Süt yerine yoğurt ya da ayran tuketsen yine de aynı rahatsızlığın devam eder mi.yogurt sutten daha çok faydalı derlerHamişler aranızda bademcik taşıyla başı dertte olan var mı benim gibi. Süt içmeyi bırakmıştım sırf artırıyor diye ama dr illa içmen gerek dedi oda artırdı dr gittim bişey yapamam diyor gargara bile vermedi hamileyim diye ağrı çekiyorum ya
Ben ilk.cocugumda aşıların hepsini yani beş tanesini yatırmıştım bir daha tetentetanoz aşısı olmayacağım diye.tekrar hamile olup aşı zamani gelince doktora sormuştum gerek yok yaptırma dediArkadaşlar tetanoz asisini doktorunuz oneriyor mu?Ben bir doz oldum.Bir doz yeterli mi?Ikinci dozun zamani da geldi.Onu da olmam gerekiyor mu??
Hamişler aranızda bademcik taşıyla başı dertte olan var mı benim gibi. Süt içmeyi bırakmıştım sırf artırıyor diye ama dr illa içmen gerek dedi oda artırdı dr gittim bişey yapamam diyor gargara bile vermedi hamileyim diye ağrı çekiyorum ya
Günaydın kızlar..Gorseldeki bebek bugün itibarı ile başaşağı dönmüş.Bi heyecanlandım sanki
benim ilk doza doktor 20+4de yaptır dedi beni sağlık ocağı erken cağırdı 18 haftalıkken yaptırdımm diğeri 1 ay sonra demiştiCanım dün detaylıya gittiğimde sordum doktora. Aile sağlığı merkezi aradı gelin yapalım tetanozu diye. Doktorum 30. Haftada yapacağız erken dedi. Ben yaptırmıyorum şu an. İlk doz 30. Haftada.
benim ilk doza doktor 20+4de yaptır dedi beni sağlık ocağı erken cağırdı 18 haftalıkken yaptırdımm diğeri 1 ay sonra demişti
geçmiş olsun cnm çok zor günler geçirmişim Allah yasatmasin
Süt ve süt ürünleri hepsi artırıyor canım yumurtada yapıyor ama mecbur yiyorumSüt yerine yoğurt ya da ayran tuketsen yine de aynı rahatsızlığın devam eder mi.yogurt sutten daha çok faydalı derler
Sağolasın canım bilmiyordum deniycem teşekkürlerAlternatif var canım. Badem de çok iyi bir kalsiyum desteği sunuyor süt ürünü kullanmadan. Çerez gibi yiyebilirsin veya suya koyup 1 gece bekletip badem sür yapıp ister içersin ister yoğurt yaparsın. İlle hayvansal süt tüketmene gerek yok.
Ben tek doz 28de olacağımCanım dün detaylıya gittiğimde sordum doktora. Aile sağlığı merkezi aradı gelin yapalım tetanozu diye. Doktorum 30. Haftada yapacağız erken dedi. Ben yaptırmıyorum şu an. İlk doz 30. Haftada.
Yakın tarihlerdeymiş seninki de canımBen tek doz 28de olacağım
28. Haftada yapacaklar doktorum tek doz yeterli dediYakın tarihlerdeymiş seninki de canım
24. Hafta muhabbeti olası erken doğum için aşısı olsun diye isteniyor erkenden
Biri yaptirdiysan ikiyi de yaptır. Zira tek dozun hiçbir koruyuculuğu yokArkadaşlar tetanoz asisini doktorunuz oneriyor mu?Ben bir doz oldum.Bir doz yeterli mi?Ikinci dozun zamani da geldi.Onu da olmam gerekiyor mu??
26. Haftada yani 25 + 4 te yaptırdım. Kan , idrar ve idrar kültürü istedi. Kan , ilk haftalar yapılan testle aynıydı canım. Şeker açlık tokluk şeklinde bakıldı , evet.Selam canım kaçıncı haftada yaptırdın şeker yüklemesini. Bende bu hafta sonu yaptıracağım. Ayrıca şeker yüklemesi harici ne gibi tahliller istedi doktor. Açlık tokluk glukoz oranına baktı sanırım. tsh, vitamin gibi testler yapıldımı mesela
Rabbim şifa versin. Beterinden korusun inşallah. Sağlıkla kucağına al inşallah.Merhabalar geçen hafta acil apandisit ameliyatı oldum. Çok şükür iyileşiyorum ultrasonda doktor bebek de iyi dedi. 1 gece hastanede yattım. İlk gün gerçekten zordu. bugün 3.gün biraz daha iyiyim. 2 antibiyotik 1 ağrı kesici 2 vitamin alıyorumonlar da ishal yaptı tabi
Yok canım, takmıyorum. Kafa bi hafta önde. Doktor babaya benzediği içindir dedi. Benim kafa minik. Eşimin büyükCanım 28. Haftadan sonra daha belirleyici olıyormuş takma kafana❤
Suyla ilgili başka bi şey demedi canım. 2 kiloya yakın aldığım için hızlı kilo alımına bağlı şekerle alakalı olabilir dedi. Ama şeker çıkmadı. Bana günlük 30 dk yürü diyor. 3.5 -4 litre su iç dedi. Bebeğin suyu fazla diye sakın suyu azaltmaya kalkma daha kötü olur dedi.Merhaba. Benim de suyum fazla çıktı. Bebeğin gelişimi de önde olunca şeker kaynaklı olabilir dedi doktor ama ben yükleme yapmayı kabul etmedim. Şeker takibi yapıyorum. Ayrıntılıda bebekle ilgili bir sorun çıkmadı. Herhangi bir sorun yokken de olabiliyormuş ama yürüyüş yapma kendini yorma dedi doktorum.
Senin doktorun başla bişey söyledi mi suyla ilgili?
Başının büyük olmasına gelince bizimkinin de en ilerde görünen kısmı başı. Yeğenime de ultrasonda sürekli başı büyük diyorlardı şimdi 15 aylık çok güzel kafası var üstelik çok da zeki.
Canım doktor tüm kan değerlerime, idrar ve idrar kültürüne de baktı. Önce nomal kan verdim. Aç karnına. Sonra idrar verdim. Sonra da şekeri içip 1 saat bekleyip tokluk şekeri için yine kan verdim.Şeker yükleme testinde glikoz içip sadece kan tahliline mi bakılıyor? Ben de yarın yaptıracağım şeker testi.
Ayrıntılı ultrasonda herşey normal çıkmıştı.
Kızlar ben ikili testte kan testine korkumdan devam etmemiştim, stres oluyorum ve aldırmayı düşünmüyorum diye sadece ense kalınlığına falan bakmışlardı ultrasonda.
sizce ayrıntılı ultrasonda down sendromu olsaydı belirti verir miydi?
Çok geçmiş olsun canım. Allah beterinden korusun.kızlar tekrar tahlil yaptırdım kum dokumuşum yarın bobreklerime baktırcam çok kötü birşeymiş kum dokmek
Gözün aydın canım. 24. Hafta doğanı bile yaşatan var canım. Rabbim ne derse o. Sıkıntı olmaz bence. Ama vakitlice doğar inşallah.Selam kızlar.Bizim de dün ayrıntılı ultrasonumuz vardı.çok şükür sağlıklı bir bebek.Kız bekliyorduk ama sürpriz oldu erkek dedi doktoronun dışında bebek çok aşağıda.aşırı baskı yapıyor.ilk gebeliğimde bu şekilde oldu 36.haftalarda açılmalarım başlamıştı o zamana kadar zor dayanmıştık 38.haftaya doldurunca da Doğumu başlattık çünkü açılmam oluyor sandık olmuyordu.sanırım bu da öyle olacak.bu dönemlerde başlıyor kasılmalarım.inşallah 38 e kadar bekleyebiliriz yine
Geçmiş olsun canım.Ben de idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum bir haftadır gynomax vajinal ovül kullanıyorum geçip geçmediğini bilmiyorum ama çok huzursuzum.
Progestan da kullanıyormusun?bana devletteki bir doktor kullan dedi ama kontrolünde olduğum doktor demediği için kullanmıyorum.
Sağol canım. Yok, ben sorun etmiyorum zaten. Kafa bi hafta önde . Eşime benzediği için diye düşünüyor doktor . Ayrıntılı güzeldi canım. Sadece kordonla alakalı bi sorun çıkmıştı. O da önemli bi sorun değil dedi doktor.gozun aydin cnm hersey Allahdan boyle cikip hicbir saglik sorunu olmayan bebeklerde var ayrintilin nasildi orda bir sıkıntın cikmismiydi
Yap defi canım. 1. Dozu yaptım. 2 yi sormayı unuttum. Ama kadın doğumcu arkadaşım 2 yi de yaptır dedi.Arkadaşlar tetanoz asisini doktorunuz oneriyor mu?Ben bir doz oldum.Bir doz yeterli mi?Ikinci dozun zamani da geldi.Onu da olmam gerekiyor mu??
Günaydın. Valla benim dönmüyor. Her zaman toto aşağıda. Doktor döner dedi ama bakalım.Günaydın kızlar..Gorseldeki bebek bugün itibarı ile başaşağı dönmüş.Bi heyecanlandım sanki
Benim yaş 32. İstanbuldayım. Sağlıkla gelsinler canım. Şükür ki olmuş ne güzelBu arada kaç yaşlardasınız ? Hangi şehirlerdesiniz ? Ben 37 yaşındayım. Eskişehir.
Bebek konusunda biraz geç kaldık ama maddi manevi oturtmak gereken şeyler vardı. Sonra baktım hemencecik de olmuyor. Olmayacak herhalde dedim o ara hamile olduğumu öğrendim.
En çok merak ettiğim konuya geliyorum hep aklımda ama unutuyorum.26. Haftada yani 25 + 4 te yaptırdım. Kan , idrar ve idrar kültürü istedi. Kan , ilk haftalar yapılan testle aynıydı canım. Şeker açlık tokluk şeklinde bakıldı , evet.
Rabbim şifa versin. Beterinden korusun inşallah. Sağlıkla kucağına al inşallah.
Yok canım, takmıyorum. Kafa bi hafta önde. Doktor babaya benzediği içindir dedi. Benim kafa minik. Eşimin büyük
Suyla ilgili başka bi şey demedi canım. 2 kiloya yakın aldığım için hızlı kilo alımına bağlı şekerle alakalı olabilir dedi. Ama şeker çıkmadı. Bana günlük 30 dk yürü diyor. 3.5 -4 litre su iç dedi. Bebeğin suyu fazla diye sakın suyu azaltmaya kalkma daha kötü olur dedi.
Bizimki haftaya uyumlu her şey. Kafa bi hafta önde. Bacaklar da bi haftaya yakın Geride. Kafanın büyük olmasını babaya benziyor olmasına bağladı. Benim kafam küçük eşiminki büyük çünkü. Ben önemli bi durum görmedim. Doktor da bi şey demedi zaten. Bi şey olmaz kuzum
Canım doktor tüm kan değerlerime, idrar ve idrar kültürüne de baktı. Önce nomal kan verdim. Aç karnına. Sonra idrar verdim. Sonra da şekeri içip 1 saat bekleyip tokluk şekeri için yine kan verdim.
Ayrıntılı da yüzde kaç oranla net bi şey söylenir bilmem ama down da bazı şeyler var. Onları görerek de varsa söyleyebilir. Mesela parmaklar kısa. Kemik mı kıkırfak mı ne yokmuş. Burnu küçük zaten falan. İçini ferah tut. Az bi ihtimal bile olsa söylerdi bence.
Çok geçmiş olsun canım. Allah beterinden korusun.
Gözün aydın canım. 24. Hafta doğanı bile yaşatan var canım. Rabbim ne derse o. Sıkıntı olmaz bence. Ama vakitlice doğar inşallah.
Geçmiş olsun canım.
İdrar kültürümde üreme çıktı benim de. Bakalım doktor ne verecek. Akıntım var diye giriş vermişti bi de.
Sağol canım. Yok, ben sorun etmiyorum zaten. Kafa bi hafta önde . Eşime benzediği için diye düşünüyor doktor . Ayrıntılı güzeldi canım. Sadece kordonla alakalı bi sorun çıkmıştı. O da önemli bi sorun değil dedi doktor.
Yap defi canım. 1. Dozu yaptım. 2 yi sormayı unuttum. Ama kadın doğumcu arkadaşım 2 yi de yaptır dedi.
Günaydın. Valla benim dönmüyor. Her zaman toto aşağıda. Doktor döner dedi ama bakalım.
Benim yaş 32. İstanbuldayım. Sağlıkla gelsinler canım. Şükür ki olmuş ne güzel
Ne kdar önde bebeğiniz yani ne kadardan sonra risk deniliyor şeker riski?Merhaba. Benim de suyum fazla çıktı. Bebeğin gelişimi de önde olunca şeker kaynaklı olabilir dedi doktor ama ben yükleme yapmayı kabul etmedim. Şeker takibi yapıyorum. Ayrıntılıda bebekle ilgili bir sorun çıkmadı. Herhangi bir sorun yokken de olabiliyormuş ama yürüyüş yapma kendini yorma dedi doktorum.
Senin doktorun başla bişey söyledi mi suyla ilgili?
Başının büyük olmasına gelince bizimkinin de en ilerde görünen kısmı başı. Yeğenime de ultrasonda sürekli başı büyük diyorlardı şimdi 15 aylık çok güzel kafası var üstelik çok da zeki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?