2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sen her daim kalbimde oldugundan burda dile getirme geregi bile gormedim hocam

Ahhh kalbimi fethettin simdi bak

Bi test kullan bak bakalim sizinti var mi, amniyon sivisini artirmak icin en cok onerilen sey armut, bol bol armut ye. Cok duydum armut yiyip duzeleni.

Gozun aydin canik cok sevindim senin adina. Rahatlamissindir artik masaallah. Kiloya da takilma, olcumler hata verebiliyor, saglikli olsun da onemli olan o.

Kizlar bende simdi geldim eve Allaha şükür herşey iyi cikti rahim agzimda daralma vardi oda duzelmis cok mutluyum Allahima bin şükür

Masaallah sen de guzel haberlerle gelmissin. Senin adina da cok sevindim, gozun aydin.

Ben fetal ekoya girdim, doktor parlamayi dikate bile almadi, onemli degil o dedi, kalpte bir aciklik oluyormus, her bebekte, yavas yavas kapaniyormus o aciklik, kimisi dogumdan sonra, kimisi 3 yasinda vs kapaniyormus, bebegimin de o acikligi biraz buyukmus olmasi gerekenden. Dogumdan sonra getir bakayim bebege dedi. Sonra haftami sordu 24+3 dedim, o zaman 2 hafta sonra gel madem, o zaman bakayim tekrar bir dedi. Bana yine beklemeler, stresler anlayacaginiz..

Maşallah de ve sus bence

Ama sonuçta güzel şeyler duymuşsun yanı kalpteki parlama ve böbrekteki büyüklük
Down sendromu ihtimalli herkesle aynı seviyedesin yanı
Artı böyle bir riskin kalmamış oldu dimi
Eğer o kalpteki açıklık kapak ile ilgiliyse
Bende o açıklık var küçüklükten beri şükür Allah ıma bir sorun yaşamıyorum

Düşme için mi antibiyotik veriyorlar ne alaka ki ben mi yanlış anladım acaba
yok canım düşme filan yok ne düşmesi? amniyotik sivi sızıntısı olursa direk antibiyotik başlanması gerekiyormuş anne ya da bebekte enfeksiyon olmasın diye başka bi tedavi yöntemi de yok zaten. belli bi haftaya ulaştığında doğum yaptırıyorlar

Hocam o bosluk benim oglumdada vardi o zamanlar fetal ekocu Ankarada sadece bi taneydi banada dogumda yada 1 yasina kadar gecer demisti.Doguma yakin baktirdigimda gecmemisti.Bir yasinda gel demisti.Oglum bir yasindayken doktor askere gitmisti gosterememistim.Sonra geldiginde yani oglum 2 yasindayken baktirdigimda gecmisti.Onceki yil Hacettepede yine baktirdim bisey yoktu.Ins seninkide kapanir sorun olmaz

Bende kısmetse medikalde yapacağım doğumu, İstanbuldayım.
Haftaya cuma kısmetse kontrolüm var, sizin yazmanız iyi oldu bu şekilde detaylı bir fiyat isteyeyim. Geçen sorduğumda sezeryan 5 demişti ,epidural olunca +500 oluyormuş ama dediğiniz gibi yeni yılla fiyatlar değişecekmiş, eğer 2000 peşin verip sabitleyebilirsek çok iyi olur.

Pardon pardon
Bir arkadaş sandalyeden düşmüştü ben onla karıştırdım
Özür
Yani belli bir haftada erken Doğum yaptırıyorlar

Valla ben de bsy almicm diyodm ama dayanamadm gittim smdi daha yeni geldm ayakli tumden tulumlardan aldm ilk dogdugu ay cokca onlardan kullaniyim diye ya cok tatlilar bakip bakip duruyorm guya almicktm daha bsy

Yani bobrekteki buyume ne durumda bilmiyorum, kalpteki parlama da kayboldu mu kuculdu mu onu da bilmiyorum, kalpteki parlama zaten bildigim kadariyla yapisal bir bozukluk olmaktan cok down sendromu olan bebeklerde daha sik gorulmesiyle ilgili bir durum, o yuzden bobrekteki buyume ve parlama kaybolmadikca down sendromu riski yuksek gorunuyor yine de. Simdi ben fetal eko ile kalote yapisal ciddi bir sorun olmadigini anlamis oldum sadece. Insaallah tabi, pfo normalden buyuk yazilmis raporda. Cogu gebelikte olan birseymis zaten, ilk kizimda da delik var zetn kalbinde, ama kardiyoloji uzmani cok cok asiri minik, dikkate almaya dahi degmez, kontrole falan da getirmenize gerek yok demisti. Eger 2 hafta sonra tekrar bakildiginda aciklik artmis olmazsa sorun yok demektir diye dusunuyorum. Tabi down sendromu riski aklimin bir kenarinda hala. Ta ki muayenelerimden birinde bobrekte buyume kalmamis, parlaklik kaybolmus denene kadar.

Canim benim kizimda gebelikte cikmamisti, dogum sonrasi muayenelerde ufurum var diye soylemisti cocuk doktoru, ama en alt seviyede demisti. Biz de ne olur ne olmaz hacettepeye goturmustuk, o da o kadar minik ki delik dikkate almaya degmez, kapansaydi simdiye kapanirdi ama buyume tehlikesi yok dedi. Kontrole getireyim mi belli araliklarla dedim, hayir hic gerek yok dedi. O yuzden insallah buyumedigi surece aciklikla ilgili korkum yok bakalim.

evet 34.haftada filan direk doğum yaptiriyolarmis daha küçük haftalarda nereye kadar gidebilirse kâr

Canim sizintinin nerden oldugu bulundu mu peki?

evet 34.haftada filan direk doğum yaptiriyolarmis daha küçük haftalarda nereye kadar gidebilirse kâr
Ayy en çok korkutuğum şey
Allah ım korusun Benimde beslenme damarlarında tıkanıklık var eğer devam ederse Bebek beslenemez ve erken Doğum yaptıra bilirlermiş
36 haftayla haftasıyla uyumla gelse ona bile razıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…