Valla çok üzülüyorum kızlar napayım sağlık ocağındaki hemşire mama ver çocuk az kilo almış dedi. Bugün 3 4 kere verdim bu deda akşam çok kustu. Sürekl meme istiyor baktım meme emerken kustu çocuk ben napacğaımı şaşırdım. Gece kalkıp sağdıö iki memede50 60 cc çıkıyot gece ki en dolduğu zaman memenin. Çok az bir miktar yani şaşırdım kaldım napacağımı valla. Sürekli tahin helvası pekmez ve su içiyorum yemeğimi yiyoruö güzelce ama yok yok işte çocuğuö gece uyanmıyor sabaha kadar uyuyor çok üzülüyorum uyandıramıyorum asla gözünü açmıyor biberon ile denedim yutkunamadı bu deda boğazına kaçtı öksürdü sonra uyumaya devaö etti. Emmek istemiyor gece uyanmıyor 6 saat uyuyor daha çok küçük yani keşke uyansa bir kere emse içim rahatbedecek
Kendisi uyanıyor.Kendisi mi uyanıyor siz mi kaldırıyorsunuz?
Merhaba.Ben de sling almayi dusunuyorum..Kanguru mu alsam dedim se kanguru evin icinde cok mu hantal olur?Annem gitri.Kayinvalidem de banyodan banyoya geliyor.Esim de agir hasta bu aralar.İş yapamiyorum.Afedersiniz evi bir sey goturuyordu.Tozlu da olmuyor evde bebek var.Kendime de bakamiyorum.Dun kayinvalidem geldi de evi cekip cevirdi biraz.Sling daha mi kullanisli?Bir de bebeginiz alisti mi hemen garipsedi mi?Rahat bir sey mi??Siz iş yapabiliyor musunuz rahat bagli iken??47gunluk olduk çok şükür.sling dene birde istersen bende çok işe yaradi
Bizde çok işe yaradı oğlumda çok sevdi iş yapıyorum markete gidiyorum gezmeye gidiyorum hemende uyuyor içinde bence dene.Merhaba.Ben de sling almayi dusunuyorum..Kanguru mu alsam dedim se kanguru evin icinde cok mu hantal olur?Annem gitri.Kayinvalidem de banyodan banyoya geliyor.Esim de agir hasta bu aralar.İş yapamiyorum.Afedersiniz evi bir sey goturuyordu.Tozlu da olmuyor evde bebek var.Kendime de bakamiyorum.Dun kayinvalidem geldi de evi cekip cevirdi biraz.Sling daha mi kullanisli?Bir de bebeginiz alisti mi hemen garipsedi mi?Rahat bir sey mi??Siz iş yapabiliyor musunuz rahat bagli iken??
Merhaba.Ben de sling almayi dusunuyorum..Kanguru mu alsam dedim se kanguru evin icinde cok mu hantal olur?Annem gitri.Kayinvalidem de banyodan banyoya geliyor.Esim de agir hasta bu aralar.İş yapamiyorum.Afedersiniz evi bir sey goturuyordu.Tozlu da olmuyor evde bebek var.Kendime de bakamiyorum.Dun kayinvalidem geldi de evi cekip cevirdi biraz.Sling daha mi kullanisli?Bir de bebeginiz alisti mi hemen garipsedi mi?Rahat bir sey mi??Siz iş yapabiliyor musunuz rahat bagli iken??
Ben hiç dışarı cıkarmadım daha kızımı nereye oturuyorsunuz valla bu sogukta ödüm kopuyor hasta olcak diye bi doktora gittik üç kere onun dışında hiç cıkarmadmBizde çok işe yaradı oğlumda çok sevdi iş yapıyorum markete gidiyorum gezmeye gidiyorum hemende uyuyor içinde bence dene.
Kesinlikle katılıyorum. Bende ağladığında emzirmek için cebelleşiyodum bebeğim aç zannedip bide biberonla deniyodum. Ama ikisinide içmiyodu. Aç olsa havada kapar. Belli bi süre sonra ağlaması geçince uyuodu. Aç olsaydı uyurmuydu aç aç. Dün akşam yine o haldeyken eşim aldı kucağında ayakta hafif hafif salladı bi baktım uyumuş. Ve gece 4e kadar kalkmadı aç çocuk o kadar uyurmu. Bazen birileri kucağına alıyo bebeğimde ağzıyla aranıyo aslında beni isteme şekli olduğunu anladım onlar hemen aç emzir isrersen diyolar. Yeni yeni çözüyorum bebeğimi. Mesela emerek uyurdu ağzından memeyi çekince uyanıyodu emzik tutmuyodu bug0n kauçuk uçlu suavinex marka denedim onu tuttu hemen uykuya daldı. Emziği vermesem beni emecek emdikçe gazı daha da artacaktı. Yani diyeceğim şu ki bebeğimi yeni yeni anlıyorum bende.Ben de ilk gunler bebegim her agladiginda ac diyordum emzirmeye calisiyordum.Emmiyordu.Daha fazla agliyordu.Ne yaoacagimi sasiriyordum.Ya da uykusu vae diyordum.Ya karnini doyurmaya calisiyordum ya da uyutmaya calisiyordum
Bir gun annem kizim ayni seyler etrafinda donup durma.Emmiyorsa gazini cikar.Gazi yoksa uyutmaya calis.Uyumuyorsa serbest kendi haline birak.Bazen kucakta cok durunca da sıkılıp agliyor.Serbest yatiriyoruz.Bazen yatmaktan sıkılıyor kucagima alip gezdiriyorum.Susuyor.kafasini bir o yana bir bu yana cevirip işikli seylere bakiyor..Bir sure sonra bebeginizin dilini anlamaya basliyorsunuz gercekten.Bebegi doyurucam diye cok hirpalamaya gerek yok.Ne kadar midesi var ki zaten.Benim de kayinvalidem gorumcem geliyor.Cocuk aglayinca susturamayinca annesi gel acikti diyorlar.Halbuki cocugum tok ben biliyorum.Algi cocuk agliyorsa actir.Bunu kirmak lazim bence.Bazen sicaktan da sıkıliyor bebegim ona da agliyor bunu da fark ettim.Bazen ışıktan,gurultuden de rahatsiz oluyor.Sessiz daha serin bir odaya goturuyorum.Susuyor hemen.Denemek lazim..
Ben momfortbaby kanguru kullanıyorum dışarı çıkarken kurtarıcım çünkü birde 3.5 yaşında kızım var o yüzden çok memnunum. Bazen kızıma kahvaltı hazırlarken küçük kızım kucağımda durmak istiyo ağlıuo falan o zaman da takıyorum kanguruyo kahvaltı hazırlıyorum çok eğilmeden bulaşıkları bile toparlıyorum bi bakıyorum kzım kanguruda uyumuş. Sling hiç denemedim beceremem gibi geliyor ama herkes çok memnun. Çocuklar hızlı büyüyor yenidoğan aparatlı kanguru tavsiye ederim. Ben ilk kızımı iki yaşında bile taşıdım ki 4 yaşa kadar kullanılabiliyor.Merhaba.Ben de sling almayi dusunuyorum..Kanguru mu alsam dedim se kanguru evin icinde cok mu hantal olur?Annem gitri.Kayinvalidem de banyodan banyoya geliyor.Esim de agir hasta bu aralar.İş yapamiyorum.Afedersiniz evi bir sey goturuyordu.Tozlu da olmuyor evde bebek var.Kendime de bakamiyorum.Dun kayinvalidem geldi de evi cekip cevirdi biraz.Sling daha mi kullanisli?Bir de bebeginiz alisti mi hemen garipsedi mi?Rahat bir sey mi??Siz iş yapabiliyor musunuz rahat bagli iken??
Haklısınız sanırım çok abartıyor gibi görünüyor ama gerçektem üzülüyorum. Mama vermekte değil derdim artık tek mama yiyen çocuk benimkş değil. Sadevw bazen öyle şiddetlş ağlıyor ki çok korkuyorum çok üzülüyorum birşeyi mi var diye. Çpk gaz çıkaran bşr bebek değil kızım çok gazlı da değil bence zaten öyle ayağını felan çekmiyor. Ailede de herkes birşey söylüyor inanın kafam çok karışık doktora gidiyorum o apayrı konuşuyor insan şaşırıyorSizin çocuğunuz gündüzde uyuyor mu? Mamaların arkasında yazıyor kac haftalik bebeğe ne kadar mama verileceği, o miktarı aşıyor olabilir misiniz? Bir de şu süt olayını gerçekten çok dert ettiniz siz, olan sütte gidecek artık. Her bebek anne sütüyle büyümüyor, mamayla büyüyüp gayet sağlıklı olan çocuklarda var, biraz rahat olun. Birde biz yeni anneler çocuk her meme aradığında acikti sanıyoruz. Mesela ben ilk 2 hafta memeye her saldırdığında verdim aç diye, ağlaması yinede devam ediyordu. Sonra farkettim ki çocuk altına yapınca da memeye saldırıyor, gazi olunca da memeye saldırıyor. Çünkü tek bildiği şey o, meme emmek. O yüzden eğer çocuğunuzun TOK OLDUGUNDAN EMİNSENİZ başka problemlere yoğunlaşın. Gazi yok diyorsunuz ama bazen çıkardı bitti dediğimiz gaz bi o kadar daha olabiliyor. Ben oglumun çıkardığı gaza her defasında şaşırıyorum, minicik bir bebekten bu kadar çok gaz nasıl çıkabilir diye. Ya da belki kucağınıza uyumak istiyor olabilir, boynunu kol altını fln kontrol edin belki pişik olmuştur o yuzden tan gun agliyor olabilir. Butun gun agladigi icin gece yorgun düşüp saatlerce uyuyor olabilir. Ben size ve bebeğinize çok üzülüyorum artık gerçekten, çocuk konusunda deneyimli akraba eş dost birini çağırın yardıma, yeri geliyor hepimizin yardıma ihtiyacı olabiliyor, ya da bir şekilde emzirme danışmanı bulup bir günlük destek alın. Ne olduğuna baksın bilen birileri. Böyle olmaz bence.
Katılıyorım insan zamanla çözüyor bebeğini. Bende inşallah zamanla derdini daha iyi anlıycamKesinlikle katılıyorum. Bende ağladığında emzirmek için cebelleşiyodum bebeğim aç zannedip bide biberonla deniyodum. Ama ikisinide içmiyodu. Aç olsa havada kapar. Belli bi süre sonra ağlaması geçince uyuodu. Aç olsaydı uyurmuydu aç aç. Dün akşam yine o haldeyken eşim aldı kucağında ayakta hafif hafif salladı bi baktım uyumuş. Ve gece 4e kadar kalkmadı aç çocuk o kadar uyurmu. Bazen birileri kucağına alıyo bebeğimde ağzıyla aranıyo aslında beni isteme şekli olduğunu anladım onlar hemen aç emzir isrersen diyolar. Yeni yeni çözüyorum bebeğimi. Mesela emerek uyurdu ağzından memeyi çekince uyanıyodu emzik tutmuyodu bug0n kauçuk uçlu suavinex marka denedim onu tuttu hemen uykuya daldı. Emziği vermesem beni emecek emdikçe gazı daha da artacaktı. Yani diyeceğim şu ki bebeğimi yeni yeni anlıyorum bende.
Antalyadayiz.havalar bazen güneşli oluyor burda ozaman cikiyoruzBen hiç dışarı cıkarmadım daha kızımı nereye oturuyorsunuz valla bu sogukta ödüm kopuyor hasta olcak diye bi doktora gittik üç kere onun dışında hiç cıkarmadm
Kusmasının sebebi 1- midedeki gaz... emerken hava yutuyor emzirirken dik tutarak emzir kaldırıp sırtına vurarak midedeki gaz yukarıda süt altta kalır 2 kez geğirirse midedeki gaz çıkar tam çıkmazsa yatırırsan yuttuğu hava sütle beraber kusma şeklinde gelir..2-çok yedirmek.. Kakası hardal sarısı değilde yeşile çalan bi renk ise çok besleniyodur yeşil kakada çıkana kadar sancı yapar. Gece kalkmıyorsa sen 3 saatte 1 uyan sütünü sağ yarına 1 öğün sütün olur. Öğünleri gününe göre düzenle mesela, 3 saat arayla 120 ml gibi 60 sütün çıkıyorsa peşinden 60 lık mama verip 3 saat tok olduğundan emin olursun... Ağladığında barsak gazı olduğunu anlarsın. Ağlamasının sebebi başka bişey olsa gecede uyumaz.Katılıyorım insan zamanla çözüyor bebeğini. Bende inşallah zamanla derdini daha iyi anlıycam
Anladım siz şanslısınız bizim bura kar kış cıkılmıyor hiçAntalyadayiz.havalar bazen güneşli oluyor burda ozaman cikiyoruz
Kusmasının sebebi 1- midedeki gaz... emerken hava yutuyor emzirirken dik tutarak emzir kaldırıp sırtına vurarak midedeki gaz yukarıda süt altta kalır 2 kez geğirirse midedeki gaz çıkar tam çıkmazsa yatırırsan yuttuğu hava sütle beraber kusma şeklinde gelir..2-çok yedirmek.. Kakası hardal sarısı değilde yeşile çalan bi renk ise çok besleniyodur yeşil kakada çıkana kadar sancı yapar. Gece kalkmıyorsa sen 3 saatte 1 uyan sütünü sağ yarına 1 öğün sütün olur. Öğünleri gününe göre düzenle mesela, 3 saat arayla 120 ml gibi 60 sütün çıkıyorsa peşinden 60 lık mama verip 3 saat tok olduğundan emin olursun... Ağladığında barsak gazı olduğunu anlarsın. Ağlamasının sebebi başka bişey olsa gecede uyumaz.
Çok teşekkür ederim çok açıklayıcı bir yazı yazmışsınız çok yardımcı oldunuz bana. Peki 35 günlüğüz ortalama 3 saatte kaç cc yemeliKusmasının sebebi 1- midedeki gaz... emerken hava yutuyor emzirirken dik tutarak emzir kaldırıp sırtına vurarak midedeki gaz yukarıda süt altta kalır 2 kez geğirirse midedeki gaz çıkar tam çıkmazsa yatırırsan yuttuğu hava sütle beraber kusma şeklinde gelir..2-çok yedirmek.. Kakası hardal sarısı değilde yeşile çalan bi renk ise çok besleniyodur yeşil kakada çıkana kadar sancı yapar. Gece kalkmıyorsa sen 3 saatte 1 uyan sütünü sağ yarına 1 öğün sütün olur. Öğünleri gününe göre düzenle mesela, 3 saat arayla 120 ml gibi 60 sütün çıkıyorsa peşinden 60 lık mama verip 3 saat tok olduğundan emin olursun... Ağladığında barsak gazı olduğunu anlarsın. Ağlamasının sebebi başka bişey olsa gecede uyumaz.
Bir de benimki hem biraz emiyor hem mama ya o yüzdem miktarı kestiremiyorum ne kadar yer.Kusmasının sebebi 1- midedeki gaz... emerken hava yutuyor emzirirken dik tutarak emzir kaldırıp sırtına vurarak midedeki gaz yukarıda süt altta kalır 2 kez geğirirse midedeki gaz çıkar tam çıkmazsa yatırırsan yuttuğu hava sütle beraber kusma şeklinde gelir..2-çok yedirmek.. Kakası hardal sarısı değilde yeşile çalan bi renk ise çok besleniyodur yeşil kakada çıkana kadar sancı yapar. Gece kalkmıyorsa sen 3 saatte 1 uyan sütünü sağ yarına 1 öğün sütün olur. Öğünleri gününe göre düzenle mesela, 3 saat arayla 120 ml gibi 60 sütün çıkıyorsa peşinden 60 lık mama verip 3 saat tok olduğundan emin olursun... Ağladığında barsak gazı olduğunu anlarsın. Ağlamasının sebebi başka bişey olsa gecede uyumaz.
Yaklaşık 1 haftadir falan arada bir yesil kaka yapiyor oglum acaba usuttum mu diye dusunuyordum gercekten cok beslendigi icin mi yesil yapiyordur ? Halbuki ayni düzen ilerliyoruz beslenme konusundaKusmasının sebebi 1- midedeki gaz... emerken hava yutuyor emzirirken dik tutarak emzir kaldırıp sırtına vurarak midedeki gaz yukarıda süt altta kalır 2 kez geğirirse midedeki gaz çıkar tam çıkmazsa yatırırsan yuttuğu hava sütle beraber kusma şeklinde gelir..2-çok yedirmek.. Kakası hardal sarısı değilde yeşile çalan bi renk ise çok besleniyodur yeşil kakada çıkana kadar sancı yapar. Gece kalkmıyorsa sen 3 saatte 1 uyan sütünü sağ yarına 1 öğün sütün olur. Öğünleri gününe göre düzenle mesela, 3 saat arayla 120 ml gibi 60 sütün çıkıyorsa peşinden 60 lık mama verip 3 saat tok olduğundan emin olursun... Ağladığında barsak gazı olduğunu anlarsın. Ağlamasının sebebi başka bişey olsa gecede uyumaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?