2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
bizim hiç bakmak aklımıza gelmedi ama isimini çok seviyorum birde kızıma çok yakışıyor bir kızım olsaydı adı asel lina düşünmüştüm cnm ama oglum olcak nasipse ona anil aras diye dusunuyoruz
Ne guzel karar vermissiniz.Hem de iki isim.bulmussunuz:))Masallah.Ben kararsizim şu an.

Çocuk akillimi bari:)Ya bi türlü isim bulamayız tam buluyoz diyorum o olmaz şunun ismi söyle boyle:))
Kuzumm ornek alinmasi gerken bi cocuk inanki sapsari mavi gozlu oyle de tatli bi sipa masallah subhanallah..annesi islam uzerine yetistirdi tadindn yenmiyr :)) daim olur insallah..

Isim konusu ck karisik gercektn napicaz bilmem

Merhaba hanımlar bende sanırım Kasım sonu Aralık başı ikinci kez anne olcam benim hamileliğim çok şükür rahat geçiyor aşerme dışında hiç şikayetim yok bu ay sonu cinsiyetini öğrencez inşallah rabbim sağlıklı Bi şekilde kucağımiza almayı nasip etsin

Bide sormak istediğim bişey var baş ağrısı olan varmı aranızda nasıl geçirenbilirim Bi kaç gündür hafiftir bugün biraz şiddetlendi yardım edebilirmisiniz acaba

Hanımlar hepimizin bayramı mübarek olsun. Geldin mı nasıl geçecek filan derken yine bir çırpıda gitti ramazan. Hep böyle oluyor bir de bakmışım zırt diye bir sonraki seninin ramazanı geliyor yıllar nede hızlı ömrümüz gidiyor resmen. Bu mübarek gecede Rabbimden dileğim tüm anne babalarımız ve yavrularımız uzun ömürlü sağlıklı sıhhatli güzel bir insan olalım. Neyse ben iyice melankoli ye bağlamadan isim konusuna gireyim. Ben bu sefer bebeği ilk söylediğim anda ismi benim demiştim eşime kız olsa
Zeynep Erva olacaktı bende isimler hep çift
Elif beyza
Şevval sena
Mustafa selim
Ayşe zümral sırasıyla ama nasip işte bende kız olur diye bekliyordum ama doktor erkek diyince eve geldiğimiz gün eşim sahabelerin hayatını okuyordu selman i farisi hz. Hayatı çok ilgimizi çekti ateşe tapan bir ailenin kıymetli bir oğlu iken bir şekilde önce tek tanrılı dinler bulup arayış içine giriyor daha sınra da rahipler onu medine ye yolluyor biz sana bildiğimiz her şeyi öğrettik ahir zaman peygamberi orda çıkacak git orda bekle demişler neyse bu arada köle olarak bile satılmış zengin ken fakir olmuş vs vs velhasıl çok hoşuma gitti daha sınra da peygamberimiz defalarca o benim ailemden diyerek onu çok sevmiş. Neyse dedim ismin anlamı ne acaba araştırdım anlamı daa okuyunca dedim bu olsun hem geçirdiğimiz zor iki senenin üstüne Rabbimden kendi gelen bebeğimiz inşallah tüm güzellikleri de beraber getirsin hem de selim e de uygun ben de yanına bir isim daha bakıyorum geleneği bozmayım

Eklentiler

• Screenshot_20190603-013922.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_20190526-215802.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 36
Aaaa yanlışlıkla başka görüntü de eklemişim neyse okur gülersiniz. Kızlar bu arada eğer bir ismi beğeniyorsanız anlamı güzel se ve toplumda kullanımı varsa köken neden araştırıyorsunuz buna mecbur değilsiniz ki zaten türkçe de bir dolu arapça farsça rumca isimler var sebzelerin bile bir çoğu yunanca da aynı çok uzun yıllar birlikte yaşadık mesela defne demişti bir arkadaş kökü yunanca olsa bile burda da o ağaç in adı defne. Hemde çok güzel isim. Sonuçta gidip alexi eleni koymuyorsunuz. Gerçi ben şunu biliyorum bazen anne babalar çok uğraşıyoruz ama kısmet te olan oluyor

Canim merhaba.Saglikla gelsin bebegin.Ben arastiriyorum baya bir.Cunku bu isimlerin cogunun konulmasi dinen de caiz degil.Mesela Melis,Melisa hem Rumca dan gelmis .Hem de onlar da bir tanriça ismi oldugu icin cocuklariniza bu isimleri vermeyin deniliyor.Desigin gibi kullandigimiz isimlerin cogu zaten baska dilden gelme ama ben dinen de sakincali bir isim olsun istemiyorum.Bilmeden veren cok kisi vardir ama bilerek de bu isimleri vermek istemem cocuguma..Defne biraz daha masum bakildiginda.Hikayesini okudum cok begendim ama bizim kulturumuzde bu hikayenin yeri yok.Bir kutsalligi yok.Bizde sadece bir agac adi.Sadece bir agac adini da neden kizima vereyim dedim.:))Ben oyle dusundum yani..Yoksa Latince,Farsça,Arapça olabilir.Ben Rum isimlerine sicak bakmiyorum sadece.

Tabiki canım öyle bir durum sa çok haklısın. Zaten birinci görevimiz güzel isim vermek. Dediğin şekilde bende özen gösteririm. İrem mesela bekarken çok beğendiğim bir isimdi ama senin gibi manaya inince vaz geçtik. Dikkatli olmak gerkiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…