Allah yardımcın olsun canim sağlıkla al bebisini kucağına insallah. Darisi başımızaKızlar hastanedeyim sancılarım başladı suyum geldi 4 cm açıklığım var sabaha kadar doğum yapıcam inşallah dualarınızı esirgemeyin
Canım dualarımız seninleKızlar hastanedeyim sancılarım başladı suyum geldi 4 cm açıklığım var sabaha kadar doğum yapıcam inşallah dualarınızı esirgemeyin
Canım bu gerçekten de kuralı olmayan bir konu her doğum farklı aynı kadının bile her doğumu farklı. Öyle birşey ki normal doğumda bebek doğana kadar sancı çekiyorsun sonrasında anneden yeni doğmuş gibi bir hafiflik sezeryan da ise hiç sancı çekmiyorsun fakat tam bebeğin ile ilk geçireceğin zamanda ameliyat sıkıntısı çekiyorsun her ne kadar en sağlıklı olan normal olsa da sezeryan da çok gerekli bazı durumlarda. Yani son dakika kafa karıştırmak istemem ama senin dr bence sana güven verememiş sıkıntı bundan dolayı yaşın ile normal doğumun hicbir alakasıda yok şimdi artık insanlar senin yaşında evlenmeye başlıyor. Bebeğin iriliğine gelince de bebekler hep ultrason dan daha küçük çıkıyor diye biliyorum orda bir artı eksi pay var zaten. Ve genelde hep daha küçük doğuyorlar. Ama sonuçta mutlak karar sana ait. Ben sana ilk doğumumdan da bahsedeyim . 38 haftalık ken sabah altım ıslak uyandım ve suyumun geldiğini anladık bir iki saat oyalanma sonrası yolla çıkıp saat on gibi hastaneye girişim yapıldı sabah yedi gibi suyum gelmişti akşam 23 e kadar sancı olmadı açılma olmadı devlet hastanesi yanıma gelen tüm kadınlar bağırıp veya bağırmadan bebeklerini alıp gittiler sancı odasından daha 24 yaşındayım ortalama yarım saatte bir alttan muayene edildim. Gece 23 sularında saçı sakalı beyaz bir hoca eşliğinde asistanlar yanıma gelip fırça yediler 12 saattir sancı yoksa neden suni sancı verilmedi diye. Sonra 23. 30 da suni sancı hızla verildi. Kah sağa kah sola dönerken gelip muayene ediyorlardı dört olmuş altı olmuş sekiz olmuş derken saat iki buçuğa doğru hadi gidiyoruz dediler. Bumu yani dedim. Evet hadi doğuma dediler. Sadece masaya çıkıp yattım sancı gelince ıkın dediler ve sadece bir kere ikindim bebek doğdu tam üç saatte doğdu tek ıkınma ile. Şoktaydım . Bütün gün yaşadığım kabus bitmiş sanki ilk defa oyun oynayacakmışım gibi bir bebek almıştım kucağıma . Herşey anında bitti. Dört çocuk doğurdum. Kiminde çabuk kiminde geç ama hep suni sancı ile. Hepsinin hikayesi farklıydı.kiminde kordon dolandı kimi iriydi biri erkendi biri de eşi rahim ağzına yakındı. Hepsinin tek ortak noktası vardı o da doğum yaptığım anda bu dokuz ayın ve doğumun nasıl geçtiğini o kadar da hatırlamıyor oluşumdu kucağımdaki mucize ve ben aşk yaşıyordum artık. Kötü olaylar herkesin başına gelebilir. Normal doğum yapanında sezeryan yapanında. Yada bazen kötü diye bize anlatılan şey o insanların tamamen kişilikleri ve sabırları ile alakalıdır. O yüzden doktorun ile açıkça konuş seni rahatlatması için ona makul sorular sor. Sonra da akışına bırak sezeryan veya normal inşallah yakında sağlıkla bir bebek alacaksın kucağına ve dünyanın en güzel duygusunu yaşayacaksın...2.doğumunu yapacak tecrübeli annelere bir sorum var.orda burda birsürü doğum hikayelerini okuyunca biraz tedirginlik oldu bende gece gece.aslinda normal istiyorum ama henüz çatı kontrolü falan yapılmadı.doktorumda yaşından dolayı ve bebek iri olursa riskli olabilir normal doğum dedi (yaşım 34) ve normal doğumda çok zorlanan tramva yaşayan annelerin hikayelerinide okudum.bilemiyorum napsam sezeryanda korkutuyor açıkçası.doktorumda sezeryan olarak spinal tercih ediyor.sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Sağ salim kucağına al bebeğini canımKızlar hastanedeyim sancılarım başladı suyum geldi 4 cm açıklığım var sabaha kadar doğum yapıcam inşallah dualarınızı esirgemeyin
Kaç haftalık oldunKızlar ben buraya geri geldim bebeğim ekim bebeği olmak istemedi artık burda bekleyim
kendini nasil Iyi hissedeceksen oyle yapilmali zatenBen koydum kalem de k koymayı düşünüyorum doğumdan Allah ın izni ile iyi çıkarsam kendiMi güzel hissetmek iyi gelir fotoğraf için de moral için de
ben yurtdisinda oldugum icin bebege dokunmadan once temizlige dikkat ediyorlar. Ailem dogum icin yanima gelecek. babam sigara kullaniyor evim kucuk oldugu icin Disarda sigara icmeyi kabul etti. Cevremde baska sigara kullanan kimse yok.Rica ederim canım gelenlerin de dikkatli olması gerekiyor ama nerdeee benim ailem dikkat eder eşimin ailesi sigara kullanıyor sigara içince bile bebeğin yanına gelmemesi gerekiyor ellerin yıkanması gerekiyor ilk 3 ay bağışıklık sistemleri çok zayıf
canim arkadaslarin ile konusup rahat edecegine inaniyorsan cagir oturun guzel vakit gecirin diger turlu ise islerini henuz bitiremedigini soyleyip red edebilirsin.Kızlar, pazartesi günü sezaryan doğumum var. Cumartesi günü 2 arkadaşım beni ziyarete gelmek istiyor ama ben biraz sakince kalıp dinlenmek istiyorum aslında. Ama bir taraftan da gelsinler, demek ki beni seviyolar diye düşünüyorum.. Neden bilmiyorum böyle kararsız kaldım. Aslında biraz kırgınlığım da var sanırım. Yani bütün hamileliğim boyunca az az görüştük, bir şeye ihtiyacın var mı? Diye de sorulmadı. Şimdi son dakika sezaryandan önceki son haftasonunu mu buldular? diye de düşünüyorum bir taraftan da hamilelik hormonlarının verdiği bir alınganlık mı ki diye düşünüyorum. Sanırım biraz tedirginim ve stresliyim. Bazı şeyleri tam hazırlayamadığımdan dolayı.
parfumden ben de vazgectim acaba mandalina kokulu kolanya gotursem olur mu? Elimi falan temizlerim.Parfüm kullanmak iyi değil diye biliyorum canım bebek için. Ben koltukaltı deodorantı bile kullanmayı düşünmüyorum belki çok hafif kokulu ya da kokusuz deodorant varsa o olabilir.
çünkü bebekler hem rahatsız oluyormuş, hem de bizim gerçek ten kokumuzu tanımaları açısından kullanmamak daha iyi.
Ben ikisini de koymıycam hastane çantama.
gecmis olsun canim, insallah en kisa zaman da bebisin yogun bakimdan cikip yanina gelir.Kızlar doğum yaptım toplam 5 saat sürdü ama bebeğimi yoğun bakıma aldılar doğum sırasında su yutmuş solunum sıkıntısı var bekliyoruz
gozunaydin canim, Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin.Kızlar doğum yaptım ikimizde çok sağlıklıyız hepinizden allah razı olsun
İlk dogumumda cati kontrolum yapildi, herkesin tek ikinmada yapacagini benim on defa da ancak yapabilecegimi soyledi, zor olucakti ama bebek iri deildi. Ben normal istemedim bu yuzden.. doktorum spinal arti epidral yapti, prenseslee gibi dogum yaptim eve geldigimde dahi agrim yoktu masallah ilk seferki gibi dogum yaparsam yaşadim2.doğumunu yapacak tecrübeli annelere bir sorum var.orda burda birsürü doğum hikayelerini okuyunca biraz tedirginlik oldu bende gece gece.aslinda normal istiyorum ama henüz çatı kontrolü falan yapılmadı.doktorumda yaşından dolayı ve bebek iri olursa riskli olabilir normal doğum dedi (yaşım 34) ve normal doğumda çok zorlanan tramva yaşayan annelerin hikayelerinide okudum.bilemiyorum napsam sezeryanda korkutuyor açıkçası.doktorumda sezeryan olarak spinal tercih ediyor.sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Hayirli olsun masallahKızlar doğum yaptım ikimizde çok sağlıklıyız hepinizden allah razı olsun
Hayirli olsun masallahKızlar doğum yaptım ikimizde çok sağlıklıyız hepinizden allah razı olsun
Normal dogum mu canim hayirli olsun gecmis olsunKızlar doğum yaptım toplam 5 saat sürdü ama bebeğimi yoğun bakıma aldılar doğum sırasında su yutmuş solunum sıkıntısı var bekliyoruz
Gözün aydın canım,inşallah bir an önce sağlıkla çıkarsınız hastanedenKızlar doğum yaptım toplam 5 saat sürdü ama bebeğimi yoğun bakıma aldılar doğum sırasında su yutmuş solunum sıkıntısı var bekliyoruz
Gözün aydın canım,güle güle büyüt bebeğini❤Kızlar doğum yaptım ikimizde çok sağlıklıyız hepinizden allah razı olsun
Bende varım.35+1 haftalık olduk şükür.doktor 38.hafta alırız demişti..Kasım’ın 3.haftasına denk geliyor.bi problem çıkmazsa öncesinde almaz ama biraz daha bekletebilir belki.sizin kaç haftalıktı?Kizlar bi tek ben mi kaliyorum kasimin sonuna, dogumlar bitecek galiba ben dogum yapana kadar, tek mi kalicam burda ki ben..
34+4 canım emziriyorum hala doğumdan sonra devam etmeyi çok istiyorum 18 ay olacak araları ama gece emzirmeyi çoktan bırakmıştım günde 3 . 4 kez emiyor Dr um sıkıntı yok dedi yalnız fazla kalori almalısın halsiz düşersin yumurta ceviz yoğurt muz ye bir de face tandem emzirme grubu var ordski yorumları oku internetten de oku Rabbim yardım ediyor sen kaç haftaluksınSuan kac aylik oldun aralarinda kac ay var emziriyormusun bende suan ayni durumdayim yardim edermisin
Sağlıcakla kavusursun inş gözün aydın canımMerhaba kızlar bende kasım annesi olacakken ekim annesi olanlardanım. 21 ekim de İkizlerim erken geldi 34+2 de yüksek tansiyon nedeniyle acile gittim sancılarim cikti nst de yatisim yapildi gece siddetlendi sancilar sonra da acilmam baslayinca acilen sezaryene aldılar ikiside dogumda ağladılar kiz 2.166 gr. Oglan 2.100 gr. Dogdu ama hala küvezdeler dua edin cabuk toparlanıp evimize gelsinler . Darısı vakti zamanında başınıza inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?