2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canım nane limon yapsana kuşburnu napacak sana
Kuşburnu c vitamini açısından çok yüksektir ve faydalıdır. Nane limon sadece mide ağrılarında kullanılır bizde. Ayrıca nane de limonda rahmi kasıp kanama yapabilecekken kuşburnu yapmaz.
Gerçi ilk üç ayı atlattık artık nane limonda sorun olmaz ama.

Kızlar günaydın
Kuru öksürükten sonra burun akıntım da başladı . Hem de fena halde. Yani grip oldum çeşme gibi. Evd e kuşburnu var içsem yararlı olur mu sizce?
Doktor ilaçsız bitki çaysız atlatmaya çalış demişti. Yanımda hep ılık su oluyordu. Öksürmemek için hep ılık su içiyordm. Süt birde. Ve sakız çiğneyincede öksürüğüm azalmıştı. Ben iki ay nerdeyse çektim.
Üç ayı doldurdugun için abartmadan bir fincan ıhlamur veya papatya çayı içebilirsin. Elmada öksürüğü keser. Papatyaya elmada ekleyebilirsin. Ama çok çok içme yine de.
Güzelce dinlen bol su iç inşallah atlatırsın canım

Kızlar günaydın
Kuru öksürükten sonra burun akıntım da başladı . Hem de fena halde. Yani grip oldum çeşme gibi. Evd e kuşburnu var içsem yararlı olur mu sizce?
Ah kuzumm bnde hastayim hemde nasil oksuruk hapsirik hastaneden cikarsam ihlamur icicem herhalde nasi geccek yksa

Kızlar günaydın
Kuşburnu, 100 gramında 2000 mg C vitamin içeriği ile portakal, mandalina gibi turunçgillerin tam 60 katı daha fazla C vitamini içeren harika bir besindir. Kuşburnu ayrıca E, K, A, B vitaminleri ile magnezyum, kalsiyum, pektin ve karaten gibi minerallerden oluşur. Hamilelikte canınız kuşburnu çayı çektiyse işte gebelikte bu çayın zararlı olup olmadığı hakkında uzman görüşleri:

Soru: Gebelikte hangi bitki çayları güvenlidir, kuşburnu çayı içilebilir mi?

CEVAP

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Suat Karataş'ın cevabı: (Hamilelik döneminde, papatya, rezene, kuşburnu, zencefil, ıhlamur, siyah çay, yeşil çay, ısırgan otu çaylarını tüketmek isteyenler için günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun olmadığı düşünülmektedir. Ancak bu hususta bilimsel bir çalışma mevcut değildir.)

Soru: Hamileyim, kuru öksürük var ne yapmalıyım?

CEVAP

Kadın Hastalıkları Doğum ve İnfertilite Uzmanı Zeki Salar'ın cevabı: (Papatya çayı, ıhlamur, kuşburnu çayı içebilir, pastiller kullanabilirsiniz. İlaç gereksinimi varsa doktorunuza danışıp, Mukoral şurup günde 3 kez tok karnına 1 ölçek alınabilir.)

Kızlar benim geçmek bilmeyen bir baş ağrım var bir iki gündür de miğde bulantım normal zamanda bulantım olmadı şimdi oluyor ben anlamadım niye böyle oldu
susuz kalmış olabilir misin. birde tansiyona baktır canım o da baş ağrısı yapar.

Kızlar hic kilo almıyordum. Bu hafta 1kg almışım miktar azaltıcam. 1 haftada 1kg vericem geri. Bu kan ilacı mı yaptı acaba kiloyu? Ne guzel almıyordum.
Canım hamillelikde 1 hafta 2 kilo alıp diğer haftalar alınmayabiliyor. Hep dengeli gitmeyebiliyo merak etme. diğer haftalarda az almaya özen gösterirsin.
Canimsinn kuzumm cok cok tskr ederm.. yavrumla beraber cikalim insallah burdn en kisa zamanda
Geçmiş olsun canım. Yeni okdum. Sapasağlam cıkarsınız ordan biraan önce umarım.

20 ki haftalara gelince inşallah, ultrasona gerek kalmayacak hissedeceğiz en azından :)

Buarada iyi olsun da ayda 1 gör canım. Benim riskli diye 15 günde 1 gidiyorum ama her seferinde yüreğim ağzımda
ben haftada 1 gittiğim halde doktordan çıkıyorum 1 2 saat sonra acaba yaşoyormudur diyorum.

Ck tskr ederm kuzumm insallah ulstrasona sokacaklarmis onu bekliyrm bakalim azalma varsa aktif kanama yk diye cikarabilirlermis insallah oyle olur bakalim

Işte meyve çaylarından emin olamadım. Ne zararlı ne yararlı diye . Fenayım valla. Yapayım bi nane limon. Iyi gelir inşallah.
Limondan zarar gelmez bu sene çok ağır grip olmultum her gün yarım limon suyu ile toparladım cnm

20 ki haftalara gelince inşallah, ultrasona gerek kalmayacak hissedeceğiz en azından :)

Buarada iyi olsun da ayda 1 gör canım. Benim riskli diye 15 günde 1 gidiyorum ama her seferinde yüreğim ağzımda

Haklısın ama benim de bi kaybim oldu. Kalp durması. O yüzden her kontrole giderken korkarak gidiyorum

Işte meyve çaylarından emin olamadım. Ne zararlı ne yararlı diye . Fenayım valla. Yapayım bi nane limon. Iyi gelir inşallah.
Bende nezleyim ama bitti sayılır benim çok şükür evde vikisin varsa tencereye su koy ısıt içinede çok değil biraz vikis at başının etrafını kapat tenceredeki buharı iyice al nefesin açılır ve iyide geliyor kolay atlatıyosun bende yapıyorum iyi geliyor

Kekikle karıştırıyosun bence canım nane limon soğuk algınlığı için kullanılır bence en güzeli vikis yapılması ben 2 seferdir nezle oluyorum

şimdi kuşburnu koydum canım saol. Kaynasın da biraz içeyim inşallah ıyi gelir. Korkuyorum zaten ne içeyim diye. Kuşburnu bi de ılık suya limon deneyeyim. Sağol.

Ben de su aldım yanıma. Limon da sıkıyorum içine. Süt hala içemiyorum be canım ya. Sakız mideme de iyi geliyor çiğniyorum. Evde kuşburnu var sadece. Eşim gelince ıhlamur aldırayım. Papatya bazen alerji yapabiliyor bana canım ya. Sağol.

Ah kuzumm bnde hastayim hemde nasil oksuruk hapsirik hastaneden cikarsam ihlamur icicem herhalde nasi geccek yksa
hiç sorma ya burnum fena akıyor. Peşpeşe defalarca hapşırık. Fenayım valla. Sen de sağ salim çık da o zmana geçer inşallah gribin.

ya canımsın çok sağol ne güzel araştırmışsın. Kuşburnu içeceğim. Çok sağol

Limondan zarar gelmez bu sene çok ağır grip olmultum her gün yarım limon suyu ile toparladım cnm
Ben de fenayım sağol içmeye çalışıyorum

Kızlar çok çok teşekkür ederim. Iyi ki varsınız. Gerçekten kötüyüm. Burnum fena çeşme gibi. Hapşırık peşpeşe. Ama çok sağolun ilginiz için. Kuşburnu ve limon ılık su ile ve dinlenme geçecek inşallah. Yavrularımız ıyi olsun da.

Sağol canım evde yok şu an. Eşim akşam gelince artık

Kekikle karıştırıyosun bence canım nane limon soğuk algınlığı için kullanılır bence en güzeli vikis yapılması ben 2 seferdir nezle oluyorum
Valla bende büyüklerin yalancısıyım. Sebep şu, nane ağrı kesici özelliğiyle bilinir. Bizde soğuk algınlıgında c vitamini veya solunum yolu enfeksiyonuna iyi gelen papatya kullanılır .
Nane mideyi yatıştırır, ağrıları dindirir vs. Ama papatya direk iltihapı söktürür.

çok geçmiş olsun . Allah şifa versin.ben korkudan üşümeme rağmen hala kalın giyiniyorum. acaba üşüttün mü birinden mi bulaştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…