Kızlar 2 gündür oğlumun bezinde çiş miktarı azaldı. Havalar çok sıcak Antalya'dayız. Aşırı terliyor. Gece bile 2-3 kez badisini değiştiriyorum. Acaba ondan olabilir mi? Çünkü güzel de emiyor. Su da vermeye çalışıyorum az az içiyor ama bilemedim. Neden olabilir acaba?
Ay içimi rahatlattiniz. Çünkü sıcaklar başlayana kadar çok iyiydi dolu dolu oluyordu. Kuzum inanılmaz terliyor şimdi. Insan tedirgin oluyor gerçekten. Çok teşekkür ederim ❤
Bende 2 gecedir banyo yaptırıp üstüne sadece kısa kollu citcitli giydiriyorum altına da bol ince kısa bir alt o kadar uyuyunca bacaklarını muslin ile örtüyorum ama onu bile tekmeleyip açıyor
Doğrudur o zaman canım sonucta sen koyuyormuşun yere abisine çekmiş demekki Benim bıdıkta sırt üstü koyuyorum anında yüzüstü dönüyor hic sırt üstü durmuyo
Bence içiniz rahat etsin diye guvendiginiz bir doktora sorun,götürün.Beslenmesinde,dışkılamaainda,idrarinda ya da hareketlerinde bir anormallik yoksa korkulacak bir şey yoktur herhalde.Bebeginize son zamanlarda rahatlatici ihlamur gibi şeyler verdiniz mi ya da siz içtiyseniz ,anne sütu aliyor mu hatirlayamadim ,ona geçmis ,uyku yapmiş olabilir.Uyku saatlerini degistirdiyseniz uykusunu alamıyor olabilir
Doktorumuza yazdım önemli değildir yazmış ama deli olcam acayip esniyor çocuk dakika başı esniyor. Buarada emmiyor mama yiyo. Ve hiçbir değişiklik yok düzeninde felan. Ihlamur da vermedim hiç değişik bir besin vermedim. Uykusu çok iyi akşam 8 de uyuyor sabah 6 buçukta uyanıyor sonra g0n içinde 3 uyku yapıyor hepsi 1 saat ve daha fazla sürüyor yani buara gerçektem uykusu da iyi kötü olsa zaten ona yorcam ama yok.
Doktorumuza yazdım önemli değildir yazmış ama deli olcam acayip esniyor çocuk dakika başı esniyor. Buarada emmiyor mama yiyo. Ve hiçbir değişiklik yok düzeninde felan. Ihlamur da vermedim hiç değişik bir besin vermedim. Uykusu çok iyi akşam 8 de uyuyor sabah 6 buçukta uyanıyor sonra g0n içinde 3 uyku yapıyor hepsi 1 saat ve daha fazla sürüyor yani buara gerçektem uykusu da iyi kötü olsa zaten ona yorcam ama yok.
Oksijen az olunca insan esneme gereği duyar diye biliyorum. Sıcaklardan evdeki oksijen miktarı azalmış olabilir .Birde alışkanlık haline getirmiş olabilir dikkatini başka yerlere vermeyi deneyin.Unutacaktır bence...
Benim yeğenlerimde hiç hareket etmeyi sevmezdi dönmek onlar için imkansızdı.hatta hiç emeklemediler emeklemek.icin çaba bile sarf etmediler.bayagi bir tembellerdi.14 aylık olunca birden yürüdüler yani her cocuk farklı benim.bebegimde dönmekten çok hoşlanmıyor.ne zaman keyfi yeterse o zaman dönüyor hep.kucakda olsa devamlı gezse ayaklarıyla yön veriyor nereye gitmek istediğini cok keyfi keder bir bebek
Ha ha aynı benim büyük oğlummuş herşeyi geç oldu hiç yormadı kendini 14 aylıkken yürüdü . Tabi bayağıda tombikdik ..Üşengeçlikten konuşmayı kısaltıyordu baba bak diyecek babak annak. Babasının adı mustafa mu diye çağırıyor falan ..
canim evin sıcakmı belki sıcaktan cocuk uykuyu üstünden atamiyo olabilir hani bizdede oluyoya bi uyuşukluk hali benim kizda bi iki gündür esniyo ben hayret ediyorum onu cok nadir esnerken görürdüm
Benim yeğenlerimde hiç hareket etmeyi sevmezdi dönmek onlar için imkansızdı.hatta hiç emeklemediler emeklemek.icin çaba bile sarf etmediler.bayagi bir tembellerdi.14 aylık olunca birden yürüdüler yani her cocuk farklı benim.bebegimde dönmekten çok hoşlanmıyor.ne zaman keyfi yeterse o zaman dönüyor hep.kucakda olsa devamlı gezse ayaklarıyla yön veriyor nereye gitmek istediğini cok keyfi keder bir bebek
Bizde 6 aylık olduk kızım dönüyor ama yüz üstü durmayı hiç sevmiyor hemen mızmızlanıyor kollarını açıyor böyle hiç kaldırayım kendimi yok b 12 eksikliği yapabiliyormuş benim kızımda değeri düşük biraz takviye alıyoruz
Bizim evde çok sıcak oluyor artık büyük şişme havuz var onu banyoya kurup ılık suyla dolduruyoz .büyük oğlumun da simiti vardı küçük onun içine koyuyoz bayağı bir yüzüyor çok hoşuna gidiyor bebeğimin .
Aynen olabilir canım demekki dönmeyi sevmiyo her cocuk farklı ya mesela bazı bebekler 6 aylıkken emekliyor bazısı 1 yasında emeklemeden yürüyor o yüzden keyifleri nasıl isterse öyle yapsınlar saglıklı olsunlar da
Kızlar biz ek gıdaya geçtik yoğurt ile başladım tadımlara ilk suratını ekşitti yemek istemedi hala da istemiyor pek yutkunmuyor da alışacak heralde yavaş yavaş yalnız yoğurtu yedikten sonra vucudünun bazı yerlerinde sivilce gibi kızarıklak beliriyor tam yoğurttan mı bilemiyorum sıcaktan da olabilir bugün yoğurtı vermeden önce bakıcam vücuda öyle vericem
6 ay sadece anne sütü aldı alerjisi olsa şimdiye kadar çıkarmıydı acaba süt ürünlerini çok yedim çünkü .
Bir de ek gıdaya başlangıçta hangi öğünlerde tadım yaptırdınız öğlen ve akşam üstü gibi normal mi acaba ?
Kızlar biz ek gıdaya geçtik yoğurt ile başladım tadımlara ilk suratını ekşitti yemek istemedi hala da istemiyor pek yutkunmuyor da alışacak heralde yavaş yavaş yalnız yoğurtu yedikten sonra vucudünun bazı yerlerinde sivilce gibi kızarıklak beliriyor tam yoğurttan mı bilemiyorum sıcaktan da olabilir bugün yoğurtı vermeden önce bakıcam vücuda öyle vericem
6 ay sadece anne sütü aldı alerjisi olsa şimdiye kadar çıkarmıydı acaba süt ürünlerini çok yedim çünkü .
Bir de ek gıdaya başlangıçta hangi öğünlerde tadım yaptırdınız öğlen ve akşam üstü gibi normal mi acaba ?
Canim yogurtta olabiliyor dedigin sekilde kizarikliklar. Biraz ara verip tekrar deneyip gozlemleyebilirsin. Yogurtta oyle oldu diye genel bi alerjisi var anlamina gelmez merak etme. Öğlen verilmesi öneriliyor bende öğlen verirdim hep
Normal canım bende 4 bçuk ayda başlamıştım doktor tavsiyesi ile. Gerçi ben sabah ve akiaö üzeri veriyordum ilk zamanlar. Benim kız sabah karışım kahvaltıyı çok sevdi öyle hep verdiö onu akşama doğru da püre veya muhallebi veriyordum ama başta 2 hafta felam sadece püre versim karıştırdım bazen patates havuç bazen sadece havuç bazen kabak felan öyle sonra muhallebiler derken şuan çorbaya geçtim şehriye çorbasına ama asla istemiyor öğürüyor taneler ağzına geldikce. Umarım yanelere alışır zamanla.