2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Hoşgeldin :)
Bende 26 kasımda doğum yaptım, aynı gün doğum yapmışız ve birebir aynı sorunu yaşıyoruz. Benim de oğlum sabahları uyumayı daha çok seviyor. Şu son hafta hariç genelde sabah 4-5 gibi kakasini yapıp günün en derin ve uzun uykusuna yatardı. Öğlen 1-2 ye kadar sadece emmek için 2 saatte bir uyanırdı. Ama yaklaşık 1 haftadır hiç uyumuyor diyebilirim. Uyutmak 2 saat sürüyor ama uyku yarim saat falan. Gerçekten perişan oldum. Sende 2 taneymis bir de düşünemedim bile. Çok zor. Artık kucağımdan düşürücem diye korktuğum anlar oluyor inan çok yıprandım son 10 günde. O ağlama krizine 1 kere bende girdim, açıkçası iyi geldi rahatladım. Rezene de içtim ama faydası olmadı bu defa. Geçici bir durum geçip gidecek diye kendimi avutuyorum da bakalım nereye kadar gidecek. Kolay değil.

bu arada uyutmak yada sakinleştirmek için yada emzirmek için aspiratörün sesini kullanıyordum ben ilkinde bunda da sanki işe yarıyor en azından ağlamayı kesiyor aklınızda olsun hatta elektrkli süprgeyle uyuyor belki işinize yarar

sağol canım,kuzum geçecek deniyor ama 5-6 aya kadar da sürebiliyormuş ben de dedğin gibi bittim şuan da arada mırıldanıyor emziriyorum uyuyor bilemedim ne zaman yatayım desem uyanıp ağlamaya başlıyor doğduğundan beri böyleyiz diyebilirim son bir aydır yanımda kimsem de yok annem gitti.Nasıl aşacağız gerçekten bazen çocuğu yere vurasım geliyor sonra aklım hemen başıma geliyor.Yıpranmazmı gülüm bittik ya biz ya psikolağa gitmemi tavsiye etti ebem ama ne zaman nasıl.Ne zormuş ya uyumayan çocuk ilki gece uyurdu sadece bir kere emmeye kalkardı gündüz uykuları sıkıntılıydı ama gece uyumayan çocuk çok zormuş bacım ya bak yine ağlıyor
Bu arada seninki de güleç bir bebek mi.Saat kaçta doğum yaptın merak ettim

Sorma çok güleç. Sanki tüm geceyi zehir zıkkım eden o değil gibi gülüyor.pek ağlamaz. Hatta dün annem uzay kolay bi bebek ağlamıyor dedi diye tartıştık. Ağlamıyor ama uyumuyor nesi kolay bunun ya dedim, cidden çok benziyor durumumuz, bende tek bakıyorum. Eşim uzakta. Annem babam hasta kucaklarina bile alamıyorlar. Çocuk 8 kilo, sürekli gezmek istiyor. Belim kolum sakat artık.
13.37de doğdu. 20 saat doğum sancısı çektim normal doğsun diye, ölüyorum sandım ama aşağı inmedi. Kakasini yaptı, sezaryen oldu. Senin kacta doğdu lokumun?
Psikolojik destek kısmına katılıyorum da ona gidecek vaktim olsa yatar uyurdum inan o sürede

Rezenenin yanında anason da deneyebilirsin, bebeklerin rahat uyumasına yardımcı oluyor diye okumuştum. Ben kullanıyorum geceleri uykusu iyi ama bizim de gündüz hiç uykumuz yok, bebeğim yetişkin gibi takılıyor

Kızlar günaydın, biz biraz toparladık sanki uykuyu. 6 kere falan uyandı gece, kaka yapmadı hiç. 1,5 saatte bir uyandı. Uzadı uyku süresi. Böyle böyle toplarsa belki 3 saati fln görürüz hafta sonuna kadar. Umudum var

Uykuya dalamama problemi bebeğimde yaşıyor gerçekten çok zorlaniyorum.bebegimde ki uyku sorunu alerjiden kaynaklı diyetde yapıyorum ama çok.bur düzelme yok.

Alerjik bebeklerde bence meme reddi daha fazla oluyor.muhtemelen diyette kaçak yapıyorsunuz ve bebeğimiz emmeyi reddediyor dikkat ederseniz üç dört gunnicinde normal emmeye baslar.her kaçak da yaşadım ben meme reddini

Aynen sanki memeyle kavga ediyor gibi emmeye çalışıyor artık çok zorlaniyoruz emmeye ve haliyle uykuya geçişte genel olarak kucağımda uyuyor. Inşallah kısa zamanda düzelir hepsi gerçekten çok zorluyor.

Alerjik bebeklerde bence meme reddi daha fazla oluyor.muhtemelen diyette kaçak yapıyorsunuz ve bebeğimiz emmeyi reddediyor dikkat ederseniz üç dört gunnicinde normal emmeye baslar.her kaçak da yaşadım ben meme reddini
Çok olmadı başlayalı aslında bi çok şeyi kestim ama ete de alerji si var sanırım iki gündür yedim kusması arttı insalah normale döner. Siz de ne alerjisi var süt ve süt ürünlerine mi sizinde

Günaydın, inşallah toparlar kısa sürede sevindim sizin adınıza

Kızlar bişey sorcam hani bebek yağlı süte ulaşsın diye en son emzirdiğimiz göğsü veriyoruz ya benim her seferinde yine sulu kısım geliyo başta. Nereye gidiyo yağlı süt o süre içinde mesela emzirmem bittiğinde bakıyorum yağlı süt gelmiş bidahaki emzirmemde onu veriyorum tekrar sulu geliyor. Ben bu sütün yağlı olmamasına çok taktım yaa çünkü sütümün yağlı olmadığını düşünüyorum çok şükür sütüm çok ama rengi çok açık normal süt renginde değil yani yağlı da yiyorum amq yine aynı.

Kaç dk emiyor ortalama?

Inşallah canım cabuk atlatırlar çok zor ne yiyecegim diye düşünüyorum hergun. Tavuk etini de yemeyeceğim artık. Sebze yemekleride salça domates olmayınca tadı güzel olmuyor. Bir yandan da sütüm olmazsa stresi var tabi. Allah yardımcımız olsun

Daha uzun emzirmeyi dene.ben dk tutmazdım şimdi tutuyorum 20dk kadar emiyor dinlenip dinlenipsonra diğer meme 20dk öyle yapıyorum artık her beslemede
Yok benimki doğduğundan beri böyle acele ederek emiyor ve max 10 dk emdi şimdiye kadar. Hiç öyle uzun emmedi yenidoğduğunda bile. Zaten sütüm çok hızlı geldiği için 5 10 dakkada doyuyor. Doymamıştır diye de sık emzirmeye çalışıyorum en fazla 2 saat ara koyuyorum.

Daha uzun emzirmeyi dene.ben dk tutmazdım şimdi tutuyorum 20dk kadar emiyor dinlenip dinlenipsonra diğer meme 20dk öyle yapıyorum artık her beslemede
Ama bişi sorcam yağlı süte ulaşması uzun emzirmeyle ilgili olabilir mi ki çünkü ben tekrardan son emzirdiğim memeyi veriyorum. Süt kanallarını hortum gibi düşünsek hortumda kalan su ilk başta gelmezmi. Benim kanalda kalan son süt nereye gidiyor ben bunu anlamadım

Bende de var 20 aylık oğlum 2 aylık kızım var oğluma uyku eğitimi vermiştim ama şimdi uyumamak için direniyor 11 12 yi buluyor uyumasi gece de emzirmiyorum bu ara ggece kalkıp çok ağlıyor birkaç kez emziriyorum ama bir yaşından sonra gece emzirmeyi kesmiştim sabah en geç 8 buçukta kaldırıyorum fazla uyumasına izin vermiyorum öğlen bir gibi uyuyor onda da üç bucuktan sonra uyutmuyorum kaldırıyorum benze sabah erken kaldır ağlasın öyle öyle alışır başka yolu yok cnm erken kalkarsa öğlen uyur biraz vakit alır hemen düzene gir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…