Insallah dedikleri olur. Ben subat basina da raziyim.Ayy tak sök makinayı boşuna iş çıkacak. Ama ev güzel vakitte teslim ediliyor çok sevindim. Sen de vakitlice hazırlanırsın
Utulemem ama en azindan lekelileri yikamam lazimOcak 15-20 gibi tasincaksan hic bebek kiyafeti yikama cilalama isine girme cunku tasinirken tekrar kirisacak
İşe yarıyor canım bazen ama çoğu kez görmezden geliyorlar:))bol giyindigin için karnın belli olmaz zaten ince hatunsun sen maaşallahİşe yarıyor muben daha hamileliğimin ekmeğini yiyemedim çok bol giyiniyorum diye mi acaba
Insallah sen de cok kolaylikla taşınırsin. Biz de besigi falan kurmadik dahaBence de canım ben tüm aileyi toplayayım basıma en iyisi hadin diye :) onlar yaparlar yavaş yavaş yetişir bu haftasonuna aynen bir an önce taşınsam iyi olacak bebek hazırlığına başlayamadık bunun yüzünden
Evet canım bebek hazırlığı yapmadık daha hiç bir tane bile illa ki tasınmayı bekliyor herşey yıkanması yerleşmesi
Ki oda vs almadık daha onlar seçilecek hadi yerleşince secelim derken bu zaman oldu
Bütün sülaleyi ayağa kaldırıcam bu haftasonu sen dur :) :) :)
Sorma canım bende ne yıkadım ne birşey yaptım anca geçince olacak
Seninde iyi teslim oluyormus şükür zamanı kötü değil
Makine işi yetişse iyi olacaktı ama olsun bir daha bağlanır artık bosver takma
Yetişecek insallah işlerimiz kuzum
Aaa benden :) bizdede asla ütü yapamam eşim yapar sagolsun ama ben bilmiyorum yapamıyorum bebek kıyafetlerini nasıl yapacağız bakalım :)
Yavaş yavaş başla kuzum sende yorucu ama başlayınca bitiriyor insan bir hevesleHadi gozun aydin canim. Ben bugun aksama kadar temizlik yaptim. Bir tatil gunum var onu da boyle gecirmis oldum. Buyuk kizimin odasi geldi yerlesti, minigimim odasi da yerlesti kaba esya olarak. Bir kiyafetlerini yikayip utuleyip yerlestirmesi var, ona gore de eksigi gedigi varsa onlari belirlerim artik. Bebek bezi alincak, kendi hastane cantam hazirlancak, onun eksikleri alincak, lohusa takimim var bi tane kizimdan kalma ama şık ve sade bir takim daha almak istiyorum, bebisin odasina avize alincak, cibinligini yapicam, kapi susu karar veremedim daha, iki kizima da yaptircam kapi susu insaallah, hastane icin ufak tefek susleme, hediyelik, cikolata, badem sekeri falan alincak, buyuk kizimin odasinin halisini kestiricem. Cooookkk isim var cok. Nasi yetiscekse bunlar.
O kadar ince değilim ama işe giderken Ptt kıyafeti giyiyorum mont çok kalın olunca belli olmuyor. Sivil de genel de eşimle gidip geliyoruz bir yerlere. Tek olduğumda da kimse yer vermediİşe yarıyor canım bazen ama çoğu kez görmezden geliyorlar:))bol giyindigin için karnın belli olmaz zaten ince hatunsun sen maaşallah
Fermuari ac hotobosa bininceO kadar ince değilim ama işe giderken Ptt kıyafeti giyiyorum mont çok kalın olunca belli olmuyor. Sivil de genel de eşimle gidip geliyoruz bir yerlere. Tek olduğumda da kimse yer vermedi
Ayaklarımı geçtim direk bacaklarım şişmiş. Canım sıkıldı ya.canım aynındert bendede var. uzun süre ayakta kalırsam sanki bebek düşecek gibi hissediyorum,göbeğimin altından tutasım geliyor. ama daha yeni ayrıntılıyada girdim bebek yan duvarda ve baya yukarda çok şükür.
ayy tadilatmıı canım Allah kolaylık versn,ben mahvoldm kaç gündür. anca düzenim oturdu.
benim yüzükler artık olmuyor,ayaklarımda şişiyor..
A ALEYALEY Rabbim nasılda güç kuvvet veriyor di mi? Maşallah sana.. Hoşgeldin aramıza
Çantayı nasıl boşver dersinHos geldin. Kiz bosver o csntayi astari yirtik. Sen neler yasamissin bastan beri tam bir mart anasisin bizim gibi dertli. Bebeklere saglik versin de Allah. Her sey hallolur.
Belli olmuyordur canım.yok yer vermek işlerine gelmiyor tabii napalım geciyor zaman öyle de böyle de.37 ye çalışacak mısın canımO kadar ince değilim ama işe giderken Ptt kıyafeti giyiyorum mont çok kalın olunca belli olmuyor. Sivil de genel de eşimle gidip geliyoruz bir yerlere. Tek olduğumda da kimse yer vermedi
Canım öncelikle Rabbim sana güç kuvvet versin.sen melek annesin.o melek oğlunun meleğisin.İnşallah bebeğinde sağ salim vakitlşce doğar.sana çok şey söylemek istiyorum.ama yazamıyorum.Allahım kalbine serinlik versin.evlatlarına sağlık canımHerkese merhaba arkadaşlar.Kusura bakmayın kendimi tanıtmadan ve selam vermeden birkaç mesaj atmıştım yeni vaktim oldu. 29 yaşında ve İzmirliyim, 6 yaşında %98 engelli bir oğlum var.2013 haziran annesiydim çok güzel arkadaşlıklarimiz oldu ve hala görüşüyoruz hatta farklı şehirlerden İzmir'e oğlumu görmeye gelen arkadaşlar bile oldu. Oğlum 37+1 de normal doğum esnasında ebenin hatası yüzünden ölü doğdu ve geri dondurulene kadar oksijensiz kalarak beyin kanamasi geçirdi.Suan serebral palsi li ( beyin felci). Birçok kez solunumu ve kalbi durdu.Sayisiz yogunbakima girdi.Bir gün daha fazla yaşaması için 6 yılda birçok şey için hastahanede eğitim aldım.Evde cihazları kullanmam için şarttı bu eğitimler.Cinar 17 aylıkken boşandım ve 2017 Haziran'da bizim icin mükemmel bir insanla tekrar evlendim. Şuan 25+6 haftalık gebeligim. 12+4 te cinsiyet öğrenmeye gittiğimiz gun ben "ekranda pipi mi var" derken, Dr telefona sarıldı.
"Sana bir hastami yollayacağım lütfen ilgilen, bizim için çok önemli bu gebelik engelli bir çocuğu var.Haftasi 13, NT 3.7 cm.Nift, amniyonsentez yada CVS ne gerekiyorsa hemen yap hafta ilerlemeden""
Bu diyaloğu dinlerken nasıl beyin kanaması gecirmedim hala bilmiyorum.Bazen bilmek iyi olmuyor.Evet ense kalınlığı 3.7 cm olan benim bebegimdi.Hemen araştırma hastahanesine gidip Dr arkadaşını bulduk ve perinatolog ultrasona aldı beni.Ben dua ederken durum daha vahim çıktı. Daha hassas olan bu cihazda ense 5.7 cm idi ve down sendromuna işaret eden başka bir bulgu daha vardı " hiperekojenik bağırsak" (parıltı).Ceset gibi çıktım odadan.Normal doğumla gebeliğin sonlandirilmasina karar verildi.Bir de CVS (koryon vullus biyopsisi) seçeneği sunuldu ama sonuç değişmez dediler.ustelik amniyosentez den daha riskli bir işlemdi.Bebegin eşinden parça alınacaktı, anestezi vermeden, uyuşturmadan.3 hafta sonra sonuç çıkacak ve tekrar kurulda karar verilecekti tabi bebek dusmediyse.1 hafta süre istedim.Arastirdim, yabancı kaynaklara da ulaştım, başka hikayeler okudum bizim gibi.Cok düşük bir ihtimal vardı ama 3-4 cm kalınlik olup da sağlıklı doğanlar vardı.Kalbini durdurma kararını verip patalojiden gelen sonuçla bebegin saglikli olduğunu öğrenen bir annenin yazdiklarini okudum.Cok ağır bir vicdan azabiydi.Yasasa da oğlumla birlikte mumkum degildi, yeterince zor bir hayatımız vardı. Ve ben 13+6 da CVS e girdim.On sonuç 3 gün sonra çıktı.En büyük şüphe olan down sendromuna ait 3 kromozom temizdi.Ama 3 hafta sonra çıkacak olan 43 kromozom sonucunda birşey mutlaka çıkacak dediler.Ve o da temiz çıktı. 1 hafta sonra ayrıntıliya aldılar tekrar.Bebek sağlıkla doğarsa tıp literatürüne geçeceğini söyledi perinatolog.cunku 5.7 cm ense kalınlığı 1.8 - 1.2 cm ye düşmüştü.Bu durum daha önce hiç olmamis.Bagirsaktaki parıltı da yok olmuş.Bu sefer omurilikte yada kalpte sorun cikabilir dediler.AFP testi ile omuriliğin de iyi durumda olduğunu öğrendik 15 günün sonunda.Ve son olarak 23 haftalıkken fetal eko ile kalbi incelendi.O da temiz çıktı. Yukarıda diğer yorumlarımda 24+4 te erken doğum başladığını yazdım.Agir kaldirdigim için oldu o da, oğlum 22 kilo ve herşeyiyle bana muhtaç. Bebegin icerde durduğu 1 gün bile kar bizim için.Onca sorunu atlattık çok sukur, inşallah bir sürpriz yoksa sağlıkla ve vaktinde gelmesi için dua ediyoruz şimdi.İlk olduğumuz için muayene, test, tahlil vs hepsi ücretsiz yapılıyor bu arada.Dogumda da alinmayacakmis ücret.Hic önemli değil yeter ki sağlıkla gelsinler, öyle yada böyle içerden çıkacaklar bir şekilde.Uzun oldu kusura bakmayın.Bizi kabul ederseniz aranızda olmak istiyoruz.Ocak ve subat annesi olmamak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.
Canım benim de son günlerde şişti maalesef ilkinde çok fazla şişmiştim bunda o kadar olmaz inşaallah..canını sıkma inecek ne de olsa ne yapalım canım.Ayaklarımı geçtim direk bacaklarım şişmiş. Canım sıkıldı ya.
Canim sende basla artik yavas yavas biseyler almaya istersen sonra birden yuklenme artik kritik donemi atlatmak uzeresin yada atlattinCanım öncelikle Rabbim sana güç kuvvet versin.sen melek annesin.o melek oğlunun meleğisin.İnşallah bebeğinde sağ salim vakitlşce doğar.sana çok şey söylemek istiyorum.ama yazamıyorum.Allahım kalbine serinlik versin.evlatlarına sağlık canım
Insallah dedikleri olur. Ben subat basina da raziyim.
Evet ya gitmem lazım çok zorlanıyorum artıkHangisine gidersen git ama git mutlaka
Korkuyorum canım ve almaya.inan 1 mendili yok.30.haftayı bekliyorum.zaten ben hiç kalkmıyorum.hemşire iğne için eve geliyor artık.Netten alaçam yada annemle eşim gidecek alacak.o da ancak 15 tatilde olur.şimdi yazılı felan zamanı....Canim sende basla artik yavas yavas biseyler almaya istersen sonra birden yuklenme artik kritik donemi atlatmak uzeresin yada atlattin
Nasıl zor imtihanlardan geçmişsin canım Allah yardımcın olsun karşılığını kat kat versin inş hem bu dünyada hem de Ahirette. Bebeğini de inş sağlıkla kucağına alırsın hoşgeldinHerkese merhaba arkadaşlar.Kusura bakmayın kendimi tanıtmadan ve selam vermeden birkaç mesaj atmıştım yeni vaktim oldu. 29 yaşında ve İzmirliyim, 6 yaşında %98 engelli bir oğlum var.2013 haziran annesiydim çok güzel arkadaşlıklarimiz oldu ve hala görüşüyoruz hatta farklı şehirlerden İzmir'e oğlumu görmeye gelen arkadaşlar bile oldu. Oğlum 37+1 de normal doğum esnasında ebenin hatası yüzünden ölü doğdu ve geri dondurulene kadar oksijensiz kalarak beyin kanamasi geçirdi.Suan serebral palsi li ( beyin felci). Birçok kez solunumu ve kalbi durdu.Sayisiz yogunbakima girdi.Bir gün daha fazla yaşaması için 6 yılda birçok şey için hastahanede eğitim aldım.Evde cihazları kullanmam için şarttı bu eğitimler.Cinar 17 aylıkken boşandım ve 2017 Haziran'da bizim icin mükemmel bir insanla tekrar evlendim. Şuan 25+6 haftalık gebeligim. 12+4 te cinsiyet öğrenmeye gittiğimiz gun ben "ekranda pipi mi var" derken, Dr telefona sarıldı.
"Sana bir hastami yollayacağım lütfen ilgilen, bizim için çok önemli bu gebelik engelli bir çocuğu var.Haftasi 13, NT 3.7 cm.Nift, amniyonsentez yada CVS ne gerekiyorsa hemen yap hafta ilerlemeden""
Bu diyaloğu dinlerken nasıl beyin kanaması gecirmedim hala bilmiyorum.Bazen bilmek iyi olmuyor.Evet ense kalınlığı 3.7 cm olan benim bebegimdi.Hemen araştırma hastahanesine gidip Dr arkadaşını bulduk ve perinatolog ultrasona aldı beni.Ben dua ederken durum daha vahim çıktı. Daha hassas olan bu cihazda ense 5.7 cm idi ve down sendromuna işaret eden başka bir bulgu daha vardı " hiperekojenik bağırsak" (parıltı).Ceset gibi çıktım odadan.Normal doğumla gebeliğin sonlandirilmasina karar verildi.Bir de CVS (koryon vullus biyopsisi) seçeneği sunuldu ama sonuç değişmez dediler.ustelik amniyosentez den daha riskli bir işlemdi.Bebegin eşinden parça alınacaktı, anestezi vermeden, uyuşturmadan.3 hafta sonra sonuç çıkacak ve tekrar kurulda karar verilecekti tabi bebek dusmediyse.1 hafta süre istedim.Arastirdim, yabancı kaynaklara da ulaştım, başka hikayeler okudum bizim gibi.Cok düşük bir ihtimal vardı ama 3-4 cm kalınlik olup da sağlıklı doğanlar vardı.Kalbini durdurma kararını verip patalojiden gelen sonuçla bebegin saglikli olduğunu öğrenen bir annenin yazdiklarini okudum.Cok ağır bir vicdan azabiydi.Yasasa da oğlumla birlikte mumkum degildi, yeterince zor bir hayatımız vardı. Ve ben 13+6 da CVS e girdim.On sonuç 3 gün sonra çıktı.En büyük şüphe olan down sendromuna ait 3 kromozom temizdi.Ama 3 hafta sonra çıkacak olan 43 kromozom sonucunda birşey mutlaka çıkacak dediler.Ve o da temiz çıktı. 1 hafta sonra ayrıntıliya aldılar tekrar.Bebek sağlıkla doğarsa tıp literatürüne geçeceğini söyledi perinatolog.cunku 5.7 cm ense kalınlığı 1.8 - 1.2 cm ye düşmüştü.Bu durum daha önce hiç olmamis.Bagirsaktaki parıltı da yok olmuş.Bu sefer omurilikte yada kalpte sorun cikabilir dediler.AFP testi ile omuriliğin de iyi durumda olduğunu öğrendik 15 günün sonunda.Ve son olarak 23 haftalıkken fetal eko ile kalbi incelendi.O da temiz çıktı. Yukarıda diğer yorumlarımda 24+4 te erken doğum başladığını yazdım.Agir kaldirdigim için oldu o da, oğlum 22 kilo ve herşeyiyle bana muhtaç. Bebegin icerde durduğu 1 gün bile kar bizim için.Onca sorunu atlattık çok sukur, inşallah bir sürpriz yoksa sağlıkla ve vaktinde gelmesi için dua ediyoruz şimdi.İlk olduğumuz için muayene, test, tahlil vs hepsi ücretsiz yapılıyor bu arada.Dogumda da alinmayacakmis ücret.Hic önemli değil yeter ki sağlıkla gelsinler, öyle yada böyle içerden çıkacaklar bir şekilde.Uzun oldu kusura bakmayın.Bizi kabul ederseniz aranızda olmak istiyoruz.Ocak ve subat annesi olmamak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?