2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    280

Canım 28. Haftadan sonra daha belirleyici olıyormuş takma kafana
 
Kızlar merhaba. Bütün detaylı ultrasonum vardı. Çok şükür iyiyiz içim rahatladı biraz. 1 hafta önden gidiyor gelişim. Yalnız bugünn doktorla konuştuğumda önemli olan bir şey öğrendim paylaşmak istiyorum sizlerle de.

Geçtiğimiz cuma günü de şiddetli kramp sonucu kasığımda hafif ağrı vardı, yazmıştım buraya da. benim doktor olmadığından başka doktora göründüm. Serum ve kasılma giderici fitil verdiler o akşam acilde, kasık sızlamam geçti çok şükür.

Krampın tetiklediği kasılma, o gün rahim ağzında kasılmayı tetiklediği gibi rahim ağzı uzunluğunda geçici kısalmaya sebep olmuş. O gün 17mm imiş bugün çok şükür 27mm çıktı tekrardan. (Çok şükür serklajım vardı)

Kullandığınız magnezyum dozu yetmiyor ise kramplarınız hala çok ise mutlaka doktorunuzla görüşün Kramplar ciddi kasık ağrısı tetikleyebiliyormuş. Kramp kaynaklı ağrınız olursa uzanıp bol su tüketmeye devam
 
Merhaba. Benim de suyum fazla çıktı. Bebeğin gelişimi de önde olunca şeker kaynaklı olabilir dedi doktor ama ben yükleme yapmayı kabul etmedim. Şeker takibi yapıyorum. Ayrıntılıda bebekle ilgili bir sorun çıkmadı. Herhangi bir sorun yokken de olabiliyormuş ama yürüyüş yapma kendini yorma dedi doktorum.
Senin doktorun başla bişey söyledi mi suyla ilgili?
Başının büyük olmasına gelince bizimkinin de en ilerde görünen kısmı başı. Yeğenime de ultrasonda sürekli başı büyük diyorlardı şimdi 15 aylık çok güzel kafası var üstelik çok da zeki.
 


Cok geçmiş olsun ya. Her şey durup durup hamileliği buluyor sanırım. Ben de şimdiye kadar bir kez bile mideden şikayetim olmadığı halde , geçen hafta mide kanaması geçirdim. 5 gece hastanede yattım. Kan kustum, midedeki kan makattan oluk oluk kan boşaldi. 4 gün bir lokma bir şey yemedim su bile içirmediler. serumla beslediler. Canlı canlı narkozsuz endoskopi cektiler.
Kan değerlerim düştü, bu kadar fazla kan kaybı bebeği olumsuz etkiler dedi doktorlar..
korkudan öldüm öldüm dirildim. Allah’a şükürler olsun bebeğim Benimle. Binlerce şükür Yaradana.


Rabbim senin, benim ve tüm hamilelerin yavrularını saglikla sıhhatle hayırla uzun ömürlerle kucağına almayı nasip etsin.

İnsan kendisi icin degil ama bebeği icin korkuyor. Rabbim onları bize bağışlasın. Sağlıklı hayırlı huzurlu uzun ömürler versin onlara.
Tekrar geçmiş olsun.
 

Seker yükleme konusunda instagramda drerhankaraalp in profilini sabitlediği şeker yükleme ile ilgili gönderilerine bakmanızı tavsiye ederim. Tabi karar size ait ama bir bakmanızda fayda olacaktır.
 
Çok geçmiş olsun
 
Şeker yükleme testinde glikoz içip sadece kan tahliline mi bakılıyor? Ben de yarın yaptıracağım şeker testi.
Ayrıntılı ultrasonda herşey normal çıkmıştı.

Kızlar ben ikili testte kan testine korkumdan devam etmemiştim, stres oluyorum ve aldırmayı düşünmüyorum diye sadece ense kalınlığına falan bakmışlardı ultrasonda.
sizce ayrıntılı ultrasonda down sendromu olsaydı belirti verir miydi?
 
Cok gecmis olsimun
 
geçmiş olsun cnm çok zor günler geçirmişim Allah yasatmasin
 
kızlar tekrar tahlil yaptırdım kum dokumuşum yarın bobreklerime baktırcam çok kötü birşeymiş kum dokmek
 
Offf en korktuğum şeylerden biri buydu daha yeni konuştuk esimle. Bir arkadaşımın arkadaşı 7. Ayda olmuş ve anestezi yapılamamış.
Çok geçmiş olsun çok zor bir süreç hamileyken. Allah şifa versin tez zamanda iyilesesin
 
Evet aynı durumu ben ilk gebelikte yaşadım. 21 mm kramp kaynaklı. O gece yatırdı beni doktor ve gece kalıp sürekli kontrol etti. 19'a düştü o gece ama 9 gun hastanede yattım ihtiyaten. Sonra 21'e çıktı ve orada kaldı. Benim doğum baslangici olmuştu çok kasılmak çok ağrım vardı. 28. haftaydi. Doktor hastaneden çıkarken şimdilik yırttın ama bol dinlenme su içme ve ilaçlarını ihmal etmemen gerek demişti.
Doğum yaptığım.gun anlamıştım ki gerçekten o zaman ben doğum sancısı yasamisim. Allah'tan doktorum dikkatli çıkmıştı.
Sen çok şükür hem serklaj hem düzenli proluton korumuştur. Allah korusun canım bununla geçmiş olsun.
 
çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun
 
Sağol canım . İnsan bazı şeyleri yaşadıkça öğreniyor. Paylaşmak istedim o yüzden.

Rabbim hepimize sağlıkla evlatlarımıza zamanında kavuşmayı nasip etsin İnşallah
 
Selam kızlar.Bizim de dün ayrıntılı ultrasonumuz vardı.çok şükür sağlıklı bir bebek.Kız bekliyorduk ama sürpriz oldu erkek dedi doktor onun dışında bebek çok aşağıda.aşırı baskı yapıyor.ilk gebeliğimde bu şekilde oldu 36.haftalarda açılmalarım başlamıştı o zamana kadar zor dayanmıştık 38.haftaya doldurunca da Doğumu başlattık çünkü açılmam oluyor sandık olmuyordu.sanırım bu da öyle olacak.bu dönemlerde başlıyor kasılmalarım.inşallah 38 e kadar bekleyebiliriz yine
 
Hayırlısıyla detaylıyı atlatmışsın cnm. 37 olunca prematüre sayılmıyormuş, 37 geçsek bile harika :) Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimize
 
kızlar idrara yolu enfeksiyonu olmuşum doktor antiyobitik verdi 1hafta kullandım sanki geçmedi yarın idrar testi yaptıracam benim gibi olan varmi
Ben de idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum bir haftadır gynomax vajinal ovül kullanıyorum geçip geçmediğini bilmiyorum ama çok huzursuzum.

Progestan da kullanıyormusun?bana devletteki bir doktor kullan dedi ama kontrolünde olduğum doktor demediği için kullanmıyorum.
 

@Kavunlu Dondurma
Progestanın zararı yok canım ben 34. Haftaya kadar kullanamaya devam edeceğim. Doktorum perinatolog

Bu arada enfeksiyonun tespit edilmesi önemli canınızı sıkmayın ilacınızı kullanın ve bol su için. Farketmemiş olmak sıkınti yaratıyor
 
Ben tam sınırdayken farketmişim biraz fazla evhamlıyım ama bazen işe yarıyor lökosit değerim 12 ydi ve az bakteri yazıyordu.İnşallah artmayıp azalmıştır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…