma bekleniyor dua edin. Yoksa suni en kotu ihtimalllee de sezaryen olacak. Sancilarim yeni yeni basladi
Kizlar bebeklerin camasirlarini hangi ayarda yikadiniz? Beyazlar ile renklileri ayri mi attiniz? Yumusatici kullandiniz mi?
Allah kurtarsın canm Sağlıkla kucakla inşallah bebeğiniKizlar gece 11 de biranda suyumun gelmesiyle hastaneye geldik. Suanda dogal yollardan acilma bekleniyor dua edin. Yoksa suni en kotu ihtimalllee de sezaryen olacak. Sancilarim yeni yeni basladi
Sağlıkla büyüsün kuzum erken doğum riski var mıydıBiz de 11 günlük olduk. Ancak yazabiliyorum. 20 Ekim Pazar günü 35+6da gece 00.00 da suyum geldi sabah 9.30 da sezeryanla dünyaya geldi oğlumuz. 1915gram 47cm. Ultrason ölçümleri biraz yanıltıcı oluyormuş. 1 hafta öncesinde ultrasonda 1945 gram gelmişti ortalama haftada 250 gram alıyordu 3ü geçmiştir diye umut ediyordum. Yine de çok şükür iyiyiz. Büyümeye çalışıyoruz. Sırasını bekleyenlere hayırlı sağlıklı vakitli kolay doğumlar diliyorum.
saglıklı uzun ömürlü olur inş. küvezde kalmaması iyi olmuşBiz de 11 günlük olduk. Ancak yazabiliyorum. 20 Ekim Pazar günü 35+6da gece 00.00 da suyum geldi sabah 9.30 da sezeryanla dünyaya geldi oğlumuz. 1915gram 47cm. Ultrason ölçümleri biraz yanıltıcı oluyormuş. 1 hafta öncesinde ultrasonda 1945 gram gelmişti ortalama haftada 250 gram alıyordu 3ü geçmiştir diye umut ediyordum. Yine de çok şükür iyiyiz. Büyümeye çalışıyoruz. Sırasını bekleyenlere hayırlı sağlıklı vakitli kolay doğumlar diliyorum.
Gule gule buyutun saglikla insallah.Gozunuz aydin.Biz de 11 günlük olduk. Ancak yazabiliyorum. 20 Ekim Pazar günü 35+6da gece 00.00 da suyum geldi sabah 9.30 da sezeryanla dünyaya geldi oğlumuz. 1915gram 47cm. Ultrason ölçümleri biraz yanıltıcı oluyormuş. 1 hafta öncesinde ultrasonda 1945 gram gelmişti ortalama haftada 250 gram alıyordu 3ü geçmiştir diye umut ediyordum. Yine de çok şükür iyiyiz. Büyümeye çalışıyoruz. Sırasını bekleyenlere hayırlı sağlıklı vakitli kolay doğumlar diliyorum.
DilanBoran ara sıra gelip senin imzanı yokluyorum :) az kaldı insallah bebesine kavuşmaya canim, nasıl gidiyor hamislik :)
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah... sizleri gördükçe umutlarım yeşeriyor.. belki diyorum birgün bizede nasip olur belki... inşallah
Tesekkur ederim kizlar. Ben de yumusaticisiz ve cift durulama yaptiriyim o zaman. Daha yeni basliyorum yikayip utulemelereAyri yikadim 30 derece attim yumusatici green clean aldim ama sabun tozu kullaninca yumusatici kullanmadim, green clean deterjanda yumusatici kullaniyorum ve son suyuna tekrar sirkeyle yikiyorum
havalar soğudu bence uzun kollu daha mantıklı ben Mart’ta bile uzun giydirmiştim oğluma hemşire gelip ısınmamış bir kat daha giydirin demişti 3 kat giydirmiş olmuştuk gerçektende çok üşüyorlar
çok zor bir Doğum olmuş inş en kısa zamanda gidersiniz evinize
bir avazda doğurursunuz inş
bazen çamaşırlar renk verebiliyor ara renkliler renkliler beyazlar olarak yıkıyordum yumuşatıcı içeriğinde civa bulunduğu İçin kullanmadım sabun tozu ile yıkadım hep ekstra duruluma yapıyordum ısısına çok önemsemiyordum çünkü ütülüyordum hepsini zaten ☺
Beyaz ayrı renklilileride koyu ve açık ton olarak onları da ayrı ayrı yikadim yumuşatıcı kullanmadım.30 derecede yikadim
Tesekkur ederim kizlar.Hayırlı olsun. Allah analı babalı abili büyütsün inşallah
Hastaneler genelde sıcak oluyor. Ben ilk doğumda sabahlı ve gecelik giydim ince. Bu kez de planım o.
Tetiklemez ama belirtisidir.
Allah bir avazda kurtarsın inşallah.
Açıklar ve koyular ayrı ayrı 40 derecede sabun tozu ile. Kızım 3 yaşına yaklaştı hala yumuşatıcı kullanmadım hep sabun tozu. İlk 3 ayda çift durulama yaptırdım.
Sagol canim, Ben burda sabun tozu bulamam ama bebek icin parfumsuz hassas ciltler icin olan sivi detarjani aldim. Acaba turk marketinden Haci sakir in sabununu alip rendeleyip mi koysam?Camasirlara yumusatici ben de koymadim.Sabun tozu ile yikadim her seyini.Hatta ben lohusalikta kullanacagim kendi giysilerimi,cantalari da sabun tozu ile yikadim.Daha kirli olmadigi icin.30 derecede yikamayi tercih ettim.15 dakikalik programda yikadim cok az deterjanla.Yuksek isida utuledim..
normal dogum mu yapacaksın. 36+5 im bendeMerhaba kızlar .. Benimde 36+6 kasılmalarım var akşamları.. ilk defa bu foruma yazıyorum..
40 haftayı beklemek istemiyorum .. ilk kizimda bekledm çok zordu .. ve son günlerde depresyona girdim .. Benim gibi olanlar var mı acaba ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?