Benimde ilk kızım minyondu 3100 doğmuştu 38+3te bence seninki de 3ü geçer cnmBenim kızım minyon biraz 37de 2788 gramdı
İnşallah yediğime de oldukça dikkat ediyorum. Bebeğe kilo aldıracak şeylerle besleniyorum ama hep küçük gidiyor. Sağlıklı olsunlar da kilo çok önemli değilBenimde ilk kızım minyondu 3100 doğmuştu 38+3te bence seninki de 3ü geçer cnm
Ben ishal oldum acayip bi sancım var inşallah daha doğurmamIshal dogumu tetiklemiyor da dogum oncesi ishal goruldugunu biliyorum.
Hastane çıkışının altına iç zıbın atlet takımları var 5 li ondan koydum.o da alt ve üst uzunKızlar hastane çıkışında uzun kollunun altına uzun kollu mu kısa kollu mu giydirecrksiniz
Tekrar geçmiş olsun.saglikla büyüt bebeğini cok hızlı ilerlemis dogumun cok sanslisin.ilk doğumunda dikisin fazlamiydi. aynı yerde tekrar epizyon yaptıklarına göre benimde ilk doğumdan epizyondan dolayi biraz fazla dikisim vardıPazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Nişan ardından annemleri aradık
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.
Allah'a şükürler olsun 28 Ekim 20.30'da kavuştuk.
Hadi sağlıkla sihhatle insaALLAHKızlar ben de bugün son kontrolüme gittim. Nst de sancı çıktı, 2 kez kalp ritmi bozukluğu çıktı. Muayene, kan verme, 2 kez nst, alttan muayene derken tam 5 saat hastanede kaldık.. Bebeğim 3.630 gr 53 cm olmuş. Daha erken olsun istiyordum ama 9 kasım'a gün verdi, haftaya cumartesi günü sabah 9'da spinal sezaryen olacağım nasipse.
insallah canim.hayirli zamanda dogsun bebeklerimiz..Ben ishal oldum acayip bi sancım var inşallah daha doğurmam
Bi tane incecik hatta kolsuz takim ve ince sabahlik, bi takim orta kalinlikta takim, bi tane elbise tarzi gecelik ve orta kalinlikta sabahlik aldim bi tane de welsoft baya kalon sabahlik var onu alsam mi die dusunuyorum kararsizimKizlar size bir sey soracagim.Hastane cantasina kendinize olan kiyafetleri hangi kalinlikta koydunuz.Cok kalin olmasina gerek var mi?Ince bir takimve sabahlik iş gorur mu?Kimi cok usursun diyor,kimi terlersin diyor.Ne diyorsunuz?Siz ne aldiniz?
Hadi sağlıkla sihhatle insaALLAH
Spinali tercih etmenizde bir neden varmı?epidurale göre mesela dahamı iyi?
Bir kez daha böyle bir durum yaşamıştık. 30.haftada sanırım. Sıkıntı yok ama halen taburcu olamadık. Dr ve hemşireler çok sert davranıyor. İnşallah iyi hastane ve hekimlere denk gelirsiniz.önceden diyorlarmıydı. kalple alakalı sıkıntı olduğunu. Allah şifa versin miniğe. tez zamanda kavuşursunuz. sizde üzülmeyin belki geçiçidir.
İnşallah bugünleri unutturacak nice güzel günlerimiz olur. Nişan ctesi gelmişti. Suyum da salı günü geldi. Ağrısız sancısız gittik hastaneye. Suni sancı berbat birşey. 6 saat suni sancı çektim. Aralarda bol bol bayılıp kabuslar gördüm. 2 saatten fazla ıkınıp doğurma işlemi sürdü. Çünkü çok yorulmuş ve delirmiş bir haldeydim. Dikişler de canımı çok yaktı. Benim de ilk doğumumdu. Tek tesellim ikimizin de kurtulmuş olması. Bebeğimle evimize gitmek istiyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...Biran önce kavuşursun insaALLAH yavruna da acıların diniverirnişan veya suyun gelmismiydi?suni sanci cok zor diyorlar doğrumu? Epey bir vermisler sana.merakimi mazur gör lutfen ilk dogumum olacak ondan sorup duruyorum
Amin inşallah canım. Çok geçmiş olsun. Güle güle büyütün...geçmiş olsun cnm Allahım bebeklerimizi bize bagislasin
sagolun bebeginiz nasil suandaAmin inşallah canım. Çok geçmiş olsun. Güle güle büyütün...
Ayri yikadim 30 derece attim yumusatici green clean aldim ama sabun tozu kullaninca yumusatici kullanmadim, green clean deterjanda yumusatici kullaniyorum ve son suyuna tekrar sirkeyle yikiyorumKizlar bebeklerin camasirlarini hangi ayarda yikadiniz? Beyazlar ile renklileri ayri mi attiniz? Yumusatici kullandiniz mi?
Allah kolaylık versin ne durumdasın?Kizlar gece 11 de biranda suyumun gelmesiyle hastaneye geldik. Suanda dogal yollardan acilma bekleniyor dua edin. Yoksa suni en kotu ihtimalllee de sezaryen olacak. Sancilarim yeni yeni basladi
aminn. çok önemli. Allah işin ehline,vicdan sahibine denk getirsin. hangi ildesinBir kez daha böyle bir durum yaşamıştık. 30.haftada sanırım. Sıkıntı yok ama halen taburcu olamadık. Dr ve hemşireler çok sert davranıyor. İnşallah iyi hastane ve hekimlere denk gelirsiniz.
Allah kurtarsın. bir avazda dogum nasip etsin.Kizlar gece 11 de biranda suyumun gelmesiyle hastaneye geldik. Suanda dogal yollardan acilma bekleniyor dua edin. Yoksa suni en kotu ihtimalllee de sezaryen olacak. Sancilarim yeni yeni basladi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?