2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebek Hareketleri

• Bütün gebelerin gebe kaldıkları ilk günden itibaren sabırsızlıkla bekledikleri tek şey vardır,o da bebek hareketlerini hissetmektir.İlk tekmelerin hissedildiği o günkü mutluluk tarif edilemez.
  • Hareketleri her gebe farklı şekilde fark eder ve tarif eder.Bu ilk hareketler bazılarına göre bir kanat çırpması,seğirme,gaz sancısı bazılarına göre ise vurma şeklinde hissedilmektedir.
  • Aslında bebek gebeliğin 7’inci haftasından itibaren hareket etmeye başlamaktadır. Gebelikte bebek hareketleri ni anneler ise en erken gebeliğin 15’inci haftasında en geç ise 20’inci haftasında hissetmeye başlarlar.
  • Zayıf kadınlar şişmanlara göre doğal olarak daha erken hissederler.
  • Daha önce doğum yapmış kadınlar da ilk gebeliği olan kadınlara göre 2 -3 hafta daha önce bebek hareketlerini hissederler.Bunun sebebi de doğum yapmış kadınların bebek hareketlerini ayırt edebilmeleri ve tanımalarıdır.
  • Gebeliğin altıncı ayından itibaren hareketleri anne karnında gözle bile görmek mümkündür.
  • Bebek hareketleri gün boyunca değişkendir ve devamlı hareket etmesini beklemeyin.Bebeğin de uyku periyotları olduğunu unutmayın.
  • Bebek devam hareket etse dahi siz her hareketini hissedemezsiniz. Karın duvarınıza vurma hareketleri veya yer değiştirme-dönme gibi hareketleri rahat hissedersiniz.
  • Yorgun olduğunuzda ,hareket halinde iken, karnınız aç iken bebek hareketlerini hissetmeyebilirsiniz.Siz hareket ettikçe bebek karın içinde sallanır ve uyuma periyotları daha uzun olur.
  • Bebeğin duruş şekli de bebek hareketlerini hissetmenizi etkiler.Örneğin bebeğin ters (makat) durduğu durumlarda bebek hareketlerini daha az ve seyrek hissedersiniz.
  • Anne adayları bebek hareketlerini en yoğun şekilde sabahları,gece yattıklarında ve yemekten sonra hissederler.
  • Gariptir ki hamileler sinirli ,huzursuz olduklarında hareketleri çok artmış olarak hissederler.Anne huzursuz olduğu zaman vücudunda adrenalin salgılanır ve bu da bebeği uyararak hızlı ve ani hareket etmesine sebep olur.Sonuç olarak sinirlenmeyin,çünkü bebek sizi hissediyor….
  • Hamilelikte bebeğin en hareketli olduğu dönem 24’üncü hafta ile 32’inci haftalar arasıdır.Hareketleri çok güçlüdür,sizi uykudan dahi uyandırabilir.
  • Özellikle 34’üncü haftadan sonra hareket sıklığında bir azalma olur. Bu doğaldır.Bebeğin hareket alanı gittikçe daralmakta ve bebeğiniz artık dönme ,yer değiştirme gibi büyük hareketler yapamamaktadır.Siz de doğal olarak azalmış olarak hissedersiniz.
Bebeğiniz Oynamıyor ise;

Gebeliğin ilerleyen aylarında bebek hareketleri sağlığının göstergesi olacağından dolayı takip edilmelidir.28’inci haftadan sonra sabahları iyi bir kahvaltıdan sonra fazla gürültülü olmayan (müzik olabilir) bir odada oturun.Bir saatlik bir periyotta bebeğinizi dinleyin. En az 3 kez hareket etmesi gerekir.Büyük bir hareket olması şart değil, küçük dahi olsa bir hareketi hissettiğinizde not edin.2 kez veya daha az oynuyor ise hemen tekrar şekerli bir şey (örneğin çikolata veya reçelli ekmek gibi) atıştırın ve bu defa yatağınıza sırt üstü uzanıp hareketleri tekrar bir saat süre ile takip edin.Oynamıyor ise doktorunuzu arayın.Oynamalar normal ise ertesi sabah ve her sabah doğuma kadar aynı şeyi takip edin.

Bebeğinizin hareketlerini 32. haftadan sonra 12 saat süre ile hiç hissetmiyorsanız doktorunuzu hemen arayınız.Bebeğin hareketlerinde azalma ifade eden gebeye NST adı verilen bir test yapılarak bebeğin iyilik halini tespit etmek mümkündür.

Bu yazı bana baya açıklayıcı geldi paylaşmak istedim.

Daha her uyandiginda nefes aliyor mu kontrolu yapacagiz

Cok sukur kızım toparladi. 1 gece ates kusma sonra dokuntu ve bitti. Insallah bu kadarla kurtulmusuzdur.

Simdiye kadar Ömür boyu oku çalış zaten cok yorulmussundur... Biraz da ara ver tadını çıkar hayatın.

hunilesmeyi ilk kez duyuyorum. Umarim kisa zamanda normale doner.

Minik kiyafetler planımı maalesef uygulayamadim. Onun yerine mutfak dolaplarinin neredeyse hepsini temizledim tekrar yerlestirdim. Hic aklimda olmayan işti. Sonra da komşu çağırdı cocuklari da var orada oturdum 3 saat falan. Belki 4-5 aydir gorusmemistik. Iyi oldu. Bu minik kiyafetleri ne zaman ayiklayacagim acaba yaa.

Benim de çarşamba günü şeker yüklemem var.
onda yüksek çıkmaz inşallah.
bende ondan endişeliyim.
bir de inşallah geri kalan her şey normal seyrindedir inşallah.

Kızlar gribim ağırlaştı
Acile gitsem faydası olur mu
Serum falan verirler mi

eğer sonuna kadar içeride kalırsa (inşallah) doğumuma tam 3 ay 21 günüm var.
yani 21 gün sonra 6 ayı bile bitiriyorum
benim nezlimde hepimize maşallah sübhanallah.
Ben şimdi 25+2 deyim
12 hafta sonra 37+2 olacağım Alalh nasıp ederse Doğuma gün sayacağım
Sen 40 hafta tamamlayacaksın herhalde normal Doğumla

Sayfada ilk şeker yüklemesini sen yapacaksın demek ki
Daha kimse demedi
KuZum sen hangi hastaneye gidiyorsun

evet sanırım ben ilk olacağım.
ben bahçelievler medicana'ya gidiyorum kuzum.
24.haftada başlanıyormuş 28e kadar yapılıyormuş yükleme.
ben çarşamba günü 24+4 oluyorum.
mecbur yaptırmam gerek çünkü kontroller ayda bir ya ötekine yetişmiyor.
endişeliyim inşallah normal çıkar.
acı konusunu yazmışsın ya kramp tarzında benim de sağ tarafımda oluyor zaman zaman.
bende çözemedim henüz.
çarşamba doktora soracağım mutlaka.

Ben şimdi 25+2 deyim
12 hafta sonra 37+2 olacağım Alalh nasıp ederse Doğuma gün sayacağım
Sen 40 hafta tamamlayacaksın herhalde normal Doğumla

ben bu gün tam 24+0 oldum kuzum.
ben normal istiyorum biliyorsun inşallah kısmet olur.
en kötü ihtimalle de son günü baz alıp hesap yaptım ne kadar kaldı diye.
şaka maka neredeyse 7 aylık olacağız birkaç hafta sonra.

Allah ın izni ile 7 ayımıza az kaldı kuZum
26 haftada 7 girecez inşallah
Benim dün açlık şekerim normal çıkmış
Bide tokluk şekeri vereceğim ona bakılacak
Ama doktorum bunun dışında şeker yüklemesi yapacakmı bilmiyorum
Çok fazla enfeksiyon varmış idrar onun içinde ilaç yazacak doktorum Perşembe günü

Benim de seker yuklemesi zamanim geldi 25+1im bu persembeye randevum var doktor seker yuklemesi yapmasak bile aclik tokluk kanina bakalim dedi seker yuklemesi yaptirmalimiyiz ki bazilari cok zararli oldugunu soyluyolar

bende idrar tahlili isteyeceğim enfeksiyon var mı yok mu hiç bilmiyorum.
enfeksiyon erken doğumun çok önemli bir nedeniymiş.
benim çarşamba günü şeker konusunda dananın kuyruğu kopacak bakalım.
inşallah sağlıkla tamamlarız günlerimizi kuzum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…