evet cnm basinda yakaladim ama ilacım bitti 5gun sonra bugün idrar tahlilin tekrarlandı lokosit 49 cıktı kum çıktı yarın kültür yaptıracam birde bobreklerime bakilcak doktorum tatilde malesef devletteki doktor hic ilgilenmedi bende üroloji gittim sağolsun baktiBen tam sınırdayken farketmişim biraz fazla evhamlıyım ama bazen işe yarıyor lökosit değerim 12 ydi ve az bakteri yazıyordu.İnşallah artmayıp azalmıştır
cnm 21haftada progestani kesdi doktorum rahim ağzım 5cm dedi gerek yok dedi şimdi enfeksiyon beni mahvetti kendi doktorum olsa tatildeymiş devletteki hiç umursamadı bende üroloji gitti idrar kültürü ve ultroson istedi bakalım yarın yaptıracam cumada tatile cikcam nasıl olacak bilmiyorum@Kavunlu Dondurma
Progestanın zararı yok canım ben 34. Haftaya kadar kullanamaya devam edeceğim. Doktorum perinatolog
Bu arada enfeksiyonun tespit edilmesi önemli canınızı sıkmayın ilacınızı kullanın ve bol su için. Farketmemiş olmak sıkınti yaratıyor
ilacın bittikçe 3gun sonra tekrarla zaten şikayetlerin azalmazsa anlarsın progestani kullan benim21haftada doktorum kesti kendi doktorum ne derse onu yap cnmBen de idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum bir haftadır gynomax vajinal ovül kullanıyorum geçip geçmediğini bilmiyorum ama çok huzursuzum.
Progestan da kullanıyormusun?bana devletteki bir doktor kullan dedi ama kontrolünde olduğum doktor demediği için kullanmıyorum.
cnm bende sordum onu ikiliyi devlete yaptırdım sadece ensesi ve kana bakti ayrintiliya ozelde yaptirdim bana dediki zaten 3bebekden 2sini anlıyoruz bazı down bebekler hiç belirti vermezmiş dediği oydu ayrintili temizse korkmaŞeker yükleme testinde glikoz içip sadece kan tahliline mi bakılıyor? Ben de yarın yaptıracağım şeker testi.
Ayrıntılı ultrasonda herşey normal çıkmıştı.
Kızlar ben ikili testte kan testine korkumdan devam etmemiştim, stres oluyorum ve aldırmayı düşünmüyorum diye sadece ense kalınlığına falan bakmışlardı ultrasonda.
sizce ayrıntılı ultrasonda down sendromu olsaydı belirti verir miydi?
gecmis olsun cnm bol bol yat dinlenEvet aynı durumu ben ilk gebelikte yaşadım. 21 mm kramp kaynaklı. O gece yatırdı beni doktor ve gece kalıp sürekli kontrol etti. 19'a düştü o gece ama 9 gun hastanede yattım ihtiyaten. Sonra 21'e çıktı ve orada kaldı. Benim doğum baslangici olmuştu çok kasılmak çok ağrım vardı. 28. haftaydi. Doktor hastaneden çıkarken şimdilik yırttın ama bol dinlenme su içme ve ilaçlarını ihmal etmemen gerek demişti.
Doğum yaptığım.gun anlamıştım ki gerçekten o zaman ben doğum sancısı yasamisim. Allah'tan doktorum dikkatli çıkmıştı.
Sen çok şükür hem serklaj hem düzenli proluton korumuştur. Allah korusun canım bununla geçmiş olsun.
gozun aydin cnm hersey Allahdan boyle cikip hicbir saglik sorunu olmayan bebeklerde var ayrintilin nasildi orda bir sıkıntın cikmismiydiSelam kızlar. Günaydın.
Dün şeker yüklemesi yapıldı. Şeker çıkmadı şükür. Bebek iyi. Suyu biraz fazla çıktı. Bol su içmeye devam dedi doktor. Kafası biraz büyük , bacakları biraz kısa çıktı. Doktor yapısal olabilir dedi.
şeker yüklemesi yatırmıyorsan cnm makina al eczaneden açlık tokluk şekerine bakarsın benim doktorum karşı olduğu için bana makina aldırdı hafyada 3gun açlık ve tokluk şekerine bakıyorum sonra yazıp ona goturuyorumMerhaba. Benim de suyum fazla çıktı. Bebeğin gelişimi de önde olunca şeker kaynaklı olabilir dedi doktor ama ben yükleme yapmayı kabul etmedim. Şeker takibi yapıyorum. Ayrıntılıda bebekle ilgili bir sorun çıkmadı. Herhangi bir sorun yokken de olabiliyormuş ama yürüyüş yapma kendini yorma dedi doktorum.
Senin doktorun başla bişey söyledi mi suyla ilgili?
Başının büyük olmasına gelince bizimkinin de en ilerde görünen kısmı başı. Yeğenime de ultrasonda sürekli başı büyük diyorlardı şimdi 15 aylık çok güzel kafası var üstelik çok da zeki.
Benim kendi doktorum progestan vermemişti başka sebepten acilde göründüğüm doktor progestan kullan dedi o yüzden kullanmadım progestanıilacın bittikçe 3gun sonra tekrarla zaten şikayetlerin azalmazsa anlarsın progestani kullan benim21haftada doktorum kesti kendi doktorum ne derse onu yap cnm
Canım en büyük şifa su gerçektenBen tam sınırdayken farketmişim biraz fazla evhamlıyım ama bazen işe yarıyor lökosit değerim 12 ydi ve az bakteri yazıyordu.İnşallah artmayıp azalmıştır
cnm 21haftada progestani kesdi doktorum rahim ağzım 5cm dedi gerek yok dedi şimdi enfeksiyon beni mahvetti kendi doktorum olsa tatildeymiş devletteki hiç umursamadı bende üroloji gitti idrar kültürü ve ultroson istedi bakalım yarın yaptıracam cumada tatile cikcam nasıl olacak bilmiyorum
kullanma ozaman cnm basda 22cikti antibiyotik bitti ertesi gün yaptırdım 2di aradan 4gun gecdi tekrar yaptırdım 49 cıktı şimdi idrar kültürü yaptıracam on göre tedavi verecek doktor ama bende sikayet hiç bitmemişti süreklidrar çıkmaktan sıkıldımBenim kendi doktorum progestan vermemişti başka sebepten acilde göründüğüm doktor progestan kullan dedi o yüzden kullanmadım progestanı
Antibiyotiğe rağmen artmış mı lökosit 49dan az mıydı önceden ?
Çok iyi yapmışsın. Az önce düşündüm. Bu senin yazdığını ilk gebeligimde okumuş olsaydım bu haftalarda... O kasılma sancı başlar başlamaz kosardim doktora. Etraftaki herkes doğum yaklaştıkça sancılar kasilmalar normal, demişti. Normal sanmıştım. Ama bunu okusam hemen giderdim doktora. Ve mg baslansa hemen belki hiç yasamayacaktim onları....Sağol canım . İnsan bazı şeyleri yaşadıkça öğreniyor. Paylaşmak istedim o yüzden.
Rabbim hepimize sağlıkla evlatlarımıza zamanında kavuşmayı nasip etsin ❤ İnşallah
Ben de doktorumun tecrübesine güveniyorum yükleme yapalım mı dedi su fazla olunca ben istemedigimi söyleyince o zaman makine al 2.saat tokluk takibi yapalım dedi. 1 hafta boyunca günde 2 defa ölçüm yaptım yazdım götürdüm 1 defa yüksek çıktı sadece. Hba1c baktıracağım. Açlık şekerim normal çıkıyor onda sorun yok zaten ona da bakıyorum arada. Takibe devam dedi. 2 defa yüksek çıkarsa yükleme yapmamız gerekebilir dedi doktorum. Gerekirse diyetisyene gidip gebelik şekeri çıkmış gibi diyete başlarım az çok neyin tetiklediğini de çözüyorum zaten çıkan değerlerden. Şanslıymışsın sen de doktor bakımından.şeker yüklemesi yatırmıyorsan cnm makina al eczaneden açlık tokluk şekerine bakarsın benim doktorum karşı olduğu için bana makina aldırdı hafyada 3gun açlık ve tokluk şekerine bakıyorum sonra yazıp ona goturuyorum
Öyle canım. İnsan acıyla deneyimliyor ne yazık ki. Benim kramptan oldu başkasında başka bir şey tetikleyebilir. Dikkatli olmak doktora danışmak lazım. Kaldı ki kasığımda ki sızı çok değildi, doktorun tepkisine göre yüksekmiş ben hissedememişim. Risk almaya gerek yok, en kötü kontrol edilmiş oluruzÇok iyi yapmışsın. Az önce düşündüm. Bu senin yazdığını ilk gebeligimde okumuş olsaydım bu haftalarda... O kasılma sancı başlar başlamaz kosardim doktora. Etraftaki herkes doğum yaklaştıkça sancılar kasilmalar normal, demişti. Normal sanmıştım. Ama bunu okusam hemen giderdim doktora. Ve mg baslansa hemen belki hiç yasamayacaktim onları....
Ben de doktorumun tecrübesine güveniyorum yükleme yapalım mı dedi su fazla olunca ben istemedigimi söyleyince o zaman makine al 2.saat tokluk takibi yapalım dedi. 1 hafta boyunca günde 2 defa ölçüm yaptım yazdım götürdüm 1 defa yüksek çıktı sadece. Hba1c baktıracağım. Açlık şekerim normal çıkıyor onda sorun yok zaten ona da bakıyorum arada. Takibe devam dedi. 2 defa yüksek çıkarsa yükleme yapmamız gerekebilir dedi doktorum. Gerekirse diyetisyene gidip gebelik şekeri çıkmış gibi diyete başlarım az çok neyin tetiklediğini de çözüyorum zaten çıkan değerlerden. Şanslıymışsın sen de doktor bakımından.
canım dolanma değil bacak arasından geçip yüzüne gelmişti kordon ben hareket az olunca öyle yorumladım.Kordon dolanmasının zararı yokmuş kordonun yapısı kaygan jel gibiymiş boğazına dolansada yne de Allah korusun sorun olmazmış sadece doğum şeklini engelliyor mecbur sezeryan oluyorsunAllah korusun kız kordon dolanması bu haftalarda oluyormuki
evet 2 doz alınıyor canım benim doktor öyle dediArkadaşlar tetanoz asisini doktorunuz oneriyor mu?Ben bir doz oldum.Bir doz yeterli mi?Ikinci dozun zamani da geldi.Onu da olmam gerekiyor mu??
Arkadaşlar tetanoz asisini doktorunuz oneriyor mu?Ben bir doz oldum.Bir doz yeterli mi?Ikinci dozun zamani da geldi.Onu da olmam gerekiyor mu??
Aa çok geçmiş olsun çözülür inşallah en kısa zamanda bakalım benim neler olcakkullanma ozaman cnm basda 22cikti antibiyotik bitti ertesi gün yaptırdım 2di aradan 4gun gecdi tekrar yaptırdım 49 cıktı şimdi idrar kültürü yaptıracam on göre tedavi verecek doktor ama bende sikayet hiç bitmemişti süreklidrar çıkmaktan sıkıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?