Bizimde vardı sapsarı göZü yapışıyor açamıyrdı dr un tavsiyesiyle her emzirmede sounlu gözünün pınarına serçe parmağımla saat yönü tersine 20 30 kere masaj yaptım geçti 3 gündBizim de doğumdan beri bir gözünde çapak var canım. Arada sütümden damlatiyorum çay pansumanı falan yapıyorum ama geçmedi. Doktor da damla yazmamıştı. Burun kökünden göz pınarına doğru parmağınla bastır demişti. Onu da yaptım ama geçmedi henüz.
Teşekkür ederim..Ben goturmedim 3 aylik olduk ilkay goturdumm dahada goturmedim ama hasta filan olur goturuum simdilik gerek duymuyorum saglik ocana kilobboy kontruleni goturuyorum
Teşekkür ederim.Bu ay biraz az kilo aldı.Sanirim kontrol etmek için bir ay sonra gelin 300 gramdan az aldiysa 15 gün sonra gelin dedi..Doktor getir dediyse götür bence ben aylık kontrole götürüyorum
Bizim doktorumuz da öyle.Kizim 3.5 aylık hep götürdüm.Once boy kilosuna bakıyor.Gecen ayla karsilastiriyor.Yeterli kiloyu almış mi almamış mi.Kulaklarina,boğazına,gözlerine,göbeğine bakıyor .Göğsünü ve sırtını dinliyor .Dediğiniz gibi ben de rahat ediyorum ama sekreter öyle deyince sormak istedim.Cok teşekkür ederim..Ben götürüyorum doktora kendisi de çağırıyor zaten doktorun bakış açısı farklıdır ebelerin göremediği şeyleri görür çocuk doktoru sonuçta bakınca anlar çocukta ne var ne yok bizim doktorumuz ilgileniyor genelde pişiği için kortizonlu krem yazmadığını söylemişti ama ben kullandım geçmeyince her ay damaklarını kontrol ediyor konağına bakıyor ciğerlerine boyuna kilosuna bakıyor rota aşısınıda kendisi yaptı götürmekte fayda var bence benim içim rahat ediyor
Teşekkür ederim.Bu ay biraz az kilo aldı.Ve bebeğimin egzamasi var.Allerjik bünyeli.Cildi ve bünyesi çok hassas.Vucudunda kabarcıklar oluyor.Bu yüzden kontrol altında tutulsun istiyorum sanırım..Ben göz muayenesi ve kalça usg'si haricinde hiç goturmedim kontrol için doktora..
Her ay sağlık ocagina kontroller için gidiyoruz zaten.
Bence de bi sıkıntı yoksa götürme
Tesekkur ederim.Ben de doktorumdan çok memnunum.İsinde tecrübeli ve bilgili biri.Cok ayrıntılı inceliyor.Gozunden bir şey kaçmıyor ama ayrintili bilgi veriyor her seferinde.Kizimin da biraz bünyesi hassas.Egzamasi var.Bu ay biraz az kilo aldı ve çoğunlukla huzursuzdu.Vucudunda da kabarcıklar artti.Kontrol altında olması gereken bir bebek benim kızım maalesef ki.Benim de aile hekimim de hiç iş yok.İlgi,alaka sıfır.Doktoruma güveniyorum ama.Sekreter öyle deyince siz napiyorsunuz bir öğrenmek istedim.Cok teşekkür ederim..Ben ilk ay götürdüm. Doğum yaptığım hastanede standart pakete ultrason, göz ve kulak muayenesi dahildi ancak buna ragmen ultrasondan 600tl aldılar ve her ay düzenli gel dediler. Doktorun ciddi derecede bilgisiz olduğu bir kaç konu farkettim. Sağlık ocağındaki ebem ondan daha bilgiliydi. Bi daha gitmedim, aile hekimim bizi aşan bir konu olursa söyleriz gidersin dedi. Bence hiç gerek yok.
Teşekkür ederim..Bi sikayeti yoksa goturmuyorum
Boyu ve kilosu ölçülüyor.Doktor ağzına,boğazına,göbeğine,kulağına bakıyor.Saclarinin diplerini kontrol ediyor.Soyup cildine bakıyor.Gogsunu dinliyor ..Bir sikayetimiz olup olmadığını soruyor.Gidene kadar yaptıysa kakasina bakıyor .Ben hiç gitmedim doktora sağlık ocağı dışında..çok şükür bir problemimiz de yok.siz gidince ne yapıyorsunuz.bana da eğer sağlığıyla alakalı bişi olursa gelirsiniz demişti hastane
Anladım canım.doktor bize bi şikayetiniz yoksa gelmeye gerek yok demişti o yüzden sordumBoyu ve kilosu ölçülüyor.Doktor ağzına,boğazına,göbeğine,kulağına bakıyor.Saclarinin diplerini kontrol ediyor.Soyup cildine bakıyor.Gogsunu dinliyor ..Bir sikayetimiz olup olmadığını soruyor.Gidene kadar yaptıysa kakasina bakıyor .
Alerjinin bebeğe ne gibi olumsuz etkileri var?Teşekkür ederim.Bu ay biraz az kilo aldı.Ve bebeğimin egzamasi var.Allerjik bünyeli.Cildi ve bünyesi çok hassas.Vucudunda kabarcıklar oluyor.Bu yüzden kontrol altında tutulsun istiyorum sanırım..
Valla ben de hep gidiyodum dr kontrolünE ama gitmeme kararı aldım hastane mikrop kaynıyor doktorun kapısının önü hasta çocuk dolu oğlum hasta değil bişeyi yok sadece boy kilo ölçümü için onca hasta insanın yanında tutmak istemediğimden üç aylık kontrollüne gitmedim bi sıkıntımız olursa öyle giderim artıkAnladım canım.doktor bize bi şikayetiniz yoksa gelmeye gerek yok demişti o yüzden sordum
O zaman haklısın,bence de götür.Teşekkür ederim.Bu ay biraz az kilo aldı.Ve bebeğimin egzamasi var.Allerjik bünyeli.Cildi ve bünyesi çok hassas.Vucudunda kabarcıklar oluyor.Bu yüzden kontrol altında tutulsun istiyorum sanırım..
Bende aynen öyle düşünüyorum canım.her yer hastalık dolu allah korusun sağlam bebeği hasta ederim diye korkuyorum bende. çok şükür ki bi problemimiz olmadı o yüzden götürmedim.bi ara yüzünde minik minik kırmızılıklar oluştu tanıdık bi doktora foto attım boşuna götürmeyin şunu alın vs dedi, aldım geçirdi çok şükürValla ben de hep gidiyodum dr kontrolünE ama gitmeme kararı aldım hastane mikrop kaynıyor doktorun kapısının önü hasta çocuk dolu oğlum hasta değil bişeyi yok sadece boy kilo ölçümü için onca hasta insanın yanında tutmak istemediğimden üç aylık kontrollüne gitmedim bi sıkıntımız olursa öyle giderim artık
Kızlar bugün misafirlerim vardı. Ilk kez eşimle ikimiz bebekle misafir ağırladık. Kuzum hiç uyumadı çoğunlukla ağladı. Hatta hâlâ uyanık. Gözünden uyku akiyor ama uyumuyor. Ben de o kadar yoruldum ki. Gurbette olmak ne zormuş insan böyle durumlarda daha çok anlıyor. Bir de eşim bu gece işe gitti yalnız kaldık evde. Iyice bir karamsarlık çöktü üzerime
Yaa zaten siz olmasanız daha da kötü hissederdim kendimi. Sizleri tanımadan seviyorum iyi ki varsınız. Ben de kendimi geçecek sabret diye avutmaya çalışıyorum. Eşimin olmadığı geceler herhalde benim hissettiklerimi anlıyor oğlum da daha huzursuz oluyor ama babası evde olunca ikimiz de daha mutlu oluyoruz. Dediğin gibi misafir sevmiyor sanırım çünkü misafir gelince hep huysuzluk yaptı şimdiye kadarCanım bence bebekler misafiri pek sevmiyor. Bizede birileri gelince çocuğun ayarı bozuluyor ama ertesi gün toparlıyor. Korkuyor mu nedir uyumak istemiyor o gün. Çocuğa yalnız bakmak nedir çok iyi bilirim. Hem bedenin hem ruhun yoruluyor ama bir şekilde geçiyor. Ben o duruma düşünce bunca emek verdigim oğlumun büyüdüğünü ve babasıyla beni alıp tatile götürdüğünü falan hayal ediyorum hep. Dayan diyorum kendime, az kaldı sabret sana ihtiyacı var diyorum. Kendimi oyaliyorum işte. Birde buraya yazmak çok iyi geliyor. Yaz gece daraldıkça, mutlaka birimizden biri uyanıktır, destek atarız
Bizim giitigimiz dr kliniginde hasta cocuk bolumu ile saglikli cocuk bolumu ayri. Ayni yerde bulunmuyorlar ama burda da kontroller 2 ayda bir oluyor.Valla ben de hep gidiyodum dr kontrolünE ama gitmeme kararı aldım hastane mikrop kaynıyor doktorun kapısının önü hasta çocuk dolu oğlum hasta değil bişeyi yok sadece boy kilo ölçümü için onca hasta insanın yanında tutmak istemediğimden üç aylık kontrollüne gitmedim bi sıkıntımız olursa öyle giderim artık
Vücudu kabarıyor ve kabaran yerler kasiniyor.Gecen ay yüzünde çıkmıştı.Ve kucağımiza aldığımızda yüzünü üstümüze sürtüyordu yavrum hızlı hızlı.Ve emdikten sonra sütun çoğunu genelde geri çıkarıyor .Olduğu gibi..Alerjinin bebeğe ne gibi olumsuz etkileri var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?