Amiiiiiiin canımÖyle canım Rabbim hepimize kolaylık versin yardımcımız oşsun inşallah
Ay senin bendende cok isin var canim yaaa Allah yardimcin olsun
Bari bu donemde hasta olma tekrardan da artik bi sekilde halledersin
Gitti mi kayinvaliden
Herkese merhaba arkadaşlar.Kusura bakmayın kendimi tanıtmadan ve selam vermeden birkaç mesaj atmıştım yeni vaktim oldu. 29 yaşında ve İzmirliyim, 6 yaşında %98 engelli bir oğlum var.2013 haziran annesiydim çok güzel arkadaşlıklarimiz oldu ve hala görüşüyoruz hatta farklı şehirlerden İzmir'e oğlumu görmeye gelen arkadaşlar bile oldu. Oğlum 37+1 de normal doğum esnasında ebenin hatası yüzünden ölü doğdu ve geri dondurulene kadar oksijensiz kalarak beyin kanamasi geçirdi.Suan serebral palsi li ( beyin felci). Birçok kez solunumu ve kalbi durdu.Sayisiz yogunbakima girdi.Bir gün daha fazla yaşaması için 6 yılda birçok şey için hastahanede eğitim aldım.Evde cihazları kullanmam için şarttı bu eğitimler.Cinar 17 aylıkken boşandım ve 2017 Haziran'da bizim icin mükemmel bir insanla tekrar evlendim. Şuan 25+6 haftalık gebeligim. 12+4 te cinsiyet öğrenmeye gittiğimiz gun ben "ekranda pipi mi var" derken, Dr telefona sarıldı.
"Sana bir hastami yollayacağım lütfen ilgilen, bizim için çok önemli bu gebelik engelli bir çocuğu var.Haftasi 13, NT 3.7 cm.Nift, amniyonsentez yada CVS ne gerekiyorsa hemen yap hafta ilerlemeden""
Bu diyaloğu dinlerken nasıl beyin kanaması gecirmedim hala bilmiyorum.Bazen bilmek iyi olmuyor.Evet ense kalınlığı 3.7 cm olan benim bebegimdi.Hemen araştırma hastahanesine gidip Dr arkadaşını bulduk ve perinatolog ultrasona aldı beni.Ben dua ederken durum daha vahim çıktı. Daha hassas olan bu cihazda ense 5.7 cm idi ve down sendromuna işaret eden başka bir bulgu daha vardı " hiperekojenik bağırsak" (parıltı).Ceset gibi çıktım odadan.Normal doğumla gebeliğin sonlandirilmasina karar verildi.Bir de CVS (koryon vullus biyopsisi) seçeneği sunuldu ama sonuç değişmez dediler.ustelik amniyosentez den daha riskli bir işlemdi.Bebegin eşinden parça alınacaktı, anestezi vermeden, uyuşturmadan.3 hafta sonra sonuç çıkacak ve tekrar kurulda karar verilecekti tabi bebek dusmediyse.1 hafta süre istedim.Arastirdim, yabancı kaynaklara da ulaştım, başka hikayeler okudum bizim gibi.Cok düşük bir ihtimal vardı ama 3-4 cm kalınlik olup da sağlıklı doğanlar vardı.Kalbini durdurma kararını verip patalojiden gelen sonuçla bebegin saglikli olduğunu öğrenen bir annenin yazdiklarini okudum.Cok ağır bir vicdan azabiydi.Yasasa da oğlumla birlikte mumkum degildi, yeterince zor bir hayatımız vardı. Ve ben 13+6 da CVS e girdim.On sonuç 3 gün sonra çıktı.En büyük şüphe olan down sendromuna ait 3 kromozom temizdi.Ama 3 hafta sonra çıkacak olan 43 kromozom sonucunda birşey mutlaka çıkacak dediler.Ve o da temiz çıktı. 1 hafta sonra ayrıntıliya aldılar tekrar.Bebek sağlıkla doğarsa tıp literatürüne geçeceğini söyledi perinatolog.cunku 5.7 cm ense kalınlığı 1.8 - 1.2 cm ye düşmüştü.Bu durum daha önce hiç olmamis.Bagirsaktaki parıltı da yok olmuş.Bu sefer omurilikte yada kalpte sorun cikabilir dediler.AFP testi ile omuriliğin de iyi durumda olduğunu öğrendik 15 günün sonunda.Ve son olarak 23 haftalıkken fetal eko ile kalbi incelendi.O da temiz çıktı. Yukarıda diğer yorumlarımda 24+4 te erken doğum başladığını yazdım.Agir kaldirdigim için oldu o da, oğlum 22 kilo ve herşeyiyle bana muhtaç. Bebegin icerde durduğu 1 gün bile kar bizim için.Onca sorunu atlattık çok sukur, inşallah bir sürpriz yoksa sağlıkla ve vaktinde gelmesi için dua ediyoruz şimdi.İlk olduğumuz için muayene, test, tahlil vs hepsi ücretsiz yapılıyor bu arada.Dogumda da alinmayacakmis ücret.Hic önemli değil yeter ki sağlıkla gelsinler, öyle yada böyle içerden çıkacaklar bir şekilde.Uzun oldu kusura bakmayın.Bizi kabul ederseniz aranızda olmak istiyoruz.Ocak ve subat annesi olmamak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.
Yarın sabah gideceğim inşallah kuzum saat 10 aldım randevu
İnşallah faydası olur
Dikkat etmeye çalışıyorum kendimeKollarım çok fena yarın sabah inşallah gideceğim hastaneye
Sende çok yorma kendini
Geçmiş olsun canım rabbim en kısa zamanda sağlıklarına kavuştursun ve sizlere bağışlasın.Günaydın kızlar dün ikindin gibi sezeryan yapıldı, bebeklerin biri 1060 diğeri 1080 gram doğdu. Bebeklerim yoğun bakımda düzgün göremedim daha ama iyi dediler. Okuyamadım SONRA müsait olunca okurum haber vereyim dedim. İlk olmayı istememiştim ama acilma çoğalmış mecburen alındılar. Rabbim sizin bebeklerinize zamanında sağlıkla doğmayi nasip etsin.
4 saatte biraydı düşürücü veriyorum. Yoksa ateş 38.5 39. Hapşırıp duruyor nezle be grip arası bir şey gibi.
Bi araBenimde sizi bırakmaya niyetim yok zaten Mart sonunda doğar demişti doktorum. Tekrar sormadım ama nisanı bekleyeceğini sanmıyorum
Eywallah kardişim
O iş bende şekerim sen hiç
Merak etme
Teşekkür ederim canım, anne olduktan sonra güçlü olmak bir zorunluluk. Amin inşallah hepimiz saglikla alalım kucağımıza.Canım çok güçlü bir annesin sen maaşallah..Rabbim saglıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu..çok zor şeyler yaşamışsın herkesin imtihanı farklı Rabbim kolaylık versin evladına şifa versin
Amin canım amiiin. Sen de söyle düşün sadece sinandigini zannediyorsundur belki kim bilir...İnşallah kul yapısı cihazlar yanılıyor olsun.Yanlis hatırlamıyorsam beyin yapısıyla ilgiliydi senin değil mi? Hatta önceki gebeliğinde de mi benzer bir durum vardı?Öyle aklımda kalmış.A ALEYALEY canim oncelikle Allah yardimcin olsun
Rabbim kimseyi evladiyla sinamasin
Ama soyle bisey var ki cok sanslisin.Cunku sen neyle sinandigini biliyorsun.Ben neyle sinaniyorum Allah tarafindan hic bilmiyorum.Belki sinandigim sey icin isyan ediyorumdur farkinda degilim
Ahirette mukafatini fazlasiyla alacagina eminim.Bu zor mesakkatli yolda Allah yardimcin olsun
Sağol canım benim ettiğin dua yeter daha ne söyleyeceksin.amiiin,insallah sağlıkla gelecekler öyle düşünelim hepCanım öncelikle Rabbim sana güç kuvvet versin.sen melek annesin.o melek oğlunun meleğisin.İnşallah bebeğinde sağ salim vakitlşce doğar.sana çok şey söylemek istiyorum.ama yazamıyorum.Allahım kalbine serinlik versin.evlatlarına sağlık canım
Teşekkür ederim arkadaşım.Benim en büyük mükâfatını onların sağlıklı ve hayırlı evlat olmaları olur herhalde.Hosbulduk canimNasıl zor imtihanlardan geçmişsin canım Allah yardımcın olsun karşılığını kat kat versin inş hem bu dünyada hem de Ahirette. Bebeğini de inş sağlıkla kucağına alırsın hoşgeldin
Hoşbulduk canım, amin inşallah, anneler başka ne ister
Hayır hayır öyle düşünme.zaten öyle bir etki edecek olsaydı coktaaan olurdu.Herkeste mutlaka yapacak diye birşey yok, her ilaçta olduğu gibi buda sadece bir tan etki.Bak bana da yapıldı daha 25. haftada.Yaa keşke yaptırmasaymışım sadece kanamam vardı açılma yoktu inşallah tetiklemez
Benim de sezeryanla 2 Nisan doğum tarihi.Allahim keşke gösterse o tarihi bize.Bosver önemli olan nereye ait hissettiğimiz.Benim takvim Nisan gösteriyor ama büyük ihtimalle Mart anası olacağım. En baştan beri de buraya yazınca unutuyorum nisan topiğini :) ara ara yazıyorum. Bide buradaki arkadaşlar hep tanıdık gibi geliyor bana artık sanki tanıdık yüzleri görüyorum buraya yazıncaçektiğin dertler olsun çileler olsun sıkıntılar olsun herşeyiyle buraya aitsin sen yılın en çilekeş topiği burası bugüne bugün
Evet ya ben de oyle hissettim niye oyle oldu
Evet ya ben de heyecanlaniyorum. Evde de olacagim zaten. Yavas yavas guzel duzen olustururum.geronimo_s hadi bakalim insaallah dedikleri gibi olur da, bir an once tasinirsin, kafan rahatlar, ohhh mis gibi ev, mis gibi duzen, tasindiktan sonra heesey elden geciyor, fazlaliklar atiliyor, esyalarin bir kismi yenileniyor falan, cok hosuma gidiyor benim o yuzden. Allah sana da gokceyener e de kolaylik versin.
Canim aramıza hoşgeldin öncelikle,yaşadıkların gerçekten zor şeyler inşallah zamanında ve sağlıkla gelir bebişin.Herkese merhaba arkadaşlar.Kusura bakmayın kendimi tanıtmadan ve selam vermeden birkaç mesaj atmıştım yeni vaktim oldu. 29 yaşında ve İzmirliyim, 6 yaşında %98 engelli bir oğlum var.2013 haziran annesiydim çok güzel arkadaşlıklarimiz oldu ve hala görüşüyoruz hatta farklı şehirlerden İzmir'e oğlumu görmeye gelen arkadaşlar bile oldu. Oğlum 37+1 de normal doğum esnasında ebenin hatası yüzünden ölü doğdu ve geri dondurulene kadar oksijensiz kalarak beyin kanamasi geçirdi.Suan serebral palsi li ( beyin felci). Birçok kez solunumu ve kalbi durdu.Sayisiz yogunbakima girdi.Bir gün daha fazla yaşaması için 6 yılda birçok şey için hastahanede eğitim aldım.Evde cihazları kullanmam için şarttı bu eğitimler.Cinar 17 aylıkken boşandım ve 2017 Haziran'da bizim icin mükemmel bir insanla tekrar evlendim. Şuan 25+6 haftalık gebeligim. 12+4 te cinsiyet öğrenmeye gittiğimiz gun ben "ekranda pipi mi var" derken, Dr telefona sarıldı.
"Sana bir hastami yollayacağım lütfen ilgilen, bizim için çok önemli bu gebelik engelli bir çocuğu var.Haftasi 13, NT 3.7 cm.Nift, amniyonsentez yada CVS ne gerekiyorsa hemen yap hafta ilerlemeden""
Bu diyaloğu dinlerken nasıl beyin kanaması gecirmedim hala bilmiyorum.Bazen bilmek iyi olmuyor.Evet ense kalınlığı 3.7 cm olan benim bebegimdi.Hemen araştırma hastahanesine gidip Dr arkadaşını bulduk ve perinatolog ultrasona aldı beni.Ben dua ederken durum daha vahim çıktı. Daha hassas olan bu cihazda ense 5.7 cm idi ve down sendromuna işaret eden başka bir bulgu daha vardı " hiperekojenik bağırsak" (parıltı).Ceset gibi çıktım odadan.Normal doğumla gebeliğin sonlandirilmasina karar verildi.Bir de CVS (koryon vullus biyopsisi) seçeneği sunuldu ama sonuç değişmez dediler.ustelik amniyosentez den daha riskli bir işlemdi.Bebegin eşinden parça alınacaktı, anestezi vermeden, uyuşturmadan.3 hafta sonra sonuç çıkacak ve tekrar kurulda karar verilecekti tabi bebek dusmediyse.1 hafta süre istedim.Arastirdim, yabancı kaynaklara da ulaştım, başka hikayeler okudum bizim gibi.Cok düşük bir ihtimal vardı ama 3-4 cm kalınlik olup da sağlıklı doğanlar vardı.Kalbini durdurma kararını verip patalojiden gelen sonuçla bebegin saglikli olduğunu öğrenen bir annenin yazdiklarini okudum.Cok ağır bir vicdan azabiydi.Yasasa da oğlumla birlikte mumkum degildi, yeterince zor bir hayatımız vardı. Ve ben 13+6 da CVS e girdim.On sonuç 3 gün sonra çıktı.En büyük şüphe olan down sendromuna ait 3 kromozom temizdi.Ama 3 hafta sonra çıkacak olan 43 kromozom sonucunda birşey mutlaka çıkacak dediler.Ve o da temiz çıktı. 1 hafta sonra ayrıntıliya aldılar tekrar.Bebek sağlıkla doğarsa tıp literatürüne geçeceğini söyledi perinatolog.cunku 5.7 cm ense kalınlığı 1.8 - 1.2 cm ye düşmüştü.Bu durum daha önce hiç olmamis.Bagirsaktaki parıltı da yok olmuş.Bu sefer omurilikte yada kalpte sorun cikabilir dediler.AFP testi ile omuriliğin de iyi durumda olduğunu öğrendik 15 günün sonunda.Ve son olarak 23 haftalıkken fetal eko ile kalbi incelendi.O da temiz çıktı. Yukarıda diğer yorumlarımda 24+4 te erken doğum başladığını yazdım.Agir kaldirdigim için oldu o da, oğlum 22 kilo ve herşeyiyle bana muhtaç. Bebegin icerde durduğu 1 gün bile kar bizim için.Onca sorunu atlattık çok sukur, inşallah bir sürpriz yoksa sağlıkla ve vaktinde gelmesi için dua ediyoruz şimdi.İlk olduğumuz için muayene, test, tahlil vs hepsi ücretsiz yapılıyor bu arada.Dogumda da alinmayacakmis ücret.Hic önemli değil yeter ki sağlıkla gelsinler, öyle yada böyle içerden çıkacaklar bir şekilde.Uzun oldu kusura bakmayın.Bizi kabul ederseniz aranızda olmak istiyoruz.Ocak ve subat annesi olmamak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.
Ben de sisiyor ayakları biraz, daha erken sanki benim için ama...havaya kaldırmak çok iyi geliyor ama sırt üstü yatmamak şartıyla.Ayaklarımı geçtim direk bacaklarım şişmiş. Canım sıkıldı ya.
Canım benim çok teşekkür ederim amin.Allah razı olsuncanım yaşadıklarını okudum Allah sabır versin bu evladını sağlıkla zamanında kucağına almayı nasip etsin Melek annesi.. dualarımda olacaksın hep..
hosgeldin tekrar :)
Amin arkadaşım hepimizin
Hem de nasıl...Amin canım, nerde varsa rabbim yardım etsin. İnşallaaah, hepimize nasip etsin o güzel günleri, hosbuldukAh canim ne kadar cok sikinti yasamissin, buyuk oglun guc vermis sana resmen, Allah yardimcin olsun, bebisini de insaallah zamaninda, saglikla, kolaylikla, kucagina alip buyutmeyi nasip etsin Rabb'im. Aramiza hosgeldin
Sağol arkadaşım aminA ALEYALEY canim neler neler yasamissin Rabbim bundan sonra hep yuzunu guldursun insallah benim kardesimde cerebral palsi ve dogum hatasindan dolayi oldugu soylendi bizede anne olmak zaten zor hele bu tarz ozel cocuklara annelik gercekten cok zor hakkiniz odenmez benim gozumde o kadar kutsal ve güclü ki boyle anneler canim insallah bu yavrunu saglikla zamaninda al kucagina
Hosbuldum canimCanim aramıza hoşgeldin öncelikle,yaşadıkların gerçekten zor şeyler inşallah zamanında ve sağlıkla gelir bebişin.
Hoş geldin kahraman anne aramıza. Rabbim saglicakla vaktinde bebegini kucağına almayı nasip etsin rabbim ilk göz ağrınada. Şifa versin inşallah .Herkese merhaba arkadaşlar.Kusura bakmayın kendimi tanıtmadan ve selam vermeden birkaç mesaj atmıştım yeni vaktim oldu. 29 yaşında ve İzmirliyim, 6 yaşında %98 engelli bir oğlum var.2013 haziran annesiydim çok güzel arkadaşlıklarimiz oldu ve hala görüşüyoruz hatta farklı şehirlerden İzmir'e oğlumu görmeye gelen arkadaşlar bile oldu. Oğlum 37+1 de normal doğum esnasında ebenin hatası yüzünden ölü doğdu ve geri dondurulene kadar oksijensiz kalarak beyin kanamasi geçirdi.Suan serebral palsi li ( beyin felci). Birçok kez solunumu ve kalbi durdu.Sayisiz yogunbakima girdi.Bir gün daha fazla yaşaması için 6 yılda birçok şey için hastahanede eğitim aldım.Evde cihazları kullanmam için şarttı bu eğitimler.Cinar 17 aylıkken boşandım ve 2017 Haziran'da bizim icin mükemmel bir insanla tekrar evlendim. Şuan 25+6 haftalık gebeligim. 12+4 te cinsiyet öğrenmeye gittiğimiz gun ben "ekranda pipi mi var" derken, Dr telefona sarıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?