2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Selam kızlar 18 haftalık hamileyim 15 kasım da kısmetse 2 . Oğlum geliyor tüp bebek sonrası bir mucize 2 bebisli uykusuz bir anne olacağım

Canımm70 kg ile hamile kaldım bana mı anlatıyorsun ilkinde ben de almıştım ikincide frenliyorum gebelik islerim çıkmasın diye. Dikkat etmek rutinim değil

Amin inşallah canım❤
Bende 76 ile hamile kaldım şimdiden 81kilo oldum boyum 1.70. 90ı geçerim bu gidişle valla bende frenleyim diyorum doktorum da çok takıyo kiloya ama elimde değil kan şekerim mi düşüyor desem kan değerlerim de normal cıkıyor psikolojik galiba sürekli tatlı çikolata istiyor canım

Benim de arada öyle oluyor. Normalde de tatlıyla aram yoktu pek. Hurma denedim kriz anında ama bazen fayda etmiyor.
Aynen fayda etmiyor bide işin kötü yanı yedikten bi kaç saat sonra yine canım tatlı şeyler istiyo bu kadar iştaha yine az kilo aldım valla

Aynen fayda etmiyor bide işin kötü yanı yedikten bi kaç saat sonra yine canım tatlı şeyler istiyo bu kadar iştaha yine az kilo aldım valla
Valla hiç aramazdım tatlıyı, enerji veriyor sanırım:)
işte bazen makarna kolayıma geliyor çabucak piştiği, hemencik hazır olduğu için. patatese de bayılıyorum. Onsuz bir hayat düşünemiyorum ama uzaklaşmayı deneyebilirim ikisinden de.
Listeyi alabilirim aslında özelden, düşündüğün için teşekkürler, belki fikir verir. Kan testi yapıldı mı sana? her bünye farklı ya sana özeldir diye düşünüyorum ama zaten çok sağlıklı şeyler yazmışlardır sana.

Aynen önceden cikolatayı aylarca yemediğim olurdu ama şimdi çok canım istiyor bende yiyorum valla ne yapayım bebeşim doğsun inşallah veririm artık

Kuzu benim boy 1,65 ama sana göre kısayım tatlıyı benim canım istemiyor mu sanıyorsunuz? Ana öğün vermeyin abur cubur yiyeyim o derece yani. Ama sağlık İçin mecburen dikkat ediyorum. Yoksa o kadar iradeli olsam 1,65 boyla max 55 kg olurdum
Meyve, hurma, ballı yoğurt şeker ihtiyacımı kesiyor. Deneyin

Ne güzel valla almadıysan bebişin gelişimi iyi olsun yeter kilo bizim başımıza bela

Ah ah bedenim kilo almıyor değil ben dikkat ettim babalar gibi 70 kg ile hamile kalmışım. Canım aldığın kilo ilk 4 ayda bebeğe yaramıyor dediğim gibi ve fazla kilolu olduğumuzda gebelik şekerine sebep oluyor, gebelik şekeri de bebek için riskli bir durum. Hamilelikten sonra veririm, alayım diye düşünme bence naçizane. Benim dikkat sebebim hamilelik sonrası kilo ile uğraşmayayım değil yani bir de ailemde diyabetli var. Sizde var mı bilmiyorum. Gebelikte şeker çıkması muhtemel benim için.

Yapıldı canım. Kan tahlilimde değerlerim normal.sadece insülin direncim yüksekti. Ve diyetisyen hamile olduğuma göre yazdı. Bence yazdığı kan değerlerimde özel bir durum olmadığı İçin insülin direnci dışında genel yazdığı. İnsülin direncine rağmen meyve felan var yani :) diyet özelden paylaşayım, incelersin aç bırakmıyor kesinlikle hamileyim diye.

Günlük meyve porsiyon listesini genele paylaşıyorum naçizane, faydalı olur belki. Günde 2 porsiyon meyve verdi bana. Listeye göre o gün ne varsa ölçülü tüketiliyor.

Çünkü benim gibi insülin direnci olduğu halde günde 2 muz yiyorum diyen arkadaşlar vardı burada. Gebelik şekerini çıkarmayalım kuzuların anneleri

Çok yazdım kusura bakmayın

Eklentiler

• BD9C54A2-DD82-4C5D-9F2C-5745D12FCE2C.webp
    38,8 KB · Görüntüleme: 66
Bende kilo olarak hızlı ilerliyorum malesef kızıma 93 kilo ile doğuma girmiştim bir buçuk senede dikkat ederek 73 kiloya inmiştim bu hamileliğim tüp bebek tedavisi ile oldu yumurtam az olduğu için 2 hafta boyunca her gün yumurta geliştirici iğne oldum gobegimden inanılmaz şişkinlik yaptı yumurta toplama işlemine gittiğimde 79 kilo çıktım ellerim ayaklarım davul gibi şişti. Yumurta toplamadan 4 gün sonra transferim oldu odemimi daha atamamıştım 77/78 civarıydı sanırım transferim oldu ve hamile kaldım şuan 83 kiloyum boyum 1.60 dr lar tedaviye başladığım ilk kiloya bakıyorlar ama asıl kilom o değil ilaçlar iğneler yüzünden şişmiştim üstünede hamile kalınca bi anda çok kilo almış gibi oldum ama ben 77/78 i baz alıyorum çünkü nasıl bi şişkinlik yaşadığını biliyorum eşim şok olmuştu ellerimi ayaklarımı gösterdiğimde hatta dr u arayıp konuşmuştuk iğneler yapıyor normal demişti. Zaten zor kilo veren bir bunyem var kiloyada meyilliyim ama ilaçlar da hiç masum değil bunu bildiğim için biraz rahatım

Kızlar, bebeğinin hareketleri başlayıp da düzensizlik yaşayan var mı? 3 gün önce netti hem de sabah akşam oldu. 3 gündür ses seda yok. O da bir ilkti zaten
Ondan önce karıncalanma gibi şeyler hissetmiştim 2 kere.

İlk hissettigin zmaan öyle olur canım normal sonra düzene biner

Ah ahh şu herşeyi yiyip kilo almayanlara hep özenmişimdir Tamam canım deniycem bundan sonra daha cokdikkat etmem cok kilo almamam lazım insallah bide dedigin gibi evde durunca çalışmayınca insan sürekli bişey yemek istiyor bide ben çok uyuyorum ya sabah kahvaltı yapıp geri yatıyorum onunda etkisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…