2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Enjektore serum fizyoljik mi çekeyim? O yontemi biliyorum ama onun icin henuz kucuk degiller mi gittim doktora burnu tıkanmış sık sık temizle dedi cigerlerde ve bogazinda bisey yok sukur allahima
Biz 6 gun hastanede yattık o süre içinde hemşireler burnu tıkandıkça gunde en az 3 kere burnunu yıkadılar enjektöre 10cc serum alıp 5 bi delikten beş bi delikten sıktılar. Bende onlardan öğrendim evde yapıyorum elim iyice alıştı. Eczaneden 5tl ye serum alıyorum küçük şişedekiler gereksiz pahalı. Bu yöntem yenidoğan bebeğe bile yapılıyor.

Katılıyorum sana 5 tl ilk serumu daha mantıklı ekonomik. Zeynep Kamildeki doktor bize önerdi. Diğer ufaklar pahalı ne gereği var dedi.

instagram da hekimanne var o diyorki burnunu bi şekilde temizleyin ama mutlaka temizleyin virüsler burun ve genizdeki akıntılar sayesinde çoğalıp yerleşiyormuş vücuda bununla ilgili bi video paylaşmıştı. Ben burnu tıkalıyken serum sıkıp aspiratörle çekmeye çalışıyordum ama tam boşaltamıyormuşum demekki ciğerlerine inmiş. Enjektörle direk hepsi akıp geliyor. İnşallah hızlı bi şekilde atlatır kuzucuk

Biz doğduğundan beri sürekli dr değiştirdik en son rıfat can öztürk e götürdük sanırım artık onda devam edeceğiz. O en son götürdüğümde 4.ayda görüşürüz dedi. Ben her ay götürmeyi düşünüyorum doktorun tavsiyeleri önemli benim için. Her yerini inceliyor bi sorumuz varsa cevaplıyor. Yarın öbür gun ek gıdaya başlicaz bakalım nasıl başlatacak. Birde kanguru konuşmuşsunuz kızlar kanguru da ergonomik kanguru tercih edin yani bacaklar aşağı sarkık olmayacak kenarlara doğru olacak bacaklar. Bende momfort baby var ben çok memnunum ama öne dönük kullanılmıyor zaten ergonomik olanlar öne dönük kullanılmaz

Bizimde tıkanıyor bazen bir tane sprey var ondan sıkıyorum günde bir kaç kez ama genzine kaçıyor çok ağlıyor yavrum.eli koluda kıpır kıpır masallah durmuyorki rahatca damlatayim.aspirator olarak ne kullanıyorsunuz bende weenin var sıkıp almalı birde babydoor var nefesle cekmeli

Dr lar sprey önermiyo cnm deniz suyu kullan. Ben ebebekten aldım baby me nin hortumlu olanlardan nefesle çekmeli. Enjektörle sıkıp sonra kalan mukusu da onla çekiyorum. Benim dediğim gibi enjektörle sıkarsan eğer sıktıktan sonra hemen elini çukur yapıp sırtına vur canım hemşireler öyle öğretti bana.

Saolasın iyi dileğin için. Bizim kalça ultrasonu için ikinci bir randevumuz da var. Onu da çektirmeye gidicez aslında. Bir şey yok demişlerdi ama ultrasonu çeken doktor çok pinpirikli herhalde ondan bir daha istedi. Çocuk doktoruna göre gerek yok ama anlamadım işte.

Boğazına kaçarsa kaçsın korkma ağzından burnundan akabilir tuzlu su yuttu diyede tedirgin olma vücudun tuz dengesini bozmuyormuş

Gitmişken bi gösterirsin için rahatlar ben artık en ufak hapşırmadan korkar oldum

Kusması için doktor ne dedi?

Bizimde aynı şekilde bir haftalikken oldu hala devam ediyor. Ikinci ay sorduk doktora göze gidelim mi diye gerek yok oda böyle der dedi çocuk doktoru tobrex diye bi damla vermisti antibiyotikli diye ben çok kullanmak istememiştim düzenli kullanmadım çapak oldukça damlardım o anlık geçti sonra tekrar oldu hatta iltihap çıkmaya başladı akan suyu sari sariydi. Bu ayda farkli çocuk doktoruna gittik uzun süre olmuş göze bir gidin isterseniz dedi. Goz doktoru goz pınarının oraya bir kez bastirmami söyledi birde tek kullanımlık damla verdi hala iltihap geliyor bastırınca ama azaldı gibi.

Doktor getir dediyse götür bence ben aylık kontrole götürüyorum

Kusması için doktor ne dedi?
Iki günlükken başlamıştı kusma çok emiyor fazlasını atıyor diyordu doktor ve çevremdeki herkes. Ama son gittigimiz doktor alerji den olabilir dedi. Ve gerçekten alerjiden sanırım çünkü iki gündür kusması ciddi şekilde azaldı. Diyete başladigim için.

Teşekkür ederim canım insaALLAH geçer dr muz başka bir ilaç yazdı.sizdedemi vardı o yaradan ne için kullanıyorsunuz?
Hayır, benim oğlum böyle bir şey yaşamadı. Elimde bu merhem hastaneden hediyeydi Doğum paketiyle. Ben de araştırmıştım ne işe yarar diye ordan önerdim naçizane. Ama doktoruna sor tabi.

Yok canim sprey dediysem izotonik ve deniz suyu kullandigimiz sprey.yan olarakmi sıkıyorsun enjektörle?

Yok canim sprey dediysem izotonik ve deniz suyu kullandigimiz sprey.yan olarakmi sıkıyorsun enjektörle?
Ben kucağımda dik tutuyorum. kafasını hafif yan çevirip çenemle sabitliyorum yukarda olan delikten tek seferde beş cc sıkıp hemen sırtına vuruyorum sonra öbür koluma alığ kafasını diğer tarafa sabitleyip diğer beş cc yi sıkıyorum gözünde canlandımı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…