Com sukur gecmis olsun, yenidogum yaoan iki arkadasimin bebeginde kalp delik üfrüm cikti, birinde damar daralmasi cikti , hatta briisi dowm sendrom icim genetige gitti.. Sanirim ilk bir ay bunlarla geciyor bi cok seye bakmak istyor artk doktorlar l..
Com sukur gecmis olsun, yenidogum yaoan iki arkadasimin bebeginde kalp delik üfrüm cikti, birinde damar daralmasi cikti , hatta briisi dowm sendrom icim genetige gitti.. Sanirim ilk bir ay bunlarla geciyor bi cok seye bakmak istyor artk doktorlar l..
Ben de olmadi hic.Sertlesme oluyor sadece.Bugun siddetli sekilde iki defa oldu.Karnim sertlesti bir yerde toplandi.Ben de onu takip ediyorum.Tekrar olacak mi diye..
Ebelerin bazıları çok fena ya bana ilk alttan ebe baktı resmen Haldur huldur soktu parmaklarını dayanamadım tabi haliyle sonra doktor geldi daha nazik daha hafif oynattı parmaklarını ben evde dinleniyorum devlette yapıcam doğumu nasipse
Selam kızlar doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın.. Darısı bizlere.. Benim hiöbşr belirti yok arada rahimde baskı okuyor gece tuvalete kalkınca zor kalkıyorum felan baskı hissrdiyorım onun dışında birşey yok. Bu da doğum belirtisi değildir sanırım. İlk gebeliğim olduğu için nasıl belirtiler olur bilmiyorum. Buarada doktorum 37 den sonra mutlaka günde 5 6 hurma ye ve ada çayı iç dedi. Kesiğin az olur dedi. Bir de perine masajı ve bol yürüyüş dedi. Bu hafta hurma yemeye başladım.. Bilgisi olan var mı hurma ile ilgili veya deneyen var mı gerçekten kolaylaştırıyor mu doğumu? Benim komşumda yemiş doğumu çok kolay olmuş kesi olmamıl felan o da bana mutlaka hurma ye demişti zaten.. Perine masajını da kendim yapamam eşime yaptırmayı düşünüyorum
Hurma,adaçayı ve perine masajı dahil çok şey yaptm canım yürüyüş squat merdiven pilates . Bence kesinlikle ise yarıyor . Benm ikinci dogumdu bu Normal dgumda ikinci kolay olur derler onunda etkisi vardır elbet :) dogumum güzel geçti sancılar düzene bindikten sonra 4 saat faln sürdü bu sürenin bir kısmı duşta geçti bi kismi masajla en son artık gidelim dayanamıyorum dedim hastaneye gittiğimde tam açıklıktaydm epizyo yapılmadı çok şükür yirtikda olmadı bunda perine masajının etkisi vardır kesinlikle
Düzeltilmiş tarihe göre bugün 39+0dayım. Bugün sıklıkla karnımın altı vajinamın üst olan bölgede sancı hissediyorum. Sizce böyle bir doğum sancısı olur mu? Ağrı eşiğim biraz yüksek sanırım ilk doğumda da çok ciddi ağrı hissetmemiştim. Şimdi emin olamıyorum. Süre tutmaya başladım saatte bir gibi şu anda. Sizlerin benzer sancıları oldu mu?
Canım ilk dogumumla ikinci dogumumun sancıları farklıydı . Erkek bebeğin sancısı kasıkta olur derlerdi doğruymuş sancı tam dediğin yerde oldu bende . Sanki kasiklarini yakıyor bu ağrı bnde ilkteki gibi belden gelen ağrılar bekledim
Herkese hayirli aksamlar kizlar cok sukur dogum yaptim burayi surekli takip ediyordum ama pek yazmiyodum sali gunu sabah 4 20 de dogum yaptim normal oldu aksam 6da birden nisanim geldi suyum gelmeye basladi ve 5 dakikada bi hafif sancilarim basladi sabahda vardi ama ben yalanci sanci diye dusunmustum sonra ayni aralikta daha sidetli olmaya basladi tabi ben suyum geldigi icin cocuk icerde susuz kalir diye hemen hastaneye gittım nstde sanci cikinca doktorum hastanede sancimi takip etmek istedi iyice siklasinca acilma kolay olsun diye bi igne yapti ve cok surmeden bebegimi kucagima aldim rabbim insallah hepinize hayirlisiyla bebeklerinizi kucaginiza almayi nasip etsin tam 39+ 0 dogdu
Ebelerin bazıları çok fena ya bana ilk alttan ebe baktı resmen Haldur huldur soktu parmaklarını dayanamadım tabi haliyle sonra doktor geldi daha nazik daha hafif oynattı parmaklarını ben evde dinleniyorum devlette yapıcam doğumu nasipse
Evet eltimede öyle yapmışlardı ordan biliyorum devletteki ebeler daha özensiz nedense.evde bekle bakalım belki sancini evde çekip tam açıklıkla hastaneye gidersin insaALLAH