Bizim 23.hafta kontrolünde hem bebek ilerde hem ben o ay fazla kilo almışım hem de suyum fazla diye şeker yüklemesi yapalım mı dedi doktorum. Normalde 24-28 arası yapılıyor ama bendeki gibi şüpheli durumlarda erken de yapılabilir dedi. Ben yaptırmak istemediğimi söyledim. Açlık tokluk takibi yapsak dedim. Evde parmaktan ölçüm yapan cihaz edindim. Takip yaptım. Doktorum değerlerimi normal buldu. 3 aylık şeker değerini veren testi yaptırdım sağlık ocağında o da normal çıktı. Kendi takip yapmanın faydası neyin ne kadar etkilediğini de anlamış oldum daha dikkatli davranıyorum artık. Eğer doktorum ısrarcı olsa idi yükleme konusunda farzedin yüksek çıkmış ona göre yol izleyelim diyecektim.Hayırlı akşamlar kızlarbugün doktora gittim 30 haftalık bebeğim 1500 gr doktor kilosu biraz fazla dedi bende toplamda 13 kilo almışım şeker yüklemesi kesinlikle yaptır dedi ama yaptırmak istemiyorum sizce napayım?
Benim oğlumun göbeği 4 güne düştü bünyeside küçük doğmasına rağmen çok kuvvetli bana görede yıkanmalı nasıl kundak yapalım kendini anne karnında gibi hissetsin diyorsak banyoda aynı şekilde güven veren anne karnında hissettiren birşey ki acıyorum ben yıkanmayan bebeklere vücutları kesinlikle rahat etmiyor doktor bana mutlaka hergün yıkamalısın demişti hemen gelişir hergün yıkayıp pehlivan gibi yağladım ilk ay 2 kilo aldı 9 cm uzadı Bu mesele turşu limonla mı güzel sirkeyle mi güzel olur konusu kadar şüpheliValla canım etrafımda gördüğüm kadarıyla gerçekten ilk günlerde banyo eden bebekler genellikle ilk haftadan sonra banyo eden bebeklere göre daha çabuk hasta oluyor.
Bence bu konuda anneni dinleme ilk hafta yikama çocuğu göbeği düşsün yıkarsın yaz değil zaten terlemez her gün üstünü değiştir yeterli silme bile çocuğu göbeği düşünce dilediğin kadar yıka
İşte doktor bana hergün yıka hem hızlı toparlar hemde göbeği çabuk düşer dedi ben baya şaşırmıştım annemin epey işine gelmiştiCanim doktor gobegi dusene kadar yikama demisti biz de bekledik 14 gun sora dustu ama bi zarari olmadi
Hastanede nasıl veriyorlar kızCanım ben daha hiç bir şey almadım inşallah bu hafta alışverişe cikacam öyle fazla bir şey koyma.
Bebeğe 2 hastane çıkışı (hastanede de 1 adet veriyorlar zaten)
3 adet iç zıbın
Ağız mendili
Bez ıslak havlu
Battaniye
Eldiven şapka çorap
Kendin için
Kesinlikle 3 adet pijama takimi (Benim kanama fazla olmuştu kirlenmişti hep)
Emzirme atleti sütyeni iç çamaşırı 3 adet
Çorap hırka
Depend
Göğüs kremi( ben göz merhemi goturecem o inanılmaz derecede yarayı hemen iyilestiriyor)
Diş macunu ve fırçası
Tarak
Inan fazlasına gerek yok
Evet cok iyi olur.Ben de hazirliycam.Daha hazirlamadim.
İnsan ister istemez strese giriyorBenim doktorum bu haftalarda 2,5 üstü 3 de 4 de 5 de bir benim için risk teşkil etmiyor demişti progestan da korur ama bence stres yapmayın çoğumuzun bebek doğum pozisyonunda zaten
benim saçım platin 12. hafta bitiminde bir boyadım, sonra dipler iyice rahatsız edince bir daha boyadım hatta şimdi yine çıkmaya başladı eylül sonuna dogru yine boyarım birde dogumdan önce boyarım.:) benim doktorum bana tamam sık sık boyatma bi 5 ay civarı bi de doğuma doğru bıyarsın demişti, böyle de gezilmez ama diyordu.. Zaten kanıtlanan bir etkisi yok, sadece organ oluşumunun tamamlandığı 14-15. haftalara kadar hiç boyatmamak en iyisi ama sonrasında da uygun bir boyayla 2 kez boyanablir benm edindiğim izlenime göre. Biraz annenin duygu durumuyla ilgili, beyazlarn ya da işte saçının görüntüsü çok canını sıkmıyor moralini bozmuyorsa gerek yok zaten
Canım doğum yaptığında onlar kendi hastanelerinin isminin yazılı olduğu hastane çıkışını giydiriyorlar baktım gördüm kaliteli yumuşak bir kumaşı varHastanede nasıl veriyorlar kız
Gogus kremine goz kremi kullanmissiniz ya cocuk emince agzina gitmiyor muCanım ben daha hiç bir şey almadım inşallah bu hafta alışverişe cikacam öyle fazla bir şey koyma.
Bebeğe 2 hastane çıkışı (hastanede de 1 adet veriyorlar zaten)
3 adet iç zıbın
Ağız mendili
Bez ıslak havlu
Battaniye
Eldiven şapka çorap
Kendin için
Kesinlikle 3 adet pijama takimi (Benim kanama fazla olmuştu kirlenmişti hep)
Emzirme atleti sütyeni iç çamaşırı 3 adet
Çorap hırka
Depend
Göğüs kremi( ben göz merhemi goturecem o inanılmaz derecede yarayı hemen iyilestiriyor)
Diş macunu ve fırçası
Tarak
Inan fazlasına gerek yok
Şeker ölçüm aleti alıp 1 hafya sen de kontrol edebilirsin yüksek çıkarsa şeker vardır demekHayırlı akşamlar kızlarbugün doktora gittim 30 haftalık bebeğim 1500 gr doktor kilosu biraz fazla dedi bende toplamda 13 kilo almışım şeker yüklemesi kesinlikle yaptır dedi ama yaptırmak istemiyorum sizce napayım?
Yıkıyorum emzirmeden onceGogus kremine goz kremi kullanmissiniz ya cocuk emince agzina gitmiyor mu
Neredeyse bütün göğüs kremlerini kullandim banamisin demedi. Göğüs uçlarım kopmak üzereydi o derece kötü olmuştu. Bi komsum önerdi 2 günde iyilestim temizce yıkadım emzirmeden once bi sıkıntı olmadiGogus kremine goz kremi kullanmissiniz ya cocuk emince agzina gitmiyor mu
Oğlum neredeyse Kasım'da 3 yaşına girecek.Benim oğlumun göbeği 4 güne düştü bünyeside küçük doğmasına rağmen çok kuvvetli bana görede yıkanmalı nasıl kundak yapalım kendini anne karnında gibi hissetsin diyorsak banyoda aynı şekilde güven veren anne karnında hissettiren birşey ki acıyorum ben yıkanmayan bebeklere vücutları kesinlikle rahat etmiyor doktor bana mutlaka hergün yıkamalısın demişti hemen gelişir hergün yıkayıp pehlivan gibi yağladım ilk ay 2 kilo aldı 9 cm uzadı Bu mesele turşu limonla mı güzel sirkeyle mi güzel olur konusu kadar şüphelikimisi öyle faydalı görüyor kimisi öteki türlü ben yine doktoruma uyar hergün yıkarım yüksek ihtimal
Kozmonot kullanımı olmuyor hiç almayin derimhanımlar bebek giydirmede yardımcı olabilir misiniz bana .evimizde klima var çok soğuk da değil çok sıcakda değil bence .Bebeğimizi nasıl giydiricez ,sen ne giyiniyorsan 1 fazlası giydiri anlayamıyorum.
aldıklarımdan fikir verir misiniz. takımları penye pamuklu takım aldım .kadife veya polar takım almadım.yün birtane tulum aldım .örgü yelekleri var. birde dışarı çıkarken kozmonot tulum mu giydircez ilk 3 ay .aldıklarınızdan resimde paylaşabilir misiniz
Canm Sıcaklardan ve normalde akıntı geldiğinde etrafında su gibi ıslaklık bırakır benim de öyle olmuştu 10 gün önceki kontrolde suyu normal dedi doktorum sende aklına kötü bişey getirme bebeğin su değil yani kesinSelam kızlar dün yine benim çamaşırım ıslandı günlük pedi bile geçiyor. Sizde de oluyormu? Anlamıyorum akıntımı yoksa suyun ıslaklığımı yarın yine gidicem dk.a usg de bakıcak azalma varmı diye inşallah su deyildir
İnşallah canım yarın sabah kontrolümde suyuna bakınca anlicam artıkCanm Sıcaklardan ve normalde akıntı geldiğinde etrafında su gibi ıslaklık bırakır benim de öyle olmuştu 10 gün önceki kontrolde suyu normal dedi doktorum sende aklına kötü bişey getirme bebeğin su değil yani kesin
Benim son iki haftadır akıntımda feci bir artış var sürekli çamaşır değiştiriyorum iç çamaşırımdan bile sızabiliyor çok rahatsız edici. Sanırım son aylarda normal bir durum,.Selam kızlar dün yine benim çamaşırım ıslandı günlük pedi bile geçiyor. Sizde de oluyormu? Anlamıyorum akıntımı yoksa suyun ıslaklığımı yarın yine gidicem dk.a usg de bakıcak azalma varmı diye inşallah su deyildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?