2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar bugün sağlık ocağına gittik 1.ay aşısı için bebeğim sadece 500 gram almış hemşire dedi az almış mama da ver. Niye böyle oldu anlamadım zaten son 4 5 gündür çok ağlıyor memede susuyor sadece. Acaba aç mı kalıyot. Sütüm de var aslında ama çok değil demek ki of bilmiyorum. Öneriniz var mo benim gibi bebeği az kilo alan var mo

Bilimsel araştırmalara göre ortalama 600 gram alıyorsa süt yeterli demekmiş sütünü sık sık sağ ve 2 saatte bir süt ver bence çok ağlıyorsa ac olabilir gerçekten emzirdikden sonra sütü sağ meme tamamen boşalsın ben öyle yapıyorum hepsini boşaltamıyor kızım sağıyorum en az 30 ml süt çıkıyor onuda 2 saat sonra veriyorum 1 saat sonra tekrar meme veriyorum tekrar sağıyorum böyle bir kısır döngü oluştu geceleri bazen sadece meme veriyom bazende çok şişse sağıyorum sağma diyorlar memeyi almaz hiç öyle bir sorunumuz olmadı çok şükür Bir de mecburen sağmak zorundayım Göğsümde kitle oluşuyor ağrı yapıyor sonra

Hiç sağmıyordum sağayım artık. Bence benimki de boşaltamıyor zaten meme ucum yoktu diye silikon uç kullanıyorum sadece onunla tutuyor belkş ondan da dolayı çok boşaltamıyor. Hemşire bana dedi 2 saat geç sen en geç 1 satte emzir gündüz uyursa saat başı kaldır emzir geceleri de 2 saatte bir emzir dedi. Gece kızım aşırı zor uyanıyor ya yarım saat uyandırmakla uğraşıyorum ama napalım mecbur. Bence kaç gündğr ondan bağırıyor kızım ya çok üzüldüm aç bıraktım diye. Şimdi emzirdikten sonra mama veridm uyudu hemem. Normalde hiç uyumuyordu hep memeden bırakınca ağlıyordu gün boyu. Sadece gece artık baygın gibi uyuyordu. Artık meme sonrası 30 cc de mama verecem doymaz 60 veririm. Hemşşre dedi meme sonrası ver mama bak duruma göre ne kadar yiyorsa

Burnu tıkalı ise çapak oluşuyor. Burnu açık tutmaya çalış düzelir. Saçma gelmesin
Valla bana değilde eşime saçma gelmişti,sen nerden bildindedi ne alaka burunla göz kanalları çok alaka dedim.masaj yaptım denildiği gibi ve sütümden damlattim iyi oldu çok şükür

Tomrisin emzirme notları diye bi blog yazısı var onu okumanı tavsiye ederim. 3 gün kadar saat filan saymadan her istediğinde hatta istemese bile yemek ve tuvalet zamanların dışında sürekli emzir sütün artacaktır. Mamaya çok alışırsa biberondan memeye dönmen zor olur. Bi de mama verirken memen üzerinden ver bence biberon kullanma. Benim ilk günler sütüm gelmemişti, emzirirken mamayı enjektörle ağzının kenarından çok yavaşça veriyordum. Biraz yorucu bi süreç ama böylelikle sonrasında sıkıntı yaşamazsın inşallah

Valla bana değilde eşime saçma gelmişti,sen nerden bildindedi ne alaka burunla göz kanalları çok alaka dedim.masaj yaptım denildiği gibi ve sütümden damlattim iyi oldu çok şükür
Saçma değil evet gözlerimizi nemli ve kaygan tutan gözyaşımız iç kısımdaki nokta şeklindeki delikten başlayan kanalla burun boşluğuna boşalır. Ağlarken burnumuzun akmasının sebebi de budur

Kızlar benim oğlum normalde 3 saat kadar mışıl mışıl uyurdu beşiğinde, 2 gündür gece gündüz kucakta uyumak istiyor çocuk. Beşiğinde en fazla 1saat uyuyor. Kucağıma alınca uyumaya devam ediyor, çok da tatlı bırakası gelmiyor insanın, birde gülümsemeyi öğrenmiş ki tam gün kucağımda tutabilirim ama alışmasını da istemiyorum buna. Sizinkilerde de var mı böyle bir durum? Nasıl bıraktırırım bu alışkanlığı

Ayy maşallah kaç gunluksunuz çok tatlı oluyorlar evet benimki de kucakta uyumaya bayılıyor beşiğe koyuyorum gözler açılıyor hemen salonda sallanır anakucaginda uyutuyor artık ananesi

Benim oğlum daha gülümsemiuor ya 46gunluguz geçen gün birazcık guluverdi okadar.baska yok

Ayy maşallah kaç gunluksunuz çok tatlı oluyorlar evet benimki de kucakta uyumaya bayılıyor beşiğe koyuyorum gözler açılıyor hemen salonda sallanır anakucaginda uyutuyor artık ananesi

38 gün oldu bugün :) anakucagi almayı düşündüm bende işe yarıyorsa alayım, oğlum değil de ben alışırsam diye korkuyorum aslında :)) ne güzelmiş evlat. Hepimizinkilere maşallah

Benim bebegim Ilk hafta 300gr kaybetti, 2. Hafta 200gr , 3. Hafta 100gr 4ve 5. Hafta toplaminda 470gr almis. Dr 100 gr aldiginda bol bol kuruyemis ve meyve ye devamli su ic, bebegin d vitaminini aksatma ve daha once dedigim gibi her emzirmede mutlaka 2 gogsunu de ver dedi. 30dk Ilk gogus 20_25 dk ikinci gogus.

Ayyynısını yaşıyoruz

38 gün oldu bugün :) anakucagi almayı düşündüm bende işe yarıyorsa alayım, oğlum değil de ben alışırsam diye korkuyorum aslında :)) ne güzelmiş evlat. Hepimizinkilere maşallah
Valla bizde çok işe yaradı oturduğumuz yerde salliyoruz cunki benimki yalnız kalmaktanda korkuyor.gece uyurken beraber uyuyoruz gözlerini açıp bakıyor yanindamiyim die

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…