Hemşire bizimkini yaparken yan yatırıp sıktı canımYok canim sprey dediysem izotonik ve deniz suyu kullandigimiz sprey.yan olarakmi sıkıyorsun enjektörle?
Aa 5 tl olanlari da mi varmis onun bende bi kutu o miniklerden almistim onunla burnuna sıkıp sonra brunonun aspiratoruyle cekiyorum ama tam temizlemiyo sanki tüh evdede enjektorum yok yarin yapayim bari insallah dogru yapabilirim bu yontem beni biraz korkutuyor cunkuBiz 6 gun hastanede yattık o süre içinde hemşireler burnu tıkandıkça gunde en az 3 kere burnunu yıkadılar enjektöre 10cc serum alıp 5 bi delikten beş bi delikten sıktılar. Bende onlardan öğrendim evde yapıyorum elim iyice alıştı. Eczaneden 5tl ye serum alıyorum küçük şişedekiler gereksiz pahalı. Bu yöntem yenidoğan bebeğe bile yapılıyor.
Hani hastanelerde kolumuza serum veriyolar ya işte o torbalardan 100lük var 250lik var 500lük var ben 250lik 5 tl ye alıyorum enjökterde alıyorum yanında. Baya gidiyo. Minikleri 40 tl ye falan alıyoduk. Bende çok korkuyordum ama baktım burnu açılmıyo mecbur yaptım. Ne var ne yok çıkıyo o şekilde.Aa 5 tl olanlari da mi varmis onun bende bi kutu o miniklerden almistim onunla burnuna sıkıp sonra brunonun aspiratoruyle cekiyorum ama tam temizlemiyo sanki tüh evdede enjektorum yok yarin yapayim bari insallah dogru yapabilirim bu yontem beni biraz korkutuyor cunku
Cnm sprey kullanma bebekler için iyi değil tabi Dr dediyse bilemem ama siringayla serum en iyisiBizimde tıkanıyor bazen bir tane sprey var ondan sıkıyorum günde bir kaç kez ama genzine kaçıyor çok ağlıyor yavrum.eli koluda kıpır kıpır masallah durmuyorki rahatca damlatayim.aspirator olarak ne kullanıyorsunuz bende weenin var sıkıp almalı birde babydoor var nefesle cekmeli
Buny sprey olarak değil damla olarak sıkıyorsun ama benimki bıcır bıcır olunca sıkmak çok mümkün olmuyor.siringayla sıkmayı denicem.ama ne kadar sıkayım?Cnm sprey kullanma bebekler için iyi değil tabi Dr dediyse bilemem ama siringayla serum en iyisi
Ben yaptım 15dk ağladı nasıl yapıyorlar bravo vallaAa 5 tl olanlari da mi varmis onun bende bi kutu o miniklerden almistim onunla burnuna sıkıp sonra brunonun aspiratoruyle cekiyorum ama tam temizlemiyo sanki tüh evdede enjektorum yok yarin yapayim bari insallah dogru yapabilirim bu yontem beni biraz korkutuyor cunku
Bende alayim ondan ya bi kac tane hatta. Ne diyip alacagim peki serum seklinde fizyolojik mi ? Evde enjektor buldum annem burdayken yapayim dedim tek basima cesaret edemem cunku. Biraz korktu ama cok bisey de gelmedi hiriltisi biraz gecti yinede var ama gecmesi gerekmiyo muydu yanlis mi yaptim ki dedigin gibi 5 ml birine 5 ml birine sıktımHani hastanelerde kolumuza serum veriyolar ya işte o torbalardan 100lük var 250lik var 500lük var ben 250lik 5 tl ye alıyorum enjökterde alıyorum yanında. Baya gidiyo. Minikleri 40 tl ye falan alıyoduk. Bende çok korkuyordum ama baktım burnu açılmıyo mecbur yaptım. Ne var ne yok çıkıyo o şekilde.
Ay hadi yaa tikanir gibi oluyorlar ya bende ondan korktugum icin annem yanimdayken yaptim biraz korktu ama aglamadi benimki. Cok biseyde gelmedi hiriltisi yine var birazBen yaptım 15dk ağladı nasıl yapıyorlar bravo valla
Ben goturmedim 3 aylik olduk ilkay goturdumm dahada goturmedim ama hasta filan olur goturuum simdilik gerek duymuyorum saglik ocana kilobboy kontruleni goturuyorumKizlar siz bebisleri her ay doktor kontrolüne götürüyor musunuz?Sağlık ocağı dışında.Ben hep götürdüm ama bu gidişimde doktorun sekreteri bir şikayeti yoksa her ay getirmeyin.Sikayeti olanlar getiriyor dedi.Doktor da bir ay sonra getirin dedi.Siz nasıl yapıyorsunuz ?
İzotonik su alacağım diyebilirsin yada sf(esef) de onlar verir. Hızlı bi şekilde sıktınmı diğer delikten çıktımı sıktığın su çok korkma bu bebeğe zarar vermez bende çok korkuyordum ama hastanede hemşirelerin çok rahat davranması beni rahatlattı yani genzine kaçsada sırtına vurunca rahatlıyolar birde sıktıktan sonra aspiratörle iyice çekki kalanlarda çıksın solunumu açılsın cnm.Bende alayim ondan ya bi kac tane hatta. Ne diyip alacagim peki serum seklinde fizyolojik mi ? Evde enjektor buldum annem burdayken yapayim dedim tek basima cesaret edemem cunku. Biraz korktu ama cok bisey de gelmedi hiriltisi biraz gecti yinede var ama gecmesi gerekmiyo muydu yanlis mi yaptim ki dedigin gibi 5 ml birine 5 ml birine sıktım
Evet birden sıktım o yuzden korktu zaten ama dedigim gibi aglamadi. Ne bileyim tikanirsa falan diye tereddut ediyorum nefesi kesilirse vsİzotonik su alacağım diyebilirsin yada sf(esef) de onlar verir. Hızlı bi şekilde sıktınmı diğer delikten çıktımı sıktığın su çok korkma bu bebeğe zarar vermez bende çok korkuyordum ama hastanede hemşirelerin çok rahat davranması beni rahatlattı yani genzine kaçsada sırtına vurunca rahatlıyolar birde sıktıktan sonra aspiratörle iyice çekki kalanlarda çıksın solunumu açılsın cnm.
Hayır hayır öyle bi ihtimal yok,yani lütfen olmasın.Hayır ya yokCanım var mı ki öyle bir ihtimal? Valla ben bir tane çocukla daha kendi totomu toplayamadım, eğer şu an öyle bir şey olursa ne yaparım bilmiyorum. Umarım düzene gidiyordur. Senin bi de üçüncü olur oooffff
Bende buyuk boy aldim o kadar fiyat farki var kiBizde dün sağlık ocağına kontrole gittiğmizde hemşire burnu çok tıkalı dedi enjektöre izotonik su çekti bildiğimiz serum yani bizde ondan kullanıyorduk zaten gerek yok pahalısına içerik aynı zaten dedi.Yan yatırdı sıktı bende eve geldim temizledim otribrbenin aspiratörü ile bayağı iyi oldu sonra bende şırıngayla yapmaya başladım fısfısa doldurup sıkıyordum o çok yararlı olmuyor.
Youtubede videosu var dediğin yöntem gibi ama atamadım linkini.japon bir bebeğe annesi yapıyor ve oda gülüyor cıvıl cıvılBen kucağımda dik tutuyorum. kafasını hafif yan çevirip çenemle sabitliyorum yukarda olan delikten tek seferde beş cc sıkıp hemen sırtına vuruyorum sonra öbür koluma alığ kafasını diğer tarafa sabitleyip diğer beş cc yi sıkıyorum gözünde canlandımı bilmiyorum
Benimki de ağlamıyor alıştı sadece enjektör burnuna ilk değdiğinde gıdıklıyor burnu ondan biraz kıpır kıpır oluyo sıktıktan sonra ağlamıyor ama. Elin alışırsa seninki de ağlamaz cnm.Youtubede videosu var dediğin yöntem gibi ama atamadım linkini.japon bir bebeğe annesi yapıyor ve oda gülüyor cıvıl cıvıl
Insaallah bakalim artık ya ben kapalı olup olmadığını bilmiyorum burnunun.sadece geceleri ağzı açık uyuyor ve kuru sumukler birikiyor sabah burnunda.burdan diyorum acaba tikalimi yavrumun burnu diyeBenimki de ağlamıyor alıştı sadece enjektör burnuna ilk değdiğinde gıdıklıyor burnu ondan biraz kıpır kıpır oluyo sıktıktan sonra ağlamıyor ama. Elin alışırsa seninki de ağlamaz cnm.
Arkadaşlar da anlatmış ben 2 ml sıkıyorum sırt üstü yatırıp kafasını yan yatırıyorum çok ağlıyor ama iyi geliyor sabah akşam yapıyorum tamamen temizlenmiyor ama rahatlıyor aspiratör kullanmıyorum ben yaptıktan sonra kucağa alıp sirtina vuruyorumBuny sprey olarak değil damla olarak sıkıyorsun ama benimki bıcır bıcır olunca sıkmak çok mümkün olmuyor.siringayla sıkmayı denicem.ama ne kadar sıkayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?