ay bariz süper yaaa benimkide böyle yumurtaları bile belli tombişler yerim bunları ben yaaaaa :))))Benim kızımda 66 idi o tuttu. Şimdi 70 ama dr erkek diyor oldukça da emin ve 4-5 açıdan gösterdi.. Hatta aşağıdakilerde beyfendinin ilk net fotoğrafları :)
Yaa hep ense kalınlığı olsun amniyosentezler olsun yada etrafımda da durduk yere bebeğini kaybedenler oldu hepsi için çok uzgünüm ama bebek küçük hissedemiyorum da acaba bebeğim yaşıyor mü acaba ben de kötü sonuç mu alıcam diye psikolojim bozuldu bir de ilaç iğne takviyesi de etkiliyor kendimi berbat hissediyorum bugün randevum var ikili sonucumu soyleyecek ayaklarım geri geri gidiyo ya kötü bişey derse ya bebeğin kalbi durmuş derse diyeneden psikolojin bozuldu ?
12+6 7cm boyumuz kiloyu söylemedi bakmisken ense kalinliginada baktı 1.3 çıktı keyfi yerindeydi bu kontrolum devlet hastanesindeydi o yüzden fazla bir açıklama yok canimtamam canım sağol
15+5 im arada kasık ağrım iki gündür de vajina ağrım var
Vajina agrisi nasil ara ara icten hafif bise batiyor gibi oluyor bende 2 gundur
Kızlar beim de vardı kaşık ağrılarım. Arada vajinada da batmalar oluyor. Dün doktoruma sormuştum. Bu dönem de bunlar çok normal dedi ama yine de magnezyum takviyesi verdi. Takip edelim dedi. Bilginiz olsun sizin de
Kizlar ben bu grupta asla gruplasma oldugunu dusunmuyorum..Sadece aktif bir grup ve cok hizli ilerliyor..Bazi mesajlar arada kaynayabiliyor.Ben de bebegimin ultrason fotosunu attim.Cinsiyeti ne olabilir dedim.Bir Allah in kulu cevap yazmadi.Begenildi sadece.Gittim baska gruba koydum.Ordan cevap aldim bir iki tane ama hic boyle dusunmedim..Ayni anda birkac konu konusuluyor.Herkesin yasadigi sorun ve hamilelik sureci farkli oldugu icin farkli sorular geliyor ayni anda..Ben okuyorum bilgim varsa cevapliyorum.Yoksa geciyorum.Bilenler cevaplasin diyorum..kuzum kıyamam ben sana benimde bazen ruhum böyle hissetmiyor değil.
banada genelde hiç yazılmıyor.
belli kişiler var genelde ortak yaşadıklarını görenler birbirine yazıyor herhalde
ben okuyabildiğim herkese bilgimde varsa yazıyorum yada yorum yapıyorum.
yapmıyorsam kaçırmışım demektir.
ama bende bebeğimin resmini attım 2.3 kişi yazdı gerisi umursamadı bile halbuki resmi tam yemelik yorumluk bence ben bayılırdım yorumda yapardım.
dediğim gibi gruplaşma deil de herkes fikri olana yazıyor sanırım
Benimde sarı ve kötü görünüyor hele çalışan biri için çok kötü ben haftaya boyaticam kimyasalı en aza indirilmiş boyayla etrafimda herkes boyatti Allah'a emanet yavrularimizYa benim alakasız bir sorum var.. Saçı normalde boyalı olup da hamilelikte de boyatan var mı? ÖZellikle de sarı olan? 2 aydır boyamıyorum doktor 14. hafta dolsun sonra da organikle boyayablirsin çok sık olmadıkça dedi ama bi yandan da boaymanın şimdiye kadar tespit edilmiş kötü bir etkisi yok araştırmalarda dedi. siz ne yapıyorsunuz? Çok kötü görünmeye başladı artık moralimi bozuyor.
Evet canim o açıdan öyle gerçekten hepinizi daha gormeden çok seviyorum ama etrafımda yaşanan olumsuz durumlardan kendimin bi onceki düşüğün etkisiyle yine mi olacak korkusundan vs moralsiz hissediyorum canım hiç birşey yapmak istemiyor yemek yemekten oturmaktan kalmaktan hiç birseyden mutlu olmuyorum kusura bakmayın bak işte negatif enerji yaydım işteNeden bozuldu moralin? Benzer şeyler yaşıyoruz genelde paylaşınca yalnız olmadığını birilerinin seni anladığını görüyorsun.
benim kız daha hamile değilken karnımı severdi kardeşim napıyo derdi ne olcak derdim erkek olcak derdi. tutturduBizim kiz da oyle bana ilk kiz dediklerinde ona soylemistim.cocuk ne hayaller kurdu simdi erkek fikrine alistiramiyorum erkek dogurmayin nefret ediyorum erkeklerden diyor
kuzum benim allah ol derse o bebek olacak.Evet canim o açıdan öyle gerçekten hepinizi daha gormeden çok seviyorum ama etrafımda yaşanan olumsuz durumlardan kendimin bi onceki düşüğün etkisiyle yine mi olacak korkusundan vs moralsiz hissediyorum canım hiç birşey yapmak istemiyor yemek yemekten oturmaktan kalmaktan hiç birseyden mutlu olmuyorum kusura bakmayın bak işte negatif enerji yaydım işte
bakalım canım. Haftaya 2 farklı doktora daha gideceğim. Şimdi şöyle düşünüyorum. Mantıklımı sizcede. Gebelik srecimde benii iyi bilgilendirecek yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastaneye mümkünse profa devam etmek. Eğer bebekde kan uyaşmazlığı ile ilgili sorun cıkarsa sadece üniveriste hastanesi bakarmış ki o durumda acil olarak sevk edilirm. Hemen birinin özel muayenesine gidip orda devam ederim. O ihtimali düşünmek bile istemiyorum. Tabiki bunun için 2 farklı hoca adı var elimde.Bugün 7.progestan iğneyi olacağım ben de. Hem hap hem iğne verdi doktor. Yarın kontrolüm var bakalım. Umarım tez vakitte iyileşiriz. Mosmor oldum iğneden
Bence de görün cnm. Fetal DNA zaten kromozomsal detayları veriyor niye amniyosentez yapılsın ki? Hatta bu da tatmin etmezse başka doktora daha görün.❤
CAnım gebelik şekeri ilede ilgili olabilirmiş diye okudum. Benim hamilelik öncesi insulın direncim vardı ve açlık kan şekerim yuksek cıkardı onunla alakalı olabilir mi acaba. Ben diyet mi yapsam ki..Günaydın .. Bhcg mom değerin yüksesk olmadığı ve ense kalınlığı da normal olduğu için Sonucun down sendromu açısından yüksek risk içermiyor. Papp-a plesentadan kaynaklanan, dolayısıyla sadece gebelikte ürettilen protein yapıda bir madde. Plesantadaki her hangi bir sorun Pappa nın düşük seviyede kana geçmesne sebep olabiliiyor. İşte bundan dolayıdır ki doktorlar erken doğumla vs bağdaştırıyorlar. İyi bir Perinatolog dr Plesantanı incelesin şahsi fikrim.
Öyle şey olurmu canım, bebeğin boy kilosunu sormuşsun şahsen ben bebeğin boy kilosuna önem vermiyorum haftasına uyumlu ise sorun yoktur ve usg sonucumda yazmadığı için mesajına cevap yazmadımvalla kızlar açık konuşmak gerekirse bu gruptaki bazı şeylere canım sıkılmıyor değil, bi soru soruyoruz o da kötü olumsuz
endişe olabilecek bişey deği,l,bir kişi anca yazıyor yada yazmıyor. bu grubun amacı ne anlamadım hala . ben elimden
geldiğince işimden fırsat bulup yazmaya çalışıyorum ama görüyorum çoğunuzda o yok. kusura bakmayın cevap vermek
zorunda hiç değilsiniz fakat birbirimize destek olmak güzel şeyler paylaşmak halden anlamak daha önemli bana göre.
ama böyle olunca ne okumak nede yazmak istiyorum. böyle düşündükten sonra da yazmam sanırım zaten. siz kendi
içinizde gruplaşmış ve kendi kendinizin sorularını cevaplıyorsunuz sadece. hal böyle oluncada kendimi sanki alakasız bir
foruma gebelikle ilgili soru sormuş gibi hissediyorum. hepiniz allaha emanet olun. umarım hepinizde sağlıklı sorunsuz bir
gebelik geçirirsiniz.
Hayır ya aksine okurken ben tebessüm ettim:) çünkü gerçekten aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de geçen sene bir düşük yaşadım. Başlarda azcık ben de korkuyordum yine mi olur diye. Ama bu haftaya kadar sorunsuz geldik çok şükür. Şimdi şöyle düşünüyorum; benim bedenim demek ki problemli gebelikleri sonlandırıyor e buda devam ettiğine tutunduğuna göre demek ki sapasağlam :)... Tadını çıkarmaya bakEvet canim o açıdan öyle gerçekten hepinizi daha gormeden çok seviyorum ama etrafımda yaşanan olumsuz durumlardan kendimin bi onceki düşüğün etkisiyle yine mi olacak korkusundan vs moralsiz hissediyorum canım hiç birşey yapmak istemiyor yemek yemekten oturmaktan kalmaktan hiç birseyden mutlu olmuyorum kusura bakmayın bak işte negatif enerji yaydım işte
yavrum ya şimdi buldum yazını ağlama bi dur.kizlar aglamakdan helak oldum. bu doktorada gosterdim.2 li test sonucumu. papp a degerin dusuk diger hersey normal dedi. o degerde erken doguma preeklampiye neden olurmus. eger bebek uyusmazlikdan etkilenirse normal yogun bakimlarda bisey yapamazmis universite hastaneleri belki dedi. 3 lu teste gore amniyosentez yapilacakmis.cinsiyeti goremedi ama tum organlarina bakti herseyi normal dedi. haftaya yine kontrol. indirrkt coombs testi ueniledi.
Bakımca harbiden ağrılar oluyor. Bacaklarımda da başladı. Benim değerlerim çok iyi cıktı hep testlerde ama bebisler bizden aldıkça bizim değerlerde azalıyor ister istemez. Muz hiç sevmem ve yemem ama bugün kabak çekirdeği alayım dedim onda da magnezyum değeri baya yüksekmiş.Sagoll kuzumm ben de arayim o zaman doktoru belki takviyelik durum vardir randv. tarihime cok var cunku
Canim benim kimse bilerek yapmıyordur o an Ya görmemiş oluyo bende çoğu zaman bi bakıyorum 5 sayfa birden artmış atlaya atlaya okuyorum ama bana da cidden hiç ne boy ne kilo söylenmedi küçük olduğu icin heraldecanım benim demek istedigim o değil mesela yazmışım boy kilo hepinizde kontrole gittniz illa ki bilgi sahibisiniz. illa hepinizi tek tek alıntılamalı mıyım bunun için . üzülüyorum görmezden gelinmesine aktif olmasam arada bir yazsam anlarım ama genel olarak herkesi cevaplıyorum bi fikrim olmasa bile bilemiyorum elbet bilen yazar diyorum o da bi cevap sonuçta değil mi . ha bunu ben yapıyorum diye kimse yapmak zorunda da değil zaten .
Bi sakinleşebilsem. Kan uyuşmazlığından değilmiş canım bu.yavrum ya şimdi buldum yazını ağlama bi dur.
başka dr a da görün ne riski sebep ne anlamadım.
kan uyuşmazlığından mı olmuş hiç birşey anlayamadım lütfen sakinleş başka iyi bir dr a daha görün
Çok sağol canım benim inşallah bugünki randevum olumlu geçer de bi nefes alırım bebeği özledim ama gitmek de içimden gelmiyo ya kötü bişey derse diye icim çok sıkılıyor çok doğru cümleler yazmışsın canım bide gönlüme dinletebilsemkuzum benim allah ol derse o bebek olacak.
bende birinci çocukda düşüğüm olmadığı halde paniktim herşeyi düşünüyordum hamileliği çok anlayamadım
ama bunda saldım allah ne derse o biz onun kulunu dünyaya getiricez teslim ol ve lütfen tadını çıkar olacağa ağlasanda çare yok bunun için hamileliğini kaçırma ilerde eminim pişman olacaksın rahat ol lütfen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?