arkadaşım maalesef bazı doktorlar kafasına göre iş yapıyorlar.Ben 2 yıl önce ilk gebeliğimi kaybettim.bizde de kan uyuşmazlığı var doktor biliyordu ve özel hastaneydi.Bana söylemişti doğumdan sonra çocuk pozitif olursa iğne vurucaz diye ama 6-7 haftalıkken kaybettim kürtaj oldum.Meğer kürtajdan sonra vurulması gerekiyormuş.Ben acemi olduğum için aklıma gelmedi sormak geçen ay arayıp sordum vurmadım çok küçüktü dedi sinir oldum.Benimde içim sıkıldı inderk coombs testi yaptırdım negatif çıktı oh dedim sevindim. 2 gün sonra sabah saat 5 de kanama geldi korkudan bayıldım .hemen doktora gittik kan uyuşmazlığı iğnesi vurdu progestan yazdı istirahat dedi.Şükür hemen kesti.Test negatif çıksa dahi inşallah gelmez ama kanama oluşma ihtimali var.Gelirse hiç korkma bu yazdıklarımı hatırla hemen iğneni vurulup ilacını alırsan Allahın izni ile birşey olmaz.Gelmezse de 28.haftada kan uyuşmazlığı iğnesi vurulucakmışız unutma.Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi inşaAllah
İnanmıyorum sendede mi aynı hata( 28. haftayı bekleyeceğim o zamna. Birde önümüzdeki hafta doktora gittiğimde iğne vurmasını söyleyim bi belki erkenden vurulmakda iyi olabilir. her ay negatif mi pozitif mi diye stres yaşayamam ki
Herkese merhabalar. Bugün kontrolüm vardı. Çok şükür herşey yolunda dediler. Tam 12+0 haftalıkmış bebeğim. Kalsiyum tablet ve kan sulandırıcı hap verdi doktorum. Bundan sonra 2 haftada 1 kontrollerim olcak. Her defasında kan ve idrar testi de yapcaklarmış, ultrasonlar daha uzun sürecekmiş. Malum riskli gebelik..
Normalde burda şeker testi yapmıyorlar ama sana yapalım dediler. Onun randevusunu verdiler 24. haftaya. 20. hafta ayrıntılı ultrasonu ayarladılar şimdiden.
Nipty testi için kan verdim, 2 hafta içinde çıkcakmış sonuçlar. Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için.
kızlar doktordan geldim ikili test malesef olmadi bebek bir türlü dönmedi çok onaylardı bel agrım için yat rahimde kasılman var dinlen dedi salı tekrar gel dedi cinsiyeti göstermedi benimki pek inat
Kizceler benide hastaneye yatirdilar bugun..is yerinden dolayi heyet raporu icin ugrasiyordum kanama alani ciddi dedi yatirdilar ck kararsiz kaldm ama ilerde sorun olmasin diye yattim artk bakalim insallah atlatiriz bu gunleri..
cnm geçmiş olsun nasılsın inşallah iyi olursun hepimizde var bir sorun benimde dün belim çok ağrıyordu sanki dogum yapcam bugünde kontrole gittim rahimde kasılmak var dedi yat dinlen dedi inşallah sağlıklı dogacaz
Merhaba ikili test için bugün dra gittik. Ense kalınlığı 2.7 çıktı. Önce 1.7 dediler aonra 2.7 dediler. Sınıra yakın riskli dedi dr. Çok üzüldüm, moralim çok bozuldu.
UUmithepvar
Çokk ama çokk geçmiş olsunn Hastaneye yatman iyi olmuş doktorların kontrolü altında olurusun ve daha iyi dinlenme şansın olur.. hiç korkma Allahn izniyle bebeğin seninle
@Kavunlu Dondurma Kuzum sana da çok geçmiş olsunn çok fazla ayakta kalmamaya çalış dinlen bol bol.. demek kuzucuğun annesinin biraz keyif yapmasını istemiş :)
Kızlar hayırlısıyla şu kuzucuklar bi dünya ya gelsede rahat nefes alsak.. ama o zamanda başka streslerimiz olacak..
Sanırım annelik tam olarakta bu
Ben devlete gidince kayıt aldılar. Sonra aradılar telefonda ilerleyen aylarda veriliyor bu eğitim. Temmuz gibi olacak şekilde kaydımı aldılar. Haftada bir gün. Bu eğitimlerden yararlanan çok olmuş. Bakalım bizler neler öğreneceğiz.
9unda bende gideceğim de devlete 2li test için. Umarım iyi geçer ya. Sizle böyle yazınca soru işaretleri oldu bende
Ben çok faydasını gördüm. İki ebede çok tatlıydılar. Sayelerinde normal doğum yaptım diyebilirim. Bebek bakımında doğru bilinen yanlışlar var, mesela bebeklerin göğsünde yağ bezesi oluyor bazen ele gelir şekilde. Anneme kalsa onu ovacak ovacak geçirmeye çalışacaktı, büyükler hep öyle yaparmış oysa ki çok yanlış iltihaplanmaya sebep olabiliyormuş. Hiçbişey yapmayınca kendi gidiyor zaten. Aklıma bu geldi örnek olarak daha neler neler var. Kimseye ihtiyaç duymadan herşeyini kendim yaptım ben kızımın çok şükür.
cnm geçmiş olsun nasılsın inşallah iyi olursun hepimizde var bir sorun benimde dün belim çok ağrıyordu sanki dogum yapcam bugünde kontrole gittim rahimde kasılmak var dedi yat dinlen dedi inşallah sağlıklı dogacaz
Kizlarr Allah razi olsun insallah hepimiz saglikla kucaklarimiza aliriz minikleri..zor gelen bi bebisti..hamile kalinca hersey bitiyr saniyordum ama asil o zaman basliyormus..napalim hersey biz insanlar icin Rabbim daha beterinden saklasin insallah