2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
İşte bende böyle bir doktor istiyordum ama malesef bulamadım şimdi ki doktorum da çok iyi ama ssvd yapmıyor yapsa ben hazırım
Nasıl korkuyorlar ssvd en şu doktorlar yurtdışında ssvd mecburi ilkim sezeryan ikincide sezeryan olucak diye tercih yok normali bekliyorlar mecbur bir bizim ülkemizdeki ebeler doktorlar tembel galiba saatlerce Doğumla ilgilenmek beklemek zor geliyor burada tanıdığım Almanya’dan gelen arkadaşlarımın hepsi evde Doğum yaptılar çünkü hastaneye gidersem sezeryan der buradaki doktorlar diyorlar güvenipte gerçekten sezeryan gerektiğinde sezeryana alacak bir doktor bulmak çok zor en ufak şeyi bahane edip sezeryan diyorlar hatta bir doktorun doğal Doğum diye kitabı var üşenmesem sayfasını çeker gönderirim kadın itiraf ediyor orada uğraşmak istemediğini ve annelerin normal Doğum hakkını elinden aldığını sonra pişman olup normal Doğuma dönüyor. Konya da ssvd isteyen baş çevresi 39 cm olan bir bebeği eşi doktor olmasına ve bebek kakasını yapmış su partiküllü demesine doktoru sezeryan olman lazım başı çok büyük su partiküllü demesine rağmen kendi istedi ve sezeryan sonrası normal Doğumla bebeğini kucağına aldı geçen günlerde Allah vicdanlı gerçekten risk olduğunda ameliyata alacak bizim ve bebeğimizin normal sürecini kendi rahatı için elimizden almayacak doktorlara denk getirsin. Bu arada para meseleside değil bu sezeryan işi burada sezeryan daha ucuz ama hastalar çok nasılsa tatmin oluyorlar gelen hastalarla sadece uğraşıp yorulmak istemiyorlar hepsi bu

Gercekten oyle.Arkadasim cok iyi doktor diye iyi bir hastanede doktora gidiyor.Kadinin cok da hastasi var isim yapmis ama bir tane normal dogumu yok..Dizim var dizime yetisecegim,yuzmeye gidecegim deyip:))))kesip bicip gidiyor.Adi da iyi doktora cikmis..Benim arkadasima da bebegin boynuna kordon dolanmis 3 gun burda yatacaksin sezeryana alacagiz dediler.Kagit imzalayip eve geldi.Yuruyus,merdiven inip cikma yapti ve 6 gun donra sancisi geldi.4 saatte dogum yapti ve doktor ne kordon dolanmasi bebege kordon falan dolanmamis demis..

Hayırlısı olsn cnm sağlıkla büyüt bebeğini ikiniz de sağlıksınız önemli olan o.Hep bu yanlış ultrosan sonuçları yüzünden sezeryana yönlendiriliyoruz doktor kaç kilo demişti en son

Kordon dolanması sebebi değildir bunu bilinçli gebeler bilirler 3 tur dolanınca bile normal doğuranlar var sadece kordondan dolayı aşşağı inemiyorsa gelemiyorsa sezeryan olur :) yengemde boynunda kordonla normal doğurdu kızıni her ebe bebeği çıkarırken boynundan açıyor zaten

Alllah saglikla buyutmek nasip etsin,gözünaydın canım.niye okadar acıdı acaba anesteziyimi tam uygulayamadılar ki ilk doğumun muydu?
Banada senin gibi diyorlar iri bebek zorlanirsin normal doğumda diye spinal olmayı planlıyordum bende.birkac doktora daha gorunsemmi ki bende gerçi onlarda aynı derse off yaa sağlıcakla bizlerde kucagimiza alaydık evlatlarimizi

Kızlar şimdi de devlet hastanesine kontrole geldim.Aynen dün ozeldeki gibi 3 cm açıklık çıktı.Ama bebeğin suyu falan normal,haftası da uyumlu.Bu doktor perşembe dogurmam için bi sebep bulamadı.Şekerin şu durumda bir riski yokmuş.Kendi sancini bekle dedi.Birazdan nst ye giricem.Sancın çıkarsa yatiririm dedi sadece..

Oğlumda titreme olduğu için norolojiye gittik geçen hafta. Çocuk nöroloji. Çok şükür bir şey çıkmadı.
Amaaa
Orada o kadar çok hasta çocuk gördüm ki... Doğumda doktor hatası olan. Evet ben de normal hatta tam doğal doğum istedim hep. Normal nasip oldu yaptım. Ama inanın sezaryense sezaryen olsun o çocukların hâli annelerin hâli... Gözümün önünden gitmiyor. Hele bir anne ile konustuk. Yalvardım beni sezaryene alın diye almadılar sonra çocuğu çıkaramadılar, diyor. 12 yıl önce...
Devlet hastaneleri yüksek oranda normal doğum yaptırıyor. Çünkü doktorun normal doğum sayısı ona artı olarak yazılıyor.
Nolur sırf kendi keyfi için sezaryene almayacağını emin olduğunuz bir doktorsa bırakın doktor karar versin.
Benim yengemi de doğumda çocuğu alamadılar. Abime sormuşlar anne mi bebek mi diye. Vakumla alındı çocuk. Ve yengem de diyor yalvardım sezaryene almadılar diye. Vakum yaparken çocuk büyük ihtimalle engelli olacak kendini hazırla demişler. Olmadı gayet saglikli. Bunlar da var yani.
İlla normal diye diretmek yerine hayırlısı diyelim. Ben normal doğurdum ve ilk doğumda dikislerim enfeksiyon kaptı. Kana karışması halinde Ölümcül bir mikropmus. Ama atlattım. 40 gün oturup kalkamadım. Tuvalete zor gittim.

Allah korusun tüm evlatlarımızı.zor bir durum elbette her iki doğum da riskli ama bende sen gibi düşünüyorum doktorum konusunda uzman guveniyorumda.. tamam gönül normalden yana ama asla diretmeyeceğim normal diye.en sağlıklısı yavrum ve benim için neyse o olsun

Herşeyde vardır bir hayır gözünüz aydın sağlıkla kavuşmuşsunuz önemli olan bu

Sezeryan sonrası normal doğum Ankara koru hastanesinde Dr Çiğdem güler ve eşi yapıyor normal doğum yanlısı çok güzel videoları var bazı Dr ise hemen Sezeryan

Kesinlikle bazıları gerçekten gecenin bi vakti uykusundan uyanmamak için sezaryene yönlendiriyor ama tabi bazı durumlar var ki gerçekten sezaryen gerektiriyor mesela suyun azalması plesantanın kireçlenmesi bebeğin makat gelişli olması vb. Ama şu iri bebek mevzusu gerçekten ilgincime gitti ben burda bu konunun altını çizmek istemiştim doğum şeklinden öte. Herkes bebeğim iri yazmış ben bu duruma olan şaşkınlığımı dile getirmek istemiştim.

Evet haklisiniz..

Aslinda sorun bilincli ya da bilincsiz olmak kesinlikle degil...Aylardir burda bircok baslik takip ediyorum.Herkes neyin ne oldugunu gayet iyi biliyor.Sezeryanin gerektiginde zorunlu oldugunu da biliyoruz ama bu gerekliligin alti bos.Dogum aninda zaten panik oluyorsun.Doktor ruhsuzca bebek ex olabilir dediginde yok ben bilincli bir anneyim olursa olsun normal dogurucam diyemiyorsun.En azindan ben diyemem.Sonra bunun yukunu tasiyamam.Herkes bebegim iri diyor ama o kadar baslik dolasiyorum bu sitede 3.500 kiloyu gecen bebek yok..Nerde bu iri bebekler???O kadar kisi yok yere sezeryan oldu..Olmaya da devam ediyor..

Duygularıma tercüman oldun canım ağzına sağlık

Ekim annelerini de takip ettiyseniz bilirsiniz. Bir arkadas normal doğum yapıyor. Çok güzel her şey yolunda ama aşırı kanama durmuyor. Rahim doğa devam ettiğini sanıyor. Hayatı tehlikesi vardı. Gu lerce mer
Ben üniversite hastanesinde çok güvendiğim bir doktora gittim ilkinde. Dogumuma da girdi. İkincinin takibinde o yaptı ama doğuma giremedi kısmet.
Ben epizyosyz doğum çok istiyordum. Hatta bu gebelikte sordum hocam epizyo olacak mı diye. Kızım erkek ve iri bebek mecburen keseceğiz. Hem de kesmezsek ilk dogumdaki epizyonun düzensiz yırtılma ihtimali yüksek, dedi.
Dün bir ınstagram doktorunda gördüm. 4 kilo 53 cm bebek epizyosuz doğum. Ahhh ülennn dedim önce. Sonra çok şükür dedim, ben çekerim epizyoyu. Ya Allah korusun epizyo olmasın derken bir şey olsaydı... Çok şükür.
Erkek bebeklerin kafası daha büyük oluyormus. O yüzden epizyo da biraz daha büyük oluyor muhtemelen.

Benim arkadaşım da yaptı ssvd çok şükür sağlıkla oldu.
Ama hastanede yatarken bir hasta geldi. Özel hastanede ssvd denenmiş ve sezaryen dikişleri açılmış.
Aradaki zaman ve vücudun yapısı çok iyi incelenmeli. Arkadaşımın doktoru normali bekleriz ama kesinlikle müdahale etmem sana suni sancı karından bastırma vs yapamam demişti.

3bucuk da iri sayılıyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…